Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.453
Ένας από τους λόγους που κοιτούσα το XR-T λίγο παλιότερα, το πουλάς καλά το rouvy!
Αυτό τώρα που άραξα θα ήθελα λίγο να το σχολιάσω.
Πριν κάνα δγιό χρόνια~ που μπήκα στη διαδικασία του in door trainer έκανα κατευθείαν συνδρομή στο zwift, είναι η πχιο δημοφιλή πλατφόρμα και όλοι οι γνωστοί και φίλοι ήταν και είναι στο zwift, κάναμε ένα γκρουπακι και μια φορά τη βδομάδα στήναμε event μεταξύ φίλων που ξέραμε τις δυνατοτητές μας, δεν λέω, ήταν καλή φάση και είχε πολύ χαβαλέ, μέσω της πλατφόρμας είχαμε ανοιχτή ακρόαση και πάνω στο πάτημα είχε πειράγματα και χαβαλέ, όσοι είχαν ανάσα τουλάχιστον και μπορούσαν να μιλήσουν...
Αυτό που βίωνα όμως υστερούσε πάρα πολύ σε ρεαλισμό, ήταν λες και το direto δεν ήταν συμβατό με τη πλατφόρμα, είχα θέμα με τη αντίσταση στα υψομετρικά, ενώ έδειχνε στη οθόνη στιγμιαία κάποια υψομετρικά, δεν το ένιωθα στα ποδάρια, ο δρόμος έδειχνε ευθεία, χωρίς να δηλώνει υψομετρικά και μου έβαζε στο ξεκούδουνο αντίσταση ίσα ίσα να μου χαλάσει το cadence, το ίδιο ισχύει και στις κατηφόρες αλλά και στο draft, ήταν λες και είχε lag σε σχέση με αυτό που προβάλει η πλατφόρμα.
Οπότε άρχισα να ψάχνομαι με το rouvy που όλοι έλεγαν ότι είναι πχιο ρεαλιστικό, πριν διακόψω το zwift έκανα εγγραφή στο rouvy αξιοποιώντας τη δωρεάν περίοδο που δίνει.
Εεεε αυτό ήταν, έπαθα πλάκα, πέραν του βίντεο που βλέπεις με τις πληροφορίες το direto λειτουργεί και συνεργάζεται άψογα με τη πλατφόρμα, και ένα σκαλοπάτι να έχει ο δρόμος με ελάχιστα υψομετρικά το νιώθεις άμεσα στα πεντάλ, γενικά είναι πολύ μπροστά σε ρεαλισμό, θα έλεγα ότι αγγίζει χαλαρά ένα 80% σε ρεαλισμό σε σχέση με τη ποδηλασία στο έξω κόζμο.
Για το zwift δεν θα μπω κάν στη διαδικασία να δώσω ποσοστό, είναι πολύ μακριά από τη πραγματικότητα, κερδίζει όμως σε συνδρομητές, έχει πολύ κόσμο on line, ότι ώρα μπεις θα βρεις εκατοντάδες να τρέχουν στη ίδια πίστα με εσένα, οπότε έχεις παρέα να χωθείς σε κάποιο group.
Το rouvy βαράς μοναξιά στις διάφορες πίστες που έχει, θα είναι θαύμα να βρεις άλλον έναν, για 3 άτομα παρέα ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ανάδρομος ο Ερμής...
Προσωπικά δεν με νοιάζουν ντίπ τα free ride, έχω σιάξει μια παρέα στο rouvy από φίλους που πάν κάτ είμαστε στη ίδια φυσιολογία και με στέλνουν καθημερινά προσκλήσεις για race ή group ride.
Αυτοί κάθονται σιάχνουν τα event και εγώ απλά δηλώνω συμμετοχή σύμφωνα με το προπονητικό πρόγραμμα που έχω.
Ως τελευταίο αφήνω αυτό που ανέφερα και παραπάν, ίσως επειδή η elite έχει κάνει κολεγιά με το rouvy να είναι και πχιό συμβατά ως trainers, αυτό είναι μια θκιάμ εικασία, πάντως εγώ είμαι απίστευτα ευχαριστημένος από το rouvy all around.

Edit.
Το μόνο πρόβλημα στο rouvy είναι τα μεγάλα ανταποδοτικά event, δεν μπορεί ο σέρβερ να διαχειριστεί μεγάλο όγκο χρηστών ταυτόχρονα και κολλάει το σύμπαν, κολλάει μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαρίσουν τα γκρούπ, μετά αποκτά και πάλι σωστή ροή σε αυτό που προβάλει.

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.453
Ένα μήνα σε καθημερινές προπονήσεις με το bmc προέκυψε ένα θέμα προς διερεύνηση για αλλαγές στο αρχικό bike fit.
Ξαφνικά άρχισα να νιώθω άβολα, μετά από αρκετές αποτυχημένες αλλαγές στις ρυθμίσεις κατέληξα ότι το αρχικό στήσιμο ήταν λάθος, μου διέφυγε εντελώς στο υπολογισμό και στη επιλογή εξαρτημάτων η συνολική στοίβα του σκελετού.
Παρασύρθηκα από το μεγαλύτερο οριζόντιο και reach και κατέληξα σε 100mm με - 6° λαιμό, αυτό εντέλει είχε ως αποτέλεσμα να νιώθω συνέχεια στριμωγμένος, η κακή στάση του κορμού είτε στα drops είτε στα hoods γίνονταν μετά από ώρες πιεστικά ανυπόφορη για το αυχενικό και στο τέλος της μέρας όλο αυτό κατέληγε σε πόνο.
Γενικά δεν είμαι και ο πχιο ευλύγιστος σκελετός ανατομικά και για αυτό το λόγο αποφεύγω επιθετικούς σκελετούς με χαμηλή στοίβα και μπόλικες αρνητικές μοίρες σε λαιμό τιμονιού, επίσης ο κορμός μου είναι ελάχιστα μεγαλύτερος σε σχέση με τα ποδάρια, οπότε με αυτά τα δεδομένα κατέληξα σε 110mm λαιμό αλλά το ζητούμενο παρέμενε, με τα παραπάν δεδομένα τι μοίρες να επιλέξω? 🤔
Αρχικά κοιτούσα λαιμούς με -8°, οι μοίρες αυτές είναι πολύ διαδεδομένες στους racing σκελετούς, το θκόμ όμως ποδήλατο είναι endurance οπότε θα ήταν ελάχιστη η διαφορά σε σχέση με πριν, έτσι κατέληξα στους -10° λαιμούς.
Κάπου εδώ προέκυψε νέο πρόβλημα, λαιμοί σε αυτές τις μοίρες σιάχνουν μαναχά 3 εταιρίες, η giant για τα δικά της ποδήλατα με 1 1/4" με αντάπτορας για 1 1/8" άρα άκυρο, υπάρχουν κάτι πανάκριβοι Carbon με μεταβλητές μοίρες, άρα άκυρο, μένουν ο σχιμάνος και ο ritchey.
Κατόπιν ωρίμου σκέψεως κατέληξα στον ritchey, πληρουσε όλες τις προδιαγραφές και δεν στοίχιζε μια περιουσία, σκάει ο λαιμός από Γερμανία μεριά και τι αντικρίζω?
Ο λαιμός είναι στραβός, τόσο στραβός που δεν μπαίνουν κάν οι βίδες στο σφιγκτήρα του τιμονιού, λέω δεν μπορεί να είμαι τόσο κατσίκι, κατευθείαν έρχομαι σε επαφή με τους Γερμανούς, αφού τους στέλνω φωτογραφίες διαπιστώθηκε το πρόβλημα και άρχισαν τα συγγνώμη κλπ.
Μην έχοντας καμία εμπιστοσύνη στο ποιοτικό έλεγχο του βλακοritchey και έχοντας χεσμένη τη φωλιά τους οι Γερμανοί τους προτείνω να με στείλουν τη τελευταία επιλογή στα δεδομένα που ήθελα, pro vibe και ο θεός βοηθός.
Ανέλαβαν τα έξοδα για next day delivery για τον ακριβότερο pro vibe λαιμό χωρίς να ζητήσουν πίσω τον λαιμό με τη αστοχία, έμεινα τελείως μ@λ@κας με τη κατανόηση και άμεση εξυπηρέτηση... Εδώ στο Ελλάντα δεν ξέρω τι μεταχείριση θα είχα, σίγουρα όχι αυτή...

Συνεχίζεται, πείνασα, πάω να φάω :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.453
Όπως τα έλεγα κι χθες, ό,τι κάνεις το κάνεις συνέχεια πιο... περίπλοκο! :roflmao: :party:
Ρε φίλε, δεν φταίω γω, κάποια άγνωστη δύναμη το προκαλεί αυτό, δεν εξηγείται αλλιώς... :biggrin:

Μήπως λες επειδή βρίζω τον Κούλη? 🤔
Πχιός ξέρει!! :lolsign:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.453
Γιάννο έσιαξα ένα μπαμπάτσικο τοστ με ψωμί χαμηλού γλυκαιμικού με gouda και λίγες μπάμιες. :biggrin:
Το ψωμί ψήθηκε σε φριγανιέρα μέχρι να τραγανίσει και τα υλικά μπήκαν μέσα ζωντανά, δοκιμασέ το, θα πάθεις γευστικό ντελίριο ;)
Όντως κάτι δεν πάει καλά, τραβάει χρόνια αυτή η κολόνια, στο παρελθόν έσκασαν τροχοί του χιλλιάρικου από Αγγλία που είχαν και αυτοί σοβαρή αστοχία, με τη βοήθεια των παιδιών εδώ κατάφερα να τους επιστρέψω πίσω και να πάρω τα λεφτάμ, μόνος δεν θα τα κατάφερνα ποτέ γιατί τα αγγλικάμ είναι χειρότερα από τα ελληνικάμ:biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.453
Σκάει που λέτε τη επομένη το πρωί ο νέος λαιμός, αυτή τη φορά ευτυχώς όλα ήταν μια χαρά, μια ανησυχία τη είχα να πω τη αλήθεια, με τόσες αστοχίες που έχω αντιμετωπίσει στα ποδηλατικά είμαι πολύ επιφυλακτικός, ο ποιοτικός έλεγχος έχει πολλά προβλήματα, κακά τα ψέματα, όσοι έχουν μια υποτιθέμενη γνώση μπορούν να τις εντοπίσουν, οι υπόλοιποι ζουν με τα προβλήματα και είναι και ευτυχισμένοι.
Τέσπα, μαζί με το λαιμό είχαν έρθει ήδη και οι νέοι δίσκοι της shimano, έπρεπε να ασχοληθώ και με αυτό, λόγο ασφάλειας ήταν πολύ σημαντικότερο.
Με τη πρώτη ευκαιρία τα έβαλα όλα απάνω, έγιναν οι απαραίτητες ρυθμίσεις και στο καπάκι δοκιμή στο τετράγωνο της γειτονιάς.
Η πρώτη αίσθηση ήταν πολύ θετική, ο κορμός άπλωσε με το νέο λαιμό, οι αρνητικές μοίρες δίνουν μια επιθετική στάση και οι γωνίες στα χέρια άλλαξαν, απέκτησαν πιο φυσική και ξεκούραστη θέση, στα drops τα δάχτυλα βρίσκουν τις μανέτες ακριβώς πάνω στη χυτευτή καμπυλότητα όπου έχεις καλύτερη πληροφορία στη πίεση της αντλίας.
Τώρα το μόνο που έμενε ήταν να ντυθώ με τα ποδηλατικά και να γίνει μια καταδρομική δοκιμή, αυτό συνέβη σήμερα το πρωί στη συνήθη διαδρομή για τη δλειά.
Κατέφκα το βουνό και ήδη ένα πλατύ χαμόγελο έσκασε στα χείλη από τα άστρωτα ακόμα φρένα, δίνοντας μια ωραία αίσθηση, πληροφορία και δύναμη.
Για δοκιμή έβαλα καινούρια resin τακάκια, το ίδιο set up έχω στο mtb και είπα να το δοκιμάσω και στο bmc, είμαι πολύ ευχαριστημένος και είπα να αποφύγω τα μεταλλικά, τουλάχιστον για αρχή.
Μη τα πολυλογώ, τα φρένα μεταμορφώθηκαν, στη κατάβαση πάτησαν τα τακάκια και στο ίσιωμα έδειξαν κατευθείαν τα δόντια τους , οι δίσκοι δεν τους άκουσα από τις θερμοκρασίες και τη παραμόρφωση να ξύνουν τα τακάκια, στα φανάρια ερχόμουν με 50km/h και τραβούσα τη τελευταία στιγμή φρένα πανικού βάζοντας τα φρένα στα όρια.
Ακόμα δεν αποδίδουν στο 100%, με μια κατάβαση 1km και 8km ίσιωμα θέλουν επιπλέον στρώσιμο, ωστόσο μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους AFS 03 της campagnolo, υπάρχει ήδη τριβή με resin τακάκια και με ελάχιστη πίεση στη αντλία , όταν πατήσουν καλύτερα θα δώσουν επιπλέον δύναμη.
Όσο για το λαιμό, όπως έγραψα και παραπάν, όλα ήρθαν εκεί που έπρεπε, κακή αρχική εκτίμηση λόγου υψηλής στοίβας που δεν υπολογίστηκε και δεν μου το συγχώρησε, το σώμα μίλησε και ήθελε επιπλέον χώρο για άνεση και για καλύτερο χειρισμό.
Αύριο πρωί πρωί σχολάω απ'τη δλειά και η δοκιμή συνεχίζεται, θα πάω μια γνωστή προπόνηση γύρω στα 60-70 km, αν δεν με πατήσει κανένας βλαμμένος στους δρόμους της Αττικής (είμαι γκαντέμης και σε αυτό) θα έχω καλύτερη εικόνα :biggrin:

Και μια εικόνα από το νέο στήσιμο
1000013174.jpg

Reaction score
56
Πάνω που λέω να κάτσω στα αυγά μου γιατί βγήκαν θεματάκια με το αμάξι και το σπίτι της μητέρας, πετυχαίνω αυτή τη διαφήμιση. Ε δεν θέλουν να με αφήσουν να ηρεμήσω. Προσπαθώ να την παλέψω με το παλιό μου ποδηλατάκι και όλο και κάτι εμφανίζεται...
1000012828.jpg

Πάω για ύπνο, μπας και δεν βλέπω διάφορα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.731
Members
38.487
Νεότερο μέλος
Βασίλειος