Πως διασφαλίζεται η ηχοληψία και η αναπαραγωγή του ύψους της μουσικής σκηνής ;

Reaction score
18.846
Μακάρι να τις είχα και τις τρεις, για να τις γράψω κατακόρυφα , μήπως επιτέλους αντιληφθείτε τη διαφορά στο ύψος της σκηνής,
Εσύ λές συχνά κάτι "περίεργα" που όλοι τα προσπερνάνε και δεν τα καταλαβαίνουν ή και τα κοροιδεύουν αλλά εγώ τα βρίσκω λογικά και τα σκέφτομαι. Αυτό που λές να τις έβαζες την μια πάνω στην άλλη θα λειτουργούσε στην αποτύπωση του ύψους καθώς πηγές σε ευθεία μεταξύ τους είναι αυτό που αντιλαμβανόμαστε άσχετα εάν τα ηχεία τα έχουμε σε οριζόντιο προσανατολισμό γιατί και οι πηγές (φωνές, όργανα κλπ που καταγράφουμε) συνήθως είναι στο ίδιο ύψος αλλά και γιατί ο εντοπισμός στον οριζόντιο άξονα Χ είναι η μεγαλύτερη ικανότητα του αυτιού και το ύψος θα είχε και diminishing returns και μικρότερη συμβολή στην χωρική πληροφορία που θα απολαμβάναμε έστω και εάν το αποτυπώναμε.

¨Ενας άλλος τρόπος θα ήταν να ηχογραφούσες με το μικρόφωνο να κοιτάει ψηλά (κάθετα) και να μιξάρεις με δύο ηχεία το ένα πάνω στο άλλο καθώς και αυτά αποτελούν δύο πηγές εκπομπής. Αυτά δεν τα κάνει κανένας για αυτό και το ύψος η μεγαλύτερη και καλύτερη πιθανότητά σου να το καταγράψεις είναι σε χώρους άριστης ακουστικής και φυσικά μεγάλους και υψηλούς (εκκλησίες κλπ) αλλά εκεί όπως είχα πεί θέλει ειδικές γνώσεις ακουστικής και όχι μόνο ηχοληψίας, πολλές δοκιμές και κάθε project - εγχείρημα είναι μοναδικό ανάλογα τον χώρο. Μπορεί να σου πάρει και εβδιμάδες για καλή δουλειά και τα χρήματα γα να γίνει είναι πολλά. Πολλοί τέτοιοι χώροι βέβαια είναι ήδη στανταρισμένοι , μελετημένοι και ερευνημένοι και αυτούς χρησιμοποιούν. Αλλά πάντα υπάρχουν θέματα προς βελτίωση και διερεύνηση.
Τέτοια αστεία μην τα ξανακάνεις, γιατί εγώ έφαγα δυο ώρες μέχρι να καταλάβω που παίζει η παχουλούλα, αριστερά ή δεξιά.
Σόρρυ, δεν το ξανακάνω αλλά έπρεπε να διαπιστώσω γρήγορα εάν είσαι audio people καθώς είμαι ως γνωστός δηλωμένος τεμπέλης και δεν μπορώ να κάθομαι να διαβάζω όλα τα παλιά πόστ σου για να βρώ δείγματα audiopeople-ποίησης σου. Άσε που μου αρέσει να μην έχω (ή μάλλον διατηρώ) bias για ανθρώπους αλλά και μου αρέσει να μαντεύω με όσο λιγότερα στοιχεία στην διάθεσή μου. Είσαι audio people αλλά τείνω να κλίνω πρός την άποψη ότι μπορεί να είσαι υγιής audio people και ανοιχτός να τα εξετάζεις όλα (ή τουλάχιστον αρκετά). Ναι υπάρχουν και τέτοιοι. Πολύ σπάνιο. :D😍
Λίμπχερ του Κωτσοβολου είναι, που ήταν κάποτε άσπρο με ύψος 2μ
Εμένα είναι αυτό το αυθεντικό το παλιό το Γερμανικό χρωμέ. Εσένα είναι Τουρκίας. 😍 Έχει δυο καζανάκια και ξεχωριστή ψύξη και συντήρηση. Δεν κάνει κιχ σε θόρυβο (μηχανικό, ηλεκτρονικό στην γραμμή είναι άλλο θέμα). Ξέρεις βέβαια ποιανού μέγας χρηματοδότης ήταν η Λίμπχερ στον Β' ΠΠ. :( :D
Αυτό θα το βάλω εδώ :)
Καλά εσύ σε λίγο πλέον ούτε θα μας μιλάς. Πρόσεξες που σε πόστ του ο Ear σε πρόσθεσε στην Αγια Τριάδα των γκουρού ; Είπε σε κάποιον (φυσικά δεν θυμάμαι που, σε ποιόν , γιατί κλπ το ανέφερε χα χα) : Μα δεν βλέπεις , είπε ... σου το λέμε όλοι... Ο Bhutia, Εγώ, ο Ντιμιφούτ και ο ΝΚ. :D:D Μην μας ξεχάσεις εκεί ψηλά στην εξουσία που ανέβηκες. :D Πρόσεχε όμως, όταν η εξουσία σε τυλίγει με την κάπα της ... σε ελέγχει κιόλας. Επειδή είσαι πανκιό σου το λέω, όχι για κανέναν άλλο λόγο. :D 😍

Last edited:

Reaction score
3.583
THVA: Επιβεβαιωνω του λογου το αληθες;) Ο Μεσιε Μπουτια-μα τι ονομα ειναι αυτο-:oops:
Ειναι Μεγας Μαεστρος των σεταπιων και των υπολογιστων βεβαιως βεβαιως κανει οτι γουσταρει;)
Μπορει να τα παει δεξια, αριστερα ,κεντρικα, στην οροφη ,στο πατωμα, τα φθογγοσημα εννοω:hi:
Η επερεσια ο Προεδρος της εχει μαυρα μεσανυχτα απο υπολογιστες;)
Εχει κατι βοηθους ΑΛΛΑ στην περιπτωση του Μεσιε δεν τους χρειαζεται:gamer:
Πρεπει να παει μονος στο παραθαλασσιο κρησφυγετο :wink: να ακουσει μα τα θκατ τα αυτια πως πεζνε τα σεταπια του . δεν θελω πολλα την 9η να ακουσω ενα οκτετο πνευστων, χαλκινα κατα προτιμηση, αλλα και ενχορδα , επισης κουαρτετα ενχορδων και πνευστων, και τελος τοκκατα και φουγκα του Μεγα Μπαχ τιποτα αλλο δεν χρειαζεται να ακουσω ;)
Ετσι θα γνωμοδοτηση ο Προεδρος της Επερεσιας αν εχει που μαλλον εχει ΟΛΟΒΕΡ σεταπιον απ λεει και ο Χερ Ντοκτορ;)
Αν και απ οτι καταλαβαινω εχει προσχωρησει στο πολυκαναλο στρατοπεδο τον εχει επηρεασει ο Χερ Ντοκτορ:lol::hi:Ρευ ξεχασα και λιγο Βαγκνερ να ακουσω ;)
Δεν κάνεις ούτε για τσοπάνης.

Reaction score
8.790
Καλά εσύ σε λίγο πλέον ούτε θα μας μιλάς. Πρόσεξες που σε πόστ του ο Ear σε πρόσθεσε στην Αγια Τριάδα των γκουρού ; Είπε σε κάποιον (φυσικά δεν θυμάμαι που, σε ποιόν , γιατί κλπ το ανέφερε χα χα) : Μα δεν βλέπεις , είπε ... σου το λέμε όλοι... Ο Bhutia, Εγώ, ο Ντιμιφούτ και ο ΝΚ. :D:D Μην μας ξεχάσεις εκεί ψηλά στην εξουσία που ανέβηκες. :D Πρόσεχε όμως, όταν η εξουσία σε τυλίγει με την κάπα της ... σε ελέγχει κιόλας. Επειδή είσαι πανκιό σου το λέω, όχι για κανέναν άλλο λόγο. :D 😍
:biggrin:

Η εξουσία είναι σαν το 3D Audio σε τυλίγει με την κάπα της...... δεν ξεχνάω όμως ότι ξεκίνησα από χαμηλά με πανκ και δικάναλο :lolsign:

Με αναφέρει πάντα τελευταίο ο άτιμος , μετά τον Μπούτχια πάντα, η δύναμη της συνήθειας θέλω να πιστεύω :lolsign:

Reaction score
18.846
:biggrin:

Η εξουσία είναι σαν το 3D Audio σε τυλίγει με την κάπα της...... δεν ξεχνάω όμως ότι ξεκίνησα από χαμηλά με πανκ και δικάναλο :lolsign:

Με αναφέρει πάντα τελευταίο ο άτιμος , μετά τον Μπούτχια πάντα, η δύναμη της συνήθειας θέλω να πιστεύω :lolsign:
Ε, είσαι και ο νεότερος σαν μέλος ... λογικό. Μην κάνεις και συ σαν τον Marlboro τον φίλο μου που εποφθαλμιά τη θέση του Προέδρου. Ειδες που οδήγησε , στην δαιγραφή του για 20 χρόνια. Του το είπα εγώ Πρόεδρος θα γίνει μόνο όταν θελήσει οικοιθελώς να αποσυρθεί ο Κος Χρήστος και πάρει τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή - Προέδρου στην Επερεσία. Δεν ακούει ...και να ... το έφαγε το κεφάλι του. :D 😍

Reaction score
1.989
Τί θα τις έκανες είπες;
Θα της έγραφα (ηχογραφούσα).
Μην πάει αλλού το μυαλό σου.
Τα ζητούμενο θα ήταν να καταγραφεί η πληροφορία του ύψους και όχι του βάθους ή του πλάτους.
Τα 3 κορίτσια σε κατακόρυφη διάταξη, λ.χ. σε σκαλωσιά τριών επιπέδων.
Μετά θα γίνει η ηχογράφηση χορωδίας με τους χορωδούς σε τρεις σειρές σε διαφορετικά επίπεδα.

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.398
Ε, είσαι και ο νεότερος σαν μέλος ... λογικό. Μην κάνεις και συ σαν τον Marlboro τον φίλο μου που εποφθαλμιά τη θέση του Προέδρου. Ειδες που οδήγησε , στην δαιγραφή του για 20 χρόνια. Του το είπα εγώ Πρόεδρος θα γίνει μόνο όταν θελήσει οικοιθελώς να αποσυρθεί ο Κος Χρήστος και πάρει τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή - Προέδρου στην Επερεσία. Δεν ακούει ...και να ... το έφαγε το κεφάλι του.
ΝΑΙ εχεις απολυτο δικιο αυθαδιασε θανασιμα τελος απο βοηθος μου

Reaction score
1.989
Το κάνεις χειρότερο... :laugh: :roflmao:
Η φαντασία σου οργιάζει, πάμε ξανά.
Θα κάθεται η μία πάνω από την άλλη και θα παιζουν τα οργανά τους , τα φλάουτα.
Ο ηχολήπτης θα κάνει τα υπόλοιπα.

Reaction score
18.846
ΝΑΙ εχεις απολυτο δικιο αυθαδιασε θανασιμα τελος απο βοηθος μου
Please Πρόεδρε reconsider. Εσύ είσαι μεγαλόψυχος άνθρωπος. O Marlboro είναι ηθκό στοιχείο. Δεν ξέρω τι τον έχει πιάσει τελευταία. :D 😍

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.398
Please Πρόεδρε reconsider. Εσύ είσαι μεγαλόψυχος άνθρωπος. O Marlboro είναι ηθκό στοιχείο. Δεν ξέρω τι τον έχει πιάσει τελευταία.
ΟΧΙ THVA ξεπερασε τα εσκαμμενα θα τιμωρηθει με αυστηρο....... δε λεω τι :lol:

Reaction score
18.846
ΟΧΙ THVA ξεπερασε τα εσκαμμενα θα τιμωρηθει με αυστηρο....... δε λεω τι :lol:
Ναι Πρόεδρε ότι πείς... αλλά να μου επιτρέψεις να σε συμβουλεύσω κάτι ... δεν τρώμε ανθρώπους δελφίνους γιατί αυτοί που θα έρθουν στην θέση τους α) δεν τους γνωρίζουμε καλά αλλά ούτε και τα "κουμπιά" τους και άρα είναι απρόβλεπτοι και β) μπορεί να είναι πιο σκληροί και πανούργοι και συνήθως έχει αποδειχθεί ότι είναι. Μην κάνεις πολιτικά λάθη που και κράτη ακόμη πρός χάρην εντυπωσιασμού κάνουν ή είναι άπειρα. :D

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.398
Ενα δικιο το εχεις θα το δω ξανα το θεμα σ ευχαριστω για την συμβουλη;)

Reaction score
1.989
Και πάμε στα δύσκολα, καθότι σε αυτό το νέο μουσικό δείγμα οι τρεις φλογέρες παίζουν μαζί, αλλά σε διαφορετικό ύψος μεταξύ τους, σε σχέση με τα σταθερά μικρόφωνα.
Τα ηχεία, εάν αναπαράγουν σωστά την πληροφορία του ύψους, θα σας μεταφέρουν την ψευδαίσθησης της υψομετρικής διαφοράς. Το βάθος της σκηνής είναι πάντοτε σταθερό.

Οι λοιπές αποστάσεις παραμένουν ίδιες με εκείνες που είχαμε στις πρώτες ηχογραφήσεις , για τις θέσεις της φλογέρας : down, middle & Up, αναφορικά με τις σταθερές θέσεις των 2 μικροφώνων (διάταξη X-Y )

Μίξη ήχου και επεξεργασία σε 24-bits/ 96KHz

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.566
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Alex Nik