- Μηνύματα
- 1.495
- Reaction score
- 1.238
Αυτό ψάχνω και γω. Δε ξέρω αν έχουν. Πιθανόν βγάζουν μόνο για 58mm. Έστειλα mail να ρωτήσω
Και χωρίς μακρύ preinfusion το δοκίμασα, και χωρίς κάτω χάρτινο φίλτρο.Μπράβο @costas EAR που δάμασες ένα τόσο απαιτητικό καλαθάκι.
Δεν είναι εύκολο να ξέρεις.
Εμένα με δυσκόλεψε πολύ.
Αν το προσπαθήσεις χωρίς pre infusion θα το διαπιστώσεις.
Σε αποζημιώνει όμως.
Στην δικη μου περιπτωση κατεληγε στον νεροχυτη της μηχανης,στο 99% των μηχανων δεν συμβαινει αυτο ομως συνηθως γυριζει πισω στο δοχειο. Αν εχει διαφορετικη γευση κατι συμβαινει ,δεν ειναι φυσιολογικο ,αν δοκιμασεις νερο ζεστο απο το γκρουπ δεν εχει την ιδια γευση; Η opv σε ποιο σημειο της μηχανης ειναι,μετα την αντλια ,μετα το μποιλερ; Επισης στην δικη μου μετα την προσθήκη της περιστροφικης αντλιας δεν χρησιμοποιειται τοσο συχνα,γιατι την εχω ρυθμισει ποιο πανω περιπου στα 10.5 bar και ετσι και αλλιως η βασικη της δουλεια ειναι βαλβιδα ασφαλειας.Σωστά.
Αν μπορείς μάζεψέ το σε ένα ποτήρι, και δες αν έχει διαφορά στη γεύση με το υπόλοιπο φρέσκο νερό που είναι διαθέσιμο για να γίνει καφές.
Οχι εισαι σωστος backflush με cafiza πρεπει να κανεις ανα εβδομαδα η δεκα ημερες ,οχι για να καθαρίζει το shower αλλα η τριοδη βαλβιδα απο τα ελαια και τυχων fines που εχουν παει εκει. Τα γρασσα κλπ ειναι οπως τα λες ακριβως στα e61 εκτος και αν εχεις e61 το οποιο δεν εχει λεβγιε αλλα ηλεκτροβανα εκει δεν εχεις ολη αυτη την μανουρα,μονο το μανιταρι πρεπει να καθαριζεις,καθε εξι μηνες.Το ξυνό το χρησιμοποιείς για αφαλάτωση. Νομίζω απο όσα γράφετε εδώ και έχω παρατηρήσει για οικιακή χρήση μια φορά το χρόνο είναι οκ
Εγω μιλάω για καθαρισμό απο υπολείμματα καφέ
Αν αλλάξω shower screen θα χρειάζεται καθαρισμό ανα 2μηνο; Υπερβολικά μεγάλο διάστημα δεν είναι σε σχέση με το κάθε εβδομάδα που κάνω τώρα;
Στην αρχή όταν έφτιαχνα τον καφέ έβαζα και έτρεχε νερό και μετά σκούπιζα με χαρτοπετσέτα ότι έμενε.Πλέον κάνω backflush και όντως μένουν πολύ λιγότερα υπολείμματα αλλά υπάρχουν
Στις μηχανές με e61 group head πρέπει να μπαίνει γράσο απο όσο ξέρω. Οπότε η γεύση μηχανής πιθανότερο είναι να προέρχεται απο αυτό και όχι απο τα orings που είναι ακόμα καινούρια στη μηχανή του Κώστα
Αυτό είναι τέλειο.Στην δικη μου περιπτωση κατεληγε στον νεροχυτη της μηχανης
Όχι, πάντα η θέρμανση του νερού μέσω της μηχανής, συνοδεύεται από μια μικρή έως μεγάλη (αναλόγως ποιότητας της μηχανής) αλλοίωση στη γεύση.αν δοκιμασεις νερο ζεστο απο το γκρουπ δεν εχει την ιδια γευση
Μετά την αντλία. Δε γυρνάει "καυτό".Η opv σε ποιο σημειο της μηχανης ειναι,μετα την αντλια ,μετα το μποιλερ;
Δες αν οφειλεται και στο προφιλ του νερου που εχεις εκει.Αν βρασεις νερο σε ενα μπρικι πως ειναι η γευση του;Όχι, πάντα η θέρμανση του νερού μέσω της μηχανής, συνοδεύεται από μια μικρή έως μεγάλη (αναλόγως ποιότητας της μηχανής) αλλοίωση στη γεύση.
Γι'αυτό το ζεστό νερό που βγάζουν οι καφετιέρες στα μαγαζιά, μυρίζει "σίδερο".
Μετά την αντλία. Δε γυρνάει "καυτό".
Γενικα αυτα με τις παρα πολλες τρυπες(pullman 875 ,pesado 1999)θελουν διαφορετικο χειρισμο απο τα precision με τις εως 750. Ο σκοπος ειναι να εχουν σταθερη, μεγαλυτερη απο τα απλα ,πιεση μεσα στο καλαθακι την οποια να την κατανεμουν ομοιομορφα.Απο pullman μου απάντησαν πως δε βγαζουν καλαθάκι 57mm. Ευγενέστατοι μου πρότειναν ποιο καλαθάκι της lelit να αγοράσω
Είναι δύσκολο στο χειρισμό το καλαθάκι της pullman;
Η Eλ Γκρέκο την είδε Nespresso.Ελληνικός από κάψουλα!!!!!
Τα ύστερα του κόζζμου
Τέλειο, φαίνεται ότι η μέθοδος παρασκευής είναι όπως η 'χεράτη'. Η χαρά του airbnb που λέγαμε και κάπου αλλού.
Γύρω στα 120-130 ευρώ, αν θυμάμαι καλά.Τιμή δε λέει.
Πόσο πάει το μηχανάκι;
Και οι κάψουλες;
ρε συ άλεξ , τώρα που παίξαμε με το αναδευτήρι , να βρούμε και κάνα ξέπατο πορταφιλτερ να χαζεύουμε την ροή σαν τον κώστα;