Neumann NDH 30

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.609

Και μια όχι τόσο ενθουσιώδης άποψη...ειδικά η καμπύλη απόκρισης δεν μοιάζει και πολύ flat.
Τελικά το hobby μας είναι από τα πιο ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ!

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.609
Τελικά υπάρχει ακουστικό που να έχει μια "παραδεκτά" flat απόκριση και να μην χρειάζεται ισοστάθμιση;;;
Ρωτάω εγώ τώρα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.729
Ναι, το Neumann το 30-άρι.

Δεν χρειάζεται καμία ισοστάθμιση.
Παίζει εξόχως φλατ.
Ο ορισμός του φλατ είναι.

Μην κολλάς στις όποιες "απόψεις" ενός "ριβγιούερ" που πιθανώς ούτε το βύσμα να μην έβαλε σωστά (ναι, το έχουμε δει κι αυτό), ή να τα έβαλε ανάποδα, το δεξί ακουστικό στο αριστερό αυτί (το'χουμε δει κι αυτό).

ΥΓ. Υπ'οψιν, βάζοντας τα ακουστικά ανάποδα, δεν ακούγονται "σωστά", διότι έχουν κλίση τα μεγάφωνα μέσα στο σκελετό των ακουστικών, δεν είναι στην ευθεία. Πρακτικά τα ίδια μεγάφωνα, δεν χρησιμοποιούνται με κλίση σε άλλα ακουστικά, κι αυτό λέει πολλά για τους μηχανικούς της Neumann..

Last edited:

Reaction score
1.536
Ναι, το Neumann το 30-άρι.

Δεν χρειάζεται καμία ισοστάθμιση.
Παίζει εξόχως φλατ.
Ο ορισμός του φλατ είναι.

Μην κολλάς στις όποιες "απόψεις" ενός "ριβγιούερ" που πιθανώς ούτε το βύσμα να μην έβαλε σωστά (ναι, το έχουμε δει κι αυτό).
και εγώ αυτό πιστεύω

Και μια όχι τόσο ενθουσιώδης άποψη...ειδικά η καμπύλη απόκρισης δεν μοιάζει και πολύ flat.
στα ακουστικά το ωμό flat δεν είναι το σωστό λενε οι έρευνες, και το harman target είναι αυτή η έρευνα, (αν και υπάρχουν πολλά άλλα targets) πολλοί κανουν normalise στο harman target (η οποιο target σκοπέυουν για να δούν ποσο εφάπτεται διχνοντας το αποτέλεσμα σε μια ''Flat" γραμμή. επίσης το FR εξαρτάτε απο το ψέφτικο "κεφάλι", γιατί αλλιως μετράει το GRAS πχ και αλλιώς το B&K. Αυτό γίνετε επειδή κάθε φορά που υπάρχει κάποιο νέο και καλύτερο, προσπαθεί να έρθει ποιό κοντά σε κάποιο αληθινό κεφάλι. αν και δέν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο ποια, νομίζω το B&K δεν είναι μονάχα coupler μικρόφωνα αλλα έχει γίνει και μια προσπάθεια προσωμίωσης του αφτιού. μιας και μιλάμε για ακουστικά παίζει ρόλο και η εσωτερική ακουστική στο αυτιά του καθενός, που διαφέρει απο άτομο σε άτομο και δέν αλλάζει (τουλάχιστον προς το καλύτερο)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.729
Όπως έχω ξαναγράψει, τα Neumann (τα 30-αρια) παίζουν με καρφί όμοια τονικότητα με τα ηχεία της Neumann που έχω (310), και τα εν λόγω ηχεία μετράνε χάρακας φλατ.

Καθήμενος στην mlp, με τιποτένιας πτώσης ταργκετ κερβ (2-3 dB σε όλο το φάσμα, δηλαδή πιο φλατ πεθαίνεις) και κάνοντας εναλλαγές μεταξύ ακουστικών και ηχείων, δεν ακούω καμία απολύτως τονική διαφοροποίηση.

Τα ακουστικά αυτά, παίζουν σωστά.
Έχουν απόλυτα σωστή τονικότητα, χωρίς καμία απολύτως τόνωση ή ταπείνωση σε όλο το φάσμα, είναι ο ορισμός του ισορροπημένου ήχου, του "φλατ" που λέμε.

Και πιστοποιώ, από προσωπική χρήση (όχι θεωρίες συνωμοσίας κάποιος κάπου είπε κάτι και τέτοια) πως παίζουν το ίδιο φλατ με τα ηχεία της φίρμας, τα οποία μετράνε εντελώς φλατ. Τα 310 που έχω, έχουν υποδειγματικές μετρήσεις στο φάσμα, δεν έχουν καμία απολύτως τονική αλλοίωση.

Τις μετρήσεις τους, ξέρουν να τις αξιολογήσουν οι σπουδαίοι μηχανικοί της Neumann, οι οποίοι το γράφουν πρώτο πρώτο στην επίσημη ιστοσελίδα του προϊόντος, και το προσυπογράφω και γω, από την δική μου εμπειρία με τα ηχεία της φίρμας:

1000014532.png

Όποιος λέει κάτι διαφορετικό, είναι βλαξ έως κουφός και σε καμία περίπτωση μη του δίνετε την παραμικρή σημασία. Ξέρει τι λέει η Neumann.

😎

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.729
Και για 20αρια τα ίδια λέει το σαιτ τους 😎😁
Δεν αμφιβάλλω ότι ισχύει.

Από την άλλη όμως, ένα είναι βέβαιο:
Ούτε τα 20-αρια ούτε τα 30-αρια δεν είναι ηχητικά "τέλεια".

Όπως έχω ξαναγράψει, το ηχειακό σεταπ που έχω, σε άμεση σύγκριση με τα ακουστικά, παίζει σαφώς καλύτερα.

Το επιβεβαίωσε και ο γιος μου, με δικές του μουσικές, σε άμεση σύγκριση στην mlp. "Μπαμπά, καμία σχέση, τα ηχεία δεν παίζονται ούτε για πλάκα, πολύ ανώτερα".

Αλλά επέμενα επίτηδες για το φάσμα, και δεν αντιλήφθηκε ούτε ο γιος μου κάποια διαφοροποίηση σε μπάσα μεσαία πρίμα όσον αφορά ποσότητα, δηλαδή διαφοροποίηση τονικότητας.

Φυσικά το πρώτο που είπε κι ο γιος, είναι ότι με τα ηχεία "το νιώθεις" το μπάσο, και αυτό είναι το βασικό μειονέκτημα ακρόασης με ακουστικά, διότι ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται χαμηλές συχνότητες με όλο το σώμα κι όχι μόνο με τα αυτιά.

Τονική ισορροπία όμως, είναι συγκεκριμένα πράγματα, και σε αυτά, τα εν λόγω ακουστικά (τα 30-αρια, δε ξέρω για τα 20-αρια, δε τα άκουσα συγκριτικά) δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Η ποιότητα του ήχου, φυσικά, δεν περιορίζεται μόνο στην απόκριση συχνοτήτων, και στην έλλειψη τονικών αλλοιώσεων. Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα, διότι εάν ήταν, τότε κάθε στέρεο που θα του έριχνες ένα EQ και θα έπαιζε φλατ, θα ακουγόταν ακριβώς το ίδιο με οποιοδήποτε άλλο στέρεο παίζει φλατ. Αλλά αυτό, ως γνωστόν, απέχει πολύ από την πραγματικότητα. 😎

Reaction score
3.893

Τελικά υπάρχει ακουστικό που να έχει μια "παραδεκτά" flat απόκριση και να μην χρειάζεται ισοστάθμιση;;;
Ρωτάω εγώ τώρα...
Όπως έγραψε και ο Μάκης στα ακουστικά και ειδικά στα in ear δεν ισχύει ακριβώς ότι στα ηχεία όσο αφορά την καμπύλη απόκρισης. Το flat άκουσμα δεν επιτυγχάνεται με flat απόκριση. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες λόγω διαφορετικής χρήσης. Τα 30άριά είναι άντως εξαιρετικά αλλά έχουν και αυτά τα θέματα τους και για κσλύτερη απόδοση χρείζουν ισοστάθμιση.

Reaction score
2.140
Μας μπερδεύετε, τελικά θέλουν ή δε θέλουν ισοστάθμιση τα ND-30 ;

Ο γιος του Ear πότε θα ξεκινήσει να γράφει στο Avsite , για να μάθουμε όλη την αλήθεια ;
Να του μάθουμε του παιδιού και πως θα ανεβάζει τις αγγελίες στο avsite :angel:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.060
Ρωτάω εγώ τώρα...
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορεί να διαπιστωθεί για διάφορα μοντέλα ακουστικών ο βαθμός στον οποίο η εγγενής τους απόκριση προσεγγίζει γνωστά πρότυπα ΄΄ουδετερότητας΄΄ κατά Harman (περιέχονται παραλλαγές)

Παρέχεται επίσης δυνατότητα ν'ανεβάσει ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος μέτρηση απόκρισης από δικά του ακουστικά καθώς και δική του καμπύλη-στόχο.

Γενικώς τα πρότυπα κατά Harman έχουν προκύψει από πειραματικές μελέτες σε ομάδες ακροατών με διάφορους βαθμούς εμπειρίας. Οι αποκλίσεις τους από την τυπική flat απόκριση όπως την ξέρουμε σε σχέση με μετρήσεις ηχείων αποδίδονται στο γεγονός ότι κατά την ακρόαση μέσω ακουστικών δεν ισχύουν οι αλληλεπιδράσεις ηχείων με χώρο ακρόασης ούτε η παρεμβολή από τις διαστάσεις κεφαλής ενώ σε περιπτώσεις In Ear Monitors απαλείφονται και οι ιδιαίτερες HRTF από τη μορφολογία καθενός αυτιού. Η τόνωση στις μεσοϋψηλές οκτάβες έχει διαπιστωθεί ότι ικανοποιεί ανάγκη να προστίθεται αίσθηση ζωηρότητας και ΄΄παρουσίας΄΄ στην εικονική σκηνή ως προς την ενέργεια των οργάνων που κείτεται σε αυτήν την ζώνη.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.729
Ο γιος μου μπήκε 5ος στο φυσικό στη Θεσσαλονίκη φέτος, και διαβάζει σα τρελός οτιδήποτε έχει σχέση με φυσική.

Επίσης ακούει πολύ μουσική, και δε χάνει ευκαιρία να ακούει στο δικό μου σεταπ, πάντα σε λογικές έως χαμηλές στάθμες.

Έχω βεβαιωθεί πως ακούει πολύ καλά, άλλωστε είναι 18-19 ετών, τα αυτιά του προβλέπεται να είναι σένια, όχι σα τα δικά μας που έχουν μαραζώσει σα παλιά μαρούλια. 🤣😁🤪

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.060
Μας μπερδεύετε, τελικά θέλουν ή δε θέλουν ισοστάθμιση τα ND-30 ;

Ο γιος του Ear πότε θα ξεκινήσει να γράφει στο Avsite , για να μάθουμε όλη την αλήθεια ;
Να του μάθουμε του παιδιού και πως θα ανεβάζει τις αγγελίες στο avsite :angel:
Ο φίλτατος EAR έχει ανατρέψει τακτικές αφού αξιολογεί την απόδοση των ακουστικών με γνώμονα τα κανονικά του ηχεία ενώ οι υπόλοιποι κανονικά θα έπρεπε ν'αξιολογούν την απόδοση ηχείων τους με γνώμονα καλά ακουστικά.

Reaction score
3.893
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορεί να διαπιστωθεί για διάφορα μοντέλα ακουστικών ο βαθμός στον οποίο η εγγενής τους απόκριση προσεγγίζει γνωστά πρότυπα ΄΄ουδετερότητας΄΄ κατά Harman (περιέχονται παραλλαγές)

Παρέχεται επίσης δυνατότητα ν'ανεβάσει ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος μέτρηση απόκρισης από δικά του ακουστικά καθώς και δική του καμπύλη-στόχο.

Γενικώς τα πρότυπα κατά Harman έχουν προκύψει από πειραματικές μελέτες με ομάδες ακροατών με διάφορους βαθμούς εμπειρίας. Οι αποκλίσεις τους από την τυπική flat απόκριση όπως την ξέρουμε σε σχέση με μετρήσεις ηχείων εξηγούνται από το γεγονός ότι κατά την ακρόαση μέσω ακουστικών δεν ισχύουν οι αλληλεπιδράσεις ηχείων με χώρο ακρόασης ούτε η παρεμβολή από τις διαστάσεις κεφαλής ενώ σε περιπτώσεις In Ear Monitors απαλείφονται και οι ιδιαίτερες HRTF από τη μορφολογία καθενός αυτιού. Η τόνωση στις μεσοϋψηλές οκτάβες έχει διαπιστωθεί ότι ικανοποιεί ανάγκη να προστίθεται αίσθηση ζωηρότητας και ΄΄παρουσίας΄΄ στην εικονική σκηνή ως προς την ενέργεια των οργάνων που κείτεται σε αυτήν την ζώνη.
Πολύ σωστά μεσιέ, το κοιτάζω συχνά αυτό, υπάρχουν και άλλα βέβαια..

head-stef

Headphones
Reaction score
2.238

Το συγκεκριμένο είναι γνωστό trash review και πιθανόν ένα από τα πιο αποτυχημένα review ακουστικών ever. O "reviewer" δεν κατάφερε καν να αντιληφθεί το μεγάλο σκαλοπάτι ανόδου της ηχητικής ποιότητας περνώντας από τα HD-650 στα NDH 30. Θεωρεί ότι τα NDH 30 δεν έχουν λόγο ύπαρξης επειδή υπάρχουν τα HD 650, που είναι καλύτερα και φθηνότερα, χα-χα!!! Ή θεόκουφος είναι ή εξυπηρετεί τον εισαγωγέα/dealer που θέλει. Έχει πλέον γίνει γνωστό ότι η Neumann έφτιαξε ακουστικά με ήχο που οι "audiophile" κατασκευαστές τον προσφέρουν (αν τον προσφέρουν) με χιλιάδες ευρώ και φυσικά τα NDH 30 "ενοχλούν" πολύ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.729
Ο φίλτατος EAR έχει ανατρέψει τακτικές αφού αξιολογεί την απόδοση των ακουστικών με γνώμονα τα κανονικά του ηχεία ενώ οι υπόλοιποι κανονικά θα έπρεπε ν'αξιολογούν την απόδοση ηχείων τους με γνώμονα καλά ακουστικά.
Ναι, ισχύει, αλλά ισχύει και το ανάποδο.

Δεν μπορώ να κρύψω πως ήταν ανακούφιση η διαπίστωση όμοιας τονικής ισορροπίας του ηχειακού σεταπ με τα ακουστικά, πράγμα που αποτέλεσε έναν από τους λόγους για τους οποίους τα προμηθεύτηκα.

Δηλαδή, συνεχίζουν να αποτελούν τα καλά ακουστικά γνώμονα για την αξιολόγηση του κάθε ηχειακού σεταπ, και σε μένα.

Τα Neumann NDH-30 στήθηκαν πάνω στις τελευταίες συνταγές της IEF (2023) περί ουδετερότητας, και οι μηχανικοί της φίρμας τα σύγκριναν (τι άλλο) με τα γνωστά ηχεία της φίρμας.

Για να κατανοήσει ο κόσμος τις συνταγές της IEF πρέπει πρώτα να κατανοήσει τα βασικά:

1000014533.jpg

Διαβάζοντας εδώ:

Reaction score
2.140
Ο γιος μου μπήκε 5ος στο φυσικό στη Θεσσαλονίκη φέτος, και διαβάζει σα τρελός οτιδήποτε έχει σχέση με φυσική.

Επίσης ακούει πολύ μουσική, και δε χάνει ευκαιρία να ακούει στο δικό μου σεταπ, πάντα σε λογικές έως χαμηλές στάθμες.

Έχω βεβαιωθεί πως ακούει πολύ καλά, άλλωστε είναι 18-19 ετών, τα αυτιά του προβλέπεται να είναι σένια, όχι σα τα δικά μας που έχουν μαραζώσει σα παλιά μαρούλια. 🤣😁🤪
Καλή επιτυχία του εύχομαι και συγχαρητήρια για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο

Reaction score
3.893
Τα 30 με τα 650 διαφέρουν πολύ σε όλο το φάσμα πάντως..
Με την κατάλληλη ισοστάθμιση και τα δύο μπορούν να ανέβουν κι άλλο ηχητικά.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.060
Τα 30 με τα 650 διαφέρουν πολύ σε όλο το φάσμα πάντως..
Με την κατάλληλη ισοστάθμιση και τα δύο μπορούν να ανέβουν κι άλλο ηχητικά.
Υπό την τεράστια προϋπόθεση η κατασκευή των μονάδων τους να επιτρέπει εφαρμογές φίλτρων EQ με θετικά gain σε απαιτούμενες ζώνες - συνήθως χαμηλές και ανώτερες μεσαίες οκτάβες - χωρίς ν'αυξάνονται σημαντικά διάφορες παραμορφώσεις ιδίως κατά την άνοδο στη στάθμη. Σημειωτέον ότι μέχρι και κάποια αβανταδόρικα μοντέλα ακουστικών μπορεί να υστερούν στον συγκεκριμένο τομέα, οπότε δεν θ'ανταποκρίνονταν ευνοϊκά στην εφαρμογή EQ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.794
Members
38.238
Νεότερο μέλος
nickmix89