Υπαρχει φτηνο Hi End?

Reaction score
2
:lol:

Μανο βασικα lavazza φτιαχνω επειδη ειναι λιγο πιο διακριτικος στη γευση....

ενα φιλος πηρε ενα κιλο espresso 180 ευρω...!!! :shock: θα μαθω περισσοτερες πληροφοριες.....HI-END espresso......

Reaction score
5
[παρένθεση]Blue Mountain? Έχω πιεί κιλά :D

Πάντως εγώ δεν πάω τους ιταλικά-καβουρδισμένους-σχεδόν-καμμένους κόκκους, είμαι πιο πολύ προς medium roast. Κάτι σε mocca Αιθιοπίας. [/παρένθεση]

Reaction score
3
Δεν έχω γράψει και δεν έχω πάρει θέση σε αυτό το θέμα,γιατί απλούστατα κατα την δική μου άποψη,ΔΕΝ υπάρχει φτηνό Hi Fi,πόσο μάλλον  Hi End.
Mετά όμως απο την τοποθέτηση του Μάνου Ρεστάκη, του Γιάννη Μιχαήλου,αλλά και του g.kar,λόγω του ότι συμφωνώ εν μέρει με τις απόψεις τους,θέλω να πω,ότι άβυσσος ο λαβύρινθος του αυτιού μας. :)

Ομως θα διαφοροποιηθώ και θα γίνω και λιγάκι κακός,διότι δεν μπορεί δύο συστήματα που παίζουν τόσο διαφορετικά,ανεξαρτήτως τιμής να έχουν "οπαδούς".
Κάτι δεν πάει καλά με αυτούς.
Εάν απομονώσουμε τον κομπλεξισμό,υπάρχει ελλειπής γνώση κάποιων βασικών στοιχείων που είναι κανόνες για την σωστότερη αναπαραγωγή.
Δεν θα μιλήσω για στερεοφωνική εικόνα,για μουσικά "επίπεδα" και ειδικώτερα για χροιές.
Ας το σκεφθεί καθένας μόνος του. :)

Reaction score
3
ΜΙΧΑΗΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ οrpheus said:
Μολις διαβασα ολο το topic.Ρε παιδια γιατι μπαινουμε σε αυτη τη διαδικασια αφου δυσκολα θα βγουν ασφαλη συμπερασματα.Πριν απο λιγες ημερες ειχα δωσει τα valhalla στον κο Αναμουρλιδη τα οποια τα θεωρω ως ενα απο τα καλυτερα καλωδια στην αγορα ανεξαρτητου κοστους οπως και πολλοι σε ολο τον πλανητη.Ε και? Στο συστημα του Γιωργου δεν εκατσαν οπως περιμενε ή ισως ηταν υπερβολικα καλο για το συγκεκριμενο set up.Δηλαδη εκει τι συμπερασμα βγηκε οτι το valhalla ειναι μαπα ή το καλωδιο του ηλεκτρολογου της γειτονιας ειναι καλυτερο?Οχι το συμπερασμα ειναι οτι ολα μα ολα εχουν καποιο ταιρι.Ο δρομος ειναι μακρυς και μακραινει περισσοτερο λογο υποκειμενικοτητας.Και ενταξει εγω ας πουμε οτι μπορω(αφου επιστρεψω απο τις διακοπες μου) να φερω ενα symphonic naim asr primare και οτιδηποτε θελετε.Θεωρειτε οτι θα βγει ζουμι?Με ποσα ηχεια με ποσα cd, pickup, καλωδια, βασεις θα γινουν οι δοκιμες?Και κατι αλλο.Πιστευω οτι τα περιοδικα ολοι τα χρειαζομαστε αλλα το να τα πιστευουμε τυφλα ειναι λαθος.Τα αυτακια μας ειναι ο τελικος κριτης μας ασχετο με τι θα πω εγω ο διπλα ο παραδιπλα κτλ.Ακουστε set up μεταξυ τους σε αντιστοιχες κατηγοριες τιμης και σε ακριβοτερης.Δεν ειναι σωστο να θαβουμε ετσι απλα μηχανηματα επειδη απλως δεν ''εκατσαν'' σε ενα συστημα.Ελαχιστα ειναι αυτα τα μηχανηματα που θα γινουν σημειο αναφορας σε ολες τις κατηγοριες...

κ.Μιχαήλο,κεριά και λιβάνια... :lol: :lol: :lol:

Συμφωνώ με τα γραφόμενα του Γιάννη.
Το ματσάρισμα είναι τελικά το Αλφα και το Ωμέγα σε ένα σύστημα,απο κάποιον που έχει απαιτήσεις αλλά και τις απαιτούμενες γνώσεις για να το πετύχει. :)
Οσο για την "κολοκυθόπιττα" που λέγαμε παλιά,δεν υφίσταται πλέον.
Υπάρχουν βασικοί κανόνες που πρέπει να πληρούνται για να μπορούμε να λέμε ένα σύστημα Hi Fi. :wink: :)

Reaction score
1.962
Αγαπητέ Γιάννη Μιχαηλό,
μετά της διακοπές σου, σου ζητάω να μας βοηθήσεις να βρούμε αυτό το ψάχνουμε εδώ μέσα.
Έχεις καταλάβει πιστεύω τι ακριβώς ψάχνουμε .

Θα επιστρατεύσεις όλες σου τις δυνάμεις και όλους τους ολοκληρωμένους που εισάγει η Orpheus Audio.
Ψάχνουμε να βρούμε αν διαθέτετε στην Ελληνική αγορά έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή αξίας < 6.000 € περίπου, που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Gryphon Diablo αξίας 9.700 € λιανικής. O Diablo θεωρείται από πολλούς ένας γίγαντας και τυχαίνει να τον έχουμε στην κατοχή μας. Θα μπορούσε να ήταν ένας άλλος ολοκληρωμένος ενισχυτής αλλά δεν έχουμε άλλον αντίστοιχης αξίας.

Στη δοκιμή, ο Diablo θα παίξει το ρόλο του γίγαντα και ο δικός σας ολοκληρωμένος Orpheus Killer Χ θα είναι ο υποψήφιος φονιάς γιγάντων (το φτηνό Hi-End που λέγαμε )
Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί στον χώρο σας με τα καλύτερα και ακριβότερα ηχεία που διαθέτετε.
Στη συνέχεια θα γίνει μια δεύτερη δοκιμή με ηχεία τα Kharma, ή όπου αλλού θέλουν τα μέλη μας. Πηγές κ.λ.π ότι θέλετε εσείς. Να ματσάρετε το δικό σας σύστημα όπως θέλετε εσείς.

Δέχεστε την πρόσκληση ?

Reaction score
1.962
ManosR said:
Μιχάλη, και η γεύση υποκειμενική είναι, αλλά ο εσπρέσο μου είναι όντως φονέας γιγάντων και προκαλώ να φέρετε τους δικούς σας για blind test!

Νίκο, σαφώς και θα βγεί συμπέρασμα - απλά καθένας θα βγάλει το δικό του (που το πιο πιθανό είναι να μην έχει καμία σχεση με το συμπέρασμα του άλλου). Εδώ μόνοι μας και διχαζόμαστε πολλές φορές, φαντάσου να είμαστε μαζεμένοι καμιά δεκαριά ξερόλες! Δε βγαίνει άκρη με τίποτα! :lol:
Παραδέχομαι - χωρίς ντροπή - οτι μου αρέσουν πολύ διαφορετικά setup και αν είχα τη δυνατότητα θα τα έπαιρνα όλα. Τι πάνελ, τί λάμπες, τί 1000w τρανζίστορ, τί ηχεία ντουλάπες, cd σε 8 σασί...Ολα λέμε...να άλλαζω ανάλογα τη διάθεση και το είδος μουσικής...

Αν η δοκιμή γίνει όπως θα προτείνουμε εμείς, δεν τίθεται θέμα διχασμού.
Μετρήσεις κ.λ.π τεχνικά αναλαμβάνω εγώ.   Να είσαι σίγουρος ότι θα δώσω ίσες ευκαιρίες και στα δύο μηχανήματα.
Με ενδιαφέρει περισσότερο εμένα να βρεθεί ο φονιάς . Ελπίζω και πολλοί άλλοι εδώ μέσα .

Δοκιμή στην Κρήτη δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε.
Οπότε προς το παρόν, είσαι ελεύθερος υπηρεσίας.

Reaction score
1.962
mixalis kanakakis said:
:lol:

Μανο βασικα lavazza φτιαχνω επειδη ειναι λιγο πιο διακριτικος στη γευση....

ενα φιλος πηρε ενα κιλο espresso 180 ευρω...!!! :shock: θα μαθω περισσοτερες πληροφοριες.....HI-END espresso......
500/180= 3 κιλά περίπου espresso   (θα πίνουμε όλο το καλοκαίρι)  :wink:

Reaction score
1.962
Νίκος Τσαρουχάς said:
ManosR said:
Γι'αυτο και με εκνευρίζει λίγο αυτό το απόλυτο: το καλύτερο, το χειρότερο κλπ...
Ολες μας οι αισθήσεις άλλωστε είναι 100% υποκειμενικές!
Ναι βρε μαζί σου. Έτσι είναι.
Αλλά πρώτα άλλοι το ξεκινάνε όταν λένε μεγάλα λόγια περί φονέων γιγάντων και ότι παίζει όπως παίζουν μηχανάκια με 10 πλάσια αξία και άλλα τέτοια ωραία. Πως το συγκρίνουν? Δηλαδή προκειμένουν να πουλήσουνε λένε ότι μπαρούφα τους έρθει. Ε, ας το αποδείξουν. Μπορούν ή θέλουν? Όχι βέβαια...

Τώρα από την άλλη, άμα βάλεις δύο μηχανές κάτω και τις συγκρίνεις στο ίδιο set up, τι στο καλό θα βγάλεις ένα κάποιο συμπέρασμα. Εγώ φοβάμαι ότι ούτε αυτό το απλό πράγμα γίνεται...
Τα συμπεράσματα βγαίνουν μέσα σε 10 λεπτά.   Δεν χρειάζεται παραπάνω.   Εγώ μία κιθάρα, ένα βιολι της Cremona και μια φωνή να ακούσω στο σύστημα , μου είναι αρκετό για να βγάλω ασφαλέστατα συμπεράσματα , πάντα με βάση ποιο άκουσμα και πλησιάζει περισσότερο το φυσκό live ήχο..
Μην σας παραμυθιάζουν οι έμποροι και μετά ότι λένε αυτοί λέτε και σεις.

Reaction score
2
εγω ενα δε καταλαβαινω,,,,που εξαφανιζεται ο Κοψ τα Σαββατοκυριακα!!!!

πεταει ενα "παω για παγωτο....." και μην το ειδατε το Παναη...!!!! :lol:

Reaction score
1.962
Να συνεχίσουν όσα μαγαζιά  Hi-Fi / Hi-End   έχουν κάτι παραπάνω να μας δώσουν, από αυτά που έχουμε ήδη.

Οσοι δεν μπορούν να μας δώσουν αυτό που θέλουμε και στη σωστή τιμή , ας πουλάνε καλύτερα espresso

Reaction score
3
g.kar said:
Να συνεχίσουν όσα καταστήματα  έχουν κάτι παραπάνω να μας δώσουν από αυτά που έχουμε ήδη.

Οσοι δεν  μπορούν να μας δώσουν αυτό που θέλουμε, να πουλάνε μόνο  espresso
ΔΕΝ καταλαβαίνω το υπονοούμενο. :| :?
Υπάρχει κάτι που πρέπει να μας εξηγήσεις ? ή πετάμε μια κουβέντα και όποιον πάρει η μπάλλα ? :?:

Reaction score
1.962
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
g.kar said:
Να συνεχίσουν όσα καταστήματα  έχουν κάτι παραπάνω να μας δώσουν από αυτά που έχουμε ήδη.

Οσοι δεν  μπορούν να μας δώσουν αυτό που θέλουμε, να πουλάνε μόνο  espresso
ΔΕΝ καταλαβαίνω το υπονοούμενο. :| :?
Υπάρχει κάτι που πρέπει να μας εξηγήσεις ? ή πετάμε μια κουβέντα και όποιον πάρει η μπάλλα ? :?:

Σε μια μικρή αγορά προΙόντων Hi-End όπως είναι η Ελλάδα, η προσφορά είναι πολυ μεγαλύτερη από τη ζήτηση.
Η προσφορά εκατοντάδων συσκευών δήθεν Hi-End από μαγαζία και περιοδικά ειδικού τύπου που όλοι με τη σειρά τους μας  υπόσχονται τo καλύτερο value for money.

Το 90% αυτών των συσκευών δεν θα έπρεπε καν να λέγονται Hi-End .

Reaction score
1.962
RDoherty said:
Μου θυμίζει το ανέκδοτο με το ναυαγό και τη Σίντυ Κρόφορντ :lol:
Πολύ καλό και ταιριάζει 100% με κάποια άτομα του χώρου.

Reaction score
1.962
O υποψήφιος γίγαντας σε φωτογραφία χωρίς τα συνοδά του. Μπορείτε να βάλετε εσείς όποια θέλετε.

Reaction score
1.962
Για να δούμε τώρα ποιοι  είναι οι πραγματικοί  φονείς γιγάντων  ....

Reaction score
1.962
Αναμουρλίδη, η McIntosh (Αντιπρόσωπος Hi-Fi Power )
διαθέτει ολοκληρωμένους ή θα χρειστεί να παίξει με σετ προ και τελικό ?

Reaction score
297
Πέρασαν 6 ολόκληρα λεπτά και δεν τόλμησε να εμφανιστεί challenger. Το θεωρώ έναν πολύ καλό οιωνό.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.487
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134