Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)


Μηνύματα
17.826
Reaction score
25.701
Και στο Cupra Born τα βρήκα σκληρά και άβολα. Και δεν είμαι αυτος που θέλει πολυθρόνα για κάθισμα, το ιδανικό μου είναι τα sport seats της BMW.
Δεν είναι τόσο η σκληρότητα αλλά το σχήμα. Έχω συνηθίσει να έχω καλή υποστήριξη χαμηλά στη μέση και του id3 δεν έχουν τίποτα αν δεν θέλεις να είσαι πολύ ξάπλα στην πλάτη.
Δεν φτάνει βέβαια τα επίπεδα του μιι που είναι ότι χειρότερο έχω καθίσει αλλά δεν είναι για ταξίδι με τίποτα στην έκδοση που μου δώσανε.
Εν τω μεταξύ στην Κω παίζει πάρα πολύ Γερμανία και βλέπεις ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα να κινούνται αυστηρά με το όριο , Ευρώπη λέμε , 50 όριο 50 20 αυτοκίνητα τρενάκι, 40 όριο κόβουν όλα στα 40.
Σήμερα έβγαλα και το ac και είμαι 45 χλμ με μεση ταχύτητα 33 και κατανάλωση 9.5 στο τέλος θα βαρεθεί και θα φορτίσει μόνο του.
Έβαλα και το adaptive και εκτός από το ακολουθώ τον μπροστινό είδα ότι έκανε το προφανές αλλαζε ρύθμιση και σύμφωνα με τα όρια του δρόμου.
Ο ύπνος θα με πάρει...
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.912
Reaction score
144.970
Δεν είναι τόσο η σκληρότητα αλλά το σχήμα.
Ο συνδυασμός τους.

Το σχήμα του καθίσματος, εκεί που πατάει ο κ@λος σου, έχει σκληρά πλαϊνά στηρίγματα για την εξωτερική πλευρά των γλουτών και μηρών, χωρίς να έχει πλευρική στήριξη του κορμού.
Και στο Cupra Born τα βρήκα σκληρά και άβολα. Και δεν είμαι αυτος που θέλει πολυθρόνα για κάθισμα, το ιδανικό μου είναι τα sport seats της BMW.
Λογικά είναι ίδια με του iD.3 και συμφωνούμε.

Ακόμα χειρότερα ήταν σε ένα μικρό και σχετικά οικονομικό Audi που οδήγησα. Ο ορισμός της σκληρότητας και εντελώς άβολα για ταξίδι.
 
Last edited:


Μηνύματα
17.826
Reaction score
25.701
258χλμ με το 69% της μπαταρίας έβγαλε ο νοικιαρης. 80 το πήρα 11 το γύρισα. Δεν το χα αυτό στη hertz , έξω μου ζητάνε 80% τουλάχιστον να το επιστρέφω.

Περί οθονών, αυτό που έχει για όργανα το id3 ακριβώς αυτό που χρειάζεται, τίποτα λιγότερο τίποτα παραπάνω , τα υπόλοιπα είναι για δευτερεύουσες λειτουργίες , εκεί μπροστά χρειάζεται αυτό το οθονακι. Τώρα ο επιλογέας , θέλει συνήθεια ίσως και να είναι πιο πρακτικός αν τον συνηθίσεις αλλά η φυσική κίνηση είναι κάτω ή πίσω από το τιμόνι αλλά όχι περιστροφικός όπως είναι τώρα
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.912
Reaction score
144.970
Μια χαρά είναι ο επιλογέας, όλα συνηθίζονται.

Ο πρώτος μήνας είναι, μετά δε σκέφτεσαι τίποτα.
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
8.679
Reaction score
11.774
258χλμ με το 69% της μπαταρίας έβγαλε ο νοικιαρης. 80 το πήρα 11 το γύρισα. Δεν το χα αυτό στη hertz , έξω μου ζητάνε 80% τουλάχιστον να το επιστρέφω.

Περί οθονών, αυτό που έχει για όργανα το id3 ακριβώς αυτό που χρειάζεται, τίποτα λιγότερο τίποτα παραπάνω , τα υπόλοιπα είναι για δευτερεύουσες λειτουργίες , εκεί μπροστά χρειάζεται αυτό το οθονακι. Τώρα ο επιλογέας , θέλει συνήθεια ίσως και να είναι πιο πρακτικός αν τον συνηθίσεις αλλά η φυσική κίνηση είναι κάτω ή πίσω από το τιμόνι αλλά όχι περιστροφικός όπως είναι τώρα
Ο λόγος που ζητούν να το γυρίσει ο πελάτης φορτισμένο, δε νομίζω ότι έχει να κάνει με το κόστος: εγώ "φουλάρω" το BYD στο σπίτι με λιγότερα από 9€ -αν υποθέσουμε ότι θα ξεκινήσω από 0%, που βέβαια δε συμβαίνει ποτέ.
Αυτό που μάλλον θέλουν να αποφύγουν, είναι ο χρόνος και η διαδικασία της φόρτισης. Μετακυλούν λοιπόν την υποχρέωση στον πελάτη, ο οποίος πιθανότατα θα το φορτίσει ακριβά σε κάποιον DC, μέχρι περίπου το 80% όπου αυτός παραμένει γρήγορος.

Για την οθονίτσα μπροστά από το τιμόνι, εκ πείρας συμφωνώ απόλυτα: σε συνεργασία με τα κουμπιά του πολυλειτουργικού τιμονιού, ο οδηγός έχει πάμπολλες χρήσιμες πληροφορίες διαρκώς διαθέσιμες, χωρίς να καταφεύγει στη -δύσχρηστη εν κινήσει- κύρια οθόνη ή σε φωνητικές εντολές.

Για τον επιλογέα, ότι είναι πιο εργονομικό και έρχεται φυσικά, είναι το καλύτερο. Από εκεί και πέρα όλα συνηθίζονται, εκτός ίσως από κάτι σκληρό στον κwλο -αλλά και πάλι, γούστα είναι αυτά. :biggrin:
 

Μηνύματα
17.826
Reaction score
25.701
λόγος που ζητούν να το γυρίσει ο πελάτης φορτισμένο, δε νομίζω ότι έχει να κάνει με το κόστος: εγώ "φουλάρω" το BYD στο σπίτι με λιγότερα από 9€ -αν υποθέσουμε ότι θα ξεκινήσω από 0%, που βέβαια δε συμβαίνει ποτέ.
Και το κόστος και ο χρόνος. Αν το φέρω πίσω φορτισμένο ή με καύσιμο το αυτοκίνητο πάει για ένα πλύσιμο μόνο και είναι έτοιμο για τον επόμενο μετά από 2 ώρες το πολύ. Τώρα θα πρέπει και να φορτιστεί στοιχειωδώς σε έναν DC ότι έχει η περιοχή που θέλει επιπλέον χρόνο
 


dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
5.049
Reaction score
11.555
Και το κόστος και ο χρόνος. Αν το φέρω πίσω φορτισμένο ή με καύσιμο το αυτοκίνητο πάει για ένα πλύσιμο μόνο και είναι έτοιμο για τον επόμενο μετά από 2 ώρες το πολύ. Τώρα θα πρέπει και να φορτιστεί στοιχειωδώς σε έναν DC ότι έχει η περιοχή που θέλει επιπλέον χρόνο
Και η Avis που νοίκιασα εδώ Ελλάδα δεν την ένοιαζε, άδειο το επέστρεψα.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
25.274
Reaction score
45.692
Στη Γερμανία που πήρα πέρσι ένα ηλεκτρικό αυτή ήταν η πολιτική, αν το φέρεις άδειο δεν χρεώνεσαι κάτι (ή ήταν μια φιξ χρέωση, μικρή), αλλιώς σε χρεώνουν τη φόρτιση, ακριβούτσικα.
Εγώ τότε το κατάλαβα ως πολιτική για να γίνονται σωστές φορτίσεις-εκφορτίσες στην μπαταρία για να κρατά την υγεία της και να μην φορτίζουν κάθε τόσο από το 50%.
Αλλά δεν τα ξέρω και καλά αυτά.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
19.188
Reaction score
33.129
Χθεσινή απογευματινή βολτούλα στον Άλιμο στο event της Ομάδας Ηλεκτροκίνησης. Είχε κάμποσα οχήματα, και μέχρι να φύγουμε ήρθαν και άλλα. Όλα τα οχήματα αντιπροσωπιών ήταν ανοιχτά εκτός από τα R5 :thumbsup:.

Ξεκινώντας από την άκρη πρώτα μπήκαμε στο Zeekr X. Ένα θαυμάσιο B-SUV. Τόσο σε χώρους, όσο και σε σχεδιασμό αλλά και σε υλικά. Φώναζε premium, αλλά δεν είναι για εμάς που κυκλοφορούμε και σε χώμα. Ειδικά το σουέτ (τι ήταν αυτό) που το είχε μπόλικο μέσα θα γίνεται λώλος. Σα μικρό μου φάνηκε το πορτπαγκαζ για B-SUV. Εξωτερικά είναι ωραίο. Διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει.

Επόμενο το Geely EX5. Ένα μεγάλο C-SUV σε τιμή και εξοπλισμό που προκαλούν. Ωραία άνετη θέση οδήγησης, και με πίσω χώρους που λες δεν γίνεται. Τα γόνατα μου πρέπει να είχαν εύκολα 10cm απόσταση από την πλάτη του εμπρός καθίσματος (που εγώ είχα ρυθμίσει πριν). Από εξοπλισμό δεν λείπει τίποτα. Μέχρι και HUD, μασάζ, ξαπλώνουν εντελώς τα εμπρός καθίσματα, γυάλινη οροφή με ηλεκτρικό σκιάστρο κ.α. 30k για αυτό το αμάξι είναι τίποτα.

Next Lynk & Co 02. Άλλο ένα εξαιρετικό όχημα του ομίλου Geely. Πολύ ωραίο μέσα έξω και με ωραία υλικά στο εσωτερικό. Ταιριάζει καλύτερα και σε μας. Κάπως μικρό πορτμπαγκάζ θα έλεγα. Στην έκδοση MORE που ήταν αυτό δεν του λείπει τίποτα. Με 66άρα μπαταρία η τιμή σήμερα για το full extra είναι 36k σε λευκό χρώμα. Είχε και test drive και βέβαια δεν έχασα ευκαιρία. Ωραία αίσθηση οδήγησης στα στενά του Αλίμου, one pedal drive 🥰, και στην παραλιακή αν το πατήσεις πάει σα διάολος. 5,5" τα 100km/h. Aυτό που δεν μου άρεσε, και το βρίσκω και κάπως επικίνδυνο αλλά δεν ξέρω που οφείλεται, είναι ότι όταν το πατούσα και 100άριζε για πλάκα, είχα την αίσθηση ότι κάτι συμβαίνει στους μπροστά τροχούς. Γλιστρούσε κάπως όταν έπαιζα πολύ ελαφρά με το τιμόνι, καθώς και όταν έκοβα γκάζι. Σαν να ψάρευαν οι μπροστά τροχοί. Δεν ήταν σταθερό. Να ήταν το οδόστρωμα, τα λάστιχα, το αμάξι; Δεν ξέρω. Είναι RWD. Το Model 3 στην Αττική οδό δεν έκανε τέτοια.

Από θέμα χώρων αλλά και υλικών (το αισθητικό το αφήνω έξω), τόσο το Zeekr X όσο και το Lynk & Co 02 ρίχνουν στα αυτιά στο Volvo EX30. Καμία σχέση. Έχουν δίκιο οι Αυστραλοί. Προσωπικά τα τοποθετώ όπως τα έγραψα.

Είχε και άλλα ανοιχτά οχήματα από δυτικούς και Κινέζους. Εκτός από το Model Y δεν ασχολήθηκα με τίποτε άλλο.

Εdit: Τόσο το Geely EX5 όσο και το Lynk & Co 02 έχουν λογικό κόστος συντήρησης. Λογικό και το κόστος αλλαγής ψυκτικού υγρού μπαταρίας. Γιατί κυκλοφορούν κάτι 500άρικα και 800άρικα εκεί έξω.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
40.097
Reaction score
98.762
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
19.188
Reaction score
33.129
"VWs Rivian Software is Massivly Delayed

Because of Rivian several important BEVs at VW are being significantly delayed. According to Manager Magazin, the Audi Q8 e-tron and the electric A4 will not be launched until mid- and late 2028, respectively – a year later than planned. Porsche's XXL electric SUV K1 has even been postponed indefinitely.

Furthermore, Rivian's software cannot simply be transferred to ICE models. And due to poor BEV sales, these are once again the focus of attention. Volkswagen will therefore have to rely on the in-house solution from its subsidiary Cariad for longer, which will cost billions and continous to frustrate customers.

The first VW model with the new technology is expected to be the small ID.1, planned for 2027. However, it may take longer than expected for the Rivian source code to be available and adapted for Audi or Porsche, so there are delays here too.

VW invested up to 5.8 billion US dollars in Rivian as part of the project. 3.5 billion went into Rivian shares, and VW now holds around 8.6 per cent. The entire project that was set up to rescue the reputation and was seen as a good way to improve the BEVs is now in question.
VW's strategy has now failed spectacularly on several occasions. First, they believed they could do everything themselves with a massive software department called Cariad. The project, which was driven forward by former VW Group CEO Herbert Diess, ultimately cost him his job and he was dismissed because he could not deliver.

As the sales and earnings figures show, the new VW Group CEO Oliver Blume has also failed, while the strategy of purchasing software from external partners such as Rivian is not working either. With VW and Porsche releasing profit and margin warnings last week Friday the problems are increasing while the stock prices fall sharply.

Anyone who believes that a delay of one year is not so bad completely misunderstands how quickly the transformation is progressing and that customer loyalty disappears very quickly if they have to wait even longer. Furthermore, customers must expect that not everything will work optimally with the new Rivian software at the start. Many customers will turn to another brand and, once they discover that the software from Tesla or a Chinese supplier works excellently, they will not return to VW.

Last not least VW Group is known for continious delays and I would not be surprised if the company announces in 2026 that first vehicles with Rivians software will be earliest delivered in 2028 or later."
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
19.188
Reaction score
33.129
Herbert Diess, Ex CEO VW Group.

"Nevertheless, further delaying the impending transformation will primarily benefit the Chinese challengers. German policy in recent years has been a policy of delay and slowing down: First, the nonsensical discussion about technological openness—neither fuel cells nor synthetic fuels can be an alternative to electrification. Anyone with a scientific education knows and has known this.

Then, unclear signals, the switching on and off of incentives, the uninterrupted continuation of diesel subsidies, and the lack of political focus on charging infrastructure and affordable electricity left customers feeling uncertain for a long time. All of this ultimately led to many manufacturers, who were actually well prepared with numerous new products, finding it difficult to meet the legislator's fleet emissions targets.

Structural change, which must function across sectors, could hardly be organized more poorly and uncoordinatedly. A sensible, consistent industrial policy was sacrificed to the governing parties' struggle for political survival with the AfD."


 



Μηνύματα
377
Reaction score
401
Δεν ρώτησα. Τιμή έχουν διάφορα sites. Νομίζω από 35k με την 49kWh, και από 40k με την 69kWh.
40 εχει και το 02. λογικα δε θα εχουν ιδια τιμη. θα περιμενω να ανοιξει η εκθεση στο δακτυλιδι..
Το 7Χ ηδη υπαρχει στο golden hall
 



Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.149
Μηνύματα
3.043.647
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound
Top