Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
ΜΙΧΑΗΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ οrpheus said:Μολις διαβασα ολο το topic.Ρε παιδια γιατι μπαινουμε σε αυτη τη διαδικασια αφου δυσκολα θα βγουν ασφαλη συμπερασματα.Πριν απο λιγες ημερες ειχα δωσει τα valhalla στον κο Αναμουρλιδη τα οποια τα θεωρω ως ενα απο τα καλυτερα καλωδια στην αγορα ανεξαρτητου κοστους οπως και πολλοι σε ολο τον πλανητη.Ε και? Στο συστημα του Γιωργου δεν εκατσαν οπως περιμενε ή ισως ηταν υπερβολικα καλο για το συγκεκριμενο set up.Δηλαδη εκει τι συμπερασμα βγηκε οτι το valhalla ειναι μαπα ή το καλωδιο του ηλεκτρολογου της γειτονιας ειναι καλυτερο?Οχι το συμπερασμα ειναι οτι ολα μα ολα εχουν καποιο ταιρι.Ο δρομος ειναι μακρυς και μακραινει περισσοτερο λογο υποκειμενικοτητας.Και ενταξει εγω ας πουμε οτι μπορω(αφου επιστρεψω απο τις διακοπες μου) να φερω ενα symphonic naim asr primare και οτιδηποτε θελετε.Θεωρειτε οτι θα βγει ζουμι?Με ποσα ηχεια με ποσα cd, pickup, καλωδια, βασεις θα γινουν οι δοκιμες?Και κατι αλλο.Πιστευω οτι τα περιοδικα ολοι τα χρειαζομαστε αλλα το να τα πιστευουμε τυφλα ειναι λαθος.Τα αυτακια μας ειναι ο τελικος κριτης μας ασχετο με τι θα πω εγω ο διπλα ο παραδιπλα κτλ.Ακουστε set up μεταξυ τους σε αντιστοιχες κατηγοριες τιμης και σε ακριβοτερης.Δεν ειναι σωστο να θαβουμε ετσι απλα μηχανηματα επειδη απλως δεν ''εκατσαν'' σε ενα συστημα.Ελαχιστα ειναι αυτα τα μηχανηματα που θα γινουν σημειο αναφορας σε ολες τις κατηγοριες...
ManosR said:Μιχάλη, και η γεύση υποκειμενική είναι, αλλά ο εσπρέσο μου είναι όντως φονέας γιγάντων και προκαλώ να φέρετε τους δικούς σας για blind test!
Νίκο, σαφώς και θα βγεί συμπέρασμα - απλά καθένας θα βγάλει το δικό του (που το πιο πιθανό είναι να μην έχει καμία σχεση με το συμπέρασμα του άλλου). Εδώ μόνοι μας και διχαζόμαστε πολλές φορές, φαντάσου να είμαστε μαζεμένοι καμιά δεκαριά ξερόλες! Δε βγαίνει άκρη με τίποτα!
Παραδέχομαι - χωρίς ντροπή - οτι μου αρέσουν πολύ διαφορετικά setup και αν είχα τη δυνατότητα θα τα έπαιρνα όλα. Τι πάνελ, τί λάμπες, τί 1000w τρανζίστορ, τί ηχεία ντουλάπες, cd σε 8 σασί...Ολα λέμε...να άλλαζω ανάλογα τη διάθεση και το είδος μουσικής...
500/180= 3 κιλά περίπου espresso (θα πίνουμε όλο το καλοκαίρι)mixalis kanakakis said:
Μανο βασικα lavazza φτιαχνω επειδη ειναι λιγο πιο διακριτικος στη γευση....
ενα φιλος πηρε ενα κιλο espresso 180 ευρω...!!! :shock: θα μαθω περισσοτερες πληροφοριες.....HI-END espresso......
Τα συμπεράσματα βγαίνουν μέσα σε 10 λεπτά. Δεν χρειάζεται παραπάνω. Εγώ μία κιθάρα, ένα βιολι της Cremona και μια φωνή να ακούσω στο σύστημα , μου είναι αρκετό για να βγάλω ασφαλέστατα συμπεράσματα , πάντα με βάση ποιο άκουσμα και πλησιάζει περισσότερο το φυσκό live ήχο..Νίκος Τσαρουχάς said:Ναι βρε μαζί σου. Έτσι είναι.ManosR said:Γι'αυτο και με εκνευρίζει λίγο αυτό το απόλυτο: το καλύτερο, το χειρότερο κλπ...
Ολες μας οι αισθήσεις άλλωστε είναι 100% υποκειμενικές!
Αλλά πρώτα άλλοι το ξεκινάνε όταν λένε μεγάλα λόγια περί φονέων γιγάντων και ότι παίζει όπως παίζουν μηχανάκια με 10 πλάσια αξία και άλλα τέτοια ωραία. Πως το συγκρίνουν? Δηλαδή προκειμένουν να πουλήσουνε λένε ότι μπαρούφα τους έρθει. Ε, ας το αποδείξουν. Μπορούν ή θέλουν? Όχι βέβαια...
Τώρα από την άλλη, άμα βάλεις δύο μηχανές κάτω και τις συγκρίνεις στο ίδιο set up, τι στο καλό θα βγάλεις ένα κάποιο συμπέρασμα. Εγώ φοβάμαι ότι ούτε αυτό το απλό πράγμα γίνεται...
ΔΕΝ καταλαβαίνω το υπονοούμενο. :| :?g.kar said:Να συνεχίσουν όσα καταστήματα έχουν κάτι παραπάνω να μας δώσουν από αυτά που έχουμε ήδη.
Οσοι δεν μπορούν να μας δώσουν αυτό που θέλουμε, να πουλάνε μόνο espresso
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:ΔΕΝ καταλαβαίνω το υπονοούμενο. :| :?g.kar said:Να συνεχίσουν όσα καταστήματα έχουν κάτι παραπάνω να μας δώσουν από αυτά που έχουμε ήδη.
Οσοι δεν μπορούν να μας δώσουν αυτό που θέλουμε, να πουλάνε μόνο espresso
Υπάρχει κάτι που πρέπει να μας εξηγήσεις ? ή πετάμε μια κουβέντα και όποιον πάρει η μπάλλα ? :?:
Πολύ καλό και ταιριάζει 100% με κάποια άτομα του χώρου.RDoherty said:Μου θυμίζει το ανέκδοτο με το ναυαγό και τη Σίντυ Κρόφορντ