Καλώς σας βρήκα.

Reaction score
3
Αν τελικά επιλέξω και για τα surrounds, τα Klipsch R-51, θα μπορέσω να τα βάλω κολλητά ή σχεδόν κολλητά στον τοίχο (back ported);

Reaction score
48
Εγω προσωπικά θα απέφευγα τη χρήση surround ηχείων με back port. Προτιμώ αισθητικά τα surround κρεμάστα στο τοίχο χωρίς απόσταση.

Reaction score
3
Εγω προσωπικά θα απέφευγα τη χρήση surround ηχείων με back port. Προτιμώ αισθητικά τα surround κρεμάστα στο τοίχο χωρίς απόσταση.
Kαι εγώ. Αλλά όλο το φορουμ θεωρεί, ότι είναι μεγάλο λάθος τα L R και surrounds, να μην είναι πανομοιότυπα.

Reaction score
4.786
Kαι εγώ. Αλλά όλο το φορουμ θεωρεί, ότι είναι μεγάλο λάθος τα L R και surrounds, να μην είναι πανομοιότυπα.
Άλλο πανομοιότυπο κ άλλο ίδιο
Άλλο ίδια σειρά και εταιρεία ίδια κ άλλο back port

Reaction score
1.946
Σε αυτη τη σειρα, υπαρχουν τα R51M και τα R41M.
Και τα δυο εχουν την οπη ανακλασης στο πισω μερος. Τα R41M εχουν και τρυπα για να τα κρεμας στον τοιχο παρολο που αυτο θα σημαινει πως η τρυπα θα ειναι μολις 1-2 εκατοστα απο τον τοιχο.
Βασικα αν η τρυπα ειναι κοντα στον τοιχο, τιποτα δεν θα συμβει στο ηχειο. Στη χειροτερη περιπτωση θα ενισχυθει το μπασο παραπανω απο οσο θα ηθελες και θα πρεπει με καποιο τροπο να το μειωσεις.
Απο τη στιγμη που τα ηχεια θα χρησημοποιηθουν με AV ενισχυτη και θα χρησημοποιηθει και subwoofer, η αποκοπη των surrounds στα χαμηλα, απο μονη της θα κοψει τα χαμηλα που σε διαφορετικη περιπτωση θα ενισχυονταν.
Το ιδιο θα κανει και το Audyssey αυτοματα και πρακτικα θα κερδισεις λιγο παραπανω headroom στα χαμηλα μετα το EQ.
Αν παρ ολα αυτα το μπασο σου φανει υπερβολικο μετα απο την τοποθετηση κοντα στον τοιχο παρα το κοψιμο των χαμηλων απο τον ενισχυτη και παρα το αυτοματο καλιμπραρισμα του Audyssey (αμφιβαλω) μπορεις καλλιστα να ταπωσεις τις τρυπες. Οχι, δεν θα παθει τιποτα το ηχειο.

Reaction score
3
Λοιπόν…
Τελείωσα με την ανακαίνιση. Αλλά προέκυψε πρόβλημα. Επειδή ο καναπές ήρθε πιο κοντά στην τηλεόραση (στα 2μ) η γωνία θέασης αυξήθηκε, και το ύψος δεν βολεύει πια (σηκώνω πολύ το κεφάλι)
Αλλά αν βάλω πάνω στο έπιπλο το κεντρικό ηχείο (~20εκ), η τηλεόραση έχει περιθώριο να κατέβει, μόνο 10εκ. Δεν πιστεύω να κάνει διαφορά.
Μπορώ να βάλω το κεντρικό από πάνω και να κατεβάσω την τηλεόραση 25εκ; Είναι πρακτικό/σωστό; Κάποια άλλη πρόταση;
Τι βάσεις υπάρχουν γι’αυτόν τον σκοπό;

ΥΓ: μάλλον δεν με παίρνει για 65" TV που είχα σκοπό να πάρω.

Attachments

Reaction score
1.946
Λοιπόν…
Τελείωσα με την ανακαίνιση. Αλλά προέκυψε πρόβλημα. Επειδή ο καναπές ήρθε πιο κοντά στην τηλεόραση (στα 2μ) η γωνία θέασης αυξήθηκε, και το ύψος δεν βολεύει πια (σηκώνω πολύ το κεφάλι)
Αλλά αν βάλω πάνω στο έπιπλο το κεντρικό ηχείο (~20εκ), η τηλεόραση έχει περιθώριο να κατέβει, μόνο 10εκ. Δεν πιστεύω να κάνει διαφορά.
Μπορώ να βάλω το κεντρικό από πάνω και να κατεβάσω την τηλεόραση 25εκ; Είναι πρακτικό/σωστό; Κάποια άλλη πρόταση;
Τι βάσεις υπάρχουν γι’αυτόν τον σκοπό;

ΥΓ: μάλλον δεν με παίρνει για 65" TV που είχα σκοπό να πάρω.
Και τα ηχεια ειναι πολυ ψηλα.
Τα τουιτερ θα πρεπει να ειναι στο υψος του αυτιου (καθιστος).
Εγω θα τα κατεβαζα ολα χαμηλοτερα. Και την τηλεοραση (εννοειται) και τα ηχεια αλλα και το επιπλο (το οποιο ειναι πολυ ψηλο και οχι αρκετα μακρυ για να μπορει να σταθει απο πανω του μια 65αρα και να μην φαινεται μικρο.
Περα απο το μικρο επιπλο για 65αρα δεν βλεπω αλλο λογο να μην μπορεις να βαλεις 65αρα τηλεοραση. Ακομα κι αν δεν κατεβασεις το επιπλο.
Για αρχη θα σου προτεινα να δοκιμασεις χωρις κεντρικο 4.1.

Αν ο χωρος ειναι για ενα ατομο μονο, μπορει να ειναι καλυτερα χωρις κεντρικο. Το Phantom θα σε καλυψει ανετα. Αν θα βλεπουν κι αλλοι τοτε θα χρειαστεις και το κεντρικο και σε αυτη την περιπτωση θα κανεις μια χαρα τη δουλεια σου με το κεντρικο πανω απο την τηλεοραση.

Last edited:

Reaction score
4.786
Μήπως να βάλεις αποστάτες και να σηκώσεις τον καναπέ ;;;

Reaction score
3
Θα το αφήσω για λίγο καιρό, να δω τι άλλο έχει πάει "στραβά".
Bλέπω στο amazon, τα RP-500 II στα 400€ (used). Περνάνε ιδέες από το μυαλό μου. Να τα βάλω μπροστά και τα R-51 για surrounds.
Πόσο αισθητή διαφορά θα νιώσω σε σχέση με τα R-51;

ΥΓ: μέχρι στιγμής, η έλλειψη κεντρικού ηχείου, δεν είναι καθόλου ενοχλητική/αισθητή. Οι διάλογοι ακούγονται καθαρά. Στο κέντρο αλλά και στα πλάγια.
Δεν είχε βέβαια ποτέ, κεντρικό κανάλι.

Staff online

• spylab
    Shalom
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads