Γρίφοι

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.844
Αν δεν έκανα λάθος βιασύνης η ταχύτητα είναι 240 χλμ/ώρα.

Τι κερδίζω; :biggrin:
Μπακαλίστικα και από μνήμης, πρέπει να πας με 200. Ούτως ή άλλως, κλήση θα φας. Πήγαινε με 300 να το 'υχαριστηθείς... :tongue:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.516
Ενας οδηγός θέλει να καλύψει 100 χλμ με μέσο ορο ταχυτητας 120 χλμ/ ω.

Τα πρώτα 50 χλμ - τα μισά :biggrin: - οδηγούσε με 80χλμ/ω.

Με ποια ταχύτητα την ώρα θα πρέπει να διανύσει τα υπόλοιπα 50 χλμ για να φτάσει στο τέλος να έχει μέσο ορο για τα 100 χλμ, 120 χλμ/ ω?
Τα 100 χλμ τα διανύεις σε 50' εάν πηγαίνεις με 120χλμ/Ω.

Με 80χλμ/Ω χρειάστηκε 37,5' για να κάνει 50χλμ.

Στα υπόλοιπα 12,5' (μέχρι να συμπληρωθούν τα 50' ώστε να βγει μέσος όρος 120χλμ/ω) πρέπει να κάνει 50 χλμ.

50χλμ/12,5'= μια βόλτα με τον Μάρκου που πάει σταθερά με 240. Ο ζιζικ πλέον δε τρέχει τόσο.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.435
Δύο πράγματα είναι βέβαια καλέ κορίτσα.
Οτι σχεδόν καθημερινά θα πάω όσο πάει (απλώς όχι συνεχώς όπως παλιότερα) κι οτι το γνωστό Χόντα δεν έχει τελική πάνω απο 210. :biggrin:

Το BMWδάκι έχει κόφτη στα 228 γ@μwτοσπιτιτουζγ@μώ ενώ ο κόφτης στο Μινάκι επεμβαίνει στα 254 πραγματικά.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.435
Κόφτη στα τόσα σε BMW πρώτη φορά ακούω! :o

Όλες οι BMW έχουν κόφτη στα 250 (στις Μ πληρώνεις για να ανέβει παραπάνω) αλλά οι ηλεκτρικές και υβριδικές έχουν συνήθως αρκετά πιό κάτω.

Reaction score
11.179
Όλες οι BMW έχουν κόφτη στα 250 (στις Μ πληρώνεις για να ανέβει παραπάνω) αλλά οι ηλεκτρικές και υβριδικές έχουν συνήθως αρκετά πιό κάτω.
Καλά, ναι. Για τα 250 το ξέρω. Για τις υβριδικές δεν ήξερα.

Reaction score
16.175
Αν δεν έκανα λάθος βιασύνης η ταχύτητα είναι 240 χλμ/ώρα.

Τι κερδίζω; :biggrin:
Το θαυμασμό για την ταχύτητα σκέψης κι ένα φιλάκι.

Σ αυτό το πρ9βλημα υπάρχει ένα τυπικό λάθος στη σκεψη ή στη διατύπωση του.

Μαθηματικοι και φυσικοί ενοχλήθηκαν ….

Ο μαθηματικός θεωρεί ότι οι ταχύτητες δεν μπορούν να προσδιοριστούν αριθμητικά επειδή η ώρα βρισκεται στον παρονομαστή…

Ο φυσικός :
«Κανείς δεν παραπονιέται ότι η εργασία είναι ανακριβής επειδή προϋποθέτει την ομοιότητα και των δύο διαδρομών, αλλά τα πραγματικά αυτοκίνητα πρέπει να επιταχύνουν στην αρχή;! Οκ: Ο φυσικός μέσα μου αντιδρα!Οι μέσες ταχύτητες πρέπει να περιλαμβάνονται σε όλες τις διαδρομές και επομένως να καταγράφονται και στην εργασία, διαφορετικά κανείς με κοινή λογική δεν μπορεί να το καταλάβει...»

«Απλά πρέπει να ξέρει κανείς πότε να υπολογισει τι και πώς.

Εάν η απόσταση και η ταχύτητα είναι γνωστές, υπολογίζεται :
Η απόσταση (km) διαιρούμενη με την ταχύτητα (km/h) επί 60 ισούται με το χρόνο σε λεπτά

Αν είναι γνωστά η διαδρομή και η ώρα, υπολογίζεται ως κάτωθι:
Η απόσταση (km) διαιρούμενη με το χρόνο (λεπτά) επί 60 ισούται με την ταχύτητα σε km/h»

«Εκπληκτικό είναι επίσης το εξής:αν οδηγησω μόνο 10 χλμ./ώρα γρηγορότερα για τα πρώτα 50 χλμ. (90 χλμ./ώρα αντί για 80 χλμ./ώρα), ακόμα θα έπρεπε να οδηγησω με 180 χλμ./ώρα για το δευτερο στάδιο των 50 χλμ. Έτσι για το δεύτερο στάδιο των 50χλμ μπορώ να οδηγήσω 60 χλμ/ώρα πιο αργά για να φτάσω στην ώρα μου.» ( Τα 50 ‘ λεπτά όπως σωστά ανεφερε ο Έαρ ).

Εχω κάνει 100 χλμ σε μισή ώρα - αεροδρομιο - για να μην χάσω το αεροπλάνο στις 5.00 το πρωί.Με πόσα χλμ / την ώρα έτρεχα?ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!
Ακόμα και η i4 M50 που χρησιμοποιώ συχνά έχει στα 225(+3)... :rolleyes: Τρόμπες.
Η δυνατότητα υπάρχει.Που θέλεις όμως ,σε ποια ελληνική αουτομπαν να δοκιμάσεις τον κόφτη του ταχο - ταχυμέτρου?

Last edited:

Reaction score
11.179
Σ αυτό το πρ9βλημα υπάρχει ένα τυπικό λάθος στη σκεψη ή στη διατύπωση του.

Μαθηματικοι και φυσικοί ενοχλήθηκαν ….
Απλό είναι ουσιαστικά αν υπάρχει η γνώση των μαθηματικών. Απλά πρέπει το ορισμένο ολοκλήρωμα από 0 έως 100 km να ισούται με 120 km/h. Στην πραγματικότητα, το εμβαδόν κάτω από την καμπύλη απομάκρυσνης (απόστασης)-χρόνου. Το πρόβλημα μας δίνει ως δεδομένο το ένα κομμάτι του εμβαδού, από 0 έως 50 km. Οπότε εμείς πρέπει να υπολογίσουμε το άλλο κομμάτι. Εύκολο.

Εχω κάνει 100 χλμ σε μισή ώρα - αεροδρομιο - για να μην χάσω το αεροπλάνο στις 5.00 το πρωί.Με πόσα χλμ / την ώρα έτρεχα?ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!
Μπράβο! Εύγε! Συγχαρητήρια. Έτσι πρέπει, αφού δεν έχετε όριο εκεί. Εγώ έχω κάνει από την πόρτα φίλης μου μέχρι την πόρτα του σπιτιού μου 59 λεπτά, για απόσταση 120 χιλιομέτρων, τηρώντας αυστηρά τα όρια έξω από τη Stuttgart και μέσα στο χωριό μου. Στο χωρίς όριο πήγαινα με 200 στο cruise control. BMW πάντα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.730
Members
38.232
Νεότερο μέλος
aradis