Υπαρχει φτηνο Hi End?

Reaction score
1.962
RDoherty said:
Το έχω ήδη διαπιστώσει, καλέ μου φίλε. :)
Θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι φίλοι όταν βρεθούμε και τα πούμε από κοντά.

Reaction score
14
RDoherty said:
preve, εκτός από αχρείος είσαι και αντιρρησίας!  :lol:  Εδώ μιλάει ολόκληρο High Fidelity (το οποίο εξακολουθώ να μη γνωρίζω - χάνω κάτι?)  8)

Εϊμαι!  :D
Και παραπλανημένος δύστηχος τσιφούτης.  :p
Και αντιχαιεντάς για αυτούς που ψάχνουν για ..."πελάτες"  :wink:

Καλό ΣΚ Κοψ.  :)

Reaction score
1.962
Να συμμετέχετε και στις κοινωνικές εκδηλώσεις του avsite.gr

Με την οθόνη του H/.Y δεν βλέπεις τι υπάρχει μετά το .gr  ...

Reaction score
297
Αν δεν δω φωτό πρώτα, δεν αναλαμβάνω καμμία δέσμευση. Είμαι φυσιογνωμιστής 8)

Reaction score
1.962
RDoherty said:
Να τα πούμε, αλλα με τι αντικείμενο?
με αντικείμενο την τέχνη την εποχή της Αναγέννησης

Reaction score
1.962
και Jugendstil θα βρούμε και Μητροπάνο,
όλους τους αναγεννησιακούς .

Reaction score
1.962
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους .
Πάω να παίξω Hi-End στην παραλία με τα σοκολατένια .

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
preve said:
Άλλοι δημοσιεύουν πληρωμένες καταχωρήσεις που λένε ότι κάτω από το πεντοχίλιαρο ανα κομμάτι το χάος.
Απλός αποπροσανατολισμός. Κοινώς, κακό marketing...

preve said:
Και άλλοι αφήνουν να εννοηθεί ότι άμα δεν ....κλ@νεις πεντοχίλιαρα αυγά δεν βάφεις.
Δυστυχώς όπως όλα τα ωραία σε αυτή τη ζωή έτσι και ο ήχος κοστίζει ακριβά. Αν αγαπάμε κάτι, αν έχουμε ένα χόμπυ και δεν καλύπτουμε απλά μια ανάγκη, το μέγεθος του συμβιβασμού μας στο τι θεωρούμε ωραίο και καλό, εξαρτάται από το πορτοφόλι μας θέλουμε δεν θέλουμε. Όμως μην μπερδεύεσαι διότι αυτό δεν αναιρεί το παραπάνω περί αποπροσανατολισμού.

preve said:
Προσωπικά ξέρω πόσα μου χρειάζονται για να έχω αυτό που με ευχαριστεί να ακούω.
Και επειδή είμαι αρκετά ψείρας....αυτό που με ευχαριστεί απέχει ελάχιστα από το να είναι πραγματικά Hi end.
Αν δεν είναι Hi end....είναι προσωπική επιλογή. Αυτό που έλεγα πριν για matter of definition και αίσθηση του μέτρου της ματαιοδοξίας.
Στερεοφωνικής ...ή γενικής.   :)Εγώ πίστεψέ με ξέρω παρα πολύ καλά τι ζητάω
Χαιρομαι ιδιαιτέρως που θεωρείς εαυτόν συνειδητοποιημένο.
Το μοναδικό σου λάθος σε όλη την ιστορία είναι ότι θεωρείς ότι ένα χόμπυ πρέπει να συσχετίζεται με βαθμούς ματαιοδοξίας επειδή είναι ακριβό (πιο χόμπυ άραγε δεν είναι ακριβό...). Συνήθως εύκολα εφευρίσκουμε τρόπους για να απορρίψουμε ότι δεν αποτελεί και προσωπική μας επιλογή.

Μιλάμε για χόμπυ. Ο άλλος χαίρεται πως το λένε. Το αγαπάει, το γουστάρει, δεν αγοράζει αμάξι για να αγοράσει μηχανήματα. Ματαιοδοξία είναι αυτό? Και αν υπάρχει και κάποιος που κινείται από τέτοιου είδους ελατήρια (που σαφέστατα υπάρχουν πολλοί), θα έγραφε σε forum με την πλέμπα που λέει και ο Κόγιας?... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
5
Αν υποθέσουμε ότι καλύτερος τελικός που υπάρχει σήμερα στην αγορά είναι ο τάδε Mark Levinson ο οποίος  οδηγεί τα Grande Utopia. Και ας υποθέσουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος ήχος που μπορούμε να  έχουμε σήμερα σαν σημείο αναφοράς.
Αν τώρα, αντί για Grande Utopia ο Mark Levinson οδηγήσει ένα καλό ποιοτικό ηχείο αλλά εύκολο στην οδήγηση πιστεύετε ότι η διαφορά ποιότητας σε σχέση με έναν φτηνότερο τελικό αξίας πχ 2.000 euro θα είναι τόσο μεγάλη ώστε να μπορεί να δικαιολογήσει την πολύ μεγαλύτερη τιμή του  ο Mark Levinson? Πιστεύω σίγουρα όχι. Τι θέλω να πω με αυτό?

Ο φτηνός ενισχυτής θα καταφέρει να πιάσει το 70% πχ της απόδοσης του Mark Levinson με τα Grande Utopia αλλά με τα εύκολα ηχεία  το 95 ίσως και το 100%.

Που θέλω να καταλήξω? Ναι αν δεν τα χώσεις χοντρά μα πολύ χοντρά hi-end δεν έχεις. Θα ακολουθείς πάντα με το 60-85% τις ποιότητας που μπορούν να σου δώσουν τα φτηνότερα μηχανήματα, αλλά hi-end δεν θα είναι.

Τα hi-end μηχανήματα μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού ανάλογα με το είδος τους και κατά καιρούς κατατάσσονται νέα και αποχωρούν παλιά μηχανήματα σε αυτό που ονομάζεται  State of the art.

Reaction score
297
Εγώ έχω μείνει με το παράπονο γιατί δεν καταδέχεται κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι αυτό το High Fidelity (τεύχος 1) :(

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Το μοναδικό σου λάθος σε όλη την ιστορία είναι ότι θεωρείς ότι ένα χόμπυ πρέπει να συσχετίζεται με βαθμούς ματαιοδοξίας επειδή είναι ακριβό (πιο χόμπυ άραγε δεν είναι ακριβό...). Συνήθως εύκολα εφευρίσκουμε τρόπους για να απορρίψουμε ότι δεν αποτελεί και προσωπική μας επιλογή.

Μιλάμε για χόμπυ. Ο άλλος χαίρεται πως το λένε. Το αγαπάει, το γουστάρει, δεν αγοράζει αμάξι για να αγοράσει μηχανήματα. Ματαιοδοξία είναι αυτό? Και αν υπάρχει και κάποιος που κινείται από τέτοιου είδους ελατήρια (που σαφέστατα υπάρχουν πολλοί), θα έγραφε σε forum με την πλέμπα που λέει και ο Κόγιας?... :lol: :lol: :lol:

Νικόλα η φράση "χόμπυ" δεν καθαγιάζει όλο αυτό το κουλουβάχατο  που παρελαύνει κάτω από την πινακίδα Hiend.
Και ότι πρεσβέυει αυτή. Καλό ή κακό.
Υπάρχει και η έκφραση "αρρώστια"....και  υπάρχει και η θεραπεία αυτής. Ζουρλομανδύας.  :p

Δεν χαρακτήρισα ματαιόδοξο το ακριβό.
Αυτό θα το έλεγα ίσως...ξιπασμένο...φύκια...μούφα ...κλπ.

Ματαιόδοξο χαρακτήρισα το να ψάχνεις μια ζωή για το τέλειο ματσάρισμα σαρδελοκουτιών.
Ατέρμωνα.
Και να μην το βρίσκεις επειδή απλά δεν έχεις στόχο. Για να μην πιάσω την ουσία του "τέλειου".
Όχι εσύ. Ακαδημαικά μιλάω.
Γύρνα μερικές σελίδες πίσω...   :wink:

Reaction score
297
Αυτά τα είχα διαβάσει. Για το περιοδικό ρωτάω. Πότε βγήκε? Κάθε πότε βγαίνει? Πόσο κάνει? Είναι καλό? Έχει τίμιους συνεργάτες?

Reaction score
0
RDoherty said:
Αυτά τα είχα διαβάσει. Για το περιοδικό ρωτάω. Πότε βγήκε? Κάθε πότε βγαίνει? Πόσο κάνει? Είναι καλό? Έχει τίμιους συνεργάτες?
Sorry φιλε RDoherty αλλα αυτες δεν ειναι ερωτησεις για να βρουν απαντηση σε forum.
Ask at the kiosk near you or use your mind.
(μην μου απαντησεις Σειριακα :wink: γιατι δεν εχω Lower)

Ρε preve-οκατορα :D σε διαβαζω και τα χωνεις τα χωνεις τα χωνεις.
Σε μια συγκεντρωση ομως δεν ηρθες .
Μην πιστευεις τι γραφουν οι "τρελλοι".
Πιστεψε στα αυτια σου.
Και γω προβοκατορας ειμαι ,πειραχτηρι ειμαι και επισης δεν πιστευω ευκολα.
Ουτε ηξερα ,ουτε ξερω τι σημαινει hi End.
Ουτε μαρκες ξερω απο ενισχυτες ,απο ηχεια ,απο καλωδια.
Το μονο που ξερω ομως ειναι αυτο που ακουω καθε φορα, στις παρουσιασεις και τις συγκεντρωσεις.
Και δεν ειναι το ιδιο.
Εχω ακουσει το Aqualung
και "την εχω ακουσει" με το Aqualung .
To ιδιο τραγουδι ηταν ,στην ιδια εκτελεση.
Καθε φορα το μονο που αλλαζε ηταν ο τοπος ,ο χρονος, τα ηχεια ,ο ενισχυτης ,τα καλωδια κ.α.
Κι ομως καθε φορα το ιδιο τραγουδι δεν ηταν ιδιο .
Η ουσια ?
Μην πιστευεις κανεναν απο εδω μεσα οτι κι αν γραφει.
Πιστεψε μονο στα αυτια σου.
Αλλα θα πρεπει να τα ερεθισεις ηχητικα. 8)
Εκτος αν εισαι κουφος.
Χωρις αυτακια.
Γιατι υπαρχουν και κουφοι με αυτακια.
"ΚΟΥΦΟΣ" :wink:

Κοντρες θα ακουσουμε τελικα η οχι?
Πολλη θεωρια.
Πραξη δεν βλεπω.
Οι Συντονιστες τι κανουν?
Ξεχασα.
Ο ενας μεγαλοπιαστηκε. 8)
Ο αλλος τι κανει?
Παρτε πρωτοβουλιες .
ACTION!!! :D

Reaction score
0
RDoherty said:
Μα δεν το έχω βρει πουθενά!
Tωρα θα με βαλεις να το ψαξω. :shock:
Και οχι τιποτε αλλο.
Ειχα πει να κοψω τα περιοδικα και τα ναρκωτικα μαχαιρι!! :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.524
preve said:
Ματαιόδοξο χαρακτήρισα το να ψάχνεις μια ζωή για το τέλειο ματσάρισμα σαρδελοκουτιών.
Ατέρμωνα.
Και να μην το βρίσκεις επειδή απλά δεν έχεις στόχο.

Χεχεχεχε, πολύ ωραία...
Το να ψάχνεις μια ζωή τον τέλειο ήχο είναι το χόμπυ μας. Εκτός από το χόμπυ μας βέβαια, είναι και η βασική ασχολία ενός τεραστίου κοματιού τεχνολογίας με απίστευτο r&d και χιλιάδες ώρες πειραμάτων. Είναι και λίγο επιστήμη η κατασκευή καλών συσκευών αναπαραγωγής ήχου, όπως και κάθε συσκευής τεχνολογίας...
Αν σου φαίνεται ή όχι ματαιόδοξο γιατί δεν είναι κάτι που σε εκφράζει, δεν νομίζω ότι έχει καμία σημασία για κανέναν. Ως εκ τούτου η δήλωσή σου εκλαμβάνεται ως αποστροφή προς το χόμπυ (στον βαθμό τελειότητας που ψάχνουμε), κάτι κατανοητό μεν, μη ικανό να εξηγήσει την παρουσία σου εδώ, δε. Άρα απλά υπερβάλεις... :lol: :lol:

Στόχος φυσικά και υπάρχει. Εσύ δεν τον βλέπεις γιατί δεν φαίνεται να σε ενδιαφέρει. Επαναλαμβάνω δεν είναι κακό. Αλλά αν έχουμε διαφορετικούς στόχους δεν μπορούμε να συμβαδίσουμε μέσω οποιασδήποτε συζητήσεως. Εμείς προσπαθούμε να μάθουμε, να πειραματιστούμε κι εσύ ρε φίλε προσπαθείς να μας πείσεις ότι όλο αυτό με το οποίο ασχολούμαστε χρόνια τώρα, είναι ματαιόδοξο και τζάμπα καίει η λάμπα.
Γίνεται? Δεν γίνεται...

Βέβαια αν έρθεις λίγο πιο κοντά παρακολουθήσεις κάποια ακρόαση, κάποια συγκέντρωση και τέλος πάντων ασχοληθείς με τον δικό μας τρόπο με το χόμπυ μας, που ξέρεις...? μπορεί και να σε κερδίσουμε. :wink:
Φυσικά είσαι πάντα ευπρόσδεκτος.

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Στόχος φυσικά και υπάρχει. Εσύ δεν τον βλέπεις γιατί δεν φαίνεται να σε ενδιαφέρει.
Το έχω δηλώσει ήδη αυτό Νίκο.
Δεν παρακολουθείς τα βαθυστόχαστα γραπτά μου; :p :lol:

Andrew είναι στη φύση μου να γκρινιάζω. Δεν μπορώ να το καταπολεμήσω.
Δέστε με με κανα καλώδιο να σταματήσω. :p 8)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.489
Members
38.188
Νεότερο μέλος
kotsos134