- Reaction score
- 5.469
ναιΑυτά τα dB είναι σε σχέση με τα 1000 Hz, έτσι;
Κανονικά +10 dB θέλουμε εκεί κάτω, όχι -3... Απλά το λέω...
ναιΑυτά τα dB είναι σε σχέση με τα 1000 Hz, έτσι;
Ναι αλλά υποτίθεται πως είναι flat η καμπύλη απόκρισης του ηχείου (μετρημένη σε ανηχοϊκό - όχι τα target curves που κυκλοφορούν εδώ μέσα ή αλλού)...Αυτά τα dB είναι σε σχέση με τα 1000 Hz, έτσι;
Δε χρειάζεται να τα "ακούσει" κανείς, για να καταλάβει τη διαφορά στην απόδοση του χαμηλού.ισχύουν τα ίδια όπως περιέγραψα και πριν για τα Kii BXT (20Hz, -3dB)
Αλλά αν δεν τα ακούσει κανείς, άσε, δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά στην απόδοση!!!!!
Σε όλα τα είδη μουσικής, ο υπαρκτός όγκος ενέργειας κάτω των 40 κύκλων (και γενικά κάτω των 80 κύκλων) είναι τρομακτικός.Απευθείας από το αρχείο, χωρίς την μεσολάβηση ηχείων/χώρου και target curves.
Δείτε την στάθμη που απαιτείται στο μπάσο, και αντιστοίχως στα πρίμα.
Πάψε να κοροιδεύεις εμάς τους άσχετους απο sub, αυτό είναι φριτέζα.μεχρι και το αφεντικο στη δουλεια ‘εψησα’ να βαλουμε ενα σαμπάκι…. και σεις δε θελετε στα σπιτια!
View attachment 339295
Δεν με ενδιαφέρουν οι υποσυχνοτης τητες Δεν ακούω τίποτα κάτω απο 28 HzΑκόμη και τα Contour 60 (που δεν έχουν καν γραμμή μεταφοράς) δεν πάνε χαμηλότερα από τα PMC twenty 5-26.... (28Hz με -3dB).....
Άλλωστε και τα δικά μου ηχεία (Amphion Xenon) εκεί προδιαγράφονται 28Hz (-3dB)
οπότε ισχύουν τα ίδια όπως περιέγραψα και πριν για τα Kii BXT
Αλλά αν δεν τα ακούσει κανείς, άσε, δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά στην απόδοση!!!!!
Για ανέβασε και την απόκριση ενός CD από τη rock συλλογή σου, για να δούμε τι ψάρια πιάνει το CD player σου.Αυτά τα dB είναι σε σχέση με τα 1000 Hz, έτσι;
Η πρώτη νότα του πιάνου ( A0 ) είναι 27,5 Hz .....Δεν με ενδιαφέρουν οι υποσυχνοτης τητες Δεν ακούω τίποτα κάτω απο 28 Hz
Ούτε εσύ την ακούς γιατί έχεις μικρό σαλονάκιΗ πρώτη νότα του πιάνου ( A0 ) είναι 27,5 Hz .....
Έλα που δεν την ακούς!
Γιαααααα καμ του δώθε.Δεν ακούω τίποτα κάτω απο 28 Hz
Δεν ξέρω πως το ζήτησες στο μαγαζί αλλά νομίζω σου έδωσαν αφυγραντήρα..μεχρι και το αφεντικο στη δουλεια ‘εψησα’ να βαλουμε ενα σαμπάκι…. και σεις δε θελετε στα σπιτια!
View attachment 339295
Με πρόλαβες μαρή?Πάψε να κοροιδεύεις εμάς τους άσχετους απο sub, αυτό είναι φριτέζα.
Α, να βρε αφυγραντήρα έπρεπε να πω. Με τέτοιο μοιάζει περισσότερο.Δεν ξέρω πως το ζήτησες στο μαγαζί αλλά νομίζω σου έδωσαν αφυγραντήρα..
Υπερβολές .Και 15 cm αρκούν , χ2 , αλλά που να βρείς μεγάφωνα με xmax 30cm ?Καλά, για μικρότερης διαμέτρου μεγάφωνα, είναι απλώς ανέκδοτο. Ίσως με x-max 1,5 m.
Κάτω από τα 20hz δεν θα δεί γιατί υπάρχει το φίλτρο του red book.Για ανέβασε και την απόκριση ενός CD από τη rock συλλογή σου, για να δούμε τι ψάρια πιάνει το CD player σου.
Βλέπεις τίποτα κάτω από τα 20Hz ?
Για αυτό ετέθη το ερώτημα. Και τι κόφτης στα 20Hz, αν δεις θα γελάςΥπερβολές .Και 15 cm αρκούν , χ2 , αλλά που να βρείς μεγάφωνα με xmax 30cm ?
Κάτω από τα 20hz δεν θα δεί γιατί υπάρχει το φίλτρο του red book.
Υπάρχουν όμως cd players που το φίλτρο τους , μπορεί να πάει στους 16hz.
Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις.Κάτω από τα 20hz δεν θα δεί γιατί υπάρχει το φίλτρο του red book.