VALERION ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

Reaction score
4
Ήρθε σήμερα μήνυμα. Πάμε για τέλη Οκτωβρίου μπορεί και Νοέμβρη. Εμείς στην Ευρώπη στο πηγάδι κατουρησαμε.

Reaction score
11.813
Χτες χρησιμοποίησα για πρώτη φορά το wall color correction. Ο προβολέας έχει ενσωματωμένη κάμερα και πρόβαλε 1 εικόνα σε διάφορες φωτεινότητες και διόρθωσε λίγο τα χρώματα. Αν και υποτίθεται ότι το χρώμα του τοίχου είναι neutral.

Reaction score
4
Εμένα με τον max σήμερα γράφει Shipping starts late October. θα προλάβουμε πριν τα Χριστούγεννα;

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.401
Πάντως το vfm με την τιμή που τον κοπανάνε έχει αρχίσει να πηγαίνει περίπατο.
Όχι ότι δεν ειναι εξαιρετικό μηχάνημα, αλλά lifestyle και 4-5 χιλιάρικα δεν μου κάθονται καλά.
Κι εγώ το ίδιο ακριβώς σκέφτομαι...

(επειδή ζηλεύω που δεν πρόλαβα να τον παραγγείλω με το -45% 🤣)

Reaction score
5.766
Στα 5 κοιτάς και λίγο παραπάνω για jvc Epson ανάλογα τις ίντσες που θες να ανοίξεις

Reaction score
4
Ψεύτικες τιμές είναι αφού σε κάθε έκπτωση (bf,independence day, summer sales κτλ) παίζουν όλο το site -30 με - 50%. Οποίος αγοράζει φουλ τιμή είναι κορόιδο.
Για την πραγματική τιμή τους είναι πολύ καλά.

Reaction score
6.624
Συγνωμη , τι σημασια εχει η προσωπικη γνωμη (εκτος και εαν επιχειρηματολογειται για την υποκειμενικοτητα της) οταν οποια μηχανηματα εχουν πολυτεσταριστει ηδη....

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.680
Συγνωμη , τι σημασια εχει η προσωπικη γνωμη (εκτος και εαν επιχειρηματολογειται για την υποκειμενικοτητα της) οταν οποια μηχανηματα εχουν πολυτεσταριστει ηδη....
Δηλαδή;

Reaction score
6.624
Ποιο απλα τι να εξηγησω, θα βγουν 300 να πει ο καθενας τα δικα του γιατι ετσι...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.680
Ποιο απλα τι να εξηγησω, θα βγουν 300 να πει ο καθενας τα δικα του γιατι ετσι...
Καλώς να ορίσουν. Δεκτά. Αν μπορούν να μας δώσουν κι επιχειρήματα.
Ο καθένας διαλέγει κι ακούει αυτόν που θέλει και φυσικά επιλέγει τι θα κρατήσει.

Εγώ λοιπόν θα αιτιολογήσω την (υποκειμενική) μου άποψη, αλλά παράλληλα θα αφήσω ένα παράθυρο, γιατί όπως είπε ο @Xxristos δεν έχω δει τον qb1000b.

Για τα δικά μου standards κανένας απ' τους 2 προβολείς δεν έχει ικανοποιητικό black level.
Συνεπώς όποιος αγοράσει πρέπει να βασιστεί σε laser dimming τεχνάσματα και λοιπά software τρικ.
Κανένας αλγόριθμος δεν είναι τέλειος, αλλά είναι σαφές ότι το laser dimming και το hdr tone mapping του Valerion τον βάζει μπροστά.
Ένα πρόβλημα που είχα ανέκαθεν με τους Epson είναι ότι σε αποδεκτά επίπεδα φωτεινότητας ήταν πολύ υποκορεσμένοι. Χωρίς φίλτρο καλά καλά το rec.709 δεν έπιαναν.
Κατανοώ ότι ο Valerion βγάζει το dci και περίπου 90% του rec.2020.
Διαβάζω ότι το μπλε-μαύρο του Epson έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό, θα ήθελα να το δω.

Τέλος, τα παραπάνω ισχύουν για ανθρώπους που δεν έχουν ευαισθησία σε laser speckle και rainbow.
Και τα 2 βέβαια βελτιώνονται είτε μέσα απ' τις επιλογές του max, είτε μέσω επιλογής κατάλληλης οθόνης.

Reaction score
134
Επειδή έχω τον Epson QB1000 B και επειδή ακούω διαφορά έχω να πω ότι το μαύρο είναι μαύρο εκτός αν έχω πρόβλημα με τα μάτια και είναι μπλε
Μπορεί να μην είναι μαύρο σαν το JVC αλλά είναι μαύρο κανονικό ούτε μπλε ούτε γκρι
Απόλυτο μαύρο έχει.στην λειτουργία Δυναμική αλλά θέλει πολύ ρύθμιση .
Εκείνο που θαυμάζω στον Epson είναι τα απίστευτα χρώματα και δεν με νοιάζει πολύ το μαύρο

Reaction score
6.624
Το να μπορει καποιος να διακρινει, χρωματικο κορεσμο και να μπορει να καταλαβει εαν εχει καλη χρωματικη καλυψη θελει εμπειρια ειδικα οταν μιλαμε για επιπεδα του πανω απο το 70% καλυψη .
Επισης πολλες φορες μπερδευεται η χρωματικη φωτεινοτητα απο την χρωματικη καλυψη οπως και κακοι συνδιασμοι με οθονες οπου ο χρωματικος φθορισμος επισης εντυπωσιαζει αλλα δεν εχει καμια επαφη με το φυσικη χρωματικη απεικονιση.
Δεν αναφερομαι φυσικα ουτε για το πως αντιλαμβανομαστε τα χρωματα που δεν ειναι καθολου ιδιος και διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο...
Οσο αναφορα το θεμα των χρωματων εδω οταν εχεις ενεργοποιησει τα παντα εχει τετοιο ντριφταρισμα που δεν χρειαζεται καποιος να εχει εμπειρια για να παρατηρησει οτι ητε κοκκινιζει ητε πρασινιζει(οπως προανεφερα αναλογως ανθρωπου) μιλαμε για καθολικη καλυψη ενα χρωματικο πεπλο .
Οκ με το κοντραστ αλλα οταν το κανεις τοσο ατσαλα δεν βλεπεις τα οφελη ειναι ...να μην βλεπεται ...εαν το βελτιωσουν το συζηταμε....
Να πω οτι εχει εξαιρετικα οπτικα , αλλα ολοι σε τετοιες κατηγοριες τιμης εχουν και στο θεμα του 4κ dlp )x4shiftθα ειναι πολυ καλυτερος απο οποιοδηποτε 4k 3lcd x2 shift .Εαν αυτο ειναι βασικο, οχι δεν ειναι ,το κοντραστ ειναι το κυριο ζητουμενο.

Αλλο σημειο που εχω παρατηρησει ειναι οτι οταν λειπει φως πολλες φορες εκλαμβανεται ως ελλειψη ευκρινειας οποτε παλι λαθος επιλογη οθονης μπορει να οδηγησει σε λαθος συμπερασματα.

Επισης αλλο αναλυση, αλλα ευκρινεια, σαν οπτικο αποτελεσμα εμεις βλεπουμε ποιο ΄΄ευκρινες΄΄, δεν ξερουμε εαν αυτο ποσο καλα ειναι συνδιασμος, ευκρινειας/επαρκη φωτισμου /ποσοτητα/δακενα πιξελς.

Οποτε μπορει ενας 3 chip native 4k να εχει περισσοτερα αλλα το καθε πιξελ ειναι λιγοτερο ευκρινη απο ενα 1cchip dlp 4k shift, εαν προσθεσω το λιγοτερο φως το τελικο αποτελεσμα θα μας φαινεται ποιο ευκρινες σε ενα μονοτσιπο dlp αλλα εδω θελει προσοχη το σαρπνες ευκολα ψηφιοποιειται μια εικονα και χανει τη φυσικοτητα της.

Ολα αυτα ειναι και δικες μου παρατηρησεις η πλειαδα ομως εχουν ηδη προαναφερθει σε τεστ.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.351
Members
38.549
Νεότερο μέλος
dimitris.tamp