Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.887
Εντάξει, καλά είμαι. :) Μου λείπουν λίγα Watts ακόμα, αλλά πλησιάζω. :biggrin:
Πόσο το έχς εσύ θείο?

Αυτό που έχω καταλάβει πάντως τα ελάχιστα χρόνια που ασχολούμαι, θέλει πολύ δουλειά ώστε να ανεβάσεις έστω και λίγο, δλδ ακόμα και 10 βάτ θέλει καθημερινή δλειά και απίστευτη πειθαρχεία στις προπονήσεις. Ενώ όσο δύσκολα αποκτάς δύναμη στο οπλοστάσιο, τόσο εύκολα τη χάνεις άμα τα παρατήσεις.

Last edited:

Reaction score
1.286
...

Όταν Γιάννη φτάνει κανείς κοντά στο 300 ftp, η ποδηλασία γίνεται πολύ πχιο απολαυστική.
Το υποψιάζομαι. Ήδη νοιώθω πολύ πιο άνετα με τις διάφορες διαδρομές και ανηφόρες. Στην αρχή δυσανασχετούσα με την παραμικρή ανηφόρα. Τώρα πολύ καλύτερα, λογικό, αλλά έχω ακόμη δρόμο. Ελπίζω να το δουλέψω λίγο παραπάνω το Χειμώνα, εντός, με το Direto. Να πω όμως την αλήθεια δεν συγκρίνεται με το έξω σε αίσθηση και αν υπάρχει η δυνατότητα το έξω κερδίζει.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.887
Το υποψιάζομαι. Ήδη νοιώθω πολύ πιο άνετα με τις διάφορες διαδρομές και ανηφόρες. Στην αρχή δυσανασχετούσα με την παραμικρή ανηφόρα. Τώρα πολύ καλύτερα, λογικό, αλλά έχω ακόμη δρόμο. Ελπίζω να το δουλέψω λίγο παραπάνω το Χειμώνα, εντός, με το Direto. Να πω όμως την αλήθεια δεν συγκρίνεται με το έξω σε αίσθηση και αν υπάρχει η δυνατότητα το έξω κερδίζει.
Ναι, αλλά στο trainer είναι πολύ πχιο δύσκολη η προπόνηση και γίνεται σοβαρή δουλίτσα.
Εγώ είδα σοβαρή διαφορά, πλέον παίζω στις όξω προπονήσεις περισσότερο με δίσκο στο ζόρι, το αποδίδω καθαρά στις in door προπονήσεις

Reaction score
1.286
Ναι, αλλά στο trainer είναι πολύ πχιο δύσκολη η προπόνηση και γίνεται σοβαρή δουλίτσα.
Εγώ είδα σοβαρή διαφορά, πλέον παίζω στις όξω προπονήσεις περισσότερο με δίσκο στο ζόρι, το αποδίδω καθαρά στις in door προπονήσεις
Σαφέστατα προγραμματίζεις καλύτερα την προπόνηση indoor γιατί οι συνθήκες είναι ελεγχόμενες αλλά το έξω είναι αλλιώς. Κατά τη γνώμη μου και οι 2 πρέπει να παίζουν. Εφέτος θα προσπαθήσω να κάνω ένα πιο σωστό πρόγραμμα. στο Direto με στόχους.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.096
Τι, δεν είναι ντροπή, εγώ σας τα δείχνω όλα, μόνο πόσους πόντους τη έχω δεν σας έχω πει!! :lolsign:
Ορίστε αφού είσαι... περίεργος! Το FTP το έκανα χθες το βράδυ με το ramping workout, δεν ήξερα ότι υπήρχε, το είδα όταν το ανέφερε ο Γιάννης σε προηγούμενο μήνυμα (και νομίζω βέβαια ότι πρέπει να το κάνεις ξεκούραστος κανονικά, εγώ είχα καμιά 75αρια χμ με 500μ υψομετρικά λίγες ώρες πριν).

ΥΓ. Τα κιλά έχουν ξεμείνει από προηγούμενη ρύθμιση, κάπου 79 είμαι τώρα (έχω χάσει 5 από τον Ιούλιο, που ξεκίνησα πάλι πιο συστηματικά μετά από ένα σχεδόν χρόνο... ρελαντί). :geek: :party:

Clipboard_10-06-2025_01.jpg

Αυτό είναι σίγουρο... εκεί που πριν ξεκινήσω το trainer ξανά πριν τρεις βδομάδες το vo2max είχε "κολλήσει" στο 49 (είχε πέσει και 45 το χειμώνα), ξαφνικά τώρα πήγε στο 52 με το trainer! 8-):geek:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.887
Αυτό είναι σίγουρο... εκεί που πριν ξεκινήσω το trainer ξανά πριν τρεις βδομάδες το vo2max είχε "κολλήσει" στο 49 (είχε πέσει και 45 το χειμώνα), ξαφνικά τώρα πήγε στο 52 με το trainer! 8-):geek:
Έναν καλό ανεμιστήρα χρειάζεσαι και θα δεις διαφορά με τα νούμερα στο trainer.
Αλήθεια, σε ήρθε ο ανεμιστήρας που παράγγειλες?
Όταν έκανα τη θκιάμ τότε έρευνα, όλοι έλεγαν καλά λόγια για αυτόν.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.096
Ήρθε βρε... τυφώνας στο σπίτι είναι στην τρίτη σκάλα (2 φορές τον έχω χρησιμοποιήσει ως τώρα). Το μόνο θέμα, είναι ότι είναι πολύ κατευθυντικός (όπως νομίζω οι περισσότεροι του τύπου), έτσι θέλει προσοχή που θα σημαδεύει για να έρχεταισ σωστά ο αέρας πάνω σου! Και το καλό βέβαια, το τηλεκοντρόλ, που ανοίγεις κλείνεις όποτε θέλεις, και βάζεις στη σκάλα που θέλεις. 8-)

IMG_20251006_130115.jpg

ΥΓ. Έχει γεμίσει τριχίτσες πάνω, ο άσπρος (κάτασπρος, Σέβο τον λέω) γάτος μου έχει βρει θέση πάνω καινούριο τραπεζάκι δίπλα που βάζω το λάπτοπ! :roflmao: :geek:

ΥΓ2. Η διαφορά με τον ανεμιστήρα αυτόν, είναι ήδη εμφανέστατη! Ο ιδρώτας έχει περιοριστεί κατά πολύ... και το ανέβασμα θερμοκρασίας (στο κεφάλι κυρίως, που έχω θέμα) το ίδιο.

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.887
Και ο θκόσμ ο ανεμιστήρας είναι κατευθυντικός, όπως λες και συ, έτσι λειτουργούν αυτοί ώστε να έχουν απόδοση.
Επειδή έχω το ίδιο θέμα με σένα, δεν τον έχω τοποθετήσει μπροστά μου, τον έβαλα στο πλάι και από κάτ έβαλα τακάκια για να σηκωθεί επιπλέον η πλώρη του ανεμιστήρα ώστε το ακροφύσιο να με χτυπά από τα ποδάρια έως το κεφάλι.
Τώρα που έπεσαν οι θερμοκρασίες, μαζί και το hr, ο θκόσμ ο Headwind λειτουργεί καλύτερα, όλο το καλοκαίρι έπαιζε τέρμα γκάζι για να είναι αποτελεσματικός. Στο cool down όσο πέφτουν οι παλμοί, πέφτουν και οι στροφές, οπότε δεν κρυώνεις όσο είσαι ακόμα πάνω στο ποδήλατο.
Μόνο και μόνο για αυτό, χαλάλι το ένα τσουβάλι παράδες που έδωσα για αυτόν.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.096
Αν τον βάλω πλάι, δεν χτυπάει η ροή του αέρα την άλλη πλευρά, έτσι... έχω μισό κεφάλι να ψύχεται, και μισό να ζεσταίνεται! :geek: :roflmao:

Κι εγώ το σηκώνω για να έρχεται πιο κοντά και στην κατάλληλη γωνία, έχω ένα μικρό 'παιδικό' καρεκλάκι από παλιά και το βάζω πάνω. Αλλά το βγάζω γιατί θα το μου ρίξει ο γάτος αν το αφήσω πάνω εκεί! Οι τρεις σκάλες που έχει, μου φαίνονται αρκετές για μένα, δεν χρειάζομαι δηλαδή διαρκεί αυξομείωση στροφών (ουσιαστικά μόνο... αύξηση θέλω, ξεκινώ από την χαμηλή και μετά μέχρι την υψηλότερη! .

ΥΓ. Ο δικός σου έχει πιο σωστή κατευθυντικότητα, από κάτω προς τα πάνω, αυτός εδώ έχει πιο πολύ οριζόντια διασπορά, αφού στην πραγματικότητα αρχικά ήταν φτιαγμένος για να στεγνώνει χαλιά και τέτοια, και μόλις πήρε χαμπάρι η εταιρεία ότι έχει πέραση σε ποδηλάτες, έκανε την μετατροπή με το τηλεκοντρόλ.

ΥΓ2. Άσε ολόκληρη ιστορία αυτή με τους γάτες, φροντίζω σπίτι, πάω και σε ενός ξαδέρφου (εκεί που έμενα ένα διάστημα) δυο φορές την ημέρα! Πιο πολλά τρώνε αυτοί, παρά εγώ! :party::lolsign:

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.887
Θα πάρω και εγώ έναν σαν το θκός Σώτο, για το επόμενο καλοκαίρι, προς το παρόν δεν θα χρειαστεί.
Για το κεφάλι πάρε αυτό, για τα χέρια πάρε αυτά, σε συνδυασμό με το φουρφούρι δεν πρόκειται να πέσει σταγόνα ιδρώτα κάτ.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.096
Μικρά πετσετάκια χρησιμοποιώ για την ώρα, αλλά είναι φασαρία αυτά... οπότε αυτά που προτείνεις είναι σίγουρα καλύτερη λύση! 8-)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.887
Σε λέω θα πάθεις πλάκα, κάνουν φοβερή δλειά, αυτό στο κεφάλι κρατά μεγάλη ποσότητα ιδρώτα, αλλιώς ο ιδρώτας κατεβαίνει στο jersey, έπειτα στο bib και γίνεται λούτσα το pad στη σέλα.
Επειδή εγω είμαι και λίγο γυαλιστερό, πήρα και αυτά της assos, δεν είναι ακριβά, και αυτά πολύ καλά
1000013736.jpg

Reaction score
1.286
Να ρωτήσω τώρα με το sportwatch όταν κάνετε προπόνηση με το ποδηλατο το φοράτε; Υπάρχει λόγος εάν έχετε bike computer και ζώνη παλμών; Εάν δεν το φοράτε εφόσον πχ κάνετε χρήση συσκευων και δεδομενων Garmin τα δεδομένα συνδυάζονται μεταξύ τους;
Εάν το φοράτε γιατί το φοράτε; Υπάρχει πιθανότητα να γίνουν αχταρμάς τα δεδομένα αφού θα έχετε για το ίδιο χρονικό διάστημα δεδομένα απο 2 συσκευές, η μία σε άσκηση και η άλλη λογικά απλά να βλέπει αύξηση stress;

Reaction score
138
Εγώ το φοράω γιατί απλά το φοράω πάντα. Bike computer δεν έχω, τα πάντα είναι από το direto και την ζώνη παλμών.
Όταν τελειώσει η άσκηση και το rouvy την ανεβάσει στο garmin, είμαι κομπλέ από δεδομένα.
Άν έχει κάποια διαφορά που δεν την λαμβάνει υπόψιν ή τα μπερδεύει, δεν χάθηκε κι ο κόσμος για μένα και το επίπεδό μου μιλώντας πάντα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.887
Να ρωτήσω τώρα με το sportwatch όταν κάνετε προπόνηση με το ποδηλατο το φοράτε; Υπάρχει λόγος εάν έχετε bike computer και ζώνη παλμών; Εάν δεν το φοράτε εφόσον πχ κάνετε χρήση συσκευων και δεδομενων Garmin τα δεδομένα συνδυάζονται μεταξύ τους;
Εάν το φοράτε γιατί το φοράτε; Υπάρχει πιθανότητα να γίνουν αχταρμάς τα δεδομένα αφού θα έχετε για το ίδιο χρονικό διάστημα δεδομένα απο 2 συσκευές, η μία σε άσκηση και η άλλη λογικά απλά να βλέπει αύξηση stress;
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αρκεί να μη κάνεις ταυτόχρονα καταγραφή. Και γω το φοράω επειδή το φοράω πάντα, κάποιες φορές δεν χρησιμοποιώ ζώνη hr και κάνω αναμετάδοση hr από τον οπτικό αισθητήρα του ρολογιού στη πλατφόρμα του rouvy

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.312
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale