Μόνο σε μεγάλα μήκη έχει νόημα αυτόΜε το xlr αποφευγεις τα ground loops και παντα εχεις λιγοτερο θορυβο και παραμορφωση σε σχεση με την rca συνδεση.
Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Μόνο σε μεγάλα μήκη έχει νόημα αυτόΜε το xlr αποφευγεις τα ground loops και παντα εχεις λιγοτερο θορυβο και παραμορφωση σε σχεση με την rca συνδεση.
Κάνε μία δοκιμή και κρίνε μόνος σου (φτάνει να τα λέει το σύστημα, αν δεν τα λέει βάλε ότι θέλεις, το ίδιο θα παίξει) επίσης εγώ δεν είμαι επιστήμονας να σου βάλω από κάτω 500 λινκ για να σου αποδείξω ότι έχω δίκιο.Με το xlr αποφευγεις τα ground loops και παντα εχεις λιγοτερο θορυβο και παραμορφωση σε σχεση με την rca συνδεση. Ποιο ειναι το πλεονεκτημα του rca?
Έναντι του XLR;Ποιο ειναι το πλεονεκτημα του rca?
Μεγάλο λάθος. Αν υπάρχει ground loop, θα κάνει ακουστή τη παρουσία του ακόμα και σε αποστάσεις του ενός μέτρου και εκεί βοηθά αισθητά η balanced σύνδεση. Αυτό που λες ως προς τις αποστάσεις, έχει να κάνει με την απόρριψη θορύβου ενώ συνήθως xlr καλώδια κατασκευάζονται με σωστά τεχνικά χαρακτηριστικά, άρα μικρή χωρητικότητα, κάτι που ( μπορεί να ) βοηθά σε σχετικά μεγάλες αποστάσεις. Για παράδειγμα, τα 2549 έχουν άριστα τεχνικά χαρακτηριστικά και δεν υπερβάλω ούτε κατ'ελάχιστο όταν λέω ότι δεν άκουσα ουδεμία διαφορά σε σχέση με τα KS1016 ( σε single ended σύνδεση ). ΟΚ, δεν με χάλασε το ( λιγοστό σε σχέση με τη τιμή αγορά τους ) ποσό που πήρα πίσω απο τη πώλησή τους, αλλά αν άκουγα έστω και τη παραμικρή διαφορά ( πόσο μάλλον αν ήταν υπέρ του KS1016 ) θα τα κρατούσα και θα πετούσα τα 2549. Αλλά οκ, μπορεί να είμαι κουφός ( αλλά εγώ έχω τιουνάρει το time alignment των ηχείων μου με το μετρητικό μικρόφωνο μεν, αλλά επιβεβαίωσα τις αλλαγές και με το αυτί ), μπορεί να έχω και σύστημα που δεν "τα λέει" ( ακόμα και αν μιλάει ο Καναδούλης του avatar μου και όχι κανένας γκαζοτενεκές ), που αποκαλύπτει πάρα πολλές πληροφορίες ( διαφορετικά, πως μου επέτρεψε να ακούσω τη διαφορά στο time alignment των μεγαφώνων των ηχείων μου, οέο?? ).Μόνο σε μεγάλα μήκη έχει νόημα αυτό
Ένα σύστημα "τα λέει" όταν είναι καλά σχεδιασμένο απο τον κατασκευαστή, αρκετά καλά ώστε να μην αντιδρά στην οποιαδήποτε αλλαγή ( ποιοτικά κατασκευασμένων καλωδίων ). Και όσο καλύτερα τα λέει, τόσο λιγότερο πρέπει να ξεχωρίζει ο χαρακτήρας του.Κάνε μία δοκιμή και κρίνε μόνος σου (φτάνει να τα λέει το σύστημα, αν δεν τα λέει βάλε ότι θέλεις, το ίδιο θα παίξει) επίσης εγώ δεν είμαι επιστήμονας να σου βάλω από κάτω 500 λινκ για να σου αποδείξω ότι έχω δίκιο.
Και μην μπερδεύεσαι με το παραπάνω gain των xlr.
Thats it and thats all από εμένα.
Καλή συνέχεια εύχομαι
Όχι.Μόνο σε μεγάλα μήκη έχει νόημα αυτό
Βγάζεις πολύ γέλιο τελικά βρε μπαγάσαΌχι.
Βομβος από τέτοια προβλήματα γης μπορεί να υπάρξει και στα 3 cm καλωδίου με RCS, και εξαφανίζεται πλήρως ακόμα και στα 100 m καλωδίου με XLR.
Ταυτόχρονα, η χρήση ισορροπημένης διασύνδεσης, εγγυάται χαμηλότερους θορύβους, σε οποιοδήποτε μήκος διασύνδεσης.
Λες για μεγάλα μήκη, γιατί τότε το πρόβλημα με τα RCA είναι πλέον τόσο μεγάλο, που πρακτικά δε δουλεύει το πράγμα. Οκ, το πρόβλημα από διάφορες θορυβικές συνιστώσες είναι ανάλογο του μήκους, δεκτον. Ανάλογο, δε σημαίνει πως δεν υφίσταται πρόβλημα σε μικρά μήκη, απλώς (πιθανώς) δε το ακούς.
Για να το ακούσεις, χρειάζεται ψάξιμο το μέγιστο δυναμικό εύρος του συστήματος, μια μέτρηση sinad δηλαδή, όπου το κατώφλι από τις θορυβικές συνιστώσες θα θέσει τα όρια του χρήσιμου δυναμικού εύρους, για κάθε μέγιστη τιμή τάσης εξόδου.
Ακόμα ακόμα και μια μέτρηση θορύβου με ανάλυση φάσματος, με τέρμα το volume, είναι βέβαιο πως θα δείξει μετρήσιμες διαφορές, ασχέτως τι ακούς και τι όχι, και ασχέτως μέχρι ποια στάθμη του volume χρησιμοποιείς. Τα δεδομένα είναι μετρήσιμα.
50€ το μάθημα, αλλά μη τα δώσετε, δε πειράζει, δώστε τα σε καλώδια. Παρακαλείστε όμως να μην ξανάρθετε αδιάβαστοι.
Αγοράστε ακριβά καλώδια, εγώ είμαι υπέρ του audio jewellery γενικώς.
Με τους αδιάβαστους έχω θεματακι, μέχρι εκεί.
Όλα καλά, μαζί σου... παρ' όλα αυτά δε χρειάζεται να βλέπουμε το XLR σαν ιερό δισκοπότηρο...Όχι.
Βομβος από τέτοια προβλήματα γης μπορεί να υπάρξει και στα 3 cm καλωδίου με RCS, και εξαφανίζεται πλήρως ακόμα και στα 100 m καλωδίου με XLR.
Ταυτόχρονα, η χρήση ισορροπημένης διασύνδεσης, εγγυάται χαμηλότερους θορύβους, σε οποιοδήποτε μήκος διασύνδεσης.
Λες για μεγάλα μήκη, γιατί τότε το πρόβλημα με τα RCA είναι πλέον τόσο μεγάλο, που πρακτικά δε δουλεύει το πράγμα. Οκ, το πρόβλημα από διάφορες θορυβικές συνιστώσες είναι ανάλογο του μήκους, δεκτον. Ανάλογο, δε σημαίνει πως δεν υφίσταται πρόβλημα σε μικρά μήκη, απλώς (πιθανώς) δε το ακούς.
Για να το ακούσεις, χρειάζεται ψάξιμο το μέγιστο δυναμικό εύρος του συστήματος, μια μέτρηση sinad δηλαδή, όπου το κατώφλι από τις θορυβικές συνιστώσες θα θέσει τα όρια του χρήσιμου δυναμικού εύρους, για κάθε μέγιστη τιμή τάσης εξόδου.
Ακόμα ακόμα και μια μέτρηση θορύβου με ανάλυση φάσματος, με τέρμα το volume, είναι βέβαιο πως θα δείξει μετρήσιμες διαφορές, ασχέτως τι ακούς και τι όχι, και ασχέτως μέχρι ποια στάθμη του volume χρησιμοποιείς. Τα δεδομένα είναι μετρήσιμα.
50€ το μάθημα, αλλά μη τα δώσετε, δε πειράζει, δώστε τα σε καλώδια. Παρακαλείστε όμως να μην ξανάρθετε αδιάβαστοι.
Αγοράστε ακριβά καλώδια, εγώ είμαι υπέρ του audio jewellery γενικώς.
Με τους αδιάβαστους έχω θεματακι, μέχρι εκεί.
Σιγά το δισκοπότηρο, μια χαζομάρα είναι.δε χρειάζεται να βλέπουμε το XLR σαν ιερό δισκοπότηρο...
Δεν είπα το αντίθετο. Όλα μια χαρά είναι, και με Bluetooth ακόμα καλύτερα.υπάρχουν τόοοσα κ τόσα συστήματα που παίζουν άψογα χωρίς θορύβους με rca...
Αυτό είπα μόνο.Ναι, αν το μετρήσεις ίσως κ να έχει πιο πολύ θόρυβο
Να μην ασχοληθείς γενικώς. Μαζί σου.γιατί να ασχοληθείς και να αγχώθεις;;;
Σωστά.Είναι σαν τη μέτρηση sinad που ασχολούνται κάποιοι αν είναι 120 ή 125 λες και θα παίξουν στα 150 db....
Εμένα μου αρέσει η σύνδεση XLR και μάλιστα με καλώδια κατασκευασμένα με τα χεράκια μου.Εμένα δεν μού άρεσει η σύνδεση XLR, εκτός αν έχεις αποστάσεις ίσως
Εχετε δει ποτε να πωλειται οποιαδηποτε συσκευη με πανακριβα extra καλωδια; Εννοειται το συνεστησε απ την αρχη ,αλλα η τιμη αυξηθηκε κατα πολυ.Μα κι ο άλλος ο δεγκζερωπωστονλέν, γιατί δε δίνει αυτό το DAC πακέτο μ' αυτά τα XLR! Τί το ιδιαίτερο έχουν δηλαδή! Αυτόγραφο της πεθεράς του;