Denon AVR 3808 vs Onkyo TX-SR875

Reaction score
3.618
ρίσκο οι αγορές από έξω , αλλά σίγουρα δεν υπάρχει φτηνότερος τρόπος , επιστροφής/αποστολής? (ΚΤΕΛ ας πούμε?)

Reaction score
0
Ενας απο τους λογους που πηρα τον Denon ,ηταν ακριβως αυτο το σκηνικο!wall_1
Να σημειωσω οτι ειχα στειλει και mail στην μαμα Onkyo για την απαραδεκτη αντιπροσωπευση τους και με συνδεσαν με Καιρο!Γι'αυτο και ειπα δεν δινω δεκαρα στην εταιρεια τους!Μπορει να εφτειαξαν εναν super ενισχυτη αλλα τι να το κανω?Να μπλεξω με φαντασματα και αισχροκερδοφορους?Να μου λειπει!
Παντα να κανετε αγορες εντος της Ελλαδας ,οταν αυτες συμφερουν οικονομικα και να προτιματε εταιρειες με αριστο after market support!
Αυτα απο τον μικρο Βουδα!:smoking:

Reaction score
3.618
Να αναφέρω επίσης ότι , σύμφωνα με τον ήχο και το τεστάκι στους νέους ενισχυτές των 1000ων Ευρώ , οι μισοί κάνουν upsacale στις αναλογικές (αδιάφορο θα έλεγα) και δεν παίζουν τα νέα φορμά ήχου, ενώ όσοι τα παίζουν δεν έχουν upscale!

πολύ μπέρδεμα ρε αδερφέ!

Άντε να δούμε και τη marantz!

Reaction score
0
Και η απαντηση της Onkyo για το αν ισχυει η εγγυηση στην Ελλαδα ,αν αγοραστηκε απο το εξωτερικο :

thank you very much for your message and your interest in ONKYO products. You have reached the support/help desk for ONKYO Europe.Unfortunately it is absolutely impossible to grant international warranty on our products, since they are not identical throughout our world market's. Also service, support, spare parts and other issues have to be organized and cause overhead work and costs which have to be limited as much as possible in order to keep our products competitive not only on quality and features but also price. In general and any case we strictly and strongly recommend to our customer to only buy products within their territory or country of citizenship and from/via their authorized onkyo distributor/dealer.The only chance to claim and receive warranty service is to bring the unit back to the dealer where you have bought it! Of course you can receive service from our local agent but at typical service charge condition only. We are very sorry for this inconvenience but kindly ask for your understanding.For further information please contact your local ONKYO distributor (look at: www.onkyo.net ):
Πηγη απο γειτονικο club!

Επειδη δεν γνωριζω αν επιτρεπεται αυτη η δημοσιευση,παρακαλω να την διαγραψουν οι admins αν κρινουν οτι πρεπει!:prof:

Τα συμπερασματα δικα σας κυριοι!:crazy_1:

Reaction score
3.618
Of course you can receive service from our local agent but at typical service charge condition only...

δε δοκιμάζεις , μπορεί να σου βγει πιο φτηνά , δεδομένου ότι μπορεί να είναι καμμιά μικρή ζημιά!

Reaction score
0
Of course you can receive service from our local agent but at typical service charge condition only...

δε δοκιμάζεις , μπορεί να σου βγει πιο φτηνά , δεδομένου ότι μπορεί να είναι καμμιά μικρή ζημιά!
Οχι φιλε μου!Δεν θα εδινα ουτε 1 cents στους απατεωνες !Καινουριος ειναι,εγγυηση εχει!Φτειαχτε το!Ευρωπαικη ενωση ειμαστε!Αυτη πρεπει να ειναι η νοοτροπια μας σαν καταναλωτες!:mad_3: Αλλιως να το πω λαικα,εχεις και αλλου πορτοκαλιες....

Reaction score
0

Εγω εχω παρει Denon!Απλα μεταφερω αναδημοσιευσεις παθοντων~!:happy_4:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
αχ ευρωπη
αχ ευρωπη εσυ μας μαρανες
εσυ μας μαρανες
ρε φατουρο που θελουν οι σοβαροφανεις ευρωπαιοι
δηλαδη αμα παρω μερσεντες απο τη γερμανια και χαλασει στη ελλαδα να τους τη στειλω με κουριερ)( )( )( )( )( )( )( )( )( )( )( )( )( )( )( )( )( )( )( )( )( )( )( )( )( )( )(

Reaction score
5
Ενας απο τους λογους που πηρα τον Denon ,ηταν ακριβως αυτο το σκηνικο!wall_1
Να σημειωσω οτι ειχα στειλει και mail στην μαμα Onkyo για την απαραδεκτη αντιπροσωπευση τους και με συνδεσαν με Καιρο!Γι'αυτο και ειπα δεν δινω δεκαρα στην εταιρεια τους!Μπορει να εφτειαξαν εναν super ενισχυτη αλλα τι να το κανω?Να μπλεξω με φαντασματα και αισχροκερδοφορους?Να μου λειπει!
Παντα να κανετε αγορες εντος της Ελλαδας ,οταν αυτες συμφερουν οικονομικα και να προτιματε εταιρειες με αριστο after market support!
Αυτα απο τον μικρο Βουδα!:smoking:
Εγω παλι επειδη δε με νοιαζει τι κανει η καθε εταιρια γιατι δε θα αγορασω μετοχες της, αλλα ενισχυτη της και επειδη απλα ηθελα εναν super οπως λες ενισχυτη, παρηγγειλα τον 875...
Παντα κανω αγορες εκτος Ελλαδας και ποτε δεν ειχα προβλημα support...

Δε θα πληρωσω στη denon και σε καμια αλλη denon υπερτιμημενα προιοντα τη στιγμη που υπαρχουν καλυτερα σε καλυτερη τιμη... Ειναι σα να αγορασες το Mercendes C200 πιο ακριβα απο το BMW 335 και να επιμενεις οτι πηρες οτι καλυτερο μπορουσες στην αγορα... :crazy_1::crazy_1:

Reaction score
150
Δηλαδή εγώ έπρεπε να πληρώσω 3000 Ευρώ τον Ονκυο 905 στην Ελλάδα ενώ τον πλήρωσα 1839 από Γερμανία?

Και διάκοπές να τον στέλνω κάθε χρόνο στη Γερμανία πάλι συμφέρει....(που λέει ο λόγος),

Εν πάσει περιπτώσει ο Budas έχει και μερικό δίκιο αλλά και η Denon το ίδιο κάνει! Χρεώνει χωρίς λόγο σε σχέση με τον ανταγωνισμό και μου θυμίζει τη Sony σε αυτή τη φάση που την έχει ψωνίσει και δεν βλέπει τον ανταγωνισμό. Έτσι τα κατάφερε να γίνει από πρώτη στις κονσόλες τελευταία με το PS3 (το έχω).

Εμένα πάντως η Onkyo μου έχει απαντήσει δύο φορές που έστειλα mail. Τωρά το τι θα πληρώσω και που δεν με ενδιαφέρει και αυτό που μετράει είναι ο τελικός λογαριασμός στην τσέπη μου που είναι χαμηλότερος από τη Γερμανία. Ακόμα κι αν χρειατεί επισκευή.

Reaction score
3
Οχι φιλε μου!Δεν θα εδινα ουτε 1 cents στους απατεωνες !Καινουριος ειναι,εγγυηση εχει!Φτειαχτε το!Ευρωπαικη ενωση ειμαστε!Αυτη πρεπει να ειναι η νοοτροπια μας σαν καταναλωτες!:mad_3: Αλλιως να το πω λαικα,εχεις και αλλου πορτοκαλιες....
Φίλε Boudas, έχεις σωστή νοοτροπία μεν και την επικροτώ
Αυτά που λες θα έπρεπε να ισχύουν στο ακέραιο αν υπήρχε Onkyo Hellas
Από τη στιγμή όμως που δεν υπάρχει και κάποιος τρίτος πρέπει να σε εξυπηρετήσει και αυτός ο τρίτος δεν έχει βγάλει λεφτά από τη μεταπώληση έτσι ώστε να σε έχει υπολογίσει και στα κόστοι του. Αρα πως να σου δώσει δωρεάν κάτι που σ' αυτόν έχει κόστος?
Εκτιμώ, χωρίς να μπορώ να ξέρω επακριβώς, ότι το μοντέλο κάλυψης της Onkyo είναι τέτοιο που δεν καλύπτει τις περιπτώσεις αγοράς από μία χώρα και εξυπηρέτηση από dealer άλλης.

Ο πρώτος λόγος, χωρίς να είναι ο μόνος, που μία πολυεθνική θα σκεφτεί να αλλάξει αντιπρόσωπο είναι η πτώση των πωλήσεων.
Τα παράπονα κάποιον μπορεί να τα ακούνε με στοργή ή και με αγανάκτηση αλλά μέχρι εκεί...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.593
Σας μεταφέρω την εμπειρία μου απ'ο τον Onkyo 875, που παρέλαβα την προηγούμενη παρασκευή από την Γερμανία (schlauershoppen), μέ UPS σε 5 ημέρες, αλλά και τη σύγκριση που έκανα με τον Denon 3802 που είχα μέχρι τώρα. Να διευκρινήσω κατ' αρχάς ότι, λόγω του ότι έχω 3 συσκευές με σύνδεση HDMI (PS3, Sony DVD-R 1010, και Denon DVD 2910), χρησιμοποιούσα τον DVDO iScan 30 για να δώσω 1080p στον Sony Ruby. Έτσι είχα τη δυνατότητα (και την υπομονή!) να κάνω απ' ευθείας σύγκριση στην εικόνα (DVDO- Onkyo), αλλά και στον ήχο (Denon- Onkyo)
1. α. Στην εικόνα με ψηφιακό σήμα 1080p, ο επεξεργαστής Reon του Onkyo με απάλλαξε από κάποια κολλήματα στην οριζόντια κίνηση της κάμερας που είχα παρατηρήσει στο BD Spiderman 3 (εκεί φαίνεται η επεξαργαστική ισχύς του Reon)
β. Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά εικόνας όταν αφήνω τον Onkyo να κάνει upscaling από τα 480p-576i του dvd στα 1080p από το να δώσω 720p ή 1080i από τα Denon 2910- Sony 1010
γ. Σε αναλογικό σήμα (component από το Denon 2910) ή τηλεοπτικό από τον δέκτη του Sony 1010, η διαφορά είναι τόσο κραυγαλέα σε σχέση με τον DVDO Iscan 30, που μου φαίνονται περίεργα τα σχόλια για την επεξεργαστική ικανότητα του Reon σε αναλογικό σήμα.
2. α. Στον κινηματογραφικό ήχο η λειτουργία THX Cinema είχε μιά καταλυτική επίδραση στον διαχωρισμό των καναλιών, στον εντοπισμό των εφέ αλλά και σε όλο το ηχητικό πεδίο. σε σημείο που να θέλω πλέον να ξαναδώ όλες τις καλές ταινίες πάλι από την αρχή!
β. Στην μουσική όμως μου φάνηκε πιό σκληρός από τον Denon 3802.
Βέβαια το σύστημα που έχω είναι αφιερωμένο στο Home Cinema (και σε αποκλειστικό χώρο), οπότε δεν με χάλασε ιδιαίτερα.
Τελικά μου φαίνεται ότι η αγορά του Onkyo άρχισε να με αποζημιώνει από το πρώτο λεπτό. Ας ελπίσουμε μόνο να μην χρειαστεί να έρθω σε "επαφή" με την ελληνική αντιπροσωπεία.

Γιάννης

nzg

Reaction score
0
Πολύ ενδιαφέρον το thread. Είμαι μεταξύ αυτών των δύο ενισχυτών ή των αμέσως επόμενων μοντέλων 4308 (μου αρέσει το wifi που έχει) & TX-NR905.
Δε θα τον χρησιμοποιήσω άμεσα σαν home theater αλλά σαν στερεοφωνικό με τα elac fs 247 (τα οποία είναι αρκετά απαιτητικά από το ενισχυτικό). Τι προτείνεται? Επίσης μήπως υπάρχει κάποια “offtopic”καλύτερη λύση?

Reaction score
50
Φίλε μου καλωσήρθες. Αφού διάβασες το σχετικό thread νομίζω έχεις δει τις προτάσεις των μελών πάνω κάτω. Και για τους δυο ενισχυτές υπάρχουν τα συν και τα πλην. Αυτό που καλό θα ήταν να προσέξεις είναι τη χρήση για την οποία τον θες. Το λέω γιατί βλέπω πως σ' ενδιαφέρουν οι επιδόσεις στη μουσική που είναι ένας απ' τους παράγοντες διαφοροποίησης των δυο ενισχυτών. Τώρα βέβαια μπορεί και πάλι να ρίχνεις το βάρος στο home cinema απλά να θες τον ενισχυτή αρχικά μόνο για ακρόαση μουσικής.

Reaction score
0
Για την ενεημέρωση του Forum μας σας παραθέτω κάτω ΣΧΕΤΙΚΗ αλληλογραφία που έιχα με κατάστημα από γερμανία (φαίνεται) ποιο εχτές και σήμερα.

Hello again!

"That means that in this case you will cover the Return of the possible
defective item to you and the shipment of the replacement. Right!
--> Yes in case of Defective on Arrival we will cover the shipping costs
for exchange.

" The in stock items of the 875 model are updated with the latest
firmware?"
--> Yes, the receivers just arrived from Onkoy and are updated with the
latest firmware.

"And the Ethernet adaptor, USB and some more WATTS are the only difference
between these two models"
--> Not this I would know.

Best regards

schlauershoppen.de
[email protected]
Tel +49 (0) 40/484 077 33
Fax +49 (0) 40/484 077 31
www.schlauershoppen.de

-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Gesendet: Donnerstag, 17. Januar 2008 11:44
An: 'schlauershoppen.de'
Betreff: RE: schlauershoppen.de Kontakt

Hello xxxxxxxxxx

Thank you for your quick replay. That is good! That means that in this
case
you will cover the Return of the possible defective item to you and the
shipment of the replacement. Right!

And just to clarify something that troubles me. The in stock items of the
875 model are updated with the latest firmware? (1.05)??? And the Ethernet
adaptor, USB and some more WATTS are the only difference between these two
models

Thank you in advance.

Best regards,

xxxxxxxxxxxxxxxxx

-----Original Message-----
From: schlauershoppen.de [mailto:[email protected]]
Sent: Wednesday, January 16, 2008 10:10 PM
To: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Subject: AW: schlauershoppen.de Kontakt

Hello xxxxxxx,

yes of course we will cover the shipping cost in case of any Defective on
Arrival.

The problem is that the Onkyo TN-NR905 is no available at the moment.
Onkyo is having EU-wide difficulties delivering this model. We cannot name
a concrete delivery-date at present (probably it will last longer than 2
months)...

Maybe an alternative could be the TX SR875 (without network-connection):
It's in both colours in stock and could be shipped immediately.

If you have any further questions don't hesitate to contact us.

Best regards
xxxxxxxxxxxxxxxxxx

schlauershoppen.de
[email protected]
Tel +49 (0) 40/484 077 33
Fax +49 (0) 40/484 077 31
www.schlauershoppen.de

-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: xxxxxxxxxxxxxxxx[mailto:[email protected]]
Gesendet: Mittwoch, 16. Januar 2008 16:09
An: schlauershoppen.de
Betreff: schlauershoppen.de Kontakt

Dear Sir, Madam

My intetion is to buy from your company an Onkyo Tx Sr905 Av Receiver
on Feb 2008. My question and off course my final decision factor is:
In Case that the itam cames DOA (Defective on Arrival) do you cover
the shipping cost off the replacement?

Thank you in advance,

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Greece, ATHENS

Reaction score
3
Σίγουρα τη μόνη κάλυψη που ζητάς είναι το DOA (Dead on Arrival, το ξέρω)?
Σε άλλη περίπτωση αναλαμβάνεις εσύ και το στείλε και το φέρε?

Reaction score
0
Look.. Από την μέχρι τώρα πέιρα μου με ψηφιακά μηχανήματα τέτοιου τύπου (AV Receiver) Έχω καταλάβει ότι αν είναι κάτι να χαλάσει θα αργήσει πολύ! Ο λόγος είναι απλός, γιατί δεν έχουν κινούμενα μέρη και οπτικά κλπ κλπ κλπ όπως τα DVDs κλπ. Άρα απλά ενδιαφέρει τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση! Στην απίθανη περίπτωση που χαλάσει ΕΝΤΟΣ εγγυήσεως απλά "ρίχνεις" τα μούτρα σου, πας στον Αντιπρόσωπο, πληρώνεις το κάτι τις΄και στο φτιάχνουν. Πάλι ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ είσαι.

Ή τρέχεις τους πάντες στα ευρωπαίκά δικαστήρια! :) ΕΝΑ δεδικασμένο χρειάζεται για αυτά ρε γμτ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.253
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87