Neumann NDH 30

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.609

Και μια όχι τόσο ενθουσιώδης άποψη...ειδικά η καμπύλη απόκρισης δεν μοιάζει και πολύ flat.
Τελικά το hobby μας είναι από τα πιο ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ!

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.609
Τελικά υπάρχει ακουστικό που να έχει μια "παραδεκτά" flat απόκριση και να μην χρειάζεται ισοστάθμιση;;;
Ρωτάω εγώ τώρα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.715
Ναι, το Neumann το 30-άρι.

Δεν χρειάζεται καμία ισοστάθμιση.
Παίζει εξόχως φλατ.
Ο ορισμός του φλατ είναι.

Μην κολλάς στις όποιες "απόψεις" ενός "ριβγιούερ" που πιθανώς ούτε το βύσμα να μην έβαλε σωστά (ναι, το έχουμε δει κι αυτό), ή να τα έβαλε ανάποδα, το δεξί ακουστικό στο αριστερό αυτί (το'χουμε δει κι αυτό).

ΥΓ. Υπ'οψιν, βάζοντας τα ακουστικά ανάποδα, δεν ακούγονται "σωστά", διότι έχουν κλίση τα μεγάφωνα μέσα στο σκελετό των ακουστικών, δεν είναι στην ευθεία. Πρακτικά τα ίδια μεγάφωνα, δεν χρησιμοποιούνται με κλίση σε άλλα ακουστικά, κι αυτό λέει πολλά για τους μηχανικούς της Neumann..

Last edited:

Reaction score
1.535
Ναι, το Neumann το 30-άρι.

Δεν χρειάζεται καμία ισοστάθμιση.
Παίζει εξόχως φλατ.
Ο ορισμός του φλατ είναι.

Μην κολλάς στις όποιες "απόψεις" ενός "ριβγιούερ" που πιθανώς ούτε το βύσμα να μην έβαλε σωστά (ναι, το έχουμε δει κι αυτό).
και εγώ αυτό πιστεύω

Και μια όχι τόσο ενθουσιώδης άποψη...ειδικά η καμπύλη απόκρισης δεν μοιάζει και πολύ flat.
Τελικά το hobby μας είναι από τα πιο ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ!
στα ακουστικά το ωμό flat δεν είναι το σωστό λενε οι έρευνες, και το harman target είναι αυτή η έρευνα, (αν και υπάρχουν πολλά άλλα targets) πολλοί κανουν normalise στο harman target (η οποιο target σκοπέυουν για να δούν ποσο εφάπτεται διχνοντας το αποτέλεσμα σε μια ''Flat" γραμμή. επίσης το FR εξαρτάτε απο το ψέφτικο "κεφάλι", γιατί αλλιως μετράει το GRAS πχ και αλλιώς το B&K. Αυτό γίνετε επειδή κάθε φορά που υπάρχει κάποιο νέο και καλύτερο, προσπαθεί να έρθει ποιό κοντά σε κάποιο αληθινό κεφάλι. αν και δέν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο ποια, νομίζω το B&K δεν είναι μονάχα coupler μικρόφωνα αλλα έχει γίνει και μια προσπάθεια προσωμίωσης του αφτιού. μιας και μιλάμε για ακουστικά παίζει ρόλο και η εσωτερική ακουστική στο αυτιά του καθενός, που διαφέρει απο άτομο σε άτομο και δέν αλλάζει (τουλάχιστον προς το καλύτερο)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.715
Όπως έχω ξαναγράψει, τα Neumann (τα 30-αρια) παίζουν με καρφί όμοια τονικότητα με τα ηχεία της Neumann που έχω (310), και τα εν λόγω ηχεία μετράνε χάρακας φλατ.

Καθήμενος στην mlp, με τιποτένιας πτώσης ταργκετ κερβ (2-3 dB σε όλο το φάσμα, δηλαδή πιο φλατ πεθαίνεις) και κάνοντας εναλλαγές μεταξύ ακουστικών και ηχείων, δεν ακούω καμία απολύτως τονική διαφοροποίηση.

Τα ακουστικά αυτά, παίζουν σωστά.
Έχουν απόλυτα σωστή τονικότητα, χωρίς καμία απολύτως τόνωση ή ταπείνωση σε όλο το φάσμα, είναι ο ορισμός του ισορροπημένου ήχου, του "φλατ" που λέμε.

Και πιστοποιώ, από προσωπική χρήση (όχι θεωρίες συνωμοσίας κάποιος κάπου είπε κάτι και τέτοια) πως παίζουν το ίδιο φλατ με τα ηχεία της φίρμας, τα οποία μετράνε εντελώς φλατ. Τα 310 που έχω, έχουν υποδειγματικές μετρήσεις στο φάσμα, δεν έχουν καμία απολύτως τονική αλλοίωση.

Τις μετρήσεις τους, ξέρουν να τις αξιολογήσουν οι σπουδαίοι μηχανικοί της Neumann, οι οποίοι το γράφουν πρώτο πρώτο στην επίσημη ιστοσελίδα του προϊόντος, και το προσυπογράφω και γω, από την δική μου εμπειρία με τα ηχεία της φίρμας:

1000014532.png

Όποιος λέει κάτι διαφορετικό, είναι βλαξ έως κουφός και σε καμία περίπτωση μη του δίνετε την παραμικρή σημασία. Ξέρει τι λέει η Neumann.

😎

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.794
Members
38.237
Νεότερο μέλος
Mastermind