Denon AVR 3808 vs Onkyo TX-SR875

Reaction score
5
Οι αναβαθμησεις που ανεφερα αφορουν τους 875-905, δεν ειναι απλα firmware update οπως ο 605 και σε αυτες οφειλονται οι καθυστερησεις...
Θα τον εχεις (προφανως) λιγες μερες αφου αρχισει να παραδιδει τα κομματια η ΟΝΚΥΟ στα καταστηματα εκει... (περιμενουμε πολλοι)

Reaction score
0
Ρε παίδες για τι είδους αναβαθμίσεις μιλάτε?
Ξέρει κανεις να μας πει η το λέτε έτσι γενικά?

Reaction score
0
Eτσι ακριβως ειναι !:cool_4:
Μη βιαστεις για dvd player HD η blue ray ,τη δουλεια σου θα την κανεις και με ενα pioneer 600 ή καλυτερα με ενα oppo !Οταν θα πεσουν οι τιμες στα μπλε δισκακια και βγουν στα video club ,τοτε ΟΛΟΙ θα παρουμε απο ενα!:crazy_3:
Ναι εχεις απολυτο δικιο σ'αυτο...Για την ωρα κανω τη δουλεια μου με ενα απλο philips cineos ελα εχω φαει πακετο με τον ενισχυτη γιατι πουλησα τον παλιο (βρηκα καλη προσφορα) και πρεπει να παρω συντομα καινουριο γιατι δε μπορω να δω...Και δυστυχω δεν τα βλεπω να ειναι πολυ ξεκαθαρα τα πραγματα...

Reaction score
50
Αν ισχύουν τα περί αναβαθμίσεως των 875-905, για τους υπάρχοντες κατόχους τι προβλέπεται εφόσον πρόκειται για μια αναβάθμιση που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν μόνοι τους; Ρητορικό ερώτημα θα μου πείτε, αλλά φαντάζομαι ενδιαφέρει κάποιους.

Reaction score
0
Και μια ερώτηση από μένα. Καθαρά προενισχυτικά (pre) ποιός ειναι καλύτερος; Γιατί έχω την εντύπωση ότι όλοι είναι μία απ' τα ίδια (Denon, Marantz, Yamaha, Pioneer, Onkyo) ή φταίνε τα μη "εκπαιδευμένα" αυτιά μου.

Reaction score
150
Ok ας ρίξω λίγο φως στο Θεμα του 905. Για την ακρίβεια μόλις το παρέλαβα πριν δύο ημέρες και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος εκτός από ένα μικρό πρόβλημα. Το MASTER VOLUME KNOB δεν δουλεύει! Το γυρνάω δεξιά αριστερά και τίποτα. Ευτυχώς αυτό δεν επηρεάζει τη λειτουργία καθόλου μιας και χειρίζομαι τη φωνή από το τηλεκοντρόλ.

'Οσον αφορά το firmware έχει το καινούριο και το γνωρίζω από το SERIAL No. Τα αναβαθμισμένα μοντέλα έχουν τυπωμένο ένα "P" στην κούτα ακριβώς πριν το SERIAL.

Αν εξαιρέσουμε το ξενέρωμα το VOLUME KNOB που πιο πολύ διακοσμητικό είναι όλα τα άλλα είναι άψογα.

Ο 905 είναι συνδεδεμένος με:

TV: SAMSUNG 52" LEM86 Full HD - 1080p

HXEIA: Μπροστά 2Χ KEF IQ9, Κέντρο KEF IQ6, Πίσω Warfadale Diamond 8.2, SUB KEF PW3500

'Εχω συνδέσει τα εξής:

- PS3
Παίζει άψογα και σήμερα θα δοκιμάσω και DTS HD MASTER AUDIO Blue Ray
Το σήμα το κάνει passthrough ως έχει και δεν υπάρχει ουδέ μια διαφορά απο 1080p σε 1080p. Ο ήχος παίζει άψογα και σήμερα θα σας πω εντυπώσεις απο DTS HD.

-XBOX360 ELITE
Και εδώ κανένα πρόβλημα απολύτως το σήμα ανέπαφο απο 1080p σε 1080p.
-Wii
Εδώ μπορώ να πω ότι έχουμε βελτίωσει μιας και γίνεται upscale σε 1080p από component συνδεση.

-HTPC με κάρτα ήχου Auzentech X-Meridian
Το PC έχω συνδέσει απ'ευθείας στην TV γιατί κάτι δεν πήγαινε καλά με το monitor detection όταν το βάζω πάνω στον ενισχυτή αλλά βαριέμαι να ασχοληθώ με VISTA 64bit, ATI drivers και Onkyo HDMI όλα σε ένα τη στιγμή που δεν υπάρχει λόγος.

Το επίμαχω ζήτημα είναι η X-Meridian και μέχρι στιγμής την έχω συνδέσει ψηφιακά γιατί τα RCA που πήρα είναι κοντά και δεν φτάνουν μέχρι τον ONKYO αλλά αυτό θα αλλάξει (ΘΕΣΗ). Τα mp3 παίζουν καλά αλλά φαίνεται το χαμηλό bitrate τους σε σχέση με FLAC ας πούμε. Τα DOLBY DIGITAL και DTS και αυτά άψογα ακόμα και από matroska HD Movies με AC3Filter.

Επίσης το Dolby Prologic ΙΙ για 2Ch----> 5.1 μουσική ακούγεται φανταστικό.

Το ζήτημα εδώ είναι ότι δεν μπορώ να τον βάλω δυνατά γιατό έχω 10 ημερών μωρό στο σπίτι οπότε με το μαλακό και κλειστές όλες τι πόρτες.

Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει να παίξω mp3 μεσω δικτύου και Internet Radio.

Τέλος για κάποιους που ρώτησαν:

- Οι αγορές απο Γερμανία δεν έχουν δασμούς ούτε τελωνεία (ισχύει για όλη την Ευρωπαϊκή ένωση)

- Έγω τον παρέλαβα από UPS στο σπίτι μου.

- Αν σας χαλάσει πρέπει να τον στείλετε έξω για την εγκύηση ή να τον φτίαξετε εδώ με χρέωση (θα το τσεκάρω τι γίνεται με επισκευή εδώ).

Αυτά προς το παρόν αν θέλετε κάτι ρωτήστε ελεύθερα.

Reaction score
0
@ JargonGR
Kαλοριζικος φιλε μου,να τον χαιρεσαι!:bravo:
Τον εχεις δοκιμασει σε αναλογικο σημα να σου δωσει εικονα 1080p?

Reaction score
0
Ok ας ρίξω λίγο φως στο Θεμα του 905. Για την ακρίβεια μόλις το παρέλαβα πριν δύο ημέρες και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος εκτός από ένα μικρό πρόβλημα. Το MASTER VOLUME KNOB δεν δουλεύει! Το γυρνάω δεξιά αριστερά και τίποτα. Ευτυχώς αυτό δεν επηρεάζει τη λειτουργία καθόλου μιας και χειρίζομαι τη φωνή από το τηλεκοντρόλ.

'Οσον αφορά το firmware έχει το καινούριο και το γνωρίζω από το SERIAL No. Τα αναβαθμισμένα μοντέλα έχουν τυπωμένο ένα "P" στην κούτα ακριβώς πριν το SERIAL.

Αν εξαιρέσουμε το ξενέρωμα το VOLUME KNOB που πιο πολύ διακοσμητικό είναι όλα τα άλλα είναι άψογα.

Ο 905 είναι συνδεδεμένος με:

TV: SAMSUNG 52" LEM86 Full HD - 1080p

HXEIA: Μπροστά 2Χ KEF IQ9, Κέντρο KEF IQ6, Πίσω Warfadale Diamond 8.2, SUB KEF PW3500

'Εχω συνδέσει τα εξής:

- PS3
Το σήμα το κάνει passthrough ως έχει και δεν υπάρχει ουδέ μια διαφορά απο 1080p σε 1080p. Ο ήχος παίζει άψογα και σήμερα θα σας πω εντυπώσεις απο DTS HD.

-XBOX360 ELITE
Και εδώ κανένα πρόβλημα απολύτως το σήμα ανέπαφο απο 1080p σε 1080p.
-Wii
Εδώ μπορώ να πω ότι έχουμε βελτίωσει μιας και γίνεται upscale σε 1080p από component συνδεση.

-HTPC με κάρτα ήχου Auzentech X-Meridian
Το PC έχω συνδέσει απ'ευθείας στην TV γιατί κάτι δεν πήγαινε καλά με το monitor detection όταν το βάζω πάνω στον ενισχυτή αλλά βαριέμαι να ασχοληθώ με VISTA 64bit, ATI drivers και Onkyo HDMI όλα σε ένα τη στιγμή που δεν υπάρχει λόγος.

Το επίμαχω ζήτημα είναι η X-Meridian και μέχρι στιγμής την έχω συνδέσει ψηφιακά γιατί τα RCA που πήρα είναι κοντά και δεν φτάνουν μέχρι τον ONKYO αλλά αυτό θα αλλάξει (ΘΕΣΗ). Τα mp3 παίζουν καλά αλλά φαίνεται το χαμηλό bitrate τους σε σχέση με FLAC ας πούμε. Τα DOLBY DIGITAL και DTS και αυτά άψογα ακόμα και από matroska HD Movies με AC3Filter.

Επίσης το Dolby Prologic ΙΙ για 2Ch----> 5.1 μουσική ακούγεται φανταστικό.

Το ζήτημα εδώ είναι ότι δεν μπορώ να τον βάλω δυνατά γιατό έχω 10 ημερών μωρό στο σπίτι οπότε με το μαλακό και κλειστές όλες τι πόρτες.

Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει να παίξω mp3 μεσω δικτύου και Internet Radio.

Τέλος για κάποιους που ρώτησαν:

- Οι αγορές απο Γερμανία δεν έχουν δασμούς ούτε τελωνεία (ισχύει για όλη την Ευρωπαϊκή ένωση)

- Έγω τον παρέλαβα από UPS στο σπίτι μου.

- Αν σας χαλάσει πρέπει να τον στείλετε έξω για την εγκύηση ή να τον φτίαξετε εδώ με χρέωση (θα το τσεκάρω τι γίνεται με επισκευή εδώ).

Αυτά προς το παρόν αν θέλετε κάτι ρωτήστε ελεύθερα.
Καλορυζικοs κατ,αρχην,και εγω τον περιμενω εδω και τρειs εβδομαδεs και ακομη τιποτα νεο.Εσυ ποσο καιρο τον περιμενεs.Με αντικαταβολη τον πηρεs απο γερμανια,και απο ποιο καταστημα.Εγω τον εχω παραγγειλει απο http://www.schlauershoppen.de/home-cinema/AV-Receiver:::1_21.html.
Ακομα λεει 1-2 εβδομαδεs αναμονη.Πωs γινετε εσυ να τον πηρεs προχθεs ενω εχω διαβασει στο side οτι αρκετοι τον περιμενουνε εδω και καιρο.Ευχαριστω παντοs και περιμενω νεα σου???

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Denon AVR 3808 vs Onkyo TX-SR875

'Εχω συνδέσει τα εξής:

- PS3
Καλορίζικος.........πολύ καλή επιλογή..........:cool_4:........το PS3 δεν υποστηρίζει DTS HD Master Audio........κανένα player δεν το υποστηρίζει........τουλάχιστον προς το παρόν........:sad:

Reaction score
150
@ JargonGR
Kαλοριζικος φιλε μου,να τον χαιρεσαι!:bravo:
Τον εχεις δοκιμασει σε αναλογικο σημα να σου δωσει εικονα 1080p?
Έχω συνδέσει τον αποκωδικοποιητή της Nova μέσω S-Video και η διαφορά είναι εμφανής και στην εικόνα αλλά κυρίως στα χρώματα που είναι πολύ πιο ζωντανά. Το σήμα είναι 1080p και το βλέπω με το Info button της τηλεόρασης μου.

Καλορυζικοs κατ,αρχην,και εγω τον περιμενω εδω και τρειs εβδομαδεs και ακομη τιποτα νεο.Εσυ ποσο καιρο τον περιμενεs.Με αντικαταβολη τον πηρεs απο γερμανια,και απο ποιο καταστημα.Εγω τον εχω παραγγειλει απο http://www.schlauershoppen.de/home-cinema/AV-Receiver:::1_21.html.
Ακομα λεει 1-2 εβδομαδεs αναμονη.Πωs γινετε εσυ να τον πηρεs προχθεs ενω εχω διαβασει στο side οτι αρκετοι τον περιμενουνε εδω και καιρο.Ευχαριστω παντοs και περιμενω νεα σου???
Λοιπόν τον πήρα από Γερμανία με τραπεζική πληρωμή. Επίσης τον πηρά τώρα ύστερα από 4 μήνες αναμονή αλλά είχα ακυρώσει την πρώτη παραγγελία από το www.ce24.de (ΜΑΚΡΙΑ!) και μετα αγόρασα από το http://www.tsn-cd.de/index.htm . Κι εγώ όταν έκανα την παραγγελία 2 εβδομάδες έλεγε αλλά περίμενα 4 και αυτό τον Οκτώβρη. Κάνε υπομονή και θα έρθει, εγώ προσπαθούσα να πάρω ενισχυτή από τον Ιούλιο πρώτα τον 875 και αφού βαρέθηκα πήγα στον 905 (ε, έχει και τα extra του).

Καλορίζικος.........πολύ καλή επιλογή..........:cool_4:........το PS3 δεν υποστηρίζει DTS HD Master Audio........κανένα player δεν το υποστηρίζει........τουλάχιστον προς το παρόν........:sad:

Η αλήθεια είναι ότι η ένδειξη στην οθόνη το ενισχυτή ήταν Multichannel Audio επιδή το PS3 ΔΕΝ υποστηρίζει DTS HD αποκωδικοποίηση. Αν όμως υπήρχε (υπάρχει?) τρόπος να περαστεί το σήμα χωρίς παρεμβολή του player τοτε θα το έπαιζε ο Onkyo o οποίος υποστηρίζει. Απ'οσο ξέρω όμως προς το παρον δεν επιτρέπεται η ψηφιακή μεταφορά τέτοιου Audio από κανέναν BD PLAYER. (Ε ρε HTPC που έχει να πέσει στο μέλλον με X-Meridian + Digital DIN expansion + ???? Player).

Στην οθόνη του Onkyo εγώ έβλεπα μόνο την ένδειξη Multichannel Audio και όχι DTS HD το οποίο συμβαίνει γιατί το σήμα έρχεται ως LINEAR PCM και όχι Bitstream αν δεν κάνω λάθος.

Τέλος ένα παράδοξο το δισκάκι (Fantastic Four: Rise of the Silever Surfer) για English track DTS ως μόνη επιλογή είχε μόνο DTS HD Master Audio 5.1 το οποίο και διάλεξα και έπεξε άψογα ως ποιότητα.

Άρα δυο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν Α) Το DTS HD Master... είναι backwards συμβατό και γινόταν down sampling σε νορμαλ DTS Β) Επαιζε κανονικά. Κάτι είχα διαβάσει αλλά δεν θυμάμαι που, θα το ψάξω...

Reaction score
0

Την Τριτη ερχεται και ο Denon 3808 :cool_8: ,θα σας μεταφερω εντυπωσεις !!!
Aντε με το καλό,αλλά...θα μας βάλεις στην μπρίζα πάλι μάλλον!!

Reaction score
0
@JargonGR

Kαλοριζικος φιλε . :bravo:
Ωραια παρουσιαση- εντυπωσεις. :cool_4:
Βαλε και καμμια φωτο να...αγριευόμαστε οι υπολοιποι .:happy_9:

@Budas
Μικρε Βουδα :happy_8: με το καλο να τον δεχτεις . :bravo:
Περιμενουμε εντυπωσεις -αναλυτικη παρουσιαση -φωτος .

Μηπως τις εντυπωσεις -παρουσιασεις απο τα "μηχανακια"
να ηταν σε ξεχωριστο topic ?

Reaction score
0
Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια!:happy_4:

Περιμενουμε εντυπωσεις -αναλυτικη παρουσιαση -φωτος .

Μηπως τις εντυπωσεις -παρουσιασεις απο τα "μηχανακια"
να ηταν σε ξεχωριστο topic ?
Αυτο εννοειται !!!:cool_3:

Reaction score
150
@JargonGR

Kαλοριζικος φιλε . :bravo:
Ωραια παρουσιαση- εντυπωσεις. :cool_4:
Βαλε και καμμια φωτο να...αγριευόμαστε οι υπολοιποι .:happy_9:

ΟΚ Μερικές φωτο..

Ο ONKYO

Και οι φίλοι του...

Bi-amped Ηχεία

Και όλη η παρέα μαζί..

Η αλήθεια είναι ότι η γυναίκα μου τα κοιτάει με μισό μάτι όλα αυτά στο σαλόνι αλλά μέχρι τον Απρίλιο που μετακομίζουμε και πάνε σε playroom.

Επίσης συμφωνό μήπως να κάνουμε ένα thread για εντυπώσεις ή για κάθε ενισχυτή? Υπάρχει είδη ένα thread για τον 905 πάντως.

Reaction score
0

Τέλος ένα παράδοξο το δισκάκι (Fantastic Four: Rise of the Silever Surfer) για English track DTS ως μόνη επιλογή είχε μόνο DTS HD Master Audio 5.1 το οποίο και διάλεξα και έπεξε άψογα ως ποιότητα.

Άρα δυο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν Α) Το DTS HD Master... είναι backwards συμβατό και γινόταν down sampling σε νορμαλ DTS Β) Επαιζε κανονικά. Κάτι είχα διαβάσει αλλά δεν θυμάμαι που, θα το ψάξω...
Τα DTS HD Master Sudio και DTS HD High Resolution Audio είναι συμβατά με το απλό DTS οπότε δεν χρειάζεται να περιέχεται ξεχωριστό DTS track.......σε αντίθεση με τα Dolby TrueHD και Dolby Digital Plus που πρέπει να υπάρχει ξεχωριστό track σε απλό Dolby Digital.........ελπίζω να βοήθησα.........:happy_4:

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Denon AVR 3808 vs Onkyo TX-SR875

Τα DTS HD Master Sudio και DTS HD High Resolution Audio είναι συμβατά με το απλό DTS οπότε δεν χρειάζεται να περιέχεται ξεχωριστό DTS track.......σε αντίθεση με τα Dolby TrueHD και Dolby Digital Plus που πρέπει να υπάρχει ξεχωριστό track σε απλό Dolby Digital.........ελπίζω να βοήθησα.........:happy_4:
Ευχαριστώ, οπότε έπαιζε με απλό DTS και μένει να αποφασίσει η SONY να προσθέσει αυτή τη δυνατότητα στο PS3 (αν το κάνει ποτέ). Αλλιώς όπως είπα και πριν μια άλλη καλή λύση στο μέλλον θα ήταν player και decoding μέσω HTPC (με φθηνά drives) και πέρασμα στον ενισχυτή αναλογικά.

Απορώ όμως πού υποτίθεται ότι μπορεί να ακούσει κάποιος αυτά τα φορμά που υπάρχουν σε μερικούς τίτλους..

Reaction score
0
Επίσης συμφωνό μήπως να κάνουμε ένα thread για εντυπώσεις ή για κάθε ενισχυτή? Υπάρχει είδη ένα thread για τον 905 πάντως.
Ειναι κριμα να μην το κανεις!Πολυ ωραιες φωτογραφιες http://good-times.webshots.com/album/561488847vmvKCw ,αξιζε η αναμονη του!!!!Ειδικα η συνολικη εικονα του συστηματος σου ειναι ολα τα λεφτα!:bravo:

Reaction score
0
Για οσους κρνουν σκοπιμο να παραγγελνουν απο εξω ,δειτε τι μπορει να συμβει!
"Νεωτερα απο το μετωπο.Ο ενισχυτης ειναι εντελος νεκρος στο τμημα του video.Tιποτα ουτε απο hdmi ουτε απο component ουτε καν απο composite.Tο μηχανημα δεν δουλεψε ποτε ουτε για μια στιγμη.Ενημερωνω λοιπον το καταστημα (http://www.schlauershoppen.de/ ) και μου λενε οτι ευχαριστως να τους τον στειλω πισω να τον ελεγξουν και αν οντως εχει προβλημα να τον αντικαταστησουν.Μεχρι εδω ολα τελεια.Μου λενε να τον στειλω ειτε με UPS ειτε με DHL.Εγω υποθετω οτι η αποστολη θα γινει με χρεωση παραληπτη και πηγαινω στην DHL με τον ενισχυτη αγκαλια (30kg συσκευασμενος) οπου μαθαινω οτι αποστολες στο εξωτερικο με χρεωση παραληπτη δεν γινονται γι αυτο θα πρεπει να ρωτησω τον αριθμο λογαριασμου του καταστηματος στην DHL για να γινει απευθειας η χρεωση.Την επομενη μερα νεο τηλεφωνημα στο καταστημα.Μου λενε λοιπον οτι η χρεωση για να παει πισω το μηχανημα που δεν δουλεψε ΠΟΤΕ ειναι δικη μου και οτι αν αποδειχθει χαλασμενος θα μου στειλουν τον καινουριο χωρις μεταφορικα.Και εδω υπαρχει το προβλημα.Για να ερθει ο ενισχυτης πληρωσα 40 ευρω μεταφορικα, για να τον στειλω εγω πισω με UPS χρειαζονται 246,38 ευρω και με DHL περιπου 480 ευρω αλλα οι ανθρωποι μου ειπαν οτι θα μου κανονισουν εκπτωση και να υπολογιζω περιπου 200 ευρω.Εναλακτικες που εχω ειναι να τον ντυσω με λαμπακια και να τον βαλω κατω απο το χριστουγενιατικο δεντρο περιμενοντας το πνευμα των Χριστουγεννων να κανει το θαυμα του οσο εγω θα σκεφτομαι ποσο μ@λ@κ@ς ειμαι που αγορασα απο Γερμανια"
Πηγη απο γειτονικο club!

Επειδη δεν γνωριζω αν επιτρεπεται αυτη η δημοσιευση,παρακαλω να την διαγραψουν οι admins αν κρινουν οτι πρεπει!:prof:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.251
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87