Εδώ τρέχουμε

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.567
Να σου πω την αλήθεια, δεν το βλέπω "σοβαρά".

Εάν έχεις προσέξει (στο Strava), δύο φορές την εβδομάδα (κατά βάση), έχω την ευκαιρία να περπατάω για 20-25 λεπτά. Ε, αποφάσισα εκείνα τα 20-25 να τρέχω, αντί να περπατάω. Εάν δω ότι το τρέξιμο υπονομεύει τις επιδόσεις μου στο ποδήλατο, θα το σταματήσω.:)

Last edited by a moderator:

wizzy

Reaction score
21.567
Πρώτο test σήμερα, εντάξει, καλά πήγε. Ένιωσα παράξενα με τα παπούτσια - είναι τα πρώτα "καθαρόαιμα" παπούτσια τρεξίματος που φοράω, οπότε θα πρέπει να τα συνηθίσω σιγά σιγά. Δεν ανησυχώ για αυτό.

Έτρεξα 16 λεπτά κι έκανα 2.7χλμ. Στον τελευταίο γύρο με πέτυχε ένας τύπος (δρομέας) και τρέξαμε μαζί. Μου είπε ότι τρέχω πολύ γρήγορα (σε φάση που με τον ρυθμό που έτρεχα θα έκανα τα 5χλμ σε 25 λεπτά!), οπότε θα πρέπει να δουλέψω στον ρυθμό μου (pacing). Λογικό είναι, αφού είμαι αρχάριος ακόμα.

Αύριο έχω προπόνηση με το ποδήλατο και μεθαύριο θα επαναλάβω το τρέξιμο. Είμαι περίεργος να δω τις αντιδράσεις του σώματος μου.

Υ.Γ.: Κάνα κιλό θα χάσουμε, τι θα γίνει...; :roflmao:

wizzy

Reaction score
21.567
Έχω λύση σε αυτό, κόψε το φαΐ :lolsign:
Πχιό συγκεκριμένα, τα σαβουροφάγια...
Τα έχω κόψει ρε αυτά, είμαι σε καλό δρόμο. Μήπως να ξεκινήσω τις μπάμιες;;;:lol:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.549
Τα έχω κόψει ρε αυτά, είμαι σε καλό δρόμο. Μήπως να ξεκινήσω τις μπάμιες;;;:lol:
Εγώ έχω κόψει και το βραδινό, τρώω συνήθως κάτι πολύ ελαφρύ ίσα ίσα να τραβήξει τα υγρά που λένε.
Αυτό που δεν κόβω με τίποτα το βράδυ είναι το αλκοόλ, θα παίζει πάντα 1-2 το πολύ Jack ή 1-2 μπύρες πάντα με ξηρά καρπά

wizzy

Reaction score
21.567
Εγώ έχω κόψει και το βραδινό, τρώω συνήθως κάτι πολύ ελαφρύ ίσα ίσα να τραβήξει τα υγρά που λένε.
Αυτό που δεν κόβω με τίποτα το βράδυ είναι το αλκοόλ, θα παίζει πάντα 1-2 το πολύ Jack ή 1-2 μπύρες πάντα με ξηρά καρπά
Αλκοόλ δεν πίνω ντιπ, έχω αλλεργία. Το βραδυνό δεν το έχω κόψει, απλώς έχω μειώσει το μέγεθος της μερίδας και το είδος του φαγητού. ΟΚ, θα υπάρξουν κάποιες φορές που θα βγούμε για φαγητό (οπότε εκεί αυτοσυγκρατούμαι, με λίγη δυσκολία είναι η αλήθεια!), αλλά αυτές οι φορές είναι ελάχιστες.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.549
Όλα είναι στο μυαλό νομίζω, όσο δουλεύεις αλλάζουν οι διατροφικές συνήθειες. Στη θκιάμ περίπτωση αυτό συμβαίνει, παλιά έχανα 2.000 θερμίδες και έτρωγα αντίστοιχα πάν-κάτ το ίδιο στο πρώτο γεύμα και τη υπόλοιπη μέρα συνέχιζα να τσιμπάω, πλέον δεν έχω ανάγκη τόσες θερμίδες, με λιγότερες χορταίνω. Ύστερα πάλι όταν δεν ξοδεύω θερμίδες δεν έχω ανάγκη από πολύ τροφή, όταν βγαίνω για τσιμπούσι βράδυ συνήθως δεν τρώω πολύ για μεσημέρι και δίνω πόνο στο βραδινό .
Σε βάθος χρόνου και χωρίς στερήσεις έτσι χάνεις κιλά χωρίς να χάνεις τη πολύ χρήσιμη μυική μάζα.
Αυτό που δεν μου επιτρέπω διατροφικά είναι τα γλυκά, όταν θα νιώσω τη ανάγκη για γλυκό (συμβαίνει συχνά) τρώω μια κουταλιά μέλι.

wizzy

Reaction score
21.567
Με 5χλμ όχι
Με 12+ 5 φορές την εβδομάδα ναι (+τα βάρη)
Άσε μας κουκλίτσα μου! :roflmao: Είπαμε, εγώ είμαι ποδηλάτης, δεν είμαι δρομέας σαν κι εσένα!:p
Όλα τα παραπάν σε συνδυασμό με 3 φορές άγριου σέχ τη μέρα :biggrin:
Για σίγουρα αποτελέσματα!!
Tempting, tempting!!!

wizzy

Reaction score
21.567
Σκέφτομαι να πω του Άγιου Βασίλη να μου φέρει το Garmin Forerunner 55.

Είμαι αρχάριος/περιστασιακός δρομέας (κι αυτό θα παραμείνω! :) ), οπότε δεν θέλω κάτι με πολλά "φρου φρου κι αρώματα". Ένα απλό runners watch, να καταγράφει επαρκώς (=ακρίβεια στο GPS, pace, timer, απόσταση) τις διαδρομές που κάνω κάθε εβδομάδα και τέλος.

Τι λέτε;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.549
Σε αυτό είναι ειδικός ο κρόκος, εγώ με τρέξιμο δεν το έχω ντίπ, βασικά το έχω αλλά είναι βάρβαρο το σπόρ και λόγο τα κουσούρια που έχω μαζέψει από τους τραυματισμούς δεν το βάζω στις προπονήσεις.
Ωστόσο έχω ένα finix 6 pro, εκτός των άλλων φορώντας ένα τέτοιο ρολόι βοηθάει πολύ και στο ποδήλατο, τραβάει όλη τη μέρα στοιχεία και ενημερώνει το connect και παίρνεις καλύτερη ανάλυση σε όλα τα επίπεδα, ας πούμε εγώ δίνω μεγάλη σημασία στους χρόνους που χρειάζεται η καρδιά μετά από μια δυνατή προπόνηση στο ποδήλατο ώστε να έρθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Με ενημερώνει κατά τη διάρκεια της ημέρας πόση ενέργεια διαθέτω μέσω του hrv status, με ενημερώνει επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας για τους χρόνους αποκατάστασης και άλλα πολλά τέτοια μπιχλιμπίδια. Βέβαια σπάνια ακολουθώ το προπονητικό πρόγραμμα της garmin και γιαυτό και με τιμωρεί κιόλας επειδή το έχω μπερδέψει με το κάθε μέρα έντονες προπονήσεις :biggrin:
Χάρης του ρολογιού έχω καταργήσει επίσης τη ζώνη καρδιακών παλμών, σε broadcast λειτουργία το έχω παντρέψει με όλα τα καταγραφικα και κάνω πολύ καλη δουλίτσα, καταγραφεί εξίσου καλά το ρολόι αρκεί να είναι σφιχτά στο καρπό.
Η σειρά fenix έχει τις ίδιες λειτουργίες με τη σειρά forerunner, είναι όμως πιό καθημερινό ρολόι με μεταλλική κάσα και σαφώς πχιο μούρη, τα forerunner δεν με αρέσουν προσωπικά επειδή είναι πλαστικούρα, υπάρχει λόγος προφανώς για τη μείωση του βάρους, εμένα όμως δεν με αρέσει αυτό, μου κάνει για φθηνή κατασκευή.

Reaction score
23.602
Σκέφτομαι να πω του Άγιου Βασίλη να μου φέρει το Garmin Forerunner 55.

Είμαι αρχάριος/περιστασιακός δρομέας (κι αυτό θα παραμείνω! :) ), οπότε δεν θέλω κάτι με πολλά "φρου φρου κι αρώματα". Ένα απλό runners watch, να καταγράφει επαρκώς (=ακρίβεια στο GPS, pace, timer, απόσταση) τις διαδρομές που κάνω κάθε εβδομάδα και τέλος.

Τι λέτε;
το 55 το έχω πάρει στα παιδιά.
είναι αξιοπρεπές στις μετρήσεις του αλλά να ξέρεις οτι δεν έχει οθόνη αφής (για την εκτός προπόνησης χρήση) και σχετικά μικρή οθόνη.
αν πας σε ρολόι στο περιβάλλον της garmin θα κινηθείς στα διπλά λεφτά σίγουρα.
οι επιλογές είναι είτε το 165 που είναι το εισαγωγικό με οθόνη αφής φετινό και οθονάρα amoled είτε το vfm προπέρσινο 955 (solar ή όχι) που είναι εργαλείο σοβαρό χωρίς οθόνη amoled και κυκλοφορεί σε εκπτωτική τιμή (έχει αντικατασταθεί από το 965 με amoled οθονη)
απλά σκέψου επίσης κάτι άλλο, σαν προπονητικό εργαλείο το ρολόι θα το φοράς όλη μέρα και στον ύπνο (για να καταγράφει στοιχεία ύπνου, παλμούς ηρεμίας, HRV κλπ) άρα ενδεχομένως να θες κάτι πιο χρήσιμο όλη την μέρα.
για κανέναν λόγο δεν πας σε παλιότερα σειράς χ4χ (945, 245 , 45 κλπ) όσο καλή τιμή και να βρεις.

wizzy

Reaction score
21.567
@bretsos
@pankrok

Ευχαριστώ για τις αναλυτικές απαντήσεις.

Η σειρά fenix δεν είναι για μένα - δεν έχω χρήση για/δεν με εξυπηρετεί κάτι τόσο προηγμένο/πολύπλοκο. Είναι και πολλά τα λεφτά του.

Με τη συμβατική οθόνη (=μη αφής) του Forerunner 55 μπορώ να ζήσω - δεν είναι ότι είχα και "χθες" τέτοιου είδους ρολόι και δεν μπορώ να κάνω χωρίς αυτήν. Γενικά, με όσα παρέχει το 55 με καλύπτει. Το 165, όπως το είπες, είναι ακριβότερο και παρέχει επιπλέον λειτουργίες (χρήσιμες; μάλλον). ΟΚ, δεν είναι τραγική η διαφορά τιμής (περίπου €100 πιο πάνω από το 55), το σκέφτομαι.

Θα το συζητήσω με τον Άγιο Βασίλη. :)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.549
Αυτός ο Άγιος Βασίλης εμένα φέτο με έκανε κουμπαρούλι, όλα μου τα έφερε το BF. Τόλμησα να του ζητήσω και ένα fenix 8, με στραβοκοίταξε και απλά μου πέρασε :biggrin:

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.717
Members
38.230
Νεότερο μέλος
doageorge