Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Reaction score
23.631
Είναι άθεοι και αναρχικοί για αυτό δεν τα διαβάζουνε. :D Πόσα είναι τα ευαγγέλια ; Τέσσερα ; Του Bhutia πάντως είναι σίγουρα το πιο δύσκολο σαν του Ιωάννη. :D

Reaction score
23.631
Ο κόγιας αλλά και πολλοί άλλοι έχουν πει ότι δεν είναι απαραίτητος ο διπλασιασμός ισχύος σε υποδιπλασιασμό φορτίου.
Δεν δηλώνει αυτό την ποιότητα του ενισχυτή , αλλά την επάρκεια του τροφοδοτικού . Αλλού φαίνεται η ποιότητα .

Reaction score
23.631
Βρε αν ήθελα τέτοια απάντηση ρωτούσα και τον kanakiani :biggrin:

Ρώτησα και μου είπαν ότι ένας σωστός ενισχυτής θα πρέπει να διπλασιάζει την απόδοση σε watt όταν το ωμικο φορτίο υποδιπλασιαζεται.

Αυτός λέει είναι ένα καλός δείκτης για την ποιότητα του ενισχυτή.
Εσύ το ξέρω θα διαφωνήσεις:biggrin:
Πάρε όπως βλέπεις ενα καλό ηχείο χωρίς τέτοια drops για νάσαι σίγουρος και άσε να λένε ότι θα το σωσει ο ενισχυτης οποιοδήποτε impedance mismatch. Άντε πάλι να σου πω : Τι ήθελες να σου πούνε ; χα χα. Οι λάμπες άστες ... κάνουν άλλα κόλπα για να κρύψουν ("κοροιδεψουν") την εγγενη απο τοπολογία (και όχι power supply perse) αδυναμία τους. Αλλά εάν έχεις ένα καλό τέτοιο ηχείο κα καλή λάμπα δεν θα έχεις μεγάλο πρόβλημα ουτε με αυτές.

Last edited:

Reaction score
9.961
Ο κόγιας αλλά και πολλοί άλλοι έχουν πει ότι δεν είναι απαραίτητος ο διπλασιασμός ισχύος σε υποδιπλασιασμό φορτίου.
Δεν δηλώνει αυτό την ποιότητα του ενισχυτή , αλλά την επάρκεια του τροφοδοτικού . Αλλού φαίνεται η ποιότητα .
Θα μας πεις που φαίνεται η ποιότητα, να μάθουμε και κάτι μετά από 65 σελίδες? :biggrin:
Μόνο μην αρχίσουμε για damping factor παλι, δεν θα το αντέξω :biggrin:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.506
Ειναι στον παγκο αυτη την στιγμη ενα ενεργο ηχειο KRK εχει καποιες ζημιες και ανοιγω το σχεδιο να δω που βρισκομαστε για επισκευες
ξαφνικα ανακλαυπτω οτι αυτο δεν ειναι ενα ενεγο ηχειο απλα
εχει εκτος απο τα πραγματα που περιμεναμε μεσα ενεργη διενισχυση
αρα εχει ηλεκτρονικο κροσοβερ
αλλα πισω απο αυτο εχει στην ουσια 4EQ τα οποια δεν ειναι επιλεξιμα ενω γενικα δεν κανουν τσιμπηματα κανουν χοντρα κοψιματα
ειναι η αποφαση του σχεδιαστη για να δωσει την αποψη που ειχε στο ηχειο
και προφανως να διορθωσει ατελειες που ειχαν οι μοναδες του
Frequency 8Khz
Q 2.87
-1db
---------------
Frequency 2.2 Khz
Q 1.78
+4db ( ????? )
----------------------
Frequency 1Khz
Q 4.8
-5db ( ?????? )
----------------------
Frequency 36hz
Q 0.8
+5db ( ?????? )

Συνεχιστε τωρα με τα ενεργα σας ηχεια ......

Last edited:

Reaction score
5.028
Απο τη στιγμή που επιβάλλονται πεποιθήσεις της δεκαετίας του '60 ως μοναδική αλήθεια και ζούμε στο 2025 όπου η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια βήματα, προφανώς και η συζήτηση θα έφτανε σε "σταυροφορία" όπως τη χαρακτηρίζεις.
Ποιος προσπαθησε να σου επιβαλλει πεποιθησεις της δεκαετιας του ¨60...
Ο καθενας λεει την δικη του γνωμη. Οσοι διαβαζουν προσεκτικα μπορουν και διακρινουν.
Παιρνεις σαν δεδομενο οτι τα τεραστια βηματα της τεχνολογιας
ειναι παντα υπερ μιας πιο σωστης αποδοσης με μουσικους ορους .
Αυτο δεν ειναι παντα αληθεια, ειναι μια στενη θεωρηση και αποδεικνυεται
απο το ποσοστο ανθρωπων που χρησιμοποιουν την παλαιοτερη, πχ αναλογικη, τεχνολογια στον ηχο.
Ακομα και σε στουντιο. Λες να ειναι απο νοσταλγια;
Δεν ειμαι εγω αυτος που θα πει τι ταιριαζει στα αυτια του καθενος, Αυτο ηταν και το νοημα αυτου που εγραψα.

Ειναι στον παγκο αυτη την στιγμη ενα ενεργο ηχειο KRK...
Βρηκες και εσυ την μαρκα να κανεις μετρησεις...

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.506
Δεν εχεις κανενα αδικο και συμφωνω με αυτο που λες 1000%:)
Γιατι ομως κατι μου λεει οτι τετοιες πρακτικες θα βρεις και σε ακριβοτερα ηχεια ?
( δεν μετρησα τιποτα το service manual διαβασα )

Reaction score
2.370
Προσεγμένες υλοποιήσεις class d υπάρχουν . Πχ σε νορμαλ τιμές σχετικά ο Cambridge audio evo 150 se. Σε high end ο Jeff rowland continuum s2

Reaction score
11.877
Ειναι στον παγκο αυτη την στιγμη ενα ενεργο ηχειο KRK εχει καποιες ζημιες και ανοιγω το σχεδιο να δω που βρισκομαστε για επισκευες
ξαφνικα ανακλαυπτω οτι αυτο δεν ειναι ενα ενεγο ηχειο απλα
εχει εκτος απο τα πραγματα που περιμεναμε μεσα ενεργη διενισχυση
αρα εχει ηλεκτρονικο κροσοβερ
αλλα πισω απο αυτο εχει στην ουσια 4EQ τα οποια δεν ειναι επιλεξιμα ενω γενικα δεν κανουν τσιμπηματα κανουν χοντρα κοψιματα
ειναι η αποφαση του σχεδιαστη για να δωσει την αποψη που ειχε στο ηχειο
και προφανως να διορθωσει ατελειες που ειχαν οι μοναδες του
Frequency 8Khz
Q 2.87
-1db
---------------
Frequency 2.2 Khz
Q 1.78
+4db ( ????? )
----------------------
Frequency 1Khz
Q 4.8
-5db ( ?????? )
----------------------
Frequency 36hz
Q 0.8
+5db ( ?????? )

Συνεχιστε τωρα με τα ενεργα σας ηχεια ......
Έτσι είναι τα ενεργά. Ένας ενισχυτής σε κάθε μεγάφωνο και ψηφιακό cross από πίσω. Έχει και τα φιλτράκια του. Μια χαρά!

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.506
Έτσι είναι τα ενεργά. Ένας ενισχυτής σε κάθε μεγάφωνο και ψηφιακό cross από πίσω. Έχει και τα φιλτράκια του. Μια χαρά!
Το κροσοβερ σε αυτη την περιπτωση μια χαρα αναλογικο ειναι οπως και ολα τα υπολοιπα
σε αυτου του τυπου τα ενεργα ηχεια δεν υπαρχουν τετοια πραγματα
το ερωτημα μου ειναι και η απορια μου με τοσο χοντρα κοψιμτα που εχει κανει αυτος για να φερεις τις μοναδες του εκει και που πρεπει τι θα γινει οταν καποια παραγωγη εχει καποιο βυθισμα σε αυτη την περιοχη
αισθηση μου ειναι οτι το αποτελεσμα θα ειναι πολυ κακο .

Reaction score
7.157
Βρε αν ήθελα τέτοια απάντηση ρωτούσα και τον kanakiani :biggrin:

Ρώτησα και μου είπαν ότι ένας σωστός ενισχυτής θα πρέπει να διπλασιάζει την απόδοση σε watt όταν το ωμικο φορτίο υποδιπλασιαζεται.

Αυτός λέει είναι ένα καλός δείκτης για την ποιότητα του ενισχυτή.
Εσύ το ξέρω θα διαφωνήσεις:biggrin:
Ρε νούμερα , πήγα 5-6 ωρίτσες για μανιτάρια και γεμίσατε 6 σελίδες;

Έλα μία βόλτα από εδώ να ακούσουμε και τα 2 συστήματα που είναι στημένα έτοιμα με τα ίδια ηχεία, τραντζίστορ - λάμπες και να βγάλεις δικό σου συμπέρασμα. Οπότε μετά αν θες το ανεβάζεις για να σε συμπεριλάβει και εσένα το ΑΙ στις παπαριές που απαντάει στις αναζητήσεις😛

Reaction score
12.722
Ο καθενας λεει την δικη του γνωμη. Οσοι διαβαζουν προσεκτικα μπορουν και διακρινουν.
Στα πρώτα βήματα του DSP, ο μέσος υπολογιστής σε ένα σπίτι ήταν ένας pentium 3 ή pentium 4. Η υπολογιστική ισχύς έχει αυξηθεί και σε μικρό κόστος μπορείς να έχεις έναν επεξεργαστή τεραστίων δυνατοτήτων. Οπότε, αυτού του είδους τα μηχανήματα μπορούν να φέρουν εις πέρας πολύ πιο πολύπλοκες αποστολές.

απο το ποσοστο ανθρωπων που χρησιμοποιουν την παλαιοτερη, πχ αναλογικη, τεχνολογια στον ηχο.
Δεν ειμαι εγω αυτος που θα πει τι ταιριαζει στα αυτια του καθενος, Αυτο ηταν και το νοημα αυτου που εγραψα.
Και το βινύλιο έχει επιστρέψει, αλλά όχι επειδή έχει βελτιωθεί κάτι σε σχέση με την εποχή που παραγκωνίστηκε απο το CD. Αλήθεια, πόσο θα πωλείται ένας δίσκος που θα μοστραριστεί ως ηχογραφημένος με αναλογικά μέσα...? Νοσταλγία νιώθουν οι ακροατές. Οι παραγωγοί απλά μυρίζονται χρήμα.
ι τι θα γινει οταν καποια παραγωγη εχει καποιο βυθισμα σε αυτη την περιοχη
Απλό. Δεν απασχολεί τον κατασκευαστή τί θα συμβεί αν η παραγωγή έχει βύθισμα. Δεν είναι δουλειά του ηχείου να γεφυρώσει αυτό το βύθισμα. Δουλειά του είναι να παίξει τη μουσική όσο το δυνατόν πιο ανεπηρέαστα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.077
Το κροσοβερ σε αυτη την περιπτωση μια χαρα αναλογικο ειναι οπως και ολα τα υπολοιπα
σε αυτου του τυπου τα ενεργα ηχεια δεν υπαρχουν τετοια πραγματα
το ερωτημα μου ειναι και η απορια μου με τοσο χοντρα κοψιμτα που εχει κανει αυτος για να φερεις τις μοναδες του εκει και που πρεπει τι θα γινει οταν καποια παραγωγη εχει καποιο βυθισμα σε αυτη την περιοχη
Και που να έφερνες σύγχρονα Genelec στον πάγκο να γινόταν του DSP το κάγκελο με τις εγγενείς διορθώσεις απόκρισης παρατηρώντας επίσης τα υλικά δόμησης στην ηλεκτρονική τους ενότητα... :D

Τα KRK ούτως ή άλλως δεν θεωρούνται αβανταδόρικοι εκπρόσωποι ενεργών ηχείων.
Οι εσωτερικές διορθώσεις στην απόκριση ως σχεδιαστική επιλογή υποβαθμίζουν κυρίως το δυναμικό εύρος με τη διαχείριση ισχύος για δεδομένη μέση συνεχόμενη στάθμη καθώς και τη φασική συνοχή - εφόσον δεν θα πραγματοποιούνταν αυτές μέσω φίλτρων FIR .

Σημειωτέον ότι εσωτερικές διορθώσεις στην απόκριση μπορούν κάλλιστα να έχουν πραγματοποιηθεί και σε επίπεδο παθητικού κρος για σχεδιάσεις σε τυπικά οικιακά μοντέλα ηχείων.

Reaction score
23.631
Και που να έφερνες σύγχρονα Genelec στον πάγκο να γινόταν του DSP το κάγκελο με τις εγγενείς διορθώσεις απόκρισης παρατηρώντας επίσης τα υλικά δόμησης στην ηλεκτρονική τους ενότητα... :D

Τα KRK ούτως ή άλλως δεν θεωρούνται αβανταδόρικοι εκπρόσωποι ενεργών ηχείων.
Οι εσωτερικές διορθώσεις στην απόκριση ως σχεδιαστική επιλογή υποβαθμίζουν κυρίως το δυναμικό εύρος με τη διαχείριση ισχύος για δεδομένη μέση συνεχόμενη στάθμη καθώς και τη φασική συνοχή - εφόσον δεν θα πραγματοποιούνταν αυτές μέσω φίλτρων FIR .

Σημειωτέον ότι εσωτερικές διορθώσεις στην απόκριση μπορούν κάλλιστα να έχουν πραγματοποιηθεί και σε επίπεδο παθητικού κρος για σχεδιάσεις σε τυπικά οικιακά μοντέλα ηχείων.
μην προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. :D :D

:D :D

και Τεκνολοτζία : :D

Reaction score
23.631
Το αντίθετο πράττω, προσπαθώντας να μη δικαιολογώ τα δικαιολογημένα.:sneaky:
Έλα μωρέ η γλυκιά μου : 😍

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter