Tsakiridis Devices Greek Club

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.840
με γειες και καλοταξιδα... και απο εμενα. 🐒
-βρε λες να το γυρισω τωρα στα γεραματα σε λαμπα ετσι για το εσανζ ?!
edit ... μη γελας Μιστερ @ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ ΛΟΥΚΑΣ (οχι ενταξη, γελα οσο θες) .. αν ειχα στη διαθεση μου τα προηγουμενα ηχεια σου - θα το ειχα κανει ηδη. 🐒

Last edited:

Reaction score
3.299
Ο Ίκαρος ίσως να είναι ο πιο custom ενισχυτής που κατασκευάστηκε ποτέ.Οι παραγγελίες περιλαμβάνουν ποτενσιόμετρο Alps,πυκνωτές Jantzen(και την νέα έκδοση)λάμπες διαφόρων μαρκων και τύπων(και τις σπάνιες KT 90)μπορνες ηχείων WBT,είσοδο main in,βαφή των καπακιων των μετασχηματιστών και του σασι.

Reaction score
2.780
Παλαιότερα για τα δικά μου πρώτης γενιάς Artemis, μοντ. 99, είχα πάρει και μερικές ΚΤ90 Ei , εκείνες τις Γιουγκοσλάβικες αν τις θυμάστε , οι οποίες έδιναν πολύ περισσότερα πράγματα στον ήχο. Το πιο γρήγορο και ταυτόχρονα ογκώδες χαμηλό το είχα ακούσει μόνο με τις ΚΤ90. Και που δεν ήταν καλές , φυσικά πρίμα , απίστευτα ρεαλιστικές φωνές ειδικά σε Jazz , θυμάμαι άκουγα τη φωνή της Nina Simone και με έπιανε βαθιά συγκίνηση. Δεν συγκινούμαι πλέον με τίποτα , μόνο με το μαύρο και εύκολο χρήμα

Reaction score
686
Ο Ίκαρος ίσως να είναι ο πιο custom ενισχυτής που κατασκευάστηκε ποτέ.Οι παραγγελίες περιλαμβάνουν ποτενσιόμετρο Alps,πυκνωτές Jantzen(και την νέα έκδοση)λάμπες διαφόρων μαρκων και τύπων(και τις σπάνιες KT 90)μπορνες ηχείων WBT,είσοδο main in,βαφή των καπακιων των μετασχηματιστών και του σασι.
Αυτό που κατάφεραν οι Αφοί Τσακιριδη είναι ότι κατασκεύασαν έναν ενισχυτή με σοβαρές επιδόσεις σε προσιτή τιμή (ακόμα κσι στα 1000 ευρώ που φτάνει με όλα τα καλούδια σκέψου τι παίρνεις : κάνα yamaha ή τιποτα μεταχειρισμένο δεκαετίας 90). Παίρνεις κσι ένα ζεύγος TRF με άλλο ένα 500ρι και κάνεις σετ δυνατό !!!

Reaction score
3.299
Αυτό που κατάφεραν οι Αφοί Τσακιριδη είναι ότι κατασκεύασαν έναν ενισχυτή με σοβαρές επιδόσεις σε προσιτή τιμή (ακόμα κσι στα 1000 ευρώ που φτάνει με όλα τα καλούδια σκέψου τι παίρνεις : κάνα yamaha ή τιποτα μεταχειρισμένο δεκαετίας 90). Παίρνεις κσι ένα ζεύγος TRF με άλλο ένα 500ρι και κάνεις σετ δυνατό !!!
Δεν έχω άποψη διοτι δεν άκουσα τα TRF ούτε έχω επαφή με την συγκεκριμένη κατηγορία τιμης.Για να το λες κάτι θα ξέρεις.

Reaction score
2.780
Σωστά, πολύ σοβαρές επιδόσεις με μια μόνο πέντοδο ή τέτροδο λυχνία στο κανάλι.
Πως γίνεται αυτό κανείς δεν ξέρει, αποτελεί μυστήριο

Reaction score
3.299
Σωστά, πολύ σοβαρές επιδόσεις με μια μόνο πέντοδο ή τέτροδο λυχνία στο κανάλι.
Πως γίνεται αυτό κανείς δεν ξέρει, αποτελεί μυστήριο
Εννοείς την ισχύ,τον ήχο η και τα δύο;

Reaction score
2.780
Επιδόσεις σε
Εννοείς την ισχύ,τον ήχο η και τα δύο;
Και τα δύο είναι χρήσιμα με κάποιους συμβιβασμούς στην μέγιστη ισχύ, που λόγω της μονής ανά κανάλι λυχνίας η ηχητική στάθμη θα ακολουθεί κατά γράμμα την καμπύλη της συνθέτης αντίστασης του εκάστοτε ηχείου, ακόμα και σε πολύ χαμηλές στάθμες.

Reaction score
1.276
Παλαιότερα για τα δικά μου πρώτης γενιάς Artemis, μοντ. 99...
Αν έχω καταλάβει καλά εννοείς τα μοντέλα που δεν είχαν λαμπάτη προενίσχυση με το κλασικό ξύλινο look της εταιρείας και το μεταλλικό σήμα στην πρόσοψη. Θυμάμαι κόστος 450€ αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν για ζεύγος.

Reaction score
415
Πάνο στα 450 που κοστίζουν είναι εξαιρετικά! Και ευκολοδηγητο
Η τιμή ναι είναι καλή, αλλά στην έκθεση εξιναν ανελέητα στο περίπτερο τους.
Ήθελα να τα πάρω για δευτερεύον σύστημα αλλά έκανα τρεις επισκέψεις με διαφορετικούς χρόνους στις δυο μέρες και με απογοήτευσαν

Reaction score
134
ωραία μηχανήματα τα tsakiridis devices. Τίμια.Εχουν περάσει από τα χέρια μου 5 από αυτά...παθητικός προ sofia, athina , Alexander , Achilles και οι αίολοι.Καλη ποιότητα κατασκευής συνεχώς τα έδινα γιατι είχα δύσκολα ηχεία.Χαιρομαι όμως που βλέπω ότι έχουν ισχυρό fan club. Τα αδέλφια είναι καλοί επαγγελματίες.Καλά παιδιά που λέμε
😁

Reaction score
2.780
Αν έχω καταλάβει καλά εννοείς τα μοντέλα που δεν είχαν λαμπάτη προενίσχυση με το κλασικό ξύλινο look της εταιρείας και το μεταλλικό σήμα στην πρόσοψη. Θυμάμαι κόστος 450€ αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν για ζεύγος.
Ακριβώς , εκείνα τα 'Αρτεμις με την τρανσιστοράτη προενίσχυση και οδηγά σταδια, συνολικά πέντε (5) τρανσίστορς τον αριθμό. Τα τρανσίστορς λειτουργούσαν σε υψηλή τάση και είχαν προδιαγραφές για χρήση σε RF. Ο Κώστας ήταν ένστολος ηλεκτρονικός μηχανικός του Ελληνικού στρατού με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους υβριδικά κυκλώματα.

Τα Αρτεμις οδηγούν σε υψηλές στάθμες και με άνεση μεγάλα και δύσκολα ηχεία, σαν τα δικά μου τα Dynaudio contour.
Τα Αρτεμις τα είχα αγοράσει το 1999 σε δραχμές, αν θυμάμαι καλά 280.000 δρχ. . Είχα ζητήσει να μπουν συγκεκριμένα υλικά σε επιλεγμένα σημεία, ενώ η τροφοδοδία ήταν ιδιαίτερα φροντισμένη οπως και η καλωδίωση, σε DNM Reson
Παίζει μέχρι σήμερα χωρίς αλλαγή πυκνωτών που σήμερα μετρούν σαν καινούργιοι με τις ίδιες τιμές χωρητικότητας και ESR που είχαν το 1999 όταν τους αγόρασα. Ζήτημα να έχουν αλλάξει κατά 3-5%
Οι αφελφοί Τσακιρίδη είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση και ως άνθρωποι αλλά και ως κατασκευαστές τους αξίζουν πολλα συγχαρητήρια .
Εχω κι άλλα, αλλα δεν τα λέω ;)

Last edited:

Reaction score
1.276
Ακριβώς , εκείνα τα 'Αρτεμις με την τρανσιστοράτη προενίσχυση και οδηγά σταδια, συνολικά πέντε (5) τρανσίστορς τον αριθμό.
Δέχονται μόνο EL34 ή και λάμπες μεγαλύτερης ισχύς;

Reaction score
2.780
Δέχονται μόνο EL34 ή και λάμπες μεγαλύτερης ισχύς;
Δέχονται τις EL34, 6550, KT88, KT90.. Δεν έχω δοκιμάσει τις ΚΤ120 . ΚΤ150 & ΚΤ170.
Τις έχω δοκιμάσει όλες τις παραπάνω για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Επίσης έχω προσθέσει και ένα επιλογέα για τριοδική ή πεντοδική Ultra Linear λειτουργία.
Στην τριοδική λειτουργία μειώνεται η μέγιστη ισχύς κατά 50%

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.470
Members