Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Σου είχα πει κάτι για το κόλπο ''Δούρειος Ίππος '' εν των έσω:138:Ήρθε η ώρα να αποχωρήσω από το thread... :144:
Μαρία θα γίνει και αυτό όμως.... πρώτα θα πρέπει να αποκαταστήσω την αλήθεια δη. για ποιο λόγο δημιουργήθηκαν αυτά τα τραγούδια .Φαντάζομαι ότι θα θέλουν πολλοί να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες.Παιδιά το θέμα με τα συγκεκριμένα βιντεάκια κουράστηκε... γιατί το ανακινείτε? Ό,τι έγινε, έγινε. Η συζήτηση μπορεί να προχωρήσει και γενικότερα... γνώμη μου...
Καλά τώρα είναι που μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο. :139:Μπράβο Pleo με αυτό το είχα αλλάξει:107:...Έχεις δίκιο!!!!!!!
Κατ΄αρχήν , ο σκοπός μου ήταν νά αναφέρω τά τραγούδια αυτά καθεαυτά. Αλλωστε ο τίτλος τού νήματος αυτό περιγράφει καί όχι "Εντεχνα αγαπημένα Video Clips"....Παρακαλώ τον audiophile62 να μου πει αν πραγματικά στα δύο τραγούδια που πολύ καλά έκανε και έβαλε, τα βίντεο είναι σύμφωνα με το κομμάτια και γιατί...Ευελπιστώ σε μια εποικοδομητική συζήτηση και μόνο.
[youtube]cHPcu-VeQmQ&feature=related[/youtube]
[youtube]P4k8Nogd6mE&feature=related[/youtube]
Και μετά μου λες Fedra να ξεχωρίζω το μουσικό μήνυμα του τραγουδιού από τον ερμηνευτή και τους πιθανούς λόγους που οδήγησαν στη σύνθεσή του... :121:
Κι απόρησες που δε θέλω να συμμετέχω στο thread... :138:
Άστο καλύτερα.
+1Για να μην σφαζόμαστε σε ξένο αχυρώνα θα συμφωνούσατε όλοι να ανοίξω ένα θέμα Πολιτική και Μουσική να τα πούμε εκεί?
Δεν είπα πάντως ποτέ ότι η ροκ σκηνή δεν έχει ψαγμένους στίχους....αντίθετα μάλιστα...ούτε σίγουρα αλλάζει η κατηγορία τους δηλ της ροκ σκηνής....αυτό δε σημαίνει όμως ότι όταν ο στίχος ο ψαγμένος όπως σωστά αναφέρεις δένει με ροκ μουσική δεν μπορεί κάποιος να μην το βάλει στα έντεχνα τραγούδια για τους λόγους που έχει ανοιχτεί αυτό το θέμα.
Δηλαδή
Τώρα πιστεύεις ότι οι Τρύπες δεν είχαν ψαγμένο στίχο ? Ποιός έγραφε τους στίχους τους?
Η ιστορία η δική σου.Κατ΄αρχήν , ο σκοπός μου ήταν νά αναφέρω τά τραγούδια αυτά καθεαυτά. Αλλωστε ο τίτλος τού νήματος αυτό περιγράφει καί όχι "Εντεχνα αγαπημένα Video Clips"....
Σωστά ας επιστρατεύσουμε την παραπληροφόρηση της γιουτούμπα να τα φέρω τούμπα....υπάρχουν και τα mp3 για να μην έβαζες βίντεο και μάλιστα αυτά τα δύο αίσχοι.....
Τώρα τό αν τό περιεχόμενο τους συμβαδίζει μέ τό οπτικό ντύσιμο τους , αυτό είναι δευτερεύουσας - αν καί όχι αμελητέας - σημασίας γιά τό συγκεκριμένο σκοπό.
Καθόλου δευτερεύουσας σημασίας είναι αυτά που διάλεξες με συγκεκριμένη εικόνα που για αυτή θα πούμε παρα κάτω
Συνήθως κάθε ακροατής οποιουδήποτε μουσικού έργου πλάθει συνειρμικά εικόνες πού ταυτίζονται μέ τό περιεχόμενο τού έργου καί φορτίζεται συναισθηματικά αναλόγως.
Κατά τή προσωπική μου άποψη στά δύο κομμάτια δέν υπάρχει αναντιστοιχία. Εχουν ντυθεί μέ οπτικό υλικό ανάλογο τόυ περιεχόμενου τού λόγου. Υλικό Ιστορικών γεγονότων πού σημάδεψαν τήν πορεία καί τήν εξέλιξη τού λαού καί τού τόπου. Η Ιστορία καταγράφεται στό συνειρμικό υποσυνειδητο καί ανασύρεται σέ κάθε αντίστοιχη αφορμή. Στό πρώτο κομάτι οι "εχθροί" ήταν ΚΑΙ τό προδοτικό φασιστικό καθεστώς τής χούντας μαζί μέ τά υπερατλαντικά αφεντικά τους .
ΝΟΜΙΖΕΙΣ
Στό δεύτερο κομάτι τί νά σού εξηγήσω? Τό οτι τό Μεγάλο μας Τσίρκο , γράφτηκε στη περίοδο τής παντοδυναμίας τής επτάχρονης τυρανίας καί έξέφρασε τό πόνο καί τά όνειρα ενός ολόκληρου λαού , πού σάν τρελλός τό αγκάλιασε καί τό τίμησε μέ ουρές ατελείωτες έξω απ τό θέατρο γιά ένα εισητήριο.....?
Δηλαδή κατά τή γνώμη σου , μέ τί θά έπρεπε νά ντύσουν οπτικά τά συγκεκριμένα κομάτια? Ισως μέ κάτι πιό ανώδυνο , κάτι πού νά τά ευνουχίζει νοηματικά , καθιστώντας τα "ακίνδυνα" στούς όποιους νοσταλγούς τέτοιων ανώμαλων Ιστορικών περιόδων ?
Είτε τό θέλουμε είτε όχι , είτε μάς αρέσει είτε όχι , η Ιστορία τού τόπου μας είναι αυτή καί δέν αλλάζει ούτε παραχαράσεται από όψιμους συμβιβαστές καί θολοκουλτουριάρικα ανθρωπάκια , πού κουβαλάνε νερό μέσα στήν ιστορική τους ανεπάρκεια στό μύλο τής "καθεστυκίας τάξεως".....