Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Status
Not open for further replies.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Ποιά ενοικίαση λέμε τώρα στην Ελλάδα ??
Οι 20 τίτλοι ???
Το είχα ξεχάσει ότι τα ελάχιστα videoclub που φέρνουν blu-ray έχουν μόνο τους τρισάθλιους(εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων) τίτλους της Sony Pictures που έχουν ελληνικά. :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5:

Reaction score
0
Ποιά ενοικίαση λέμε τώρα στην Ελλάδα ??
Οι 20 τίτλοι ???
Στην Αμερική ίσως να υπάρχουν πολλοί στα 1200 videoclub, στην Ελλάδα έχουν 10-20 από τους 40-50 που υπάρχουν αλλά θα έρχονται συνεχώς.

Είναι μεγάλη δουλειά γιατί αν αγοράσεις 20 ταινίες πχ, έχεις φτάσει το κόστος του hardware που περίμενε τόσο πολύ ο johnny να πέσει, οπότε σχεδόν δεν έχει σημασία ... γιατί θέλει πολλά λεφτά και δεν ξέρεις ούτε αν μπορείς να ελπίζεις σε κάτι άλλο μελλοντικά.

ΥΓ
Τουλάχιστον τα BR johnny, μπορεί να δει κανάς φίλος σου με ps3, να σου δώσει και κανά παιχνίδι ή και dowloadables αν έχει (που θα του είναι και δωρεάν), ξέρεις ότι δεν θα πεθάνει το format αυριο, και κάποια στιγμή θα έρθουν και στο videoclub σου ταινίες.
(Και μην υποτιμάς τις ταινίες της Sony, σε SD ίσως να είναι χάλια κάποιες αλλά σε HD εγώ τουλάχιστον δεν έχω πετύχει κάποια που να μην ευχαριστηθώ.
Θα σου έλεγα να βολευτείς με BR , εκτός αν πραγματικά έχεις σκοπό να δίνεις πάρα πολλά λεφτά)

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Έχω περίπου 70 hd-dvd ...
Έχω περίπου 30 bluray...
Μου κανουν εντυπωση τα νουμερα που αναφερεις! Τις ταινιες μονος σου τις βλεπεις? Ακομα ενας λογος που δεν αγοραζω ταινιες ειναι επειδη δεν εχουν υποτιτλους! Δεν βλεπω ταινια ποτε μονος μου και ο αλλος δεν ειναι υποχρεωμενος να εχει lower.

Reaction score
3
Απάντηση: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Μια και συνήθως επαληθεύεται ο κανόνας της αγοράς που λέει ότι δεν κερδίζει πάντα το καλύτερο ποιοτικά σύστημα αναπαραγωγπης εικόνας, όπως έγινε μεταξύ Beta & VHS, φοβάμαι ότι θα επικρατήσει το blu ray.
Λυπάμαι μόνο, (βάσει αυτού που λέει ο giorgio-n σχετικά με την ποιότητα των μεν και των δε), γιατί για μια ακόμα φορά θα επικρατήσει το χειρότερο ίσως σύστημα αναπαραγωγής εικόνας υψηλής ευκρίνειας.
Και υπόψιν δεν έχω δει καμιά ταινία ολόκληρη σε hd-dvd ή blu ray, Πέρα από εκείνη τη φορά σε ένα συγκριτικό όπου το hd-dvd ήταν σχεδόν τέλειο σε αντίθεση με το blu ray που έχανε ταχύτητα.

Reaction score
5
Αλήθεια... Γράφτηκε μία σοβαρή κουβέντα από τον Βλίζαρντ η οποία πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις.

Σχετικά με το τι είναι υπέρ μας ως καταναλωτές. Και σκέφτομαι εγώ με το μικρό μυαλό μου.

Το HDDVD έδειξε απο την αρχή την υπεροχή του σε θέματα ποιότητας εικόνας κλπ κλπ. Κανείς δεν το αμφισβητει αυτό. Από την άλλη το Blu-Ray κατάφερε να ρίξει ενα μεγάλο χτύπημα με το να βάλει "με το ζόρι" (το βάζω σε εισαγωγικά) με το Playstation 3. Οι φανατικοι gamers του PS3 θα το αγόραζαν όπως κι αν είχε το πράγμα. Δεν τους ενοιαξε ποτέ το Blu-Ray. Αλλα αφού το έχουν γιατι να μην βλέπουν τις ταινίες τους εκεί; Επίσης ΤΩΡΑ άρχισε να βγάζει τίτλους με πολύ καλή ποιότητα. Αρκετούς μήνες μετά...

Κι εγώ έρχομαι τώρα και ρωτάω. Έχω μια εταιρία, που από την αρχή μου δίνει τα μέγιστα, που έχει πιο φτηνα players, που έχει subtitles στην γλώσσα που μιλάω (και φυσικά αναφέρομαι στα αγγλικά καθώς οπως γράφτηκε πιο πάνω η Αμερική θα δειξει το δρόμο και πάλι ffs) και μία άλλη η οποία μου δίνει τα πάντα με το σταγονόμετρο, που κάνουν τις μεταφορές στις ταινίες του με δουλειά του ποδιού για να βγάλουν τίτλους στην αγορά (και οποιος πει όχι καλύτερα να θάψει την κεφάλα του στην άμμο ωσαν την στρουθογγγγγκκκάμηλο) και τώρα άρχισε να παρουσιάζει κάποια καλά δείγματα.

Εσείς δηλαδή ως καταναλωτές, ποια εταιρία θα εμπιστευόσασταν;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Λυπάμαι μόνο, (βάσει αυτού που λέει ο giorgio-n σχετικά με την ποιότητα των μεν και των δε), γιατί για μια ακόμα φορά θα επικρατήσει το χειρότερο ίσως σύστημα αναπαραγωγής εικόνας υψηλής ευκρίνειας.
To BR είναι το καλύτερο από τα 2 συστήματα, με ανώτερο μέγεθος και bandwith και αυτό μπορεί να το καταλάβει και κάποιος τελείως άσχετος πανεύκολα.
Επίσης οι λίγο πιο σχετικοί μπορούν να καταλάβουν πως όταν σταματήσει το HD-DVD , οι ταινίες του μπορούν να μεταφερθούν σε BR χωρίς να χάσουν ποιότητα ... και ίσως να γίνουν και καλύτερες αν εκμεταλλευτούν τις extra δυνατότητες.

Οπότε μην σας μπερδεύει αυτό που λέει ο giorgio ότι ανά μέσο όρο οι ταινίες του HD-DVD είναι πιο καλές ....αυτό έχει σχέση μόνο με τις εταιρίες παραγωγής τους.
Κερδισμένοι θα βγούμε και εμείς , και η ποιότητα , και το καλύτερο format, όταν ξεμπερδεύουμε με τους HD-DVD και τους περιορισμούς του.

Reaction score
5

Οπότε μην σας μπερδεύει αυτό που λέει ο giorgio ότι ανά μέσο όρο οι ταινίες του HD-DVD είναι πιο καλές ....αυτό έχει σχέση μόνο με τις εταιρίες παραγωγής τους.
Κερδισμένοι θα βγούμε και εμείς , και η ποιότητα , και το καλύτερο format, όταν ξεμπερδεύουμε με τους HD-DVD και τους περιορισμούς του.
ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ! ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΙΑ!

ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΑΣ! ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΤΕ HDDVD KAI ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ GIORGIO ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ;
ΟΧΙ! ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΓΓΙΞΕΙ HDDVD.

ANTE ΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΣΤΟ ΞΑΝΑΕΙΠΑ

:cool_1::cool_1::cool_1::cool_1::cool_1::cool_1:

me roxx000rrrrrr

Reaction score
3

Επειδή είχα βίντεο σε Beta και όλοι ξέρουμε ότι ποιοτικά ήταν ανώτερο του VHS αλλά έχασε την μάχη, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι το blu ray είναι καλύτερο του HD-DVD ή το αντίστροφο και φυσικά ποιό θα επικρατήσει.
Ως ουδέτερος αφού δεν έχω hd player, έχω διαβάσει αρκετές απόψεις.
Εκείνο όμως που έχω διαπιστώσει είναι η έλλειψη διαδραστικών στοιχείων στο blu ray και τα περισσότερα παιδικά προβλήματα που υπάρχουν σε αυτό σε σχέση με το HD-DVD.

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Μου κανουν εντυπωση τα νουμερα που αναφερεις! Τις ταινιες μονος σου τις βλεπεις? Ακομα ενας λογος που δεν αγοραζω ταινιες ειναι επειδη δεν εχουν υποτιτλους! Δεν βλεπω ταινια ποτε μονος μου και ο αλλος δεν ειναι υποχρεωμενος να εχει lower.
Aυτή η πρακτική με τους αγγλικούς υπότιτλους έχει ξεκινήσει για εμένα από πολύ παλιά...
Στα laserdiscs είχα μέχρι και μηχανάκι αποκωδικοποίησης cc υπότιτλων.
Έχω συνηθίσει 15 χρόνια τώρα να βάζω αγγλικούς υπότιτλους και σε κάποιες ταινίες δεν βάζω καθόλου..
Βλέπω το πολύ με κάποιον άλλο (άλλη θα έλεγα "happy_1" .. ) τις ταινίες που αγαπώ ιδιαίτερα..Εκτός εάν μιλάμε για κωμωδίες που γίνεται χαμός στο σπίτι...:happy_9: :happy_9:
Όταν μάζευα κόσμο παλιότερα είχα προβλήματα...
Την στιγμή που εγώ πχ είχα μπεί μέσα στην ταινία κάποιοι άλλοι φίλοι το έριχναν στον χαβαλέ..Αυτό με ενοχλεί αφάνταστα...
Και το αντίθετο βέβαια.. ( να ενοχλώ εγώ τους άλλους όταν η ταινία είναι για γέλια και οι υπόλοιποι την βλέπουν αριστούργημα...)
Έτσι λοιπόν πλέον το προτιμώ να βλέπω με μικρή παρέα κινηματογραφικές ταινίες...

Από τα 70 hd-dvd τα 35 τα πήρα από τα amazon /play και τα υπόλοιπα τα έφερε ένας φίλος μου από Νέα Υόρκη σε τιμές (κρατήσου..) από 9.90 δολλάρια εως 18...Εσύ δεν θα έπαιρνες ταινίες high definition σε αυτές τις τιμές????:happy_9:

Reaction score
3

Πω, πω Λάμπρο με στράβωσες......:crazy_3: :crazy_3:
Δεν είναι κακό να λες τη γνώμη σου όπως κάνει και ο blizard και όλοι μας.
Έχει διαμορφώσει την άποψή του, με αυτό που έχει δει ή, και διαβάσει.
Συζήτηση κάνουμε άλλωστε και δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιά θα είναι η κατάληξη στα φορμά δίσκων.
Γι αυτό και θα προτείνω στον Αντρέα Κ. και στους συντονιστές της αντίστοιχης κατηγορίας, να γίνει κάποιο συγκριτικό μεταξύ 2 player, ενός blu ray κι ενός HD-DVD, (ας διαλέξετε τα καλύτερα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή) και να γίνει μια αντιπαράθεση σε συγκεκριμένους τομείς (π.χ. αναπαραγωγή, ποιότητα εικόνας, ταχύτητα πρόσβασης κ.ο.κ.).
Μάλιστα καλό θα ήταν να γίνει και με τις ίδιες ταινίες και με προκαθορισμένο πρόγραμμα σύγκρισης για να μην αδικηθεί κανένα player και να μην παραλείψουμε κάποια παράμετρο.

Τι λέτε;

Reaction score
5
Ρε Κωνσταντίνε...

Και ο giorgio και εγώ και άλλα παιδιά εδω μεσα εχουμε δει με τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ μάτια ταινίες και στα δύο φορματ.

Κάποιοι άλλοι έχουν δει μόνο το ένα απο τα δύο... Το άλλο δεν θελουν ούτε να το πλησιάσουν.

Πως είναι δυνατόν να μην σ'αρέσει η μακαρονάδα ΑΝ δεν έχεις φάει ποτέ σου λοιπόν;;;

Πιο απλά δεν μπορώ να εκφραστώ :-D

Reaction score
3

Εμ, γι αυτό το λέω Λάμπρο.
Κάντε ένα συγκριτικό να δούνε αυτοί που δεν έχουν δει.
Τότε ίσως να αλλάξουν γνώμη αυτοί που δεν έχουν δει και τα 2 ή το ένα από τα 2 φορμά δίσκων.

Reaction score
5
ανούσιο συγκριτικό
ανούσια κουβέντα ενός ανύπαρκτου πολέμου
και τα δύο φορμάτ ειναι μια χαρά
το ένα το βράζεις
το άλλο το βαζεις στην κατάψυξη...

Reaction score
164
Αν δεχθούμε ότι:
-Οι αναλύσεις της HDTV είναι συγκεκριμένες.
-Το HD-DVD έχει παρουσιάσει εξαιρετικές ταινίες από άποψη ποιότητας, τόσο καλές που απαιτούνται προβολικά χιλιάδων ευρώ για να τις απολαύσει κανείς σε όλο τους το μεγαλείο.
Πιστεύετε ότι επιπλέον bandwidth και χωρητικότητα θα βελτίωναν και άλλο την εικόνα;
Ή διαφορετικά, επιπλέον πληροφορία, σε τι θα βελτιώσει την εικόνα; Μπορούμε να καταλάβουμε διαφορά;
Αν βγει πχ ένα πρότυπο SD με 20mbit/sec Bitrate και με ταινίες στα 20GB, θα βελτιωθεί η εικόνα του Pal; Θα κερδίσουμε κάτι ή μήπως από ένα επίπεδο και επάνω η συμπίεση δεν παίζει ρόλο;
Μήπως το πολύ Bitrate είναι σαν τα mp στις ψηφιακές; Μαρκετίστικο κόλπο, πολλές φορές άχρηστο, που σε καμία περίπτωση από μόνο του δεν κάνει την διαφορά;
Μήπως το BR χρειάζεται τον επιπλέον χώρο λόγω φορμά/κωδικοποίησης κτλ ενώ το Hd-dvd είναι μια χαρά;

Reaction score
0

ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ! ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΙΑ![/SIZE=7]

ΒΑΛΤΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

ΑΛΛΟ ΤΟ FORMAT ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ.
ΤΟ BR ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ FORMAT, ΚΑΙ Η UNIVERSAL EXEI TON ΥΨHΛΟΤΕΡΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ.

ΥΓ
Οποιος θέλει το καλύτερο format σαν τον Κωνσταντίνο, πρέπει να διαλέξει BR .
Οποιος θέλει το καλύτερο studio, διαλέγει universal.
Και όταν η universal έρθει στο BR , θα έχουμε την κορυφαία εταιρία στο κορυφαίο format.

Reaction score
5

Οπότε μην σας μπερδεύει αυτό που λέει ο giorgio ότι ανά μέσο όρο οι ταινίες του HD-DVD είναι πιο καλές
τοσο καλό το br...

αλλά προτιμώ τις σούπες απο το παγωτό. σόρρυ :happy_5:

Reaction score
14
Δεν είναι έτσι ακριβώς...Γιατί έχω 10 όλες και όλες ταινίες της Universal...
Σε ίδιες ταινίες που έχω δεί και στα δύο format , δεν έχω δεί ούτε μία που να υπερέχει στο bd....
Έχουν από σημαντικές εώς οριακότατες διαφορές ΥΠΕΡ όμως του "κατώτερου" hd-dvd....

Μέσα στη εβδομάδα θα έχω screenshots και από το prestige hd-dvd / bluray...
Το περιμένω πως και πώς γιατί είναι ολοκαίνουρια παραγωγή...
Αν και εδώ δεν έχει ανώτερη εικόνα το blu-ray θα παρακαλούσα να μην συνεχίσουμε τη κουβέντα για τον ποιοτικό τομέα του format...
Τουλάχιστον στην μεταξύ τους σύγκριση...

Reaction score
0
Μήπως το πολύ Bitrate είναι σαν τα mp στις ψηφιακές; Μαρκετίστικο κόλπο, πολλές φορές άχρηστο, που σε καμία περίπτωση από μόνο του δεν κάνει την διαφορά;
Tο extra bitrate και ο όγκος κάνιουν μεγάλη διαφορά όταν έχεις mpeg2 , και μάλλον φαίνεται βελτίωση και στο mpeg4.
(για το vc1 κακό δεν μπορεί να κάνει, αλλά ακόμα δεν το έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο με το BR για να δούμε στην πράξη πόσο μπορεί να μετρήσει και εδώ)

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.322
Members
38.300
Νεότερο μέλος
jazzzu4ia