ΡΕΥΜΑ.

Reaction score
73
Θα ηθελα να επαναφερω την κουβεντα σε ενα τοσο σοβαρό θεμα όπως το ρευμα.
Προσπαθησα να ακολουθησω ολο το διαλογο αλλα αποτι ειδα απασχοληθηκατε καθαρα με την καλωδιωση στο σπιτι.
Αν αυτη δεν μπορει να αλλάξει... (πως να αλλάξει σε ενα σπιτι σχετικά νεο ... 22 ετων..) τότε εχουμε να αντιμετωπίσουμε
το ρευμα της τρισκαταρατης ΔΕΗ ... απο την μπριζα και μετα... για το συνολο των μηχανηματων μας που δεν ειναι και λιγα...

Οταν βρεθηκα στο διλημμα κοινο συστημα με HOME CINEMA...* η δυο ξεχωριστά..?.
τελικά νικησε η αγαπη για καθαρη μουσική.
και το κυριο συστημα δικαναλης μουσικής εχει:

ΥΒΑ Integre Passion
CD-Player:* Monrio Asty HP
ΠΙΚΑΠ: SystemDek IIx900
Phono* Stage:* Monrio ADN
Hχεια: Sonus Faber Concert

To HOME-CINEMA
DENON 3805
DVD-Player: SONY RDR HX-1010
TV: PHILIPS 32 PF9830
Κυρια: Sonus Faber Concert του δικαναλου συστηματος μεσω του ΥΒΑ...
Κεντρικό: Sonus Faber Solo Home
Πίσω: Sonus Faber Concertino
SubWoofer: Sonus Faber Gravis-B

Ολα αυτα λοιπόν ειναι σε δυο πολυμπριζα με προστασια υποτιθεται ....σε δυο μπριζες αντιστοιχα.

Σκεφτόμουνα τη λύση του αναγεννητη ρεύματος η του μετασχηματιστη απομονωσης που θα παρει
ρευμα απο τη μια μπριζα και θα δωσει ρευμα σε όλα τα παραπάνω η στα πιο βασικά τουλάχιστον.

Δεν γνωρίζω τις συσκευες του ειδους που κανουν την ολη αυτη ιστορια ασε που κοστιζουν και αρκετα...
Στο τελευταιο ΗΧΟΣ-ΕΙΚΟΝΑ παρουσιαζει τον Α018 της TORUS-POWER σαν μια πολυ καλη επιλογή αντιπροσωπου
της σχολής των μετασχηματιστων απομόνωσης.. πολυ ακριβό βεβαια (~5000 Ε)

Οποιος θελει ας μου πει την γνωμη του για τετοια λύση και ας μου προτεινει καποια συσκευή...
Επειδή το τοπικ αυτό ειναι ακρως ενδιαφερον... καλο ειναι να συνεχιστει η κουβεντα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.363
Δοκίμασες ποτέ να τα βάλεις όλα πάνω σε ένα ΔΥΝΑΤΟ on-line UPS?

πχ 3 KW. Καθαρό ημίτονο, φουλ on-line.

Αν όχι, κάνε μια δοκιμή, και πες μας τι άκουσες.

Reaction score
73
Δεν πιστευω οτι η λυση του UPS ειναι η καταλληλη για τετοια συστηματα... ασε που για να ειναι 3Κw θα πρεπει να ειναι τεραστιο
που θα μπει...? στο σαλόνι...? να παω κατευθειαν για διαζυγιο... μαλλον... εε..?? Δεν νομιζω οτι τα UPS κατασκευαζονται
με τη λογικη να προμηθευσουν ρευμα σε hi-end μηχανηματα μουσικής.... μπορει να κανω και λαθος..
Η λογικη του UPS ειναι να δωσει ρευμα οταν σταματησει η ΔΕΗ ενω το συστημα μου θελει ενα "καθαριστικό και σταθεροποιητικό"
συστημα υποστηριξης... γιατι να φορτωθει το σπίτι με ενα τεραστιο βαρος μπατταριων ...?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048
...
Στο τελευταιο ΗΧΟΣ-ΕΙΚΟΝΑ παρουσιαζει τον Α018 της TORUS-POWER σαν μια πολυ καλη επιλογή αντιπροσωπου
της σχολής των μετασχηματιστων απομόνωσης.. πολυ ακριβό βεβαια (~5000 Ε)

...
Για ποιο λόγο, ένας μετασχηματιστής με λιανική τιμή, βαρειά - βαρειά, 150€, πωλείται 5 χιλιάδες ευρώ;

Reaction score
239
σε λιγο καιρο θα μπορω να σας πω την γνωμη μου για μερικα απ τα προιοντα της Isol. Μιας και κανω πληρη ανακαινιση στο διαμερισμα μου ζητησα απ τον ηλεκτρολογο να τραβηξει 2 γραμμες κατευθειαν απ τον κεντρικο διακοπτη πανω στην μια θα μπει ενα φιλτρο της isol. δεν θυμαμαι μοντελο αλλα ειναι ενα που το φιλτρο εχει μονο μια εξοδο πανω στην οποια βαζεις ειδικο πολυπριζο για να δουλεψει

να πω οτι το συστημα μου ξεκινα με ενα μεγαλο μειονεκτημα οποταν στην τελικη εν ξερω τι διαφορες θα κανει το ρευμα η οποιαδιποτε αλλη αλλαγη σε καλωδια. Επειδη τα μηχανηματα θα βρισκονται μεσα σε ενα ρακ, θα υπαρχει ενα interconnect απο τον pro στους monoblock μεγεθους γυρω στα 10μ!!!!!

Reaction score
73
Για ποιο λόγο, ένας μετασχηματιστής με λιανική τιμή, βαρειά - βαρειά, 150€, πωλείται 5 χιλιάδες ευρώ;
Καλα τωρα μην το γενικευουμε ετσι... αλλο ενας βιομηχανικός μετασχηματιστης που πουλιουνται με το κιλο και αλλο
ενας τετοιος που ενσωματωνει νεες τεχνολογιες και πατεντες για καθαροτητα και σταθερότητα σηματος... Δεν το ξερετε
οτι παντα πληρωνουμε χρυσαφι το know how και τις πατεντες..?... μπορει να κοστιζει ο TORUS POWER 5000 E ...
αλλα σου λεει δυστυχως..... καντο μονος σου και βρες μονος σου την τεχνολογια βελτιωσης... μας εχουν
δεμενους με τις πατεντες τους ... μπορει να κανω και λαθος...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.707
ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε ολους παρεξηγημενους και μη.................Συμφωνα με την δικη μου εμπειρια και δοκιμη φυσικα... θεωρω οτι πρεπει να ερχονται ξεχωριστες καλωδιωσεις απο τον πινακα με 25 Α αντισταση.Αν γινεται καλο θα ειναι μια ξεχωριστη για τον τελικο ενισχυτη,μια για ψηφικα και αλλη για το συστημα του home cinema.Συμφωνα με αρθρο του takei saansda για τον τελικο καλο θα ειναι στα δυο ακρα πινακας-μπριζα να βαλουμε βιομηχανικο Φεριτη εναν στον πινακα και εναν στο καλωδιο που καταληγει στο σουκο ωστε τα RF να μην επηρειαζουν τον μετασχηματιστη και τα κυκλωματα του τελικου.
Στα ψηφιακα δεν απαιτουνται μεγαλες ασφαλειες π.χ 25Α και φυσικα 4 καρε καλωδιο οταν με ενα καλο τριαρι γινεται σωστα η δουλεια μας.
Καπως ετσι εχω κινηθει και γω και δεν κρυβω οτι τα αποτελεσματα (ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΥΠΙΣΤΟς για την χρηση του φεριτη) ηταν πραγματικα σοβαρα και η ηρεμια θα ελεγα οτι ειναι το κυριαρχο αποτελεσμα αυτης της δοκιμης.ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ !!!!!!!!!!!Τωρα αυτο που επισης εχει αποδωσει καρπους στο ρευματικο ψαξιμο ειναι μια συσκευη της ISOL-8 to substation Vogue που ειναι σταθεροποιητης τασης και κανει ρυθμιση ημιτονου του ρευματος οπου εδω θα ελεγα οτι εισεπραξα πραγματικα ακομα περισσοτερα πραγματα στο συνολικο χαιενταδικο ψαξιμο.6 ζευγαρια αυτια ακουσαμε και συμφωνησαμε οτι η συνεργεια του βελτιωσε σημαντικα το ηχητικοακουσμα και φυσικα το χαμογελο ευτυχιας κυριαρχησε(παροτι ημουν αρνητικος σε τετοιου ειδους κατασκευες μιας και ειχα δοκιμασει καποιες στο παρελθον και ειχα απογοητευτει).
Επισης μεριμνα πρεπει να δοθει και στην γειωση του σπιτιου με ραβδους χαλκου τριγωνο θαμενες στην γη με επισης 4αρι καλωδιο μονοκλωνο .
να πω την αληθεια σταθηκα τυχερος γιατι μπηκα στο νεο μου σπιτι και ολα αυτα εφαρμοστηκαν απο την αρχη και ομολογω οτι τα αποτελεσματα ειναι σοβαρα και ακουστα.Ξανα καλημερα σας.

Reaction score
13
... αλλο ενας βιομηχανικός μετασχηματιστης που πουλιουνται με το κιλο και αλλο
ενας τετοιος που ενσωματωνει νεες τεχνολογιες και πατεντες για καθαροτητα και σταθερότητα σηματος... ι ο TORUS POWER 5000 E ...

hal9000 : Χωρις να αμφισβητω αυτο αλλα απο περιεργεια, ποιες νεες πατεντες και ποια μυστηρια τεχνολογια περιλαμβανει αυτος ή αλλος παρομοιος μετ/στης. ??
Oτι εχει πεσει στην δικη μου αντιληψη μεχρι τωρα, ειναι εν περιληψει εδω
http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/arthra/erotapant/ACline.htm

Προς ολους :
1) Οι γνωστοι ασφαλειοδιακοπτες πινακος που εχουμε οι πιο πολλοι στα σπιτια μας ΔΕΝ προοριζονται για συνεχη χειροκινητη χρηση ON/OFF. Aυτο τους καταστρεφει μια ωρα αρχιτερα. Ο ρολος τους ειναι να αντικαθιστουν τις ασφαλειες-φυσιγγια. Εκτος απο το μεγιστο ρευμα που επιτρεπουν να περασει (πχ 16Α) εχουν και συγκεκριμενο χρονο αντιδρασης, δηλαδη ποσο γρηγορα πεφτουν οταν περασει το ονομαστικο ρευμα. Διατιθενται σε 2-3 διαφορετικους τυπους ως προς τον χρονο αντιδρασης.
Μια Ηλεκτρονικη συσκευη, που στην πισω μερια αναφερει καταναλωση 600 Βαττ, σε κανονικη λειτουργια τραβαει το πολυ περι τα 2,5 Αμπερ, μπορει ομως να τραβηξει ανετα 50 Αμπερ στιγμιαια κατα την εκκινηση της. Ενα τετοιο ρευμα εκκινησης ειναι πολυ συνηθισμενο σε Ενισχυτες Solid state, ενεργα SUB κλπ, που διαθετουν στο τροφοδοτικο μετασχηματιστες της ταξεως των 1000 VA. Ειδικα οι TOROIDAL Μετ/στες εχουν πολυ υψηλοτερο ρευμα εκκινησης απο τους κλασσικους, καθως ειναι εξαρτηματα με πιο αμεση ανταποκριση στις αλλαγες καταστασεων. Ειδικα εαν κατα την εκκινηση στο δευτερευον τους υπαρχουν αφορτιστοι θηριωδεις Ηλεκτρολυτικοι πυκνωτες, και μαλιστα χαμηλων απωλειων (Low ESR), τοτε το στιγμιαιο ρευμα μπορει να φτασει και τα 100 Αμπερ. Εαν ενας τετοιος Ενισχυτης δεν διαθετει κυκλωμα Απαλης Εκκινησης (soft start) ή βαθμιαια εκκινηση με ενδιαμεση κατασταση Stand By, o κατασκευαστης του θελει κλωτσιες. Τι να σου κανει ενας συνηθισμενος (δηλαδη ΓΡΗΓΟΡΟΣ) ασφαλοδιακοπτης των 25 Αμπερ ? Το μονο που κατορθωνει ειναι να προστατεψει τον γενικο του πινακα και τον γενικο του ρολογιου της ΔΕΗ. Αλλοιως τα 16 Αμπερ για συστημα Audio ειναι και πολλα.
Εαν υπαρχει soft start στα βαρια Ενισχυτικα, και εξακολουθει να πεφτει ενας 25αρης ασφαλοδιακοπτης, τοτε εχουν αλλαξει τα χαρακτηριστικα του. Αυτο ειναι κοινοτατο προβλημα σε αυτο το ειδος εξαρτηματος, μετα απο μια σειρα ανοιγοκλεισιματων, λογω υπερβολικου στιγμιαιου ρευματος, και χρειαζεται αντικατασταση.

2) Παρακαλω οποιος γνωριζει να μου εξηγησει τους λογους για τους οποιους ενα καλωδιο ρευματος χρειαζεται να περασουν καποιες ημερες χρησης για να αποδωσει (βλεπε στρωσιμο).
Κατι τετοιο δεν μας το μαθανε στην σχολη, και το ακουω με επιφυλαξη. Παρακαλω οποιος γνωριζει το θεμα σε επιστημονικη βαση να με βοηθησει. Φοβαμαι οτι το ζητουμενο μου δεν θα το καλυπταν τυχον μαρτυριες και ισχυρισμοι διαφορων Audiophiles ή guru του Ιντερνετ, αλλα μια εστω και απλη προσεγγιση με χρηση Ορων της φυσικης.

3) Στα χαρακτηριστικα των καλωδιων μεταφορας ρευματος 220 VAC για χρηση Audio, παιζει ρολο και ενας παραγοντας που δεν προσεξα να θιγεται σε αυτο το θεμα, την στιγμη που εχει υπαρξει διεξοδικοτατη αναφορα σε αλλους μαλλον εξεζητημενους παραγοντες (Κρυογεννεσεις και λοιπες.... κρυαδες). Μιλαω για το βημα με το οποιο ειναι μεταξυ τους συνεστραμμενα (περιστροφες ανα μετρο μηκους) και τον ρολο που παιζει στην ακυρωση παρασιτων. Προβειτε παρακαλω...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048
Καλα τωρα μην το γενικευουμε ετσι... αλλο ενας βιομηχανικός μετασχηματιστης που πουλιουνται με το κιλο και αλλο
ενας τετοιος που ενσωματωνει νεες τεχνολογιες και πατεντες για καθαροτητα και σταθερότητα σηματος... Δεν το ξερετε
οτι παντα πληρωνουμε χρυσαφι το know how και τις πατεντες..?... μπορει να κοστιζει ο TORUS POWER 5000 E ...
αλλα σου λεει δυστυχως..... καντο μονος σου και βρες μονος σου την τεχνολογια βελτιωσης... μας εχουν
δεμενους με τις πατεντες τους ... μπορει να κανω και λαθος...
Θέλεις να σου πω την τεχνολογία δωρεάν, και στη συνέχεια να τον παραγγείλεις στου Γιατρά για 150€, ή να σου πουλήσω έναν προς 5000€; (Θα μπορούσα να τον πουλήσω και φθηνότερα, αλλά δεν είναι σωστό να σπάω τις τιμές και να χαλάω την πιάτσα)...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.048
3) Στα χαρακτηριστικα των καλωδιων μεταφορας ρευματος 220 VAC για χρηση Audio, παιζει ρολο και ενας παραγοντας που δεν προσεξα να θιγεται σε αυτο το θεμα, την στιγμη που εχει υπαρξει διεξοδικοτατη αναφορα σε αλλους μαλλον εξεζητημενους παραγοντες (Κρυογεννεσεις και λοιπες.... κρυαδες). Μιλαω για το βημα με το οποιο ειναι μεταξυ τους συνεστραμμενα (περιστροφες ανα μετρο μηκους) και τον ρολο που παιζει στην ακυρωση παρασιτων. Προβειτε παρακαλω...
Να απαντήσω σαν μαθηματικός, σαν τοπογράφος, ή σαν χαϊεντάς;

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
hal9000 :

2) Παρακαλω οποιος γνωριζει να μου εξηγησει τους λογους για τους οποιους ενα καλωδιο ρευματος χρειαζεται να περασουν καποιες ημερες χρησης για να αποδωσει (βλεπε στρωσιμο).
Κατι τετοιο δεν μας το μαθανε στην σχολη, και το ακουω με επιφυλαξη. Παρακαλω οποιος γνωριζει το θεμα σε επιστημονικη βαση να με βοηθησει. Φοβαμαι οτι το ζητουμενο μου δεν θα το καλυπταν τυχον μαρτυριες και ισχυρισμοι διαφορων Audiophiles ή guru του Ιντερνετ, αλλα μια εστω και απλη προσεγγιση με χρηση Ορων της φυσικης.
Γιατι θα επρεπε ν ασχοληθει καποιος επιστημονας η ερευνητης με το αν "στρωνουν" τα καλωδια ρευματος , των οποιων η χρηση σε οπτικοακουστικες συσκευες βελτιωνει την αποδοση τους .
Ποιους αλλους τομεις και εφαρμογες θα εξυπηρετουσε μια τετοια διαπιστωση ;
Φυσικα επειδη αυτο το φαινομενο εχει παρουσια περιορισμενης χρονικης διαρκειας δεν υπαρχει και κανενας λογος να καταγραφει και αργοτερα να διδαχθει .

Τα παραπανω ειναι και μια συντομη απαντηση σε οσους αρνουνται την υπαρξη καποιων φαινομενων επειδη δεν εχουν μεχρι τωρα καταγραφει επισημως . Στην εποχη μας κανενας δεν σπαταλαει χρονο και πορους αν αυτο δεν φερει πισω πολλαπλασια κερδη και φημη . Ετσι δεν ειναι αγαπητοι επιστημονες ;

Reaction score
73
Θέλεις να σου πω την τεχνολογία δωρεάν, και στη συνέχεια να τον παραγγείλεις στου Γιατρά για 150€, ή να σου πουλήσω έναν προς 5000€; (Θα μπορούσα να τον πουλήσω και φθηνότερα, αλλά δεν είναι σωστό να σπάω τις τιμές και να χαλάω την πιάτσα)...
Αγαπητέ φίλε σαν Συντονιστής οφείλεις να εχεις πιο χαμηλό προφίλ και να εγγυάσαι το καλο περιβάλλον στο φορουμ
και οχι να το δυναμιτιζεις... . Ζητησα να συνεχιστει η κουβεντα... εθεσα ενα προβληματισμό και ενα ερωτημα και
αρχισαν να ερχονται καποιες απαντησεις... μιλησα εκφραζοντας τη θεση ενός απλού αγοραστή με απλό τροπο....
αλλα η απαντηση σου ειναι ακρως εριστική... ειρωνική και δεν συναδει με τη θεση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ...

Δεν εχω καμμια σχεση με την TORUS απλά αναρωτιωμουνα αν θα επρεπε να αγορασω ενα τοσο ακριβό μηχανημα
καθόσον δεν ειμαι ηλεκτρολογος η ηλεκτρονικός.

Μας πουλάνε ενα σωρό ενισχυτικά σε HIGH-END για χιλιαδες ευρω και ομως κανεναν δεν ειδα να αντιδρά με τον
δικο σου τροπο και να ειρωνευεται χρηστη με τον τροπο αυτό... απλα λυπαμαι.. ΔΕΝ ΕΧΩ καμμια διαθεση
να ξεκινησω νεα παρεξηγηση απλα διερωτωμαι γιατι στο φορουμ αυτο πολλοι εχουν λυμενο το ζωναρι για ειρωνιες και καβγαδες.

Ευχαριστω για τις απαντησεις μεχρι τωρα και οποιος θελει ας συνεχισει την ενημερωση..... για μηχανηματα και τιμες
και εμπειριες.....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.795
Φίλε Δημήτρη, δεν νομίζω να σε ειρωνεύτηκε κανείς, ούτε έχει κανείς όρεξη για να μαλώνουμε.

Ο Κώστας έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και ναι καμιά φορά αυτό είναι λίγο... κάπως, αλλά δεν έχει κακές προθέσεις. Το αντίθετο μάλιστα...

Από την άλλη, όταν πρέπει να πεις σε κάποιον ότι τον κοροϊδεύουν, οφείλεις να τον ταρακουνήσεις λιγάκι. Αλλιώς δεν περνάς το μήνυμα. Το να του χαϊδέψεις τα αυτιά, είναι η πραγματική κοροϊδία...

Τέλος, σκέψου τις παραπάνω φράσεις live. Δεν είναι δα και τόσο τραγικές. Καμιά φορά, τα γραπτά μας επηρεάζουν περισσότερο και διογκώνουν καταστάσεις.

Ας συνεχίσουμε. :cool_4:

Reaction score
73
Φίλε Δημήτρη, δεν νομίζω να σε ειρωνεύτηκε κανείς, ούτε έχει κανείς όρεξη για να μαλώνουμε.

Ο Κώστας έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και ναι καμιά φορά αυτό είναι λίγο... κάπως, αλλά δεν έχει κακές προθέσεις. Το αντίθετο μάλιστα...

Από την άλλη, όταν πρέπει να πεις σε κάποιον ότι τον κοροϊδεύουν, οφείλεις να τον ταρακουνήσεις λιγάκι. Αλλιώς δεν περνάς το μήνυμα. Το να του χαϊδέψεις τα αυτιά, είναι η πραγματική κοροϊδία...

Τέλος, σκέψου τις παραπάνω φράσεις live. Δεν είναι δα και τόσο τραγικές. Καμιά φορά, τα γραπτά μας επηρεάζουν περισσότερο και διογκώνουν καταστάσεις.

Ας συνεχίσουμε. :cool_4:

Φίλε Νικο, με την εμπειρια μου σε φορουμ (Συντονιστικη ομαδα σε αλλο φορουμ) εχω δει πολλες παρεξηγησεις
γιαυτο και θεωρω οτι η αντιδραση του Φιλου Κωστα δεν ηταν η ενδεδειγμενη. Επειδη λογω οθονης-πληκτρολογιου
δεν γνωριζεις τον αλλο ουτε την ηλικια του - ουτε την εμπειρια του... εισαι πολυ περισσοτερο προσεκτικός
στο πως θα εκφραστεις... Αυτό που εσυ δεν βλέπεις σαν ειρωνια... δυστυχως εγω ετσι το εισεπραξα... αρα ο Συντονιστης
οφειλει να εχει τεραστια προσοχή στο γραπτο του λογο... και να προλαμβανει πραγματα...
Προσπαθησα να προσεξω πολυ το γραπτο μου λογο στα προηγουμενα ποστς μου ωστε να μην θιξω κανεναν
αλλα και να γραψω σαν απλός χρηστης-αγοραστης και οχι ειδημων περι των ηλεκτρονικων - ηλεκτρολογικων
και να αναφερω το αυτονοητο.... οτι η βιομηχανια του HIGH END... σαν βιομηχανια βαζει τις τιμες ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ...

Τελος παντων πολλα ειπαμε... και δεν κανει...

Reaction score
13
Φυσικα επειδη αυτο το φαινομενο εχει παρουσια περιορισμενης χρονικης διαρκειας δεν υπαρχει και κανενας λογος να καταγραφει και αργοτερα να διδαχθει .

Δηλαδη το φαινομενο οντως υφισταται ??
Ή μηπως ειναι σαν τα Ουφο. Τα βλεπουν μονο λιγοι ??

Τα παραπανω ειναι και μια συντομη απαντηση σε οσους αρνουνται την υπαρξη καποιων φαινομενων επειδη δεν εχουν μεχρι τωρα καταγραφει επισημως.

ΔΕΝ ειμαι απ' αυτους. Γι αυτο και ρωταω. Εχω την περιεργεια και ρωταω το φορουμ για να μαθω οτι μπορω, αλλα ζηταω απαντηση με εναν τροπο που θα με πεισει.
Και προς το παρον δεν μου απαντας με αυτον τον τροπο.
Εν τελει πως το εξηγεις κατι τετοιο??
Δηλαδη τι αλλαζει στο καλωδιο εαν περασει ρευμα για καποιες ωρες ??
Ή μηπως να το αφηναμε καλυτερα ??

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292
Νεότερο μέλος