Πως διασφαλίζεται η ηχοληψία και η αναπαραγωγή του ύψους της μουσικής σκηνής ;

Reaction score
1.981
Εάν τα μικρόφωνα ήταν πίσω απο τα κορίτσια τότε τα κορίτσια θα τα άκουγες πολύ μπροστά απο το οριζόντιο άξονα που συνδέει τα ηχεία σου. Εάν τα μικρόφωνα ήταν μπροστά απο τα κορίτσια τότε θα τα άκουγες πίσω. Αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει η μίξη, τα άλλα μπορεί.
Σε μένα τα όργανα ακούγονται στο ύψος του ηχείου και μισό μέτρο πιο μπροστά. Το ίδιο και τα κορίτσια , εννοώ τα φυσήματα που είναι έντονα, κάπως αφύσικα, άρα με υψηλή παραμόρφωση . Το ηλεκτρικό φύσημα μου ακούγεται πίσω από το ηχεία γιατί προφανώς δεν τον προκαλούν τα μικρόφωνα.
Υπαρχει plug-in που πάει μπρος-πίσω τη σκηνή , και reverse τα κανάλια μεταξύ τους , ωστόσο το κινεζάκι παραμένει στο κέντρο .
Πολύ καλό το παράδειγμα που ανήρτησες. Με subs θα άκουγα και το ambience, αλλα εγώ δεν έχω subs , γιατί ο χώρος που θα καταλάμβαναν τα subs στο χώρο μου, εμένα ουσιαστικά θα μου κόστιζαν 4.000€ ανά τ.μ

Last edited:

Reaction score
1.981
Το tzeeee εάν το ακούς και αφού αρχίσει να παίζει η μουσική τότε ... προμπλέμα. (εννοείται ότι εγώ δεν το έχω ακούσει, μόνο στα ηχειάκια του λάπτοπ). Tzeee εκεί δεν ακούω ντίπ.
Το Tzeee, δεν θυμάμαι αν το άκουγα απο την αρχή. Ίσως να έπαιζε μαζύ και το ψυγείο μου, γιατί πολλες φορές όταν λειτουργεί συμμετέχει κι αυτό στο μουσικό δρώμενο. Είναι της Liebherr, δεν ακούγεται άσχημα. To παλιό το Samsung ήταν εντελώς αθόρυβο, μέχρι που χάλασε και ήθελε αλλαγή μοτερ. Το κατάλαβα όταν αρχιζαν να χαλάνε οι μπάμιες, μετά από 3-4 ημέρες

Last edited:

Reaction score
18.759
Σε μένα τα όργανα ακουγονται στο ύψος του ηχείου και μισό μέτρο πιο μπροστά. Το ίδιο και τα κορίτσια , εννοώ τα φυσήματα που είναι έντονα, κάπως αφύσικα, άρα με υψηλή παραμόρφωση . Το ηλεκτρικό φύσημα μου ακούγεται πίσω από το ηχεία γιατί προφανώς δεν τον προκαλούν τα μικρόφωνα.
Υπαρχει plug-in που πάει μπρος-πίσω τη σκηνή , και reverse τα κανάλια μεταξύ τους , ωστόσο το κινεζάκι παραμένει στο κέντρο .
Πολύ καλό το παράδειγμα που ανήρτησες. Με subs θα άκουγα και το ambience, αλλα εγώ δεν έχω subs , γιατί ο χώρος που θα καταλάμβαναν τα subs στο χώρο μου, εμένα θα μου κόστιζε 4.000€ ανά τ.μ
Το οποιοδηποτε plug-in που πάει "μπρός - πίσω" την "σκηνή" (τα όργανα) , την πάει μπρός πίσω ώς πρός τον άξονα των μικροφώνων. Δεν μπορεί να την πάει πίσω απο αυτόν . Δηλαδή απο εκεί που τα ακούς μέχρι τον οριζόντιο άξονα που συνδέει τα ηχεία σου. Όχι πιο πίσω. Το ίδιο αλλά αντίστορφα και εάν τα άκουγες πίσω απο τα ηχεία σου (στο βάθος). Ηλεκτρικά φυσήματα, tzeee κλπ εγώ δεν ακούω απο τα ηχειάκια του λάπτοπ οπότε δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι. Αλλα αφού σου ακούγονται μπροστά όπως λές τότε , ναι τα μικρόφωνα είναι πίσω, ως πρός τον κάθετο άξονα που παίζουν αυτές. Δεν το ανήρτησα για αυτό το σκοπό, να είναι καλό ή κακό ως παράδειγμα. Το ανήρτησα σαν αστείο. Οπότε τα όποια εύσημα στον απο μηχανής Θεό, που φροντίζει για την ενημέρωσή σου στά θέματα αυτά που σε απασχολούν (και όλους). Ο Θεός αγαπάει προφανώς τους audio people κια την προσπάθεια τους (ή/και ειδικά εσένα προσωπικά μόνο). Εγώ όχι. :D
Το Tzeee, δεν θυμάμαι αν το άκουγα απο την αρχή. Ίσως να έπαιζε μαζύ και το ψυγείο μου, γιατί πολλες φορές όταν λειτουργεί συμμετέχει κι αυτό στο μουσικό δρώμενο. Είναι της Liebherr, δεν ακούγεται άσχημα. To παλιό το Samsung ήταν εντελώς αθόρυβο, μέχρι που χάλασε και ήθελε αλλαγή μοτερ. Το κατάλαβα όταν αρχιζαν να χαλάνε οι μπάμιες, μετά από 3-4 ημέρες
Και εγώ Liebherr έχω, αλλά Tzee δεν ακούω. Θα έχουμε άλλο μοντέλο. Εσύ ποιό μοντέλο έχεις ;

Last edited:

TGD

Reaction score
8.601
Όχι. Η σκηνή εξαρτάται από τη θέση και το είδος των μικροφώνων. Ποτέ δεν θα ήταν πίσω από τα κορίτσια.
Το απλουστερο για αυτό το σύνολο θα ήταν δύο καρδιοειδη μπροστά σε βασεις για να κόψουν τον ήχο του ακροατηρίου από πίσω. Ή δύο coincidental figure 8 κρεμασμένα από το ταβανι που θα έπιαναν και χώρο χωρίς το ακροατήριο. Σε spaced omni αν ήταν πολύ ήσυχο το κοινό. Όλα αυτά από τη θεωρία ου έχω διαβάσει. Η πείρα μου περιορίζεται στο φορητό Tascam.

Reaction score
18.759
Όχι. Η σκηνή εξαρτάται από τη θέση και το είδος των μικροφώνων. Ποτέ δεν θα ήταν πίσω από τα κορίτσια.
Το απλουστερο για αυτό το σύνολο θα ήταν δύο καρδιοειδη μπροστά σε βασεις για να κόψουν τον ήχο του ακροατηρίου από πίσω. Ή δύο coincidental figure 8 κρεμασμένα από το ταβανι που θα έπιαναν και χώρο χωρίς το ακροατήριο. Σε spaced omni αν ήταν πολύ ήσυχο το κοινό. Όλα αυτά από τη θεωρία ου έχω διαβάσει. Η πείρα μου περιορίζεται στο φορητό Tascam.
Δεν ξέρω εάν αναφέρεσαι στο δικό μου πόστ ή σε αυτά που εγώ λέω για αυτό το θέμα καθώς δεν έκανες reply και κυρίως καθώς δεν βλέπω κάποια σχέση, επι της αρχής τουλάχιστον, αυτών που λές με αυτά που εγώ λέω .... σύμφωνα βέβαια πάντα με αυτά που μου περιγράφει o g.kar ότι ακούει. Εάν μου περιγράφει λάθος ή εάν έχει ανακλάσεις ή προβολική εκπομπή για χ ψ άλλους λόγους δεν μπορώ να το γνωρίζω, ούτε άκουσα το εν λόγω κομμάτι στο δικό μου σύστημα. Η θέση των μικροφώνων της εγγραφής είναι στα χώρο μας ... τα ηχεία μας (αλλά mirror image). Η πηγή λήψεως των ηχητικών κυμάτων (μικρόφωνα κατά την εγγραφή) είναι η πηγή εκπομπής τους στον χώρο μας (δηλαδή τα ηχεία μας). Σε νορμαλ κατάσταση και για τέτοιο χώρο και εγώ θα περίμενα να είναι οι διατάξεις που περιγράφεις. Το που κάθονται όμως στην σκηνή τα κορίτσια (σε κάθετο άξονα) ως πρός αυτά τα μικρόφωνα (και ψηλά να είναι αυτά) και εντός της σκηνής , δεν το ξέρω. Η δική τους χωροταξική θέση δηλαδή σε σχέση με την πηγή λήψης (τα μικρόφωνα) είναι αυτή που καθοριζει και πρός τα που αυτά είναι γυρισμένα (ανάλογα και το είδος τους πάντα και εάν χρειάζεται να είναι γυρισμένα). Όπου και όποτε γίνεται αναφορά για "σκηνή" δεν εννοούμε το ακροατήριο αλλά την σκηνή που είναι πάνω τα κορίτσια ή (και είτε) την σκηνή που αναπλάθουν τα ηχεία μας.

Last edited:

Reaction score
18.759
Κανονικά (επειδή φαίνεται κιόλας) τα κορίτσια είναι στο πίσω μέρος της σκηνής οπότε τα μικρόφωνα είναι μπροστά τους. Οπότε δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό που ακούει ο g.kar. Έπρεπε ο ήχος να είναι πίσω απο τον άξονα των ηχείων του ... όπως και όλες οι εγγραφές. Και πίσω να είναι τα μιρκόφωνα εφόσον είναι γυρισμένα πρός τα κορίτσια ... πάλι πίσω απο τα ηχεία του έπρεπε να είναι ο ήχος. Με λίγα λόγια ... δεν ξέρω. :D

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.180
Κανονικά (επειδή φαίνεται κιόλας) τα κορίτσια είναι στο πίσω μέρος της σκηνής οπότε τα μικρόφωνα είναι μπροστά τους. Οπότε δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό που ακούει ο g.kar. Έπρεπε ο ήχος να είναι πίσω απο τον άξονα των ηχείων του ... όπως και όλες οι εγγραφές. Και πίσω να είναι τα μιρκόφωνα εφόσον είναι γυρισμένα πρός τα κορίτσια ... πάλι πίσω απο τα ηχεία του έπρεπε να είναι ο ήχος. Με λίγα λόγια ... δεν ξέρω. :D
Μια ωραία δοκιμή από τον thva που όποτε δεν συγχύζεται ΄΄ζωγραφίζει΄΄ νοηματικά. Πολύ ωραίο ιδίως το τελευταίο σκέλος με τις ερμηνεύτριες να φορτσάρουν και το χειροκρότημα να γεμίζει το χώρο ακόμα και δικαναλικά - είδες τα sub; :wink:

Τείνω να συμφωνήσω με το πόρισμα αλλά δεν θα χρειαζόταν ούτως ή άλλως να γνωρίζαμε από τη στιγμή που ως τελικοί χρήστες εισπράτtουμε σκηνική παρουσία που δεν ξενίζει σε σχέση με την εικόνα.Υπ'όψιν ότι η αρχική ακρόαση έγινε χωρίς να βλέπω το video.

Reaction score
18.759
Μια ωραία δοκιμή από τον thva που όποτε δεν συγχύζεται ΄΄ζωγραφίζει΄΄ νοηματικά. Πολύ ωραίο ιδίως το τελευταίο σκέλος με τις ερμηνεύτριες να φορτσάρουν και το χειροκρότημα να γεμίζει το χώρο ακόμα και δικαναλικά - είδες τα sub; :wink:

Τείνω να συμφωνήσω με το πόρισμα αλλά δεν θα χρειαζόταν ούτως ή άλλως να γνωρίζαμε από τη στιγμή που ως τελικοί χρήστες εισπράτtουμε σκηνική παρουσία που δεν ξενίζει σε σχέση με την εικόνα.Υπ'όψιν ότι η αρχική ακρόαση έγινε χωρίς να βλέπω το video.
Εδώ σε θέλω Θήβα.

Για πες. Πώς;
Τι να σας πω βρε παιδιά ; Δεν ξέρω. Εγώ ένα αστείο πήγα να κάνω ως συνήθως και έμπλεξα. :D :D

Υ.Γ : ¨Εχετε ηχεία κολλητά στον μπροστά τοίχο και περιμένετε να ακούσετε καλό βάθος σκηνής ; Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ηχείων γίνεται αυτό και σχετικά σπάνια και τις οποίες δεν τις γνωρίζω. :D Εγώ τα έχω τραβήξει έξω ...και δεν δοκίμασα κάτι άλλο. :D Για αυτό τα ακούει μάλλον όλα μπροστά ... ιμμερσιβ ανακλάσεις. :D Σόρρυ ..περιθλάσεις. :D
Εδώ σε θέλω Θήβα.

Για πες. Πώς;
Αυτά μόνο με πολυκάναλο. :D

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.180
Τι να σας πω βρε παιδιά ; Δεν ξέρω. Εγώ ένα αστείο πήγα να κάνω ως συνήθως και έμπλεξα. :D :D

Υ.Γ : ¨Εχετε ηχεία κολλητά στον μπροστά τοίχο και περιμένετε να ακούσετε καλό βάθος σκηνής ; Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ηχείων γίνεται αυτό και σχετικά σπάνια και τις οποίες δεν τις γνωρίζω. :D Εγώ τα έχω τραβήξει έξω ...και δεν δοκίμασα κάτι άλλο. :D Για αυτό τα ακούει μάλλον όλα μπροστά ... ιμμερσιβ ανακλάσεις. :D Σόρρυ ..περιθλάσεις. :D
Τα ηχεία από το setup με το οποίο άκουγα δεν τα έχω κολλητά στον τοίχο αλλά ελεύθερα στο συγκεκριμένο χώρο όπως και τη θέση ακρόασης. Είναι δε υψιπερατά κροσαρισμένα με τριάδα sub, τα δύο στο μέσον καθενός από τα πλευρικά τοιχώματα και το τρίτο πίσω από τη θέση ακρόασης.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.693
με τριάδα sub, τα δύο στο μέσον καθενός από τα πλευρικά τοιχώματα και το τρίτο πίσω από τη θέση ακρόασης.
Βλέπω να λείπει ένα σαμπ μπροστά.

Τι έγινε; Αρχίσαμε τις εκπτώσεις;

Θήβα; Γιαααα επιλήψου του θέματος με γενική συνέλευση της επερεσίας.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.180
Βλέπω να λείπει ένα σαμπ μπροστά.

Τι έγινε; Αρχίσαμε τις εκπτώσεις;

Θήβα; Γιαααα επιλήψου του θέματος με γενική συνέλευση της επερεσίας.
Να πω την αμαρτία μου στο συγκεκριμένο χώρο πάνω στο MLP μου έβγαινε ωραία και μονάχα με τα δύο πλευρικά, όμως το τρίτο έδινε βελτίωση στην περιγραφή των χαμηλών για διάφορες τοποθεσίες εκτός MLP.

Reaction score
18.759
Τα ηχεία από το setup με το οποίο άκουγα δεν τα έχω κολλητά στον τοίχο αλλά ελεύθερα στο συγκεκριμένο χώρο όπως και τη θέση ακρόασης. Είναι δε υψιπερατά κροσαρισμένα με τριάδα sub, τα δύο στο μέσον καθενός από τα πλευρικά τοιχώματα και το τρίτο πίσω από τη θέση ακρόασης.
Δεν κατάλαβα ; Τι δηλαδή ; Και εσύ τα τρία κορίτσα (το γιώτα λείπει εσκεμμένα για να καταδείξει ντοπιολαλιά) μπροστά τα ακούς ; Επιβεβαιώνεις τα ευρήματα του g.kar ; Δεν έχεις γράψει κάτι τέτοιο, δεν το διάβασα εγώ τουλάχιστον, για το άλλο τέστ έγραψες.
με γενική συνέλευση της επερεσίας.
Ο Bhutia είναι εκτός της σφαίρας των δυνατοτήτων , ικανοτήτων ελέγχου της Επερεσίας. Άσε που το έχει απαγορεύσει και τον έχει εξαιρέσει ο Πρόεδρος μας και Supreme Leader μας Κος Χρήστος @christos77 με φατουά (φετφά). :D 😍 He has licence to kill. :D

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.693
Να πω την αμαρτία μου στο συγκεκριμένο χώρο πάνω στο MLP μου έβγαινε ωραία και μονάχα με τα δύο πλευρικά, όμως το τρίτο έδινε βελτίωση στην περιγραφή των χαμηλών για διάφορες τοποθεσίες εκτός MLP.
Περιγραφή και ομοιομορφία στο μπάσο;
Τς τς τς, αυτά ακόμα κι ο πάης (κι ο Θήβας, κι ο τζκαρ) τα επιτυχγάνουν χωρίς κανένα σαμπ.

Μεταξεταστέος. Αναφορά στην επερεσία.

ΥΓ. Ο δε πάης, μέχρι το διαμέρισμα της γειτόνισσας έχει περιγραφή και ομοιογένεια λέμε. Να μη σου πω μέχρι την Κίνα κι ακουστώ υπερβολικός.

Reaction score
18.759
Περιγραφή και ομοιομορφία στο μπάσο;
Τς τς τς, αυτά ακόμα κι ο πάης (κι ο Θήβας, κι ο τζκαρ) τα επιτυχγάνουν χωρίς κανένα σαμπ.

Μεταξεταστέος. Αναφορά στην επερεσία.

ΥΓ. Ο δε πάης, μέχρι το διαμέρισμα της γειτόνισσας έχει περιγραφή και ομοιογένεια λέμε. Να μη σου πω μέχρι την Κίνα κι ακουστώ υπερβολικός.
Περιγραφή στα "επίπεδα" μάλιστα του χαμηλού ... το οποίο συνήθως μιλάει ο Bhutia (και εσύ) ... πρώτη φορά ακούω. Αλλά αφού ακούτε και κατεύθυνση όπως είχες πει σε ένα άλλο πόστ πρόσφατα , η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. :D :D ¨Αντε εσυ με το waveforming να κατάφερες να διακρίνεις κάτι πιο χαμηλά απο το "χαμηλά". :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.541
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106