- Reaction score
- 1.197
Δε το βρίσκω σε tidal και Qobuz
franchie hen - fiver tiger generals
franchie hen - fiver tiger generals
Να ρωτήσω κάτι.Η αλήθεια είναι ότι το μπάσο έχει ξεφύγει, και γω δε το έχω ξεπεράσει ακόμα, είναι πραγματικά απόκοσμο, εξωπραγματικό.
Λίγες νύχτες πέρασαν που κατά τις 1:30 το βράδυ, έτοιμος να το κλείσω να πάω για ύπνο, παίζοντας μουσική στο roon, έπεσα όλως τυχαίως πάνω σε ένα καινούργιο (για μένα) δίσκο, με Philip Glass, από εκκλησιαστικό όργανο:
View attachment 338956
Και τον άκουσα 2 φορές σερί, ολόκληρο..
Καλές 5 και κάτι το πρωί πήγα για ύπνο, δεν περιγράφεται αυτό το πράγμα, δεν βγαίνει από ηχεία τέτοιο πράγμα.. εντελώς εξωγήινο.
Σήμερα έπαιζα αυτό:
Iveta Apkalna - Bach & Glass: Works for Organ
Listen to Bach & Glass: Works for Organ on your streaming servicetidal.com
Είναι παράνοια το waveforming, έχουν φύγει τα ντουβάρια του δωματίου, και μεταφέρεται ο ακροατής μέσα στην εκκλησία. Δεν υπάρχει αυτό το πράμα, είναι ανατριχιαστικό.
Με το ιμερσιβ άκουσμα, πλέον είμαι συνηθισμένος. Οτιδήποτε άλλο, είναι απλώς λειψό. Κάνει μπαμ.
Με το Γιάννη ακούγαμε μουσική όλο το πρωί, μέχρι τις 4 περίπου το απόγευμα, που πήγαμε για φαγητό. Όλα ήταν κυρίως δικάναλα, και μερικά SACD, δηλαδή 5-καναλα. Τελευταίο κομμάτι, ένα μόνο, πριν φύγουμε, του έβαλα Dolby Atmos. Ε, ένα δάκρυ του'τρεξε (ίσως και παραπάνω), δεν παλεύεται η διαφορά, είναι κολοσσιαία, δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με οτιδήποτε άλλο, όσο καλό κι αν ήταν.
Οπότε, εκεί που ο Γιάννης έψαχνε ένα ζευγάρι ηχεία να πάρει, κι άκουσε πχ τα περλιστεν σε κάποιον έμπορο, αυτά παν. Δεν έχει νόημα. Το ιμερσιβ δε παλεύεται.
Αλλά εγώ συνηθισμένος, έτσι παίζει σωστά η μουσική. Πλέον δεν μου κάνει εντύπωση, είναι απλώς το σωστό. Δε "συγκινούμαι", πως να το πω.
Το απόγευμα, μετά το φαγητό, συνεχίσαμε ακροάσεις μέχρι αργά το βράδυ. Όλη μέρα ακροάσεις.
Σε μια μόνο φάση, πραγματικά συγκινήθηκα, του το'δειξα κιόλας, μου σηκώθηκε η τρίχα στο χέρι, ακόμα δε το έχω συνηθίσει. Σε εκκλησιαστικό όργανο. Είναι απόκοσμα αληθινό. Με συγκλονίζει.
Και χάριν στην ενεργοποίηση "pressure" του waveforming, οι 16 κύκλοι του "ντο" που λέει κι ο Γιάννης (εγώ δεν έχω τέτοιες γνώσεις), βγαίνουν τόσο χαλαρά, τόσο αβίαστα, χωρίς να τρίζει τίποτα στο δωμάτιο, σε σοβαρές στάθμες, όχι αστεία, στάθμες λάιβ λέμε, που δε γίνεται να μην σε συγκινήσει..
Το άκουσε και σε ένα ακόμα δίσκο αυτό, που δεν ήξερε ως τότε, ότι υπήρχε τέτοιο πράγμα στην ηχογράφηση. Μιλάμε για ηχογράφηση που την ήξερε απ'έξω, δικιά του. Ε, υπάρχει εκκλησιαστικό όργανο να παίζει κει, τέρμα κάτω. Λογικό να μην ακούγεται από κανένα "νορμαλ' σεταπ. Δεν βγάζουν υποχηους τα τυπικά σεταπ, και η πρώτη οκτάβα είναι θέμα.
Όταν ακούγεται όμως, ναι, ο υπόηχος, με όλο τον όγκο και τον παλμό του, με τις αντηχήσεις του χώρου της ηχογράφησης (κι όχι του χώρου ακρόασης) είναι μπουνιά στο στομάχι, λυγίζεις.
Μπράβο ρε τρινοβαδες, μπράβο σας.
Είναι εκπληκτικό αυτό που φτιάξατε.
Ναι.Στο κομμάτι mad rush , 2:04 μέχρι 2:10 γίνεται ψιλοχαμος ή είναι η ιδέα μου; τρόμαξα να το ακούσω.
Αυτό τι ειναι; χαμηλές συχνοτητες;
Ναι ακριβώς... παίζει εξωπραγματικο χαμηλό γιαυτό τρόμαξα..Το ξανάκουσα για να δω τι λέτε.
Αυτό σε μένα παίζει υπέροχα, εννοείται λάιβ στάθμες +, κι είναι όντως πλούσιο το περιεχόμενο σε πολλά σημεία, μαγικό, με εξαιρετική έκταση χαμηλά.
Τρομερές είναι οι αντηχήσεις της εκκλησίας.
Απίθανο.
Μπα, δεν είναι τίποτα σπουδαίο αυτό το χαμηλό, ούτε ιδιαίτερα φορτωμένο σε στάθμη είναι.Ναι ακριβώς... παίζει εξωπραγματικο χαμηλό γιαυτό τρόμαξα..
Στην εκκλησια ειναι ακομη. Κατσε να γυρισει!@Petros_Dalipis Έλα, έλα, για πες, πως ήταν η εμπειρία; Αναμένουμε αναλυτικό post!
Αυτο συβαινει οταν βαζεις ΑΔΕΙΑ μπουκαλια!Ε, δεν ήταν αστείο, όλα τα μπουκάλια των ποτών αυτών, ήταν στο όριο να πέσουν, είχαν μετακινηθεί προς τα έξω, προς το χείλος της επιφάνειας του επίπλου, κι ένα μπουκάλι όντως είχε πέσει κάτω κι έσπασε σε χίλια κομμάτια!
Συμπέρασμα: παρά τα 130+ dB και τη μόνωση στον πίσω τοίχο, μια χαρά ακούμε τι γίνεται απ'έξω! Μα τι ακοή διαθέτουμε!
ΥΓ. Το πόση ενέργεια υπήρξε κει στα τέρμα κάτω χαμηλά όρια του φάσματος, δεν το διανοείσθε. Ωστικό κύμα, όχι αστεία, να θυμηθώ να βάλω ταμπέλα: <<Εκτελούνται μεταφοραί - μετακομίσεις>>.
Πολυ εκκλησιαστικη μουσικη τελευταια ακους. Καιρος να φερεις και κανα παππα εκει κατω να δεις πως ειναι live οι φωνες σε ψαλμωδια!Ούτε μέσα σε μια εκκλησία δεν υπάρχουν τέτοιες πιέσεις εκεί κάτω, όπως γίνονται οι αθροιζομενες μέσα σε ένα δωμάτιο.
Γεμάτα, όχι άδεια.Αυτο συβαινει οταν βαζεις ΑΔΕΙΑ μπουκαλια!
Για να σε δω μαστορα. Μπορεις να φτιαξεις διχτυ ασφαλες για τα μπουκαλια η θα φωναξεις τον Μιχαλη να στο κανει μεταλικο?Γεμάτα, όχι άδεια.
Μισή ώρα σφουγγάρισμα..
Μάλιστα ένα λικέρ έπεσε κάτω, σχεδόν εντελώς γεμάτο, με μπουκάλι ιδιαίτερα βαρύ, αυτό το ανάγλυφο κρύσταλλο, με ανώμαλη επιφάνεια απ'έξω.
Όλα όμως ήταν έτοιμα να πέσουν, βότκες, σφραγισμένα κρασιά γεμάτα, κλπ.
Λοιπόν ανέβηκα Θεσσαλονίκη και επισκέφτηκα το χώρο του Κώστα. Θέλω πολύ να γράψω, αλλά επειδή με το κινητό δεν μπορώ, θα γυρίσω Αθήνα και θα γράψω μετά.@Petros_Dalipis Έλα, έλα, για πες, πως ήταν η εμπειρία; Αναμένουμε αναλυτικό post!
OK man, καλά να περάσεις! Θα περιμένουμε!Λοιπόν ανέβηκα Θεσσαλονίκη και επισκέφτηκα το χώρο του Κώστα. Θέλω πολύ να γράψω, αλλά επειδή με το κινητό δεν μπορώ, θα γυρίσω Αθήνα και θα γράψω μετά.
Δεν έχω χρόνο εδώ είμαι συνέχεια βόλτες, παραλίες, επισκέψεις και τέτοια.
Μα πως αλλιώς; Με φανταστρουμφικό χαμηλό φυσικά!Μέχρι και μουσική από τα στρουμφακια θα πήγαινα να δω πόσο διαφορετικά θα ακουστούν!
Μπα, δεν καταλαβαίνω σαφείς διαφορές.Για τα Σάμπ έχεις παρατηρήσει να ακούγονται καλύτερα στην mlp όταν λαμβάνονται υπόψη περισσότερες θέσεις;