- Reaction score
- 9.008
Βγάζεις κανένας τώρα πια σαμπ με high level είσοδο και εξοδο και ρυθμιζόμενα κρος;
Αυτό είναι το πρώτο που λες;Κοίταξε να δεις, ο ενισχυτής που έχεις είναι παλιάς μόδας και με ανάλογες δυνατότητες. Έχει έξοδο προενισχυτή, αλλά όχι είσοδο τελικού ενισχυτή (καθ' όσον, όλοι οι ολοκληρωμένοι ενισχυτές είναι σετ αυτών των δύο σε ενιαίο σασί). Άρα, η μόνη υποδοχή που μπορείς να συνδέσεις ηχείο είναι η έξοδος του τελικού ενισχυτή.
Για να χρησιμοποιήσεις subwoofer σε αυτό το σύστημα, με τη συγκεκριμένη συνδεσιμότητα που έχει, χρειάζεσαι ένα subwoofer με παθητική είσοδο, καθώς και παθητική έξοδο, αμφότερες των οποίων ονομάζονται διεθνώς power level, ή hi-level. Δες ένα παράδειγμα:
View attachment 332977
Η έξοδος hi-level είναι κροσαρισμένη, δηλαδή έχει κομμένα τα μπάσα, ώστε τα ηχεία σου να μην επωμίζονται αυτό το βάρος, το οποίο έχει αναλάβει το μεγάφωνο του subwoofer. Εάν κάποιος σου πει, έλα μωρέ δεν πειράζει, πάρε αυτό το subwoofer που είναι σε προσφορά, σύνδεσέ το στην έξοδο προενισχυτή που έχει ο ενισχυτής σου και άστο να παίζει τα μπάσα παράλληλα με τα ηχεία, κάνει λάθος.
Τί άλλο θα μπορούσες να κάνεις. Θα μπορούσες να πάρεις ένα ενεργό subwoofer και ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία, και να τα συνδέσεις ως ενεργό σύστημα στην έξοδο προενισχυτή που έχει ο ενισχυτής σου, δηλαδή, να χρησιμοποιήσεις τον υπάρχοντα ενισχυτή ως προενισχυτή. Παράδειγμα:
View attachment 332979
View attachment 332981
Ναι.Αυτό είναι το πρώτο που λες;
Νομίζω πως μόνο σε παλιά subwoofer υπάρχει. Ας προσεχα θα μου πειςΝαι.
Παίζουν όλα μαζί. Για να παίξουν εκτός μπάσου τα focal, χρειάζεσαι έναν τελικό ενισχυτή. Παίρνει το sub σήμα από την έξοδο του προ, κροσάρει, δίνει στο μεγάφωνό του, από την έξοδο του sub το σήμα πηγαίνει στον πρόσθετο τελικό, και αυτός οδηγεί τα focal κροσαρισμένα.Στην τελευταία αυτή περίπτωση τα focal είναι εκτός ή παίζουν όλα μαζί;
Το Lindon εννοούσα, αλλά έχει μικρό γούφερ, 8άρι. Δεν θυμάμαι αν υπάρχει μεγαλύτερο μοντέλο, με 10άρι γούφερ...
Οκ εφ όσον υπάρχει πρόβλημα χώρου, κάνω πίσω. Άκουσα κάτι για 20τμ μόνο γιαυτό ανέφερα τα παραπάνω.... sory.Και στην θέση που θα μπούνε τα ηχεία το όποιο μπάσο θα είναι στον γάμο του Καραγκιόζη
Ναι, 20 και κάτι, μέχρι 25 αλλά υπάρχει τοίχος πίσω από τα ηχεία (σε τριάντα πόντους απόσταση για αυτό και ηχεία με πίσω μέρος το bass reflex δεν ενδείκνυνται) και τοίχος πίσω από τη θέση ακρόασης και το μεσοδιάστημα είναι το πολύ 2,5 μέτρα. Ευχαριστώ για τις σκέψεις σου. Θα τα σκεφτώ όλα όσα έχει γράψει ο καθένας σας.Και όμως, τα ηχεία μου με τα μικρά τους γουφεράκια με την βοήθεια του χώρου κατεβαίνουν σε σημείο που να μην μου προκαλούν κάποιο συμβιβασμό. Έχω κάνει άπειρες δοκιμές και ναι κάτι λείπει ίσως (σε πολύ λίγες περιπτώσεις) και πιστεύω με ένα μεγαλύτερο ηχείο θα είναι σούπερ. Δεν θέλω να επηρεάσω το παλικάρι, όμως με τα χρόνια έχω καταλήξει.
Κώστα μου προσοχή! Δεν πρέπει να συγκρίνεις με το δικό σου σύστημα, το οποίο είναι κορυφαίο και για κάποιους σαν εμένα είναι σίγουρα όνειρο. Αναφέρομαι στην χαμηλή κατηγορία συστημάτων , όπου εκεί είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν συμβιβασμοί...
Οκ εφ όσον υπάρχει πρόβλημα χώρου, κάνω πίσω. Άκουσα κάτι για 20τμ μόνο γιαυτό ανέφερα τα παραπάνω.... sory.
... Εχουν βγαλει και πιο μεγαλο μοντελο αλλα σε πολλαπλασια τιμη.Το Lindon εννοούσα, αλλά έχει μικρό γούφερ, 8άρι. Δεν θυμάμαι αν υπάρχει μεγαλύτερο μοντέλο, με 10άρι γούφερ...
Κάπως έτσι πρέπει να ήλπιζαν και οι αρμόδιοι για την επίδειξη των Vivid Audio Moya στο Μόναχο 2024 και κατέληξε σε ακροαματική ... χλαπάτσα - χωρίς παράλληλα να πείραζε και τόσο αφού πέτυχαν πωλήσεις 6 τεμαχίων αξίας μισού μυρίου έκαστον ας είναι καλά οι χορηγοί.Τα αμέσως μεγαλύτερα νομίζω ξεφεύγουν τελείως... Κοντά στα 6000 κοστίζουν. Dovedale
Προσωπικά για τον παραπάνω χώρο, δεν θα κοίταζα sub. Ένα ποιοτικότερο ηχείο ΝΑΙ. Και βελτίωση σε όλο το φάσμα, και χαμηλό μελετημένο από τον κατασκευαστή, και δεν μπλέκεις ρε αδελφέ.... Μια ζωή κατόπιν θα παλεύεις Φίλε. Θυμίσου τα λόγια μου.
...
Καλώς ή κακώς είναι λιγότερο επιπόλαιο να προτεινόταν σε αρχάριο χρήστη συσκευή από την οποία θα περνούσε ολοκληρωμένη διαχείριση σήματος ως προς τις επιμέρους ηχειακές πηγές. Έστω και αν δεν το αποκτούσε o νηματοθέτης λόγω περιορισμένου budget κρίνεται σκόπιμο να κατατεθεί για όποιον άλλον αρχάριο θα ενδιαφερόταν. Κυκλοφορεί και φθηνότερο μοντέλο Lyngdorf ολοκληρωμένου.Τι σου έλεγα ;;;;
Δεν παίρνεις κανένα ζευγάρι ακουστικά 5.1 σοβαρά ;;;
Πχ focal abyss
Καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις. Και μόνο που μπαίνει στον κόπο κάποιος να ασχοληθεί το εκτιμώ.Κάπως έτσι πρέπει να ήλπιζαν και οι αρμόδιοι για την επίδειξη των Vivid Audio Moya στο Μόναχο 2024 και κατέληξε σε ακροαματική ... χλαπάτσα - χωρίς παράλληλα να πείραζε και τόσο αφού πέτυχαν πωλήσεις 6 τεμαχίων αξίας μισού μυρίου έκαστον ας είναι καλά οι χορηγοί.
Καλώς ή κακώς είναι λιγότερο επιπόλαιο να προτεινόταν σε αρχάριο χρήστη συσκευή από την οποία θα περνούσε ολοκληρωμένη διαχείριση σήματος ως προς τις επιμέρους ηχειακές πηγές. Έστω και αν δεν το αποκτούσε o νηματοθέτης λόγω περιορισμένου budget κρίνεται σκόπιμο να κατατεθεί για όποιον άλλον αρχάριο θα ενδιαφερόταν. Κυκλοφορεί και φθηνότερο μοντέλο Lyngdorf ολοκληρωμένου.
Γενικώς το να λέμε πάρε διάφορα sub και μετά κόβε το λαιμό σου με υποδεέστερες μεθόδους και αυτοσχεδιασμούς πάνω στο πώς θα ενσωματώνονταν αυτά ικανοποιητικά είναι συνταγή απογοητεύσεων γι αρχάριους χρήστες.
Λόγω των crossovers που διαθέτει; Με το set up που έχω αυτή τη στιγμή μου φαίνεται ότι αν έπαιρνα τον trinnov θα υπάρξει μεγάλη επικάλυψη γιατί ο ενισχυτής μου είναι ολοκληρωμένος και έχω ξεχωριστό DAC. Αν πάρω απόφαση να το ξηλωσω φαίνεται πολύ καλή πρόταση. Σκέφτομαι την άλλη επιλογή που μου πρότειναν τα μέλη, να βρω καταρχάς ηχεία καλύτερα από αυτά που έχω.Οι δικαναλοι θελουμε sub αλλα θελουμε και https://www.trinnov.com/en/products/amethyst/ για να τα ενσωματωσουμε