Featured Όταν είσαι άρρωστος!

Reaction score
1.176
Πρόκειται για κοινή λογική.
Απλή κοινή λογική, τίποτε άλλο.

Για να βγάλεις εκτός την παράμετρο του χώρου, ο μόνος τρόπος είναι πολύ νιαρφιλντ. Κατά βάση, σα να τα κάνεις "ακουστικά" τα ηχεία.
1726750020559.jpeg

κανείς δεν με νικάει στο nearfield απο την στιγμή που έχω αυτά χαχαχαχαχαχαχαχα μπορείτε να πάτε πιο νιαρ?
δεν μπορείτε. :lolsign:

είμαι ο Βασιλιάς του Nearfield

Reaction score
1.054
Θα τα πουλήσω όλα και θα μείνω με τα ακουστικά. Ούτως ή άλλως, ακούγονται καταπληκτικά!
Σε καμια περιπτωση τα ακουστικα δεν εχουν την ιδια αισθηση. Δε τον νιωθεις τον ηχο οπως με τα ηχεια. Οπου δεν πιπτει room treatment πιπτει dsp και ας πεφτουν και λιγο οι σταθμες. Μην ειστε κανιβαλοι

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.816
Σε καμια περιπτωση τα ακουστικα δεν εχουν την ιδια αισθηση. Δε τον νιωθεις τον ηχο οπως με τα ηχεια. Οπου δεν πιπτει room treatment πεφτει dsp και ας πεφτουν και λιγο οι σταθμες. Μην ειστε κανιβαλοι
Εννοείται ότι έχεις δίκιο... Έτσι το είπα, χάριν του λόγου. Αστειεύομαι φυσικά.
Προσωπικά, το πρόβλημα πάντως παραμένει και δεν πρόκειται να αλλάξει.
... εχεις μεχρι το αξιοθρηνητος...δεν θελω ηττοπαθεια.. 🐒
τι εγινε παλι ?
Για τον χώρο μου το ανέφερα....

Reaction score
1.850
Πρόκειται για κοινή λογική.
Απλή κοινή λογική, τίποτε άλλο.

Για να βγάλεις εκτός την παράμετρο του χώρου, ο μόνος τρόπος είναι πολύ νιαρφιλντ. Κατά βάση, σα να τα κάνεις "ακουστικά" τα ηχεία.
το κατάλαβα καλά στην πράξη πηγαίνοντας από μικρά σε μεγαλύτερα Genelec (σε 0,7 και 2 m αντίστοιχα)
το ερώτημα τώρα είναι, επιχειρεί κανείς να πάει σε ηχεία καρδιοειδούς τύπου πχ D&D ή MEG και απόσταση στα 3-3,5 μέτρα ή ότι κερδίσει από καρδιοειδή εκπομπή θα το χάσει από την αύξηση της απόστασης και την μεγαλύτερη επίδραση του αφρόντιστου χώρου;
δεν θέλω απάντηση, φαντάζομαι εξαρτάται από κάθε συγκεκριμένο χώρο και επίσης αν ακούς μουσική μόνος σου ή με κόσμο, που συνήθως όμως δεν δίνει δεκάρα για το πως ακούγεται και ένα μεγαλούτσικο φορητό ηχείο φτάνει και περισσεύει

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.935
επιχειρεί κανείς να πάει σε ηχεία καρδιοειδούς τύπου πχ D&D ή MEG και απόσταση στα 3-3,5 μέτρα
Ναι, είναι η μοναδική λύση.
Αυτά που είπες, και kii.

Δες τους λοβούς, όσο πιο στενοί λοβοί, τόσο πιο επιτυχημένη θα είναι η προσπάθεια.

Βασική προϋπόθεση, η θέση ακρόασης να απέχει αρκετά από τα πέριξ τοιχωματικά όρια. Επίσης σημαντικό θα είναι να υπάρχει απορρόφηση πίσω από τη θέση ακρόασης, έστω μια ειδική κουρτίνα, δηλαδή από αυτές με κάποια απορρόφηση.

Φαντάζομαι θα μπορείς να δανειστείς ένα kii να δοκιμάσεις στο σπίτι.

Reaction score
11.077
Σε καμια περιπτωση τα ακουστικα δεν εχουν την ιδια αισθηση. Δε τον νιωθεις τον ηχο οπως με τα ηχεια. Οπου δεν πιπτει room treatment πιπτει dsp και ας πεφτουν και λιγο οι σταθμες. Μην ειστε κανιβαλοι
Με τα ακουστικά μπορείς να ακούς immersive.

Reaction score
1.054
Με τα ακουστικά μπορείς να ακούς immersive.
Εχεις δοκιμασει αυτη την εφαρμογη " Canopener Studio"?

Παλιοτερα οταν ειχα mac laptop ειχα αγορασει ενα player το fidelia της audiofile engineering (τοτε 79 ευρω)
https://www.audiofile-engineering.com/fidelia/ το οποιο ειχε την επιλογη για τα ακουστικα μεσω ενος plug in που ειχε να δινει cross feed και οντως σου εδινε την αισθηση του phantom center channel οπως απο τα ηχεια. Τοτε παντα ακουγα με αυτο απο τα ακουστικα γιατι ακουγονταν καλυτερα.

Τωρα υπαρχει αυτη η εφαρμογη αλλα πλεον δεν ακουω απο ακουστικα σοβαρα οποτε....

1726815401439.png

Reaction score
11.077
Δεν τα έχω δοκιμάσει αυτά, θα το κάνω όμως. Άκουγα με upmixer σε πολυκάναλο από το Foobar. Κάθε μέρα όμως χρησιμοποιώ το playstation 5 VR όπου με βάζει μέσα στο παιχνίδι.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.816
Τώρα που ήρθε ο τελικός, κάπως έφτιαξαν τα πράγματα. Μπορώ και ακούω μουσικουλα.
Η διαφορά ακόμη και με τον Yamaha σαν pro είναι μεγάλη.
Το παράξενο της υπόθεσης τώρα.
Ο τελικός έχει την δυνατότητα να επιλέγεται μέσω πλήκτρου η επιλογή εισόδου balance - Unbalance. Έτσι στην xlr έχω συνδέσει τον pro και στην άλλη τον Yamaha, άρα έχω άμεση σύγκριση των δυο μηχανημάτων.
Ο Yamaha παίζει με τα δυο sub μου.
Οποία δε επεξεργασία και να κάνει, οποία ρύθμιση και να του κάνω, δεν φτάνει την απόδοση του προ ο οποίος φυσικά παίζει φλατ, χωρίς καμμία ρύθμιση και χωρίς την βοήθεια sub, ενώ έχει δυνατότητα διαχείρισης sub. Άρα ο χώρος μου καταστρέφει ακόμη και τα subs. Τα chario λοιπόν έστω και με τόσο μικρά γουφερς καταφέρνουν να ακούγονται πολύ πιο σωστά ακόμη και στο χαμηλό.
Αυτός είναι και ο λόγος που κοιτάζω για νέα μεγαλύτερα ηχεία. Αν τα κλιπς μου είχαν την διαύγεια των chario θα ήμουν ok. Διότι στο χαμηλό είναι θαυμάσια. Μόνο όμως σε αυτό το κομμάτι.

Reaction score
1.054
Ας σημειώσω τον λόγο που ασχολήθηκα με την ξεχωριστή γραμμή ρεύματος. Δεν είμαι κανένας τρελαμένος με τις καλωδιώσεις κλπ.
Από την ημέρα που προμηθεύτηκα κάτι αξιόλογο σε ενισχυτικά, άρχισαν τα προβλήματα.
Κυρίως θόρυβος στα ηχεία (τουίτερ), ένα εκνευριστικό ζζζζ που ήταν ακουστό κάποιες φορές και από την θέση ακρόασης. Ειδικά στους 50 - 60 πόντους από το τουίτερ ξεχώριζε καθαρά.
Το θέμα είναι και παραμένει μέχρι σήμερα, ότι αυτό δεν είναι συνεχές! Υπάρχει αρκετά μεγάλη χρονική περίοδος που εξαφανίζεται και άλλη που είναι παρών.
Και τι δεν έκανα, με λίγα λόγια δοκίμασα τα πάντα. Τίποτα.
Στην αρχή είπα ότι φταίει κάποια πηγή.
Υπάρχουν στο σύστημα:
TV, προβολέας, ηλεκτρική οθονη προβολής, pc, mac, oppo, pro, τελικός, πικάπ, AV, δέκτης νοβα.
Ξεκίνησα να βγάζω από την πρίζα μία μία τις συσκευές. Έφτασα στο να είναι συνδεδεμένος στο ρεύμα, μόνο ο τελικός, ο θόρυβος.... ΕΚΕΙ!!!!!.Έ, είπα ας φέρω ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα, αποκλειστικά για το σύστημα. Τίποτα και πάλι.

View attachment 339559
Σημείωση,
Έχω συνδέσει 2-3 τελικούς, ο ένας ήταν μάλιστα τάξης Δ γνωστής εταιρείας, ο θόρυβος παρών.

Μόλις δε, άκουσα και από αυτόν τον ίδιο θόρυβο, αμέσως τον αποσυνέδεσα και τον παρέλαβε επί τόπου ο ιδιοκτήτης, χωρίς κάτι να ακούσω από ήχο κλπ.
Αν βαλεις ρακ ωστε να μειωσεις τον χωρο που πιανουν τα μηχανηματα θα εχεις χωρο να ξεκολλησεις τα ηχεια που ειναι στις γωνιες

Reaction score
1.054
Δηλαδη τα ηχεια να εχουν κλιση προς εσενα. Τωρα που κοιτανε μπροστα αρχικα ο ηχος απο δεξι ηχειο πεφτει πανω στο πιανο που το καλυπτει. Γιατι δε το στριβεις τουλαχιστον να σημαδευει εσενα? Βαλε ενα χαλι και τραβα τα λιγο πιο προς τα εσενα τα ηχεια.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.816
Τα ηχεία εδώ και καιρό βλέπουν προς τα εμένα. Είναι παλιά η φωτογραφία.
Άρα εδώ οκ.

Έχω βάλει χαλάκια από κάτω. Εδώ όμως αναφέρει μπροστά, άρα τα χαλάκια θα τα προωθήσω προς τα εμπρός,
Οκ και εδώ.

Η απόσταση ακρόασης δυστυχώς δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη των 2,6 μ.
Προβληματάκι εδώ, το οποίο το έχω εντοπίσει και εγώ. Αν πάω δηλαδή στα 3,2 - 3,5 υπάρχει βελτίωση.

Τέλος όσο για την απόσταση από τους πίσω τοίχους, υπάρχει δυστυχώς θέμα. Στο ένα ηχείο βρίσκεται το πιάνο.
Άσε που συντονίζεται.... ακόμη και σε απλή ομιλία όταν είμαι κοντά αντανακλά θόρυβο από κάποιες χορδές του, πόσο μάλλον από τα ηχεία.... Τέλος πάντων. Αυτό δεν γίνεται να φύγει από εκεί. Ούτε φυσικά να πωληθεί, είναι σαν να φύγει κάτι από την καρδιά της συζύγου (υπήρξε καθηγήτρια πιάνου βλέπετε...).

Κάτι άλλο:

Ίσως είναι σωστό να φωνάξω πριν από όλα έναν ειδικό. Να δει τον χώρο, αν διορθώνεται να μου πει ή να τον διόρθωση και κατόπιν να δω τι θα κάνω. Τι λέτε?

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.358
Members
38.176
Νεότερο μέλος
Maravel