Υπαρχει φτηνο Hi End?

Reaction score
1.962
Ερώτηση:

Ti χρειάζεται για να είναι ή να γίνει ένα μηχάνημα φονέας γιγάντων ?

Παρακαλώ τα σχόλια σας επ' αυτού.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
Γιατί με ζαλίζετε ρε, αφού καταλάβατε τι είπα. :lol: :lol:

Είναι άλλο πράγμα οι reviewers, άλλο οι αντιπρόσωποι και άλλο οι μαγαζάτορες.
Εγώ δεν νομίζω ότι μπορούμε να ενημερωθούμε μόνον από τους reviewers, εσείς πιστεύετε ότι για όλα φταίει ο Ρεστάκης, ο Μιχαήλος, ο Καφάτος ή ο Χ"κωνσταντής?

- Ποιός σας δίνει ευκαιρίες για ακροάσεις και άρα για κατ' ιδίαν ενημέρωση μακριά από περιοδικά εγώ ή αυτοί?...
- Με ποιό δικαίωμα μπορούμε να βάλουμε όρους, για κόντρες και test ή οτιδήποτε άλλο χωρίς την άποψή τους. Αυτοί δεν είναι χομπύστες?
- Δεν διεκδικούμε αποκλειστικότητα στην ορθή ενημέρωση ούτε πας μη avsitίστας βάρβαρος.

Αν θέλει κάποιος να συμμετέχει στην πρόσκλησή μας έχει καλώς, αν δεν θέλει αυτό δεν τον χαρακτηρίζει κάπως...
Παρακαλώ συνεχίστε...

Reaction score
1.962
Το link που ακολουθεί έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν είναι διαφήμιση

http://www.orpheusaudio.gr/brand.asp

Πολλές οι εταιρείες που αντιπροσωπεύονται στην χώρα μας από έναν και μόνο εισαγωγέα.
Μπορείτε να μας βοηθήσετε να επιλέξουμε τις πιο έξυπνες λύσεις ?

Reaction score
297
Χαίρομαι που μιλάμε την ίδια γλώσσα. Τα περί καλοπροαίρετης κριτικής που λέει ο Νίκος τα θεωρώ κατά βάσιν... ένα τσουβάλι φούμαρα :lol: Σημασία έχει η σωστή κριτική. Τι να την κάνω την καλή προαίρεση, αν η εκφραζόμενη γνώμη είναι λανθασμένη? Υπάρχει και η παροιμία που λέει ότι ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις 8)

ΥΓ: Βλέπω και τους ASR Emitter στη λίστα του Orpheus. Μιλάμε για το μηχάνημα αναφοράς του Harry Pearson! Nα μια ωραία κόντρα :D

Reaction score
1.962
Νίκος Τσαρουχάς said:
Γιατί με ζαλίζετε ρε, αφού καταλάβατε τι είπα. :lol: :lol:

Είναι άλλο πράγμα οι reviewers, άλλο οι αντιπρόσωποι και άλλο οι μαγαζάτορες.
Εγώ δεν νομίζω ότι μπορούμε να ενημερωθούμε μόνον από τους reviewers, εσείς πιστεύετε ότι για όλα φταίει ο Ρεστάκης, ο Μιχαήλος, ο Καφάτος ή ο Χ"κωνσταντής?

- Ποιός σας δίνει ευκαιρίες για ακροάσεις και άρα για κατ' ιδίαν ενημέρωση μακριά από περιοδικά εγώ ή αυτοί?...
- Με ποιό δικαίωμα μπορούμε να βάλουμε όρους, για κόντρες και test ή οτιδήποτε άλλο χωρίς την άποψή τους. Αυτοί δεν είναι χομπύστες?
- Δεν διεκδικούμε αποκλειστικότητα στην ορθή ενημέρωση ούτε πας μη avsitίστας βάρβαρος.

Αν θέλει κάποιος να συμμετέχει στην πρόσκλησή μας έχει καλώς, αν δεν θέλει αυτό δεν τον χαρακτηρίζει κάπως...
Παρακαλώ συνεχίστε...
Αλλο πράγμα συζητάμε εδώ μέσα Νίκο.

Κανένας κατ' αρχάς δεν κατηγόρησε μαγαζιά ή αντιπροσώπους.
Αυτοί που αναφέρεις μας έχουν όντως βοηθήσει με ακροάσεις και επισκέψεις στον χώρο τους.  Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας εδώ.

Οποιος το κατάλαβε το κατάλαβε.

Παρακαλώ όσοι θέλουν να συνεχίσουμε την αναζήτηση ας ακολουθήσουν, γιατί περί αναζήτησης πρόκειται.

Reaction score
1.962
Εχουμε την υποχρέωση να απαντήσουμε στην αρχική ερώτηση του Ανδρέα Κ.

Υπάρχει φτηνό Hi-End ?

Ας μας απαντήσει ο ίδιος αν πήρε την απάντηση που ήθελε .

Reaction score
14
g.kar said:
Οποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει τα μέλη μας να κάνουν έξυπνες αγορές,  ας το κάνει.

Διαφορετικά θα γυρνάμε συνεχώς γύρω-γύρω από τα ίδια θέματα.
Είμαι σύμφωνος.

Επίσης, μια και βλέπω απίστευτη στασιμότητα στην... "κόντρα", εμένα θα με ικανοποιούσε και ενισχυτής με λιανική μικρότερη έστω και ένα χιλιάρικο από του Μιχάλη.

Όποιος δεν θεωρεί το χιλιάρικο λεφτά....μπορώ να του δώσω τον τραπεζικό λογ/μο μου να μου το καταθέσει.
Να ξαλαφρώσει ο άνθρωπος από το περιττό βάρος βρε αδελφέ....  8)

ΥΓ. Δεχόμαστε και πεντακοσάρικα. :p

Reaction score
1.962
Preve καλημέρα.
Μια παρατήρηση.   Ενα χιλιάρικο λιγότερο δεν κάνει έναν ενισχυτή Giant Killer.  Για μένα θα πρέπει ο Giant Killer να κοστίζει τουλάχιστον 30% φτηνότερα.
Τώρα, αν δεν υπάρχει κάτι τόσο φτηνό , ναι ας πάμε και στο χιλιάρικο.

Προσοχή επίσης στις τιμές λιανικής που δηλώνουν τα περιοδικά .

Στην πράξη αγοράζεις με έκπτωση της τάξης του 20-25% (μετρητοίς).

Αν δείτε και τιμές Ευρώπης, θα σας φύγει ο τάκος με κάποιες προσφορές που γίνονται σε τιμές μετρητοίς.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
g.kar said:
Κανένας κατ' αρχάς δεν κατηγόρησε μαγαζιά ή αντιπροσώπους.
Αυτοί που αναφέρεις μας έχουν όντως βοηθήσει με εκροάσεις και επισκέψεις στον χώρο τους.  Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας εδώ.
- Ναι κανένας δεν κατηγόρησε.
- Βεβαίως και βοήθησαν.
- Και εμείς επειδή δεν συμφώνησαν με την κόντρα που θέσαμε τους ειρωνευόμαστε...:

g.kar said:
Να συνεχίσουν όσα μαγαζιά  Hi-Fi / Hi-End   έχουν κάτι παραπάνω να μας δώσουν, από αυτά που έχουμε ήδη.
Οσοι δεν μπορούν να μας δώσουν αυτό που θέλουμε και στη σωστή τιμή, ας πουλάνε καλύτερα espresso

Εγώ βρε ξέρω πολύ καλά τι εννοείς και αν το γράφεις με κακία - ειρωνία ή όχι. Αλλά επειδή το χιούμορ καμιά φορά δεν είναι ξεκάθαρο για όλους, έχω υποχρέωση να βάλω... υπότιτλους. Επί της ουσίας δεν υπερασπίζομαι τα μαγαζιά - μην ξεγελιέστε, τους ανθρώπους υπερασπίζομαι. Το ίδιο θα έκανα για οποιονδήποτε.

Η αναζήτηση με τον τρόπο που γίνεται και με την πρόσκληση που έχει γίνει, εκφράζει και εμένα. Δεν θα πυροβολήσω όποιον δεν το δέχεται όμως. Και στο κάτω κάτω μπορεί να εμφανιστεί και κάποιος. Υπομονή, συνεχίστε...

Reaction score
14
Καλημέρα g.kar.  :)

g.kar said:
Αν δείτε και τιμές Ευρώπης, θα σας φύγει ο τάκος με κάποιες προσφορές που γίνονται σε τιμές μετρητοίς.
Αυτό ξαναπές το. Αν ήξερα Γερμανικά ...μόνο από εκεί θα ψώνιζα.
Τον AV μου τον πήρα έτσι περίπου 40% κάτω.... :shock:

Reaction score
1.962
Θα περιμένουμε, δεν βιαζόμαστε.  Το έχουμε δηλώσει άλλωστε.

Από υπομονή άλλο τίποτα.

Reaction score
250
Προτίθεμαι να φέρω για κόντρα ενισχυτή της τάξης τιμής των 3000 eu .

Υπό την προυπόθεση όμως ότι η ακρόαση θα γίνει υπό σοβαρή

μεθοδευση και όχι υπό τις συνήθεις χαβαλετζίδικες-καφενειακές

συνθήκες!

Προτείνω επίσης "blind test" και ακρόαση σε περισσότερα από ένα

συστήματα-χώρους.

Οι χώροι κατά προτίμηση να έχουν αποδεδειγμένα "καλό" χρόνο

αντήχησης και μελετημένα χαρακτηριστικά διάχυσης!

Ο δικός μου χώρος διατίθεται για το test .

Reaction score
1.962
Βασίλη, σε ευχαριστούμε για την πρόταση. Από μένα είναι OK.

Υποθέτω ότι ο ολοκληρωμένος αυτός θα αντιμετωπίσει τον Gryphon Diablo.

Θα γίνει η ακρόαση πρώτα στον χώρο σου και στη συνέχεια σε έναν -τουλάχιστον-  διαφορετικό χώρο.

Πιοος ενισχυτής είναι αυτός που έχεις στη διάθεσή σου και πόσο ονομαστικά watts έχει ?

Reaction score
297
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ανοίγω το Stereophile Απριλίου και κοιτάω τα Recommended Components. Ως γνωστόν κατατάσσουν τα μηχανάκια σε κατηγορίες ποιότητας A, B, C κλπ. Ειδικά στις πηγές (αναλογικές και ψηφιακές) έχουν και σούπερ κατηγορία (Α+), αλλά στα ενισχυτικά (προ, ισχύος, ολοκληρωμένους κλπ) όχι. Άρα εγώ ο άσχετος θα υποθέσω ότι η κατηγορία Α είναι η Hi-End, μια και ψηλότερη δεν υπάρχει. Στην κατηγορία Α ολοκληρωμένων υπάρχουν 13 μοντέλα τιμής από 1500$ (Creek 5350SE) έως 9900$ (Unison Research Performance). Μεσα και ο φονιάς που εκνεύρισε τον g.kar. (Krell KAV-400xi, 2500$) και άλλοι που σίγουρα υπάρχουν στην Ελλάδα (Ayre, Sugden κλπ). Να λοιπόν μία ωραία λίστα για συγκρίσεις με τον Δανό!

Να προσθέσω και το εξής: όταν έχουμε να κάνουμε με δύο μηχανήματα διαφορετικής τιμής, η φράση "Α καλύτερο του Β" δεν λέει σχεδόν τίποτα. Ο σωστός κριτικός οφείλει να διευκρινίσει ΠΟΣΟ καλύτερος είναι ο Α από τον Β. Μόνο έτσι βοηθάει τον αγοραστή να αποφασίσει πόσα αξίζει να δώσει. Θα μου πείτε, μπορεί ένα μηχάνημα να συνοψιστεί σε ένα νούμερο? Δεν είναι εύκολο, αλλά εκεί είναι η μαγκιά του κριτικού. Δυστυχώς εμείς οι άνθρωποι, ως λογικά όντα, επικοινωνούμε εξ ανάγκης με μία γλώσσα. Και η γλώσσα αυτή οφείλει να είναι κατανοητή και επαληθεύσιμη/διαψεύσιμη. Αν υπήρχε τρόπος να γίνει μετάγγιση συναισθήματος, τότε η φράση "ο τρόπος που ο Symphonic Bombastic 888 deluxe απέδωσε τα όμποε στο 9ο κοντσέρτο για κατσαρόλες του Φον Μπέρδεφτον με έκανε να υγράνω το εσώρουχό μου" θα είχε νόημα. Συνήθως όμως παρόμοιες εκφράσεις ΔΕΝ έχουν νόημα και αποκαλύπτουν ή παραφροσύνη ή ανικανότητα. :lol:

Reaction score
1.962
RDoherty, δεν με εκνεύρισε κάποιος ενισχυτής και συγκεκριμένα ο Krell KAV-400xi που αναφέρεις. Ο ενισχυτής αυτός είναι ένας πολύ καλός ενισχυτής. Με προβλημάτισε η αναφορά που έκανε το περιοδικό που τον χαρακτήρισε "Φονέα Γιγάντων".
Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να διαπιστωσουμε εμείς οι ίδιοι με τα δικά μας τα αυτιά.

Reaction score
1.962
Αντώνης K. said:
Με ποια ηχεία θα γίνει όμως το τεστ? 8) :shock: :p :lol:
Σίγουρα το ένα θα είναι το Kharma του Μιχάλη.
Το άλλο θα μπορούσε να ήταν κάτι ποιο δύσκολο.  Μετράει και η ικανότητα οδήγησης δύσκολων φορτίων που για τρανσιστοράτο ενισχυτή απαιτούνται τουλάχιστον 150W ανά κανάλι στα 8 Ω.
Για λαμπάτο, ένας 50άρης ειδικής σχεδίσαης θα μπορούσε να μας καλύψει. Ειδικής επαναλαμβάνω σχεδίασης π.χ SET με λάμπες 1610 .

Reaction score
250
Και δεδομένης της επαναλαμβανόμενης αναφοράς στα "ευαγγέλια"

του HI-END (stereophile-Absolute sound κ.λ.π)

καλό είναι κάποτε να καταρρεύσουν οι σχετικοί μύθοι

αξιοπιστίας και ποιότητας πληροφόρησής τους!

Σύντομα θα γράψω τις εμπειρίες μου από 33 χρόνια ενασχόλησης

με αυτά τα περιοδικά και όχι μόνο και τότε θα καταλάβετε.....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.483
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134