Audio People Fan Club

Reaction score
19.314
ειμαι σε ενα γκρουπ με διάφορους audio people
Σε γκρούπ ; Αμάαααν ... Κάηκες. Το μελλον σου προμηνύεται ζοφερό. 😍
και με όσους μιλάω στο AVsite
Τώρα που είπες για το Avsite να πω και μια μια χρήσιμη πληροφορία για τους audio people ειδικά του ίντερνετ παγκόσμια :

Βλέπαμε χθές ένα τηλεπαιχνίδι "γνώσεων" στην τηλεόραση με κάποιους φιλοξενούμενους που έχω και σε κάποια φάση λέει ο παρουσιαστής - σε μια ερώτηση για πόσα παιδιά είχε ο Τσάρλι Τσάπλιν - μια ιστορία που είναι γάντι για τους audio people του ίντερνετ και θέλω να την συμπληρώσω στην χρήσιμη πληροφορία για την κουκουβάγια που είπα στον Marlboro πιο πάνω και τους αφορά και αντικατοπτρίζει απόλυτα :

Πάει λέει (αληθινό γεγονός) μια φορά ο ίδιος ο Τσάρλι Τσάπλιν σε μια επιτροπή που πήγαιναν πολλοί να τον μιμηθούν και να διαγωνιστούν για να κερδίσουν την πρώτη θέση. Διαγωνίστηκε και βγήκε τέταρτος.
Τι να κάνουμε που είσαι extra large ακόμα και στις εικόνες...
Δεν πειράζει, σου ανεβάζω εικόνα από το πώς ατενίζω όλες τις αλχημείες που συνδέονται με την ηχητική αναπαραγωγή...
View attachment 352595

Εσύ και αν πρέπει να προσέχεις με τις διαφημίσεις που σε πλαισιώνουν...
View attachment 352597
Το έχω ξαναπεί :

Η θάλασσα (κατά την γνώμη μου και ανάγκη μου) .... πάντα κερδίζει και θα κερδίζει.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.006
...αφηγήματα...
Ζούμε εμποτισμένοι από διάφορα αφηγήματα, από τα πιο ανώδυνα όπως εκείνα που έχουν σχέση με Αγιοβασίληδες κι έλατα έως τα πιο παρεμβατικά όπως εκείνα που μας γαλουχούν για το ποια πράγματα ΄΄οφείλει΄΄ να κάνει καθένας στη ζωή του για να λογαριαζόταν ΄΄καλός και χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία΄΄ - τυποποιημένη φράση από εκθέσεις που μας κατηχούν στις τάξεις του δημοτικού.

Κάτι που μαθαίνουμε από την καθημερινότητα εκτός σχολείου είναι ότι μεγαλύτερη σημασία από τη διανομή και πώληση αφηγημάτων έχει η... αγορά τους , διότι στην τελευταία μπορούμε να λέμε όχι άμα θέλουμε.
Άφηστε τα αυτά τώρα και για να δούμε τι λέει ο Ανατόλι Αλεξάντροβιτς.

Εν τω μεταξύ ο παρουσιαστής του λέει ότι το κεντρικό είδωλο στο super duper setup είναι ελαφρώς μετατοπισμένο προς τα αριστερά ενώ ο ήχος ήταν πιο απολαυστικός με τα Bryston... Αυτά ως προς το χαϊενδικόν αφήγημα αφού το άλλο σχετικά με την πορεία του κατόχου μέσα σε καθεστώς εχθροπραξιών ήταν πραγματικά ενδιαφέρον...

Reaction score
19.314
Εν τω μεταξύ ο παρουσιαστής του λέει ότι το κεντρικό είδωλο στο super duper setup είναι ελαφρώς μετατοπισμένο προς τα αριστερά ενώ ο ήχος ήταν πιο απολαυστικός με τα Bryston... Αυτά ως προς το χαϊενδικόν αφήγημα αφού το άλλο σχετικά με την πορεία του κατόχου μέσα σε καθεστώς εχθροπραξιών ήταν πραγματικά ενδιαφέρον...
Τα είδα, τα είδα όλα πριν το ποστάρω. Του ιδιοκτήτη (Ανατόλι) του άρεσαν άσχετα με τα πιθανά κάποια ελαττώματα που μπορεί να έχει όσον αφορά τα δυναμικά τους , τα Ουεστλέικ (?) ενισχυτικά συγκριτικά με τα Μπράιστον άσχετα με το "iron grip" που άρεσε στο νεαρό "μαθητή" του. Μάλιστα ο Ανατόλι είπε κάπως "εκνευρισμένος" ότι είναι θέμα γούστου και το έχει συζητήσει πολλές φορές με πολλούς και δεν θελει να το συζητήσει μαζί του on camera προφανώς για να μην δείξει εκνευρισμό.

Να λάβεις υπόψιν σου ότι αυτά (αλλά και τα παρακάτω αλλά και αλλά ψιλά) τα κάνει ο νεαρός έτσι και για να "βγεί" το video και να έχει και λίγο ακροαματικότητα αλλά και να μην βγεί βαρετό. Είναι μέντορας του, ο Ανατόλι αυτός εξάλου του έφτιαξε το συστημα του στο σπίτι του με τα Bryston σαν επιλογή. Πρέπει να μην μένεις ακριβώς σε τέτοια πράγματα αλλά και η "ανάλυση" μου είναι διαφορετική λίγο απο την δική οσυ.

Όπως πιθανόν να έχεις καταλάβει απο δικές μου περιγράφες και "τοποθετήσεις" μου σε δικά μας των δύο μας πόστ κατά καιρούς εάν δίνεις σημασία (αλλά μπορεί και να μην δίνεις καθώς είσαι και λίγο παντογνώστης χα χα) .... τείνω χωρίς να ξέρω καν τον ήχο - αλλά απο τις περιγράφες τους και μόνο - να συμφωνήσω με τον μέντορά του τον Αντατόλι για πιο soft μπάσο και μην σου πω ότι το χαμηλό χρειάζεται και μεγαλύτερο RT στο decay - σαν γούστο μου αλλά και σαν "πραγματικότητα" - αλλά παράλληλα να βρισκόταν ένας τρόπος αυτό να μην επηρρέαζε άσχημα τα modes κλπ ακουστικά φαινόμενα εντός ενός μικρού οικιακού χώρου. Αλλά αυτά δεν συζητούνται ή γίνονται αποδεκτά απο τους audio people που ψάχνουν τον "ρεαλισμό" ή ότι ψάχνουν τέλος πάντων ο καθένας ή την "αντικειμενικότητα" .

Όσον αφορά τις λάμπες , δεν είναι όπως πιθανόν να κατάλαβες ότι προτιμάει αυτό το σύστημα που εξάλλου είναι σχετικά καινούργιο, στημένο σε καλύτερο ακουστικά δωμάτιο απο το άλλο αλλα και που άκουγε δεκαετίες με αυτές. Απλώς είπε ότι τις θεωρεί μπελά, πήγε σε καλύτερο ακουστικά χώρο που ετοίμασε, ακούει και εκεί λίγο πλέον όταν γυμνάζεται κλπ, ακούει και 90 % βινύλιο, αλλά κυρίως δεν μπορείς να έχεις τόσους πολλούς και μεγάλη φασαρία (και όντως) για κάθε μεγάφωνο και με τα ουεστλέικ ενισχυτικά (ή τι είναι τέλος πάντων αυτά που προτιμάει έναντι των Bryston) ή έστω και με τα Bryston μπορεί να έχεις έναν ενισχυτή για κάθε μεγάφωνο. Και σωστό "τοπολογικά". Νο cost or hassle θέμα όμως ..... τότε να ξέρεις ότι με λάμπες το αποτέλεσμα θα ήταν καταπληκτικό. Απλώς (και επίσης) δεν ενδείκνυται να έχεις άλλη τοπολογία για κάθε μεγάφωνο, μην σου πω ούτε καν έστω έναν D π.χ. στο χαμηλό και αλλού CLass A (ειδικά κιόλας εάν θες να έχεις class A παντού αλλού). Τον Bryston τον έχω ακούσει πολύ καλά και εάν και εχω πεί ότι είναι ενα απο τα ταρνζίστορ που πιθανώς να ενέκρινα μαζί με κανά δυο άλλα (αλλά και πάλι τα πολύ ακριβά μοντέλα τους) ... σου υπογραφω σε σχέση με τον δικό μου λαμπάτο (και κάθε "καλό") λαμπάτο ακούγεται μηχανικός και σαν κλαπατζιμπαλο. Και ας "σκίζει" σε αυτό άλλα (πάρα πάρα πολλά) τρανζίστορ.

Όσον αφορά την αποκλιση στο κεντρικό είδωλο, επιμένει πολύ αλλά δεν είναι κάτι σπουδαίο ή δεν λύνεται. Σου παραθέτω άλλο βίντεο που μιλάει με τον υπεύθυνο ακουστικά σχεδιαστή (και στουντιά τύπο) για το σχεδιασμό του δωματίου (μπορεί να βρείς κάτι ενδιαφέρον και εκεί για κάτι ... και ιδίως και για τον σχεδιασμό ειδικά για το sbir του ύψους - που λέγαμε καλή ώρα αλλού , είδες πως τα φέρνει η ζωή χα χα - που το αντιμετώπισε με ανακλαστικές μάλλον κιόλας επιφάνειες. Δεν είναι δύσκολο σου λέω αυτές οι συχνότητες. Τέλος πάντων , έχει και άλλα ενδιαφέροντα για τον ενεργό άνθρακα που και εκεί έχει δίκιο. Στο ποστάρω εγω και άμα θες και βρείς χρόνο το βλέπεις. Μιλάνε πάλι για τον ίδιο χώρο και μηχανήματα (χωρίς τον Ανατόλι).

Λοιπόν συνεχίζοντας σε αυτά που λένε αυτοί στο βίντεο.... το κεντρικό είδωλο μπορεί να είναι (και συνήθως είναι) απο την κεφαλή και για αυτό δεν στήνεις ποτε με πικάπ αλλά με cd. Όλες έχουν μια απόκλιση , ιδίως οι φτηνές αλλά ο κόσμος δνε το καταλαβαίνει. Εγώ στήνω με pink noise αλλά και cd. Το πικάπ μετά πρέπει να παίζει το κεντρικό είδωλο στο ίδιο σημείο. Οι ακριβές και "καλές" 'η στο χέρι και όχι βιομηχανοποιημένης παραγωγής που έχουν περάσει έλεγχο δεν έχουν (λογικά) τέτοια προβλήματα. Η δικιά μου δεν έχει και έχω και μετρήσεις αλλά και της συπεριφέρθηκα όπως σου λέω σαν ήταν φθηνή και πιθανά ελαττωματική.

Την κεφαλή την αποκλείουν απο ότι θα δείς στο βίντεο λόγω μικρής απόκλισης απο το cd (με τον τροπο που σκέφτομαι και εγώ , σκεπτόμενοι και πειραματιζόμενοι) . Μπορεί να είναι και απο ακουστικό πρόβλημα στην "δουλειά" που του έκανε ο τύπος που ανέλαβε την ακουστική και μιλάει στο δεύτερο βίντεο που σου ποστάρω και ο νεαρός να το λεει για να τον "πιέσει" ευγενικά αλλά ο τύπος τώρα τι περιμένις να πεί ; Λέει ότι μπορεί να είναι και κανένα drift σε κάποια λάμπα της προενίσχυσης. Συμβαίνει . Θα το βρούν . Δεν αποτελεί πρόβλημα αυτό. Έτσι για να λέει κάτι στο βίντεο που σου έλεγα και ο νεαρός να κάνει "εφε" ή δήθεν ότι κάτι βρήκε - ανακάλυψε. Εάν βέβαια είναι ακουστικό το θέμα καλά κάνει και επιμένει. Φροντίζει για τον μέντορά του τον Ανατόλι. Βλέπεις τι διαφορετική ανάγνωση υπάρχει μεταξύ μας ; ¨Εστω και μικρή ; Δεν υπολογίζεις και κάποια πράγματα που σου παράθεσα και φαίνεται ότι δεν τα γνωρίζεις ή μάλλον δε σε εχουν ενδιαφέρει ποτέ ώστε να τα σκεφτείς ή να σε απασχολήσουν και να τα "επιλύσεις". Αλλά δεν είναι η κατάσταση μπούσουλας. Είναι HI End. Κοίτα απο τον μπουσουλα δεν βγαίνει μελλοντική "πρόοδος" ή πειραματισμός εύκολα. Βγαίνει πιστοποίηση, βγαίνει ίσως επαναληπτικότητα αλλά δεν είναι αυτό το HI End (άσχετα εάν παιζει και πιο "σωστά" άσχετα ακόμη και εάν παίζει και "καλύτερα"). Ξέρω ότι δεν καταλαβαίνετε (νεις) τι λέω και εννοώ. Αυτά. :D

Πάω , γιατί έχω και να entertain guests. Τα λέμε.

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.637
Λοιπόν συνεχίζοντας σε αυτά που λένε αυτοί στο βίντεο.... το κεντρικό είδωλο μπορεί να είναι (και συνήθως είναι) απο την κεφαλή και για αυτό δεν στήνεις ποτε με πικάπ αλλά με cd. Όλες έχουν μια απόκλιση , ιδίως οι φτηνές αλλά ο κόσμος δνε το καταλαβαίνει. Εγώ στήνω με pink noise αλλά και cd. Το πικάπ μετά πρέπει να παίζει το κεντρικό είδωλο στο ίδιο σημείο. Οι ακριβές και "καλές" 'η στο χέρι και όχι βιομηχανοποιημένης παραγωγής που έχουν περάσει έλεγχο δεν έχουν (λογικά) τέτοια προβλήματα. Η δικιά μου δεν έχει και έχω και μετρήσεις αλλά και της συπεριφέρθηκα όπως σου λέω σαν ήταν φθηνή και πιθανά ελαττωματική.
:hi:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.766
Members
38.235
Νεότερο μέλος
AgelosN