Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Status
Not open for further replies.

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
Μα μια ερωτηση εκανα,τι στο καλο??Δεν θελω απαντηση,αλλα καποιος να μου πει γιατι το 1 και οχι το αλλο!!!Αναποφασιστος ειπα ειμαι,οχι πολυξερος.
Ισως λιγο παραπανω καχυποπτος αλλα θα το ξεπερασω..

Reaction score
62
Μα μια ερωτηση εκανα,τι στο καλο??Δεν θελω απαντηση,αλλα καποιος να μου πει γιατι το 1 και οχι το αλλο!!!Αναποφασιστος ειπα ειμαι,οχι πολυξερος.
Αυτή την απάντηση δεν την ξέρει κανείς ακόμα...

Reaction score
164
Ρωτάς συγκεκριμένα πράγματα. Αυτό είναι το πρόβλημα. :happy_8:

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
Οριστε!!Μια απαντηση!!οκ
Ευτυχως που δεν εχω παιγνιδομηχανη..Οποτε το θεμα μετατιθεται στας καλενδας...
Ζησε Μαη μου...,και μεχρι τοτε θα μας παρουν σβαρνα οι Κινεζοι με τα δικα τους..:happy_5: :happy_5: :happy_5:

Reaction score
0
Αν μου επιτρεπετε καποια παρεμβαση οντας απλος χρηστης και οχι καποιος ευνοουμενος του avsite οπως ειπωθηκε,τελικα εμεις οι ΑΠΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ που πρεπει να κοιταξουμε για να μαθουμε 5 πραγματα ??Σε forum??Σε εταιρειες εμποριας δισκων??Σε εταιρειες παραγωγης και διανομης??Σε εταιρειες δημιουργιας λογισμικου??Σε τι??
Και μην μου πειτε να ψαξω σε μερικες χιλιαδες σελιδες για να διαβασω για κατι που δεν εχει ακομα καθιερωθει .Ο τελικος χρηστης τι κερδιζει απο ολη αυτη την αντιπαραθεση??Επειδη αρεσουν σε καποιον τα μπλε ΠΡΕΠΕΙ να αγορασει το Μπλε??Η το κοκκινο αντιστοιχα??Η και εγω δεν ξερω τι??

Καθε βοηθεια λοιπον ,τουλαχιστον σε μενα που δεν ξερω,δεκτή...
Ευχαριστω.
Πρέπει να ψάξεις αρκετά ...υπάρχει και προπαγάνδα και σαχλαμάρα και ασχετοσύνη , δεν ξέρω εύκολες λύσεις.
(Πάντως προσπάθησε να μην επηρεάζεσαι εύκολα αν κάποιοι την πέφτουν σε αυτόν που κατηγορεί το format τους και να καταλάβεις μόνος σου.)

Το πιο απλό είναι να δεις τα specs, που σε αυτή την περίπτωση είναι καθαρά... το BR είναι ΠΑΝΤΟΥ ανώτερο .
(μην μπερδευτείς με τους codec που επιλέγουν να βάζουν στην κάθε ταινία τα studio)

Αν θες να το κάνεις και αυτό, εδώ μιλάμε για το θέμα … σε κάθε περίπτωση με τις εξελίξεις της paramount , το HD-DVD χάνει, ή με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Να ξέρεις και ότι το BR έχει μεγάλες ελπίδες να κερδίσει, ενώ για το HD-DVDEAD δεν είναι τίποτα σίγουρο. :)
Επίσης οι εταιρίες στο HD-DVD έκαναν καλύτερη δουλειά στην μεταφορά των ταινιών μέχρι τώρα, αλλά τελευταία γύρισε και αυτό...(universal - paramount)
Πιο μεγάλα studio είναι στο BR , υπάρχουν και καμιά 40ρια ταινίες με υπότιτλους που έρχονται στα videoclub.

Reaction score
164
Στα forum-site πρέπει να ψάξεις αρκετά, και μάλιστα υπάρχει μεγάλη προπαγάνδα , σαχλαμάρα και ασχετοσύνη ... δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις
Κυρίως προσπάθησε να μην επηρεάζεσαι αν κάποιοι εξυπνάκηδες υποστηρίζουν με πάθος μία άποψη με την οποία σχεδόν όλοι διαφωνούν, ψάξε να δεις μόνος σου ποιός έχει δίκιο.

Το πιο απλό είναι να δεις τις ταινίες και όχι τις θεωρητικές διαφορές, που σε αυτή την περίπτωση είναι καθαρά... το HD-DVD είναι ΠΑΝΤΟΥ ανώτερο .
(μην μπερδευτείς με τους codec που έχει η κάθε ταινία)

Αν θες να το κάνεις και αυτό, εδώ μιλάμε … σε κάθε περίπτωση το τι έκανε μια αλυσίδα videoclub στην άλλη άκρη του κόσμου δεν σε εμποδίζει να δεις τα πράγματα λογικά.

Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι δυνατότητες των format ώστε να πάρεις το καλύτερο, να ξέρεις ότι το να πάμε σε dual format έχει μεγάλες ελπίδες, ενώ για το BR αν δεν συμμορφωθούν οι εταιρίες, μέχρι και οι βλαχοαμερικάνοι θα ξυπνήσουν και θα καταλάβουν ότι δεν τους δίνουν κάτι καλύτερο από το DVD που έχουν.

Επίσης οι εταιρίες στο HD-DVD έκαναν καλύτερη δουλειά στην μεταφορά των ταινιών μέχρι τώρα, και αυτό δείχνει ποιός έχει πάρει σοβαρά το φορμάτ που υποστηρίζει και ποιός προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια με αρπαχτές και αμφίβολα αποτελέσματα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Οι υπόλοιποι ήθελα να ήξερα σε ποιά κατηγορία ανήκετε...
Blu-ray μόνο και μόνο για ένα λόγο.......Fox & Buena Vista........γι' αυτό άλλωστε και πήρα το PS3............παρόλα αυτά σαν early adopter κι εγώ θα πάρω αύριο μεθαύριο και hd-dvd........(πήγα να πάρω χτές το HD-E1 αλλά ο blizard με γρουσούζεψε και είχαν τελειώσει τα κομάτια :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: )........μόνο και μόνο για τη Universal........όλα τα υπόλοιπα studio με αφήνουν παγερά αδιάφορο(εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων).......:happy_4:

Reaction score
164
Εννοούσα πιο πάνω σε ποιά κατηγορία ανήκετε από πλευρά πείρας:
-Τα έχετε δει και τα δύο; Τα έχετε και τα δύο; Έχετε κάνει πολύωρες συγκρίσεις;
-Ξέρετε τη θεωρία πάρα πολύ καλά, πώς δουλεύει το κάθε το και πού υπερτερεί, ποιός codec είναι πιο αποτελεσματικός, από μαθηματική άποψη;
-Ακούτε τι γράφεται στο internet; Ακούτε κάποιον που εμπιστεύεστε και που ανήκει σε κάποια από τις πιο πάνω κατηγορίες;

Reaction score
0
Το πιο απλό είναι να δεις τις ταινίες και όχι τις θεωρητικές διαφορές, που σε αυτή την περίπτωση είναι καθαρά... το HD-DVD είναι ΠΑΝΤΟΥ ανώτερο .
(μην μπερδευτείς με τους codec που έχει η κάθε ταινία)
To συγκεκριμένο πχ είναι ένα έυκολα αναγνωρίσημο ψέμα... να γιατί πρέπει προσέχεις.
Οχι γιατί μπορεί να μην υπάρχει κάποιος "κολλημένος" να τα διορθώσει , αλλά γιατί υπάρχουν άλλα πολύ πιο δύσκολα.

ΥΓ
Το BR είναι μέχρι 50 GB τώρα ενω το Hd-dvd 30 ... το 50 είναι ανώτερο.
(max 200 με 60)
Tο ίδιο και στο bandwidth- ταχύτητα ... κάπου 40% επιπλέον το BR.

Reaction score
164
To συγκεκριμένο είναι ψέμα... αυτά πρέπει να τα προσέχεις, ακόμα και αν δεν υπήρχε κάποιος "κολλημένος", να τα διορθώσει … λέγονται συχνά.

Το BR είναι 50 GB ενω το Hd-dvd 30 ... το 50 είναι ανώτερο.
Tο ίδιο και στο bandwidth- ταχύτητα ... σχεδόν 50% επιπλέον το BR.
Χαρακτηρίζεις ψέμα κάτι που ούτε καν κατάλαβες, μέσα στην απόλυτη στραβωμάρα σου.
Μιλάω για το ποιό είναι πρακτικά καλύτερο και μου απαντάς με αριθμούς και θεωρητικές προδιαγραφές. Δεν καταλαβαίνεις τίποτα, μόνο να πεις το πόσο καλή είναι η Σώνει και το BR ξέρεις, ανεξάρτητα από την ερώτηση. Αν δεν καταλαβαίνεις, κάνε την πάπια, έτσι και αλλιώς συνέχεια αυτό κάνεις. Το έχουμε πάρει χαμπάρι.

Και μία ερώτηση από αυτές που ποτέ δεν απαντάς:
Ποια συγκεκριμένη ταινία έχεις δει σε HD-DVD και δεν σου άρεσε; Ποιά του BR θεωρείς ανώτερη και με ποιά του HD-DVD τη συγκρίνεις, την οποία έχεις ΕΣΥ παρακολουθήσει και έχεις ΔΙΚΗ σου άποψη;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Εννοούσα πιο πάνω σε ποιά κατηγορία ανήκετε από πλευρά πείρας:
-Τα έχετε δει και τα δύο; Τα έχετε και τα δύο; Έχετε κάνει πολύωρες συγκρίσεις;
-Ξέρετε τη θεωρία πάρα πολύ καλά, πώς δουλεύει το κάθε το και πού υπερτερεί, ποιός codec είναι πιο αποτελεσματικός, από μαθηματική άποψη;
-Ακούτε τι γράφεται στο internet; Ακούτε κάποιον που εμπιστεύεστε και που ανήκει σε κάποια από τις πιο πάνω κατηγορίες;
Έχω δεί καμιά 10ριά blu-ray αλλά βάζω πάντα να παίζει και η καλύτερη dvd έκδοση της κάθε ταινίας ταυτόχρονα με το blu-ray..........αυτό είναι το δικό μου μέτρο σύγκρισης.......από hd-dvd έχω δεί μερικά πλάνα από το King Kong και αμέσως κατάλαβα την υπεροχή του.......με το που πάρω το HD-E1 θα βάζω την ίδια ταινία(όταν υπάρχει σε όλες τις εκδόσεις) να παίζει και στα 3 format ταυτόχρονα για να κάνω καλύτερη σύγκριση.........:happy_4:

Reaction score
4
Πάντως παρατηρώ ότι ο πιο εύκολος τρόπος να γίνει αποδεκτός κάποιος από πολλά μέλη του Avsite είναι να βρίσει τον Blizard.
ναι μωρε...το καημένο.... το βρίσαμε κι ολας... ο άλλος είπε οτι μερικοι κάνουμε καραγκιοζιές, αλλα εμείς τον βρίσαμε :respect::respect:

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
To να ακολουθησω το 1 ή το αλλο studio δεν ειναι χαζομαρα??Οπαδος θα γινω??
Εξαλλου αυτοι δεν εχουν να χασουν κατι...Και μην ξεχναμε πως ναι μεν μιλαμε για ΝΕΕΣ παραγωγες και ταινιες προσφατες..Τι θα γινει ομως με την πληθωρα ολων αυτων των ταινιων σινεφιλ που κανεις δεν ξερει σε τι κατασταση ειναι ωστε να γινουν hd??Ποιο studio θα μου εξασφαλισει τις προδιαγραφες??Τι να τις κανω??Η μηπως θα πρεπει να γεμισω απο συνοδευτικα εγχειριδια για το πως,το που,το ετσι ,το αλλιως..??
Ενταξει,μου αρεσει κατι δε λεω,το εχω δει ,θα το ηθελα.Παλι θα βαλω το χερι στην τσεπη πιο μεσα???Γιατι??Για να μου λεει ο 1 και αλλος οτι το avc-264 ή το vc-1 ειναι ετσι ,κανει αυτο ,κανει το αλλο,δεν επρεπε να το παρεις ,δεν εχει υποτιτλους,δεν εχει καλο frame rate,το upscaling εχει macroblocks οταν το προβαλεις σε 1920χ1080,οι γρατζουνιες που εχουν τα δισκακια ειναι απο ηλεκτροκολληση,πλυνε τα με ava,κανε και καμια προσευχη ,σταυρωσε το το μηχανημα πριν την προβολη και καλες θεασεις!!!!

Reaction score
0
Ποια συγκεκριμένη ταινία έχεις δει σε HD-DVD και δεν σου άρεσε; Ποιά του BR θεωρείς ανώτερη και με ποιά του HD-DVD τη συγκρίνεις, την οποία έχεις ΕΣΥ παρακολουθήσει και έχεις ΔΙΚΗ σου άποψη;
Οκ, όλες οι ταινίες είναι ανώτερες στο HD-DVD ... οι ταινίες της paramount που έχουν τον ίδιο codec αλλά με όλα τα extra πλεονεκτήματα του BR που είπα , θα είναι καλύτερες στο Hd-dvd.

Oλος ο κόσμος σχεδόν θεωρεί την καλύτερη ταινία να είναι στο BR, αλλά βέβαια όλες είναι καλύτερες στο HD-dvd.

Kαι επειδή δεν υπάρχει κάποιος τώρα που να έχει δει BR στην ζωή του για να αρχίσει τις γνωστές αλλά άσχετες ειρωνείες, αναγκάστηκες να το κάνεις εσύ.

Reaction score
2
Τσαμπα τα keystrokes αδερφε...

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
Μαλλον πρεπει να διαβασω τεχνικα χαρακτηριστικα..

Reaction score
0
To να ακολουθησω το 1 ή το αλλο studio δεν ειναι χαζομαρα??Οπαδος θα γινω??
Εξαλλου αυτοι δεν εχουν να χασουν κατι...
Το ένα format είναι πολύ μεγαλύτερο από το άλλο, και πάντα είναι καλό να διαλέγουμε το καλύτερο για το μακροπρόθεσμο δικό μας συμφέρον.
(τουλάχιστον όταν οι διαφορές στην τιμή είναι μικρές)

Η toshiba ήθελε να βγάλει ότι πιο φτηνό μπορούσε, ώστε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα κόστους στην αρχή.
Η MS ήθελε να σπρώξει τον codec της, που δεν τον έχουν ανάγκη στο BR, και προσέφερε τεράστια βοήθεια και κίνητρα στην universal πχ ώστε να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη μεταφορά των ταινιών στο HD-DVD.

Ετσι κατάφεραν να έχουν καλύτερες ταινίες αρχικά, και να δώσουν μια ψευδή εντύπωση ότι το HD-DVD σαν format δεν έχει κανένα μειονέκτημα στην πράξη.
Τώρα που οι άλλοι μαθαίνουν και εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του hardware το BR περνάει μπροστά ,η διαφορά τιμής πέφτει, και τα περιθώρια στενεύουν.

Reaction score
4
Κάνετε μεγάλο λάθος αν πιστεύετε οτι ο Βλίζαρντ είναι πιτσιρικάς (ανήλικος δλδ)...

Μεγάλο λάθος...

30φεύγα είναι χαλαρά.

Αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Σημασία έχει οτι όλα τα φόρουμς έχουν δίκιο...
Και μια χούφτα ανθρώπων που έχει δει, έχει κρίνει, εχει δοκιμάσει, έχει τεσταρει, εχει πειραματιστεί, δεν μπορεί παρά να λέει μαλακιες....
συγνώμη...

καραγκιοζιλίκια ήθελα να πω.

Το BR ειναι ανώτερο τεχνολογικά και δεν το αμφισβητούμε αυτό. Μεγαλύτερη χωριτηκότητα. μονο αυτό όμως. τίποτε άλλο. Απλά βγήκε στην αγορά, όπως έβγαλε η Microsoft τα Vista, όπως έβγαλε η Blizzard το World of Warcraft, όπως έβγαλε η Codemasters το Dungeons & Dragons OnLine.

Οι χρήστες πλήρωσαν για να γίνουν beta testers...

βγήκαν στην αγορά χωρίς να είναι έτοιμα και τα φτιάχνουμε κατα την διάρκεια...

ευλογησοοοοοοοοοοοοοοοον

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.242
Members
38.293
Νεότερο μέλος
KosmasTR