- Reaction score
- 68
Πανευτυχης κατοχος και εγω πλεον του Ικαρου! Ωρα να συνδεθει κ να ξεκινησω την ηχητικη μου nirvana.
Attachments
-
156,3 KB Προβολές: 0
Αυτό που κατάφεραν οι Αφοί Τσακιριδη είναι ότι κατασκεύασαν έναν ενισχυτή με σοβαρές επιδόσεις σε προσιτή τιμή (ακόμα κσι στα 1000 ευρώ που φτάνει με όλα τα καλούδια σκέψου τι παίρνεις : κάνα yamaha ή τιποτα μεταχειρισμένο δεκαετίας 90). Παίρνεις κσι ένα ζεύγος TRF με άλλο ένα 500ρι και κάνεις σετ δυνατό !!!Ο Ίκαρος ίσως να είναι ο πιο custom ενισχυτής που κατασκευάστηκε ποτέ.Οι παραγγελίες περιλαμβάνουν ποτενσιόμετρο Alps,πυκνωτές Jantzen(και την νέα έκδοση)λάμπες διαφόρων μαρκων και τύπων(και τις σπάνιες KT 90)μπορνες ηχείων WBT,είσοδο main in,βαφή των καπακιων των μετασχηματιστών και του σασι.
Δεν έχω άποψη διοτι δεν άκουσα τα TRF ούτε έχω επαφή με την συγκεκριμένη κατηγορία τιμης.Για να το λες κάτι θα ξέρεις.Αυτό που κατάφεραν οι Αφοί Τσακιριδη είναι ότι κατασκεύασαν έναν ενισχυτή με σοβαρές επιδόσεις σε προσιτή τιμή (ακόμα κσι στα 1000 ευρώ που φτάνει με όλα τα καλούδια σκέψου τι παίρνεις : κάνα yamaha ή τιποτα μεταχειρισμένο δεκαετίας 90). Παίρνεις κσι ένα ζεύγος TRF με άλλο ένα 500ρι και κάνεις σετ δυνατό !!!
Πάνο στα 450 που κοστίζουν είναι εξαιρετικά! Και ευκολοδηγητοΔεν έχω άποψη διοτι δεν άκουσα τα TRF ούτε έχω επαφή με την συγκεκριμένη κατηγορία τιμης.Για να το λες κάτι θα ξέρεις.
Εννοείς την ισχύ,τον ήχο η και τα δύο;Σωστά, πολύ σοβαρές επιδόσεις με μια μόνο πέντοδο ή τέτροδο λυχνία στο κανάλι.
Πως γίνεται αυτό κανείς δεν ξέρει, αποτελεί μυστήριο
Και τα δύο είναι χρήσιμα με κάποιους συμβιβασμούς στην μέγιστη ισχύ, που λόγω της μονής ανά κανάλι λυχνίας η ηχητική στάθμη θα ακολουθεί κατά γράμμα την καμπύλη της συνθέτης αντίστασης του εκάστοτε ηχείου, ακόμα και σε πολύ χαμηλές στάθμες.Εννοείς την ισχύ,τον ήχο η και τα δύο;
Αν έχω καταλάβει καλά εννοείς τα μοντέλα που δεν είχαν λαμπάτη προενίσχυση με το κλασικό ξύλινο look της εταιρείας και το μεταλλικό σήμα στην πρόσοψη. Θυμάμαι κόστος 450€ αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν για ζεύγος.Παλαιότερα για τα δικά μου πρώτης γενιάς Artemis, μοντ. 99...
Η τιμή ναι είναι καλή, αλλά στην έκθεση εξιναν ανελέητα στο περίπτερο τους.Πάνο στα 450 που κοστίζουν είναι εξαιρετικά! Και ευκολοδηγητο
Ακριβώς , εκείνα τα 'Αρτεμις με την τρανσιστοράτη προενίσχυση και οδηγά σταδια, συνολικά πέντε (5) τρανσίστορς τον αριθμό. Τα τρανσίστορς λειτουργούσαν σε υψηλή τάση και είχαν προδιαγραφές για χρήση σε RF. Ο Κώστας ήταν ένστολος ηλεκτρονικός μηχανικός του Ελληνικού στρατού με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους υβριδικά κυκλώματα.Αν έχω καταλάβει καλά εννοείς τα μοντέλα που δεν είχαν λαμπάτη προενίσχυση με το κλασικό ξύλινο look της εταιρείας και το μεταλλικό σήμα στην πρόσοψη. Θυμάμαι κόστος 450€ αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν για ζεύγος.
Δέχονται μόνο EL34 ή και λάμπες μεγαλύτερης ισχύς;Ακριβώς , εκείνα τα 'Αρτεμις με την τρανσιστοράτη προενίσχυση και οδηγά σταδια, συνολικά πέντε (5) τρανσίστορς τον αριθμό.
Δέχονται τις EL34, 6550, KT88, KT90.. Δεν έχω δοκιμάσει τις ΚΤ120 . ΚΤ150 & ΚΤ170.Δέχονται μόνο EL34 ή και λάμπες μεγαλύτερης ισχύς;