Ποδήλατο

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.474
Με αφορμή το event της 09/11, πήγα το ποδήλατο για service. Ούτως ή άλλως είχα "γράψει" τα χιλιόμετρα στα οποία το παίρνω για το τακτικό του service και με την ευκαιρία, είπα στον μηχανικό μου να αλλάξει και την ταινία στο τιμόνι. Ένα έχω να πω: Ευτυχώς!

Το τιμόνι ήταν αυτό που είχε το ποδήλατο από κατασκευής του - δεν το είχα αλλάξει, δεν είχα λόγο. Ο μηχανικός έβγαλε την παλιά ταινία για να βάλει την καινούρια και αντίκρυσε αυτό:

viber_image_2024-10-23_09-09-41-093.jpg

Αυτή η άσπρη γλίτσα που βλέπετε είναι σκουριά. Η σκουριά αυτή είναι αποτέλεσμα του ιδρώτα που έσταζε στο τιμόνι από τα χέρια μου κυρίως κατά τη διάρκεια των indoors προπονήσεων. Και πάμε στο καλύτερο:

Ο ιδρώτας που στέγνωνε στο τιμόνι, το διάβρωσε σε βαθμό που να δημιουργήσει τρύπες!

viber_image_2024-10-23_09-09-41-257.jpg

και
viber_image_2024-10-23_09-09-41-348.jpg

Ο μηχανικός με ενημέρωσε ότι αυτό το τιμόνι είναι επικίνδυνο να κοπεί ανά πάσα στιγμή, οπότε θα το αντικαταστήσει. Επίσης, με συμβούλεψε να κάνω προπόνηση με ανεμιστήρα (πήρα πριν 2 μήνες), να βάζω μια πετσέτα στο τιμόνι την ώρα της προπόνησης (έχω sweat net για τον λαιμό του τιμονιού που καλύπτει και μέρος του top tube, θα βάζω και πετσέτα από κάτω σε όλο το μήκος του τιμονιού) και στο τέλος της προπόνησης να στεγνώνω το τιμόνι όσο μπορώ.

Συμπερασματικά: Με το τιμόνι σε αυτή την κατάσταση, "φτηνά" τη γλίτωσα.:redface:

Last edited:

Reaction score
23.421
να για αυτό δεν κάνω ποδήλατο
ευκαιρία για ένα καινούριο αερο τιμονάκι λέω γώ τώρα.
τι διαστάσεις είχε αυτό;

Reaction score
15.995
Νομίζω ότι θα προσλάβω τον Γιώργο την επόμενη φορά που θα θέλω να πάρω διαβρωτικό χρωμάτων... :geek: :gamer:

wizzy

Reaction score
21.474
@bretsos Σε ευχαριστώ για την πρόταση. Το τιμόνι αντικαταστάθηκε με το τιμόνι Forza Cirrus, το οποίο ήταν άμεσα διαθέσιμο και σε καλή τιμή (€90).

@pankrok Το πλάτος του παλιού ήταν 42εκ. Το πλάτος του καινούριου είναι 44εκ.

Το παλιό τιμόνι, άντεξε 10,5 χρόνια. Ε, εάν αντέξει κι αυτό άλλα τόσα, θα είμαι ευχαριστημένος!:biggrin:

Στα 10 χρόνια, ε, μάλλον δεν θα πάω για aero τιμόνι, θα πάω για καινούριο ποδήλατο.:)

@Sotos65 :roflmao::roflmao::roflmao:

wizzy

Reaction score
21.474
ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
είσαι 190 και δεν σου φαίνεται;
Όχι ρε φίλε, δεν είμαι 1.90, αλλά από τα 42εκ στα 44εκ είναι 1εκ σε κάθε πλευρά, δεν είναι μεγάλη η διαφορά. Δεν είναι ότι πήγα από τα 40εκ στα 44εκ.

Στο κάτω κάτω, θα φανεί στο δρόμο. Εάν δεν μου κάνει, θα πάρω αυτό που πρότεινε ο @bretsos και δώσω το Forza.

Reaction score
23.421
μα είναι λάθος!!!!
το ανάποδο έπρεπε να κάνεις
η φυσική θέση των χεριών όταν κρέμονται από τους ώμους είναι να συγκλίνουν ελαφρά, ακόμα περισσότερο όταν θέλεις να χειρίζεσαι μανέτες, βολεύει περισσότερο να κλίνουν οι καρποί εσωτερικά , άσε το άερο θέμα που είναι ν ακλίουν ακόμα πιο πολύ.
εσύ τώρα ανοίγεις χέρια και ανοίγεις και τους καρπούς ενώ ταυτόχρονα χάνεις εύρος λειτουργείας των δαχτύλων.
μα 44εκ ; MTB θα το κάνεις;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.131
Σε τιμόνι κούρσας παίζω στα 40cm, και ένα χιλιοστό να προσθέσω υπάρχει αισθητή διαφορά στο χειρισμό του ποδηλάτου.

ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
είσαι 190 και δεν σου φαίνεται;
Εσύ πόσο είσαι Μαρή, για 1,60cm σε κάνω :lolsign:
μα είναι λάθος!!!!
το ανάποδο έπρεπε να κάνεις
η φυσική θέση των χεριών όταν κρέμονται από τους ώμους είναι να συγκλίνουν ελαφρά, ακόμα περισσότερο όταν θέλεις να χειρίζεσαι μανέτες, βολεύει περισσότερο να κλίνουν οι καρποί εσωτερικά , άσε το άερο θέμα που είναι ν ακλίουν ακόμα πιο πολύ.
εσύ τώρα ανοίγεις χέρια και ανοίγεις και τους καρπούς ενώ ταυτόχρονα χάνεις εύρος λειτουργείας των δαχτύλων.
μα 44εκ ; MTB θα το κάνεις;
Συμφωνώ!!

wizzy

Reaction score
21.474
@pankrok

ΟΚ, κατανοητό. Σε ευχαριστώ, πραγματικά. Όπως έγραψα και πιο πάνω, βρέθηκα στην ανάγκη, εξ ου και δόθηκε αυτή η λύση.

Όπως είπα, θα το δω στο δρόμο/στο σπίτι και θα αποφασίσω εάν θα το κρατήσω ή όχι.

Reaction score
1.097
Με αφορμή το event της 09/11, πήγα το ποδήλατο για service. Ούτως ή άλλως είχα "γράψει" τα χιλιόμετρα στα οποία το παίρνω για το τακτικό του service και με την ευκαιρία, είπα στον μηχανικό μου να αλλάξει και την ταινία στο τιμόνι. Ένα έχω να πω: Ευτυχώς!

Το τιμόνι ήταν αυτό που είχε το ποδήλατο από κατασκευής του - δεν το είχα αλλάξει, δεν είχα λόγο. Ο μηχανικός έβγαλε την παλιά ταινία για να βάλει την καινούρια και αντίκρυσε αυτό:

View attachment 346674

Αυτή η άσπρη γλίτσα που βλέπετε είναι σκουριά. Η σκουριά αυτή είναι αποτέλεσμα του ιδρώτα που έσταζε στο τιμόνι από τα χέρια μου κυρίως κατά τη διάρκεια των indoors προπονήσεων. Και πάμε στο καλύτερο:

Ο ιδρώτας που στέγνωνε στο τιμόνι, το διάβρωσε σε βαθμό που να δημιουργήσει τρύπες!

View attachment 346673

και View attachment 346675

Ο μηχανικός με ενημέρωσε ότι αυτό το τιμόνι είναι επικίνδυνο να κοπεί ανά πάσα στιγμή, οπότε θα το αντικαταστήσει. Επίσης, με συμβούλεψε να κάνω προπόνηση με ανεμιστήρα (πήρα πριν 2 μήνες), να βάζω μια πετσέτα στο τιμόνι την ώρα της προπόνησης (έχω sweat net για τον λαιμό του τιμονιού που καλύπτει και μέρος του top tube, θα βάζω και πετσέτα από κάτω σε όλο το μήκος του τιμονιού) και στο τέλος της προπόνησης να στεγνώνω το τιμόνι όσο μπορώ.

Συμπερασματικά: Με το τιμόνι σε αυτή την κατάσταση, "φτηνά" τη γλίτωσα.:redface:
Σε indoor προπονήσεις θέλει προσοχή ο ιδρώτας. Αυτές οι φωτογραφίες είναι τρομακτικές και μόνο στη σκέψη του τι μπορεί να γίνει σε καμιά λακκούβα... :o

wizzy

Reaction score
21.474
Σε indoor προπονήσεις θέλει προσοχή ο ιδρώτας. Αυτές οι φωτογραφίες είναι τρομακτικές και μόνο στη σκέψη του τι μπορεί να γίνει σε καμιά λακκούβα... :o
Κοίτα, έχεις δίκιο. Κι εγώ όταν το είδα από κοντά, σκιάχτηκα. Το θετικό είναι ότι οι τρύπες είχαν δημιουργηθεί στο κάτω μέρος των hoods, ένα σημείο στο τιμόνι στο οποίο δεν "πέφτω" συχνά - έτσι ώστε να υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες να γίνει η ζημιά/το ατύχημα, αλλά, όπως και να 'χει, έχεις δίκιο.

Το πιο αστείο είναι ότι ο ίδιος μηχανικός, άλλαξε την ταινία του τιμονιού στις 04/03/2022 (πριν 2.5 χρόνια) και δεν παρατήρησε φθορά στο τιμόνι.o_O Πράγμα που σημαίνει ότι όλη η ζημιά έγινε σε αυτό το διάστημα των 2.5 ετών - το οποίο βγάζει νόημα, διότι σε αυτό το διάστημα, οι indoors προπονήσεις αυξήθηκαν σε αριθμό και ένταση = περισσότερος ιδρώτας.

Πλέον, γνωρίζω και τι να κάνω. Εκτός της πετσέτας σε όλο το πλάτος του τιμονιού, μου είπε όταν τελειώνω την προπόνηση, να ψεκάζω με οινόπνευμα το τιμόνι (και το ποδήλατο, γενικά) και να το σκουπίζω μετά από λίγο. Το οινόπνευμα δεν θα προκαλέσει διάβρωση και ταυτόχρονα θα διαλύσει τυχόν υπολείμματα ιδρώτα/βρωμιάς/σκόνης κτλ. Αυτό το trick το εφαρμόζει εδώ, σε όλα τα ποδήλατα που είναι στημένα κι είναι όλα μια χαρά.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.131
Έχει να κάνει και με το ποσό τοξικό είναι το αλάτι του ιδρώτα, παρακάτ αποτυπώνεται μια θκιάμ τυπική προπόνηση με 300 βατ avg.
IMG_20231111_131357.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.131
Χαμούλης πάλι σήμερα, με το Γερμανό κάναμε τρομερό παρεάκι με συνεργασία σε όλη τη ανάβαση, στα τελευταία μέτρα έφυγε άνεμος και δεν μπόρεσα να τον πχιάσω...
1000002015.jpg

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.131
Σκέφτομαι να περάσω σε αναβάθμιση στις indore προπονήσεις.
Λέω να πάρω rocker plate, το σκέφτομαι εδώ και αρκετό καιρό, διαβάζω θετικά αλλά και αρνητικά σχόλια.
Έχει κανείς γνώμη?

Reaction score
1.097
Σκέφτομαι να περάσω σε αναβάθμιση στις indore προπονήσεις.
Λέω να πάρω rocker plate, το σκέφτομαι εδώ και αρκετό καιρό, διαβάζω θετικά αλλά και αρνητικά σχόλια.
Έχει κανείς γνώμη?
Go DIY. Φτιάχνεις ένα ωραίο σχέδιο και μετά παίζεις εσύ με την σκληρότητα των ελαστομερών και τη θέση τους. Επειδή οι μοίρες κλίσεις δεν είναι μεγάλες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαστομερή - ελατήρια που είναι πιστοποιημένα στο βάρος αλλά και στην συχνότητα.

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.131
Στο νετ παίζουν πολλές προτάσεις και ιδέες σε diy, βαριέμαι θανάσιμα όμως να μπω σε αυτή τη διαδικασία.
Προψέ έκατσα και έκανα μια έρευνα γύρω από τι υπάρχει και κυκλοφορεί στο εμπόριο, κατέληξα σε τούτο.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.545
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof