Ποδήλατο

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.844
Πφφφφφ.... Μπορείς και καλύτερα. :biggrin: :lol: :lol: :lol:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.519
Κρατάω backup δυνάμεων, τη Κυριακή έχω το πέμπτο αγώνα στο grand fondo στο Cache Valley Utah στο μακρινό USA.
Πρέπει να τα πάω καλά σε αυτόν που είναι σχετικά εύκολο stage γιατί ο επόμενος και τελευταίος θα έχει γ@μήσι και ξύλο...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.011
Πρώτο ΕΤΑΠ του UAE Tour χθες με τερματισμό σε ελαφρά ανηφορικό δρόμο. Ο Pogacar αποφάσισε να συμμετάσχει στο σπριντ αλλά η μικρή κλίση δεν εμπόδισε τους καθαρόαιμους sprinters να τον καταπιούν. Ο Milan έδειξε πόση δύναμη σε συνδυασμό με αντοχή έχει!

480533363_10227585053242478_5921835759516531253_n.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.519
Έτυχε να τον βλέπω τον αγώνα εψές live, αυτό το πράμα που πάνε όλοι μαζί σαν κοπάδι δεν είναι αγώνας...
Ο χοντρός στο τέλος όντως τον κατάπιε τον μπουγάτσα, έβλεπα όμως το πάτημα και νόμιζα ότι θα λιποθυμήσει πριν τη γραμμή τερματισμού, πολύ άτσαλο πάτημα και χάνει τσάμπα ενέργεια

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.011
Έτυχε να τον βλέπω τον αγώνα εψές live, αυτό το πράμα που πάνε όλοι μαζί σαν κοπάδι δεν είναι αγώνας...
Ο χοντρός στο τέλος όντως τον κατάπιε τον μπουγάτσα, έβλεπα όμως το πάτημα και νόμιζα ότι θα λιποθυμήσει πριν τη γραμμή τερματισμού, πολύ άτσαλο πάτημα και χάνει τσάμπα ενέργεια
Οι σπρίντερς ως επί το πλείστον δείχνουν πιο άγαρμποι επειδή χρησιμοποιούν τη δύναμη όλου του σώματος.
Το κοπάδι είναι η στάνταρ μέθοδος στα ΕΤΑΠ που καταλήγουν σε σπριντ. Όλες οι ομάδες δουλεύουν για τον σπρίντερ τους που θα βγει στον αέρα στα τελευταία 200 μέτρα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.519
Αααα δεν τα ξέρω αυτά τα κόλπα, απλά έτυχε τη ώρα που μαγείρευμα να πέσω πάνω στον αγώνα και λέω από το να δω κων/νου και Ελένης ας δω το αγώνα.
Είδες που είμαι ντίπ άσχετος :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.519
Σε άλλα νέα, ξεφτίλιστικα στο τελευταίο αγώνα, δεν φταίω όμως εγώ.
Στο trainer μετά απ, όλα αυτά που πέρασα έμεινε κουσούρι, έχω χάσει σημαντικό μέρος της αντίστασης και στροφάρω σαν το χάμστερ. Βρήκα λύση ωστόσο αλλά στον αγώνα έτρεξα με το κουσούρι :(
Είχε πολλές νέες δυνατές συμμετοχές αλλά η θκιάμ ομάδα έχει πάρει ήδη κατάταξη αφού έχουμε ολοκληρώσει 4 αγώνες μέχρι στιγμής. Οπότε όλα καλά!!
IMG_20250218_160213.jpg

wizzy

Reaction score
21.844
Στο trainer μετά απ, όλα αυτά που πέρασα έμεινε κουσούρι, έχω χάσει σημαντικό μέρος της αντίστασης και στροφάρω σαν το χάμστερ.
Πάρε rollers να σωθείς! :lol:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.519
Πάρε rollers να σωθείς! :lol:
Το είχα σκεφτεί, στο roller δεν με παίρνει όμως να πέσω, άπαξ και χτυπήσω στο χειρουργείο, πάει, πέταξε το πλί...
Τώρα δω έκατσαν πολλές συγκυρίες μαζί, έσκασε αναβάθμιση του direto για να υποστηρίξει το Zwift cog, έκατσε αναβάθμιση του rouvy, ταυτόχρονα έκανα καθαρισμό στο ατέρμονα του erg και έσφιξα τον ιμάντα του trainer.
Οπότε χάθηκα και δεν ήξερα σε πχιο στάδιο έγινε η μ@λακια.
Έρχονταν ο αγώνας και δεν λειτουργούσε το trainer, δεν συνδέονταν στη πλατφόρμα, οπότε άρχισα να πειράζω τις ρυθμίσεις και από το app της elite.
Εντέλει μετά από πολύ ταλαιπωρία το πρόβλημα ήταν καθαρά στη πλατφόρμα του rouvy και το κουσούρι της αντίστασης στη αναβάθμιση της elite.
Γκρινιάζουν τα παλτά στο φόρουμ της elite για το βαρύ πάτημα και μαζί με τη αναβάθμιση του cog, έκαναν πχιο ενδοτικό το πάτημα. Άμα όμως διαθέτεις ήδη στο οπλοστάσιο μπόλικα βάτ, αυτό είναι πρόβλημα γιατί δεν μπορούν να το εξομαλύνουν οι ταχύτητες του ποδηλάτου.
Έτσι και γω πήρα δραστικά μέτρα και έβαλα χέρι στο εργόμετρο του trainer, μη φανταστείς τίποτα τρελό, κόλλησα έναν αποστάτη στο διακόπτη που κάνει reset κάθε φορά που παίρνει ρεύμα η πλακέτα. Μετά από δοκιμές κατέληξα ότι 0.5mm αρκούσαν ώστε να έχω το ίδιο πάτημα με πρίν.

IMG_20250218_181038.jpg

wizzy

Reaction score
21.844
Έτσι και γω πήρα δραστικά μέτρα και έβαλα χέρι στο εργόμετρο του trainer, μη φανταστείς τίποτα τρελό, κόλλησα έναν αποστάτη στο διακόπτη που κάνει reset κάθε φορά που παίρνει ρεύμα η πλακέτα. Μετά από δοκιμές κατέληξα ότι 0.5mm αρκούσαν ώστε να έχω το ίδιο πάτημα με πρίν.
Να κάτι που δεν θα μπορούσα να σκεφτώ ή/και να κάνω ποτέ.

Συγχαρητήρια για τις γνώσεις σου και το θάρρος να προχωρήσεις στη συγκεκριμένη ενέργεια - ειδικά εφόσον έλυσες το πρόβλημα. :thumbsup:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.519
Από μικρός το έχω αυτό Γιώργη, όταν με έφερναν ένα παιχνίδι, αντί να ξεκινήσω να παίζω μαζίτ καθόμουν και το έκανα μπίλιες.
Έπρεπε πρώτα να κατανοήσω τη αρχή λειτουργίας και έπειτα ασχολούμουν μαζίτ για το λόγο που κατασκευάστηκε.
Πλέον με τη πρόοδο της τεχνολογίας δεν χρειάζεται να μπω σε αυτή τη διαδικασία, απλά γκουγκλάρω και παίρνω έτοιμη μασημένη τροφή.
Το trainer όμως είναι άλλη φάση, το έλυσα όλο και προσπάθησα να καταλάβω πως λειτουργεί η αντίσταση στο αντίβαρο με βάση το κλινόμετρο της προπονητικής πλατφόρμας.
Ούτε 5 λεπτά δεν με πήρε να το καταλάβω, είναι πολύ εύκολο στο direto της elite, δγιό ισχυροί μαγνήτες είναι πάνω σε ένα ατέρμονα που ανάλογα τη θέση που βρίσκονται, ασκούν αντίσταση πάνω στο μεταλλικό αντίβαρο.

wizzy

Reaction score
21.844
Πάνω κάτω την ίδια φιλοσοφία (ισχυροί μαγνήτες πάνω από μεταλλικούς δίσκους) εφαρμόζει και στα rollers της.

Απλώς, αυτό που έκανες στο trainer για μένα είναι πυρηνική φυσική.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.519
Πάντως η επικοινωνία που είχα μαζί τους ήταν άψογη και πολύ άμεση θα έλεγα, τους έγραψα αργά το βράδυ και μου απάντησαν πρωί πρωί.
Μου έδωσαν τη αίσθηση ασφάλειας στο θέμα υποστήριξης σε περίπτωση στραβής. Έχουν επίσης αφήσει στο λογισμικό ανοιχτό παράθυρο, στη περίπτωση που είσαι άσχετος θα αναλάβουν αυτοί με απομακρυσμένο έλεγχο ώστε να δώσουν λύση στο πρόβλημα εφόσον είναι θέμα λογισμικού. Στο θέμα hardware υπάρχει επίσης διαγνωστικό εργαλείο.
Σοβαρή εταιρία θα έλεγα η elite!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.420
Members
38.315
Νεότερο μέλος
chr85sot