Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια

Reaction score
38
Απάντηση: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Μπράβο Pleo με αυτό το είχα αλλάξει:107:...Έχεις δίκιο!!!!!!!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343
Παιδιά το θέμα με τα συγκεκριμένα βιντεάκια κουράστηκε... γιατί το ανακινείτε? Ό,τι έγινε, έγινε. Η συζήτηση μπορεί να προχωρήσει και γενικότερα... γνώμη μου...

Reaction score
38

Ήρθε η ώρα να αποχωρήσω από το thread... :144:
Σου είχα πει κάτι για το κόλπο ''Δούρειος Ίππος '' εν των έσω:138:

Reaction score
38
Απάντηση: Re: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Παιδιά το θέμα με τα συγκεκριμένα βιντεάκια κουράστηκε... γιατί το ανακινείτε? Ό,τι έγινε, έγινε. Η συζήτηση μπορεί να προχωρήσει και γενικότερα... γνώμη μου...
Μαρία θα γίνει και αυτό όμως.... πρώτα θα πρέπει να αποκαταστήσω την αλήθεια δη. για ποιο λόγο δημιουργήθηκαν αυτά τα τραγούδια .Φαντάζομαι ότι θα θέλουν πολλοί να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες.

Νομίζω η συζήτηση θα πάρει άλλη τροπή γενικότερα σε ότι έχει να κάνει με στρατευμένη τέχνη και έντεχνο τραγούδι.
Όμως δεν προλαβαίνω σήμερα.:107:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Μπράβο Pleo με αυτό το είχα αλλάξει:107:...Έχεις δίκιο!!!!!!!
Καλά τώρα είναι που μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο. :139:

Τεσπα. Μάλλον δεν έχω καταλάβει 100% το λόγο της διαφωνίας.

Πάντως οι συναυλίες στις οποίες αναφέρεται η ταινία του Κούνδουρου έχουν και τέτοια μέσα:

[YOUTUBE]7inqyaTe77I&feature=related[/YOUTUBE]

Το βίντεο ξεκινάει με τον κόσμο στην κερκίδα να φωνάζει "Λαέ θυμίσου τον Νοέμβρη".

Για πες μου βρε Φαίδρα τελικά τα τραγούδια αυτά είναι στρατευμένη τέχνη; Κι όμως εκφράζανε σε συγκεκριμένη εποχή πολιτικές θέσεις.
Πραγματικά θέλω να μάθω και ρωτάω.

Reaction score
0

Παρακαλώ τον audiophile62 να μου πει αν πραγματικά στα δύο τραγούδια που πολύ καλά έκανε και έβαλε, τα βίντεο είναι σύμφωνα με το κομμάτια και γιατί...Ευελπιστώ σε μια εποικοδομητική συζήτηση και μόνο.
[youtube]cHPcu-VeQmQ&feature=related[/youtube]
[youtube]P4k8Nogd6mE&feature=related[/youtube]
Κατ΄αρχήν , ο σκοπός μου ήταν νά αναφέρω τά τραγούδια αυτά καθεαυτά. Αλλωστε ο τίτλος τού νήματος αυτό περιγράφει καί όχι "Εντεχνα αγαπημένα Video Clips"....
Τώρα τό αν τό περιεχόμενο τους συμβαδίζει μέ τό οπτικό ντύσιμο τους , αυτό είναι δευτερεύουσας - αν καί όχι αμελητέας - σημασίας γιά τό συγκεκριμένο σκοπό.
Συνήθως κάθε ακροατής οποιουδήποτε μουσικού έργου πλάθει συνειρμικά εικόνες πού ταυτίζονται μέ τό περιεχόμενο τού έργου καί φορτίζεται συναισθηματικά αναλόγως.
Κατά τή προσωπική μου άποψη στά δύο κομμάτια δέν υπάρχει αναντιστοιχία. Εχουν ντυθεί μέ οπτικό υλικό ανάλογο τόυ περιεχόμενου τού λόγου. Υλικό Ιστορικών γεγονότων πού σημάδεψαν τήν πορεία καί τήν εξέλιξη τού λαού καί τού τόπου. Η Ιστορία καταγράφεται στό συνειρμικό υποσυνειδητο καί ανασύρεται σέ κάθε αντίστοιχη αφορμή. Στό πρώτο κομάτι οι "εχθροί" ήταν ΚΑΙ τό προδοτικό φασιστικό καθεστώς τής χούντας μαζί μέ τά υπερατλαντικά αφεντικά τους .
Στό δεύτερο κομάτι τί νά σού εξηγήσω? Τό οτι τό Μεγάλο μας Τσίρκο , γράφτηκε στη περίοδο τής παντοδυναμίας τής επτάχρονης τυρανίας καί έξέφρασε τό πόνο καί τά όνειρα ενός ολόκληρου λαού , πού σάν τρελλός τό αγκάλιασε καί τό τίμησε μέ ουρές ατελείωτες έξω απ τό θέατρο γιά ένα εισητήριο.....?
Δηλαδή κατά τή γνώμη σου , μέ τί θά έπρεπε νά ντύσουν οπτικά τά συγκεκριμένα κομάτια? Ισως μέ κάτι πιό ανώδυνο , κάτι πού νά τά ευνουχίζει νοηματικά , καθιστώντας τα "ακίνδυνα" στούς όποιους νοσταλγούς τέτοιων ανώμαλων Ιστορικών περιόδων ?
Είτε τό θέλουμε είτε όχι , είτε μάς αρέσει είτε όχι , η Ιστορία τού τόπου μας είναι αυτή καί δέν αλλάζει ούτε παραχαράσεται από όψιμους συμβιβαστές καί θολοκουλτουριάρικα ανθρωπάκια , πού κουβαλάνε νερό μέσα στήν ιστορική τους ανεπάρκεια στό μύλο τής "καθεστυκίας τάξεως".....

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.244

Και μετά μου λες Fedra να ξεχωρίζω το μουσικό μήνυμα του τραγουδιού από τον ερμηνευτή και τους πιθανούς λόγους που οδήγησαν στη σύνθεσή του... :121:

Κι απόρησες που δε θέλω να συμμετέχω στο thread... :138:

Reaction score
0

Και μετά μου λες Fedra να ξεχωρίζω το μουσικό μήνυμα του τραγουδιού από τον ερμηνευτή και τους πιθανούς λόγους που οδήγησαν στη σύνθεσή του... :121:

Κι απόρησες που δε θέλω να συμμετέχω στο thread... :138:

???

Reaction score
7
Για να μην σφαζόμαστε σε ξένο αχυρώνα θα συμφωνούσατε όλοι να ανοίξω ένα θέμα Πολιτική και Μουσική να τα πούμε εκεί?

Reaction score
4.263

Δεν είπα πάντως ποτέ ότι η ροκ σκηνή δεν έχει ψαγμένους στίχους....αντίθετα μάλιστα...ούτε σίγουρα αλλάζει η κατηγορία τους δηλ της ροκ σκηνής....αυτό δε σημαίνει όμως ότι όταν ο στίχος ο ψαγμένος όπως σωστά αναφέρεις δένει με ροκ μουσική δεν μπορεί κάποιος να μην το βάλει στα έντεχνα τραγούδια για τους λόγους που έχει ανοιχτεί αυτό το θέμα.
Δηλαδή

Τώρα πιστεύεις ότι οι Τρύπες δεν είχαν ψαγμένο στίχο ? Ποιός έγραφε τους στίχους τους?

Τότε δεν έπρεπε να μπεί αυτός ο τίτλος και διαχωρισμός στο θέμα :135:

Reaction score
38
Απάντηση: Re: Απάντηση: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Κατ΄αρχήν , ο σκοπός μου ήταν νά αναφέρω τά τραγούδια αυτά καθεαυτά. Αλλωστε ο τίτλος τού νήματος αυτό περιγράφει καί όχι "Εντεχνα αγαπημένα Video Clips"....
Σωστά ας επιστρατεύσουμε την παραπληροφόρηση της γιουτούμπα να τα φέρω τούμπα....υπάρχουν και τα mp3 για να μην έβαζες βίντεο και μάλιστα αυτά τα δύο αίσχοι.....

Τώρα τό αν τό περιεχόμενο τους συμβαδίζει μέ τό οπτικό ντύσιμο τους , αυτό είναι δευτερεύουσας - αν καί όχι αμελητέας - σημασίας γιά τό συγκεκριμένο σκοπό.

Καθόλου δευτερεύουσας σημασίας είναι αυτά που διάλεξες με συγκεκριμένη εικόνα που για αυτή θα πούμε παρα κάτω

Συνήθως κάθε ακροατής οποιουδήποτε μουσικού έργου πλάθει συνειρμικά εικόνες πού ταυτίζονται μέ τό περιεχόμενο τού έργου καί φορτίζεται συναισθηματικά αναλόγως.
Κατά τή προσωπική μου άποψη στά δύο κομμάτια δέν υπάρχει αναντιστοιχία. Εχουν ντυθεί μέ οπτικό υλικό ανάλογο τόυ περιεχόμενου τού λόγου. Υλικό Ιστορικών γεγονότων πού σημάδεψαν τήν πορεία καί τήν εξέλιξη τού λαού καί τού τόπου. Η Ιστορία καταγράφεται στό συνειρμικό υποσυνειδητο καί ανασύρεται σέ κάθε αντίστοιχη αφορμή. Στό πρώτο κομάτι οι "εχθροί" ήταν ΚΑΙ τό προδοτικό φασιστικό καθεστώς τής χούντας μαζί μέ τά υπερατλαντικά αφεντικά τους .

ΝΟΜΙΖΕΙΣ

Στό δεύτερο κομάτι τί νά σού εξηγήσω? Τό οτι τό Μεγάλο μας Τσίρκο , γράφτηκε στη περίοδο τής παντοδυναμίας τής επτάχρονης τυρανίας καί έξέφρασε τό πόνο καί τά όνειρα ενός ολόκληρου λαού , πού σάν τρελλός τό αγκάλιασε καί τό τίμησε μέ ουρές ατελείωτες έξω απ τό θέατρο γιά ένα εισητήριο.....?
Δηλαδή κατά τή γνώμη σου , μέ τί θά έπρεπε νά ντύσουν οπτικά τά συγκεκριμένα κομάτια? Ισως μέ κάτι πιό ανώδυνο , κάτι πού νά τά ευνουχίζει νοηματικά , καθιστώντας τα "ακίνδυνα" στούς όποιους νοσταλγούς τέτοιων ανώμαλων Ιστορικών περιόδων ?
Είτε τό θέλουμε είτε όχι , είτε μάς αρέσει είτε όχι , η Ιστορία τού τόπου μας είναι αυτή καί δέν αλλάζει ούτε παραχαράσεται από όψιμους συμβιβαστές καί θολοκουλτουριάρικα ανθρωπάκια , πού κουβαλάνε νερό μέσα στήν ιστορική τους ανεπάρκεια στό μύλο τής "καθεστυκίας τάξεως".....
Η ιστορία η δική σου.

Από συνεντευξη του Μαρκόπουλου.....

Ο υπαινιγμός ο μουσικός και ο υπαινιγμός του στίχου έπαιζε μεγάλο ρόλο τότε; Ήταν καλό ας πούμε; Μια φράση "μπήκαν στην πόλη οι οχτροί";

Ναι. Γράφτηκε για το έργο του Σκούρτη "Οι Μουσικοί", το οποίο ανέβασε ο Κάρολος Κουν. Μέσα εκεί λοιπόν, υπήρχαν δυο τραγούδια μου "Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί" και ένα άλλο. Αμέσως το "Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί" πήρε φωτιά. Είχα γράψει κι ένα σατιρικό το "Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν/ παρέα με τον ελέφαντα/ να μη μου δίνουν ξύλο" και έγινε χαμός. Δηλαδή υπήρχε μία τάση πάρα πολύ μεγάλη, να εισπράξει και θέματα τα οποία πιθανόν να μην ανταποκρίνονταν στις δικές μου προθέσεις. Έτσι δεν είναι; Αλλά το "Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί", γνώριζα από την πρώτη στιγμή ότι είναι ένα ανάλογο, πολύ όμως πιο ισχυρό και πολύ πιο πολιτικοποιημένο από τους Βαρβάρους του Καβάφη, γιατί αναφερόταν στη σημερινή εποχή.

Από την άλλη μεριά, σήμερα ας πούμε οι "οχτροί" εξακολουθούν να παίζουν μεγάλο ρόλο και περιλαμβάνονται σε πολλά, που τα νέα παιδιά το τραγουδάνε και τα λοιπά, γιατί το "Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί" είναι για φάρμακα που εισάγονται για αρρώστιες που δεν έχουμε, για ψεύτικες πληροφορίες οι οποίες δίδονται, για την επικοινωνία η οποία είναι των πλαστικών και όλων αυτών των μέσων του "φρου-φρου" και αρώματα και για πολλά πράγματα τα οποία αλλιώς φαίνονται και αλλιώς είναι.

Το έργο,''ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ'' που ανέβηκε για πρώτη φορά το 1972 στο θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν, έχει ήρωες τρεις πλανόδιους μουσικούς με άγνωστη ταυτότητα. Γυρνούν στους δρόμους, διασκεδάζουν τον κόσμο για πενταροδεκάρες, χωρίς όμως την ανάλογη ανταπόκριση. Προσπαθούν μέσα από τις μεταξύ τους διαφωνίες να επιστρέψουν στις λαϊκές ρίζες με «μοντέρνο» τρόπο........

''Θυμάμαι ότι στη Λήδρα ορισμένα τραγούδια, τα πιο πολιτικοποιημένα δεν τα παίζατε...''

Όχι, τα παίζαμε. Κοιτάξτε, εγώ δεν έχω γράψει με την έννοια αυτή εάν θέλετε, ένα κομματικό τραγούδι. Δηλαδή μπορεί να είναι πολιτικό με την ευρεία έννοια του όρου. Δηλαδή "Μιλώ για τα παιδιά μου", ή "Η φάμπρικα" είναι πολιτικά τραγούδια με την ευρεία έννοια του όρου, όπως με την ευρεία έννοια του όρου γράφω μέχρι σήμερα όλα αυτά τα έργα "Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι", "Οι σειρήνες

http://www.rwf.gr/interviews_senaria-new.php?id=152&interview=1&interview_id=305

Μέσα στη σύγχρονη κοινωνία, όπου η ιδεολογία κατευθύνει, σχεδόν ολοκληρωτικά, τον άνθρωπο κάνοντάς τον μέτοχο μιας ψευδούς θεώρησης της πραγματικότητας, η τέχνη οφείλει - όπως άλλοτε και ο πρώτος έμφρων σε σχέση με την ανεξήγητη Φύση που τον περιέβαλε - να ερμηνεύσει και να αντιληφθεί την ψευδότητα ή την αλήθεια που τον περικλείει

Γεωργία Βεληβασάκη.....μπράβο κορίτσι μου πέστα.....

.......................................................................................

Στο τέλος του δεύτερου βίντεο μπροστά πηγαίνει ο λαός υπάρχει μια σημαία

http://www.youtube.com/watch?v=P4k8Nogd6mE&eurl

Μόνο για αυτό θεωρώ ότι έπρεπε αυτό το βίντεο να μη κοσμεί το site μας αλλά εσένα πολύ που σε πείραξε....βλέπεις αυτή είναι η δική σου ιστορία.

Η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας»
Η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας» βασίζονταν σε μια παραλλαγή της ελληνικής σημαίας του 1822. Τα τρία γαλάζια τεταρτημόρια, συμβόλιζαν την χριστιανική-ελληνική πλειοψηφία της Κρήτης. Το πρώτο όμως από τα τεταρτημόρια (χρώματος ερυθρού, το οποίο αποδίδεται στην μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα) το οποίο απεικόνιζε το λευκό αστέρι, συμβόλιζε και δήλωνε την υψηλή επικυριαρχία του Σουλτάνου στο νησί (και όχι έτσι απλά την μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα ή «το κρητικό αίμα που χύθηκε στους αγώνες», όπως, είτε σκοπίμως είτε από άγνοια υποστηρίζουν με παρρησία αρκετοί). Θα πρέπει να τονιστεί εδώ, ότι ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης, αλλά μια (ημι)αυτόνομη και πλήρως ελεγχόμενη περιοχή από τις Μεγάλες Δυνάμεις. Ως εκ τούτου, η σημαία δεν συμβόλιζε την ανεξάρτητη Κρήτη (όπως δυστυχώς, λανθασμένα πιστεύουν πολλοί και την αναρτούν με «υπερηφάνεια»), αλλά την υποταγή στην Οθωμανική Πύλη, καθώς το νησί εξακολουθούσε να αποτελεί εδαφικό τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επιπλέον, η συγκεκριμένη σημαία, ουδέποτε αποτέλεσε αγωνιστικό λάβαρο ή επαναστατικό σύμβολο που καθιερώθηκε από τους Κρήτες, αλλά ήταν μια επινόηση των Μεγάλων Δυνάμεων και του Σουλτάνου (το αστέρι μπήκε μετά από δική του απαίτηση).
Η σημαία λοιπόν της Κρητικής Πολιτείας, πέραν της όποιας ιστορικής σημασίας και παρουσίας της στην νεότερη ιστορία, δεν αποτελεί ένα σύμβολο το οποίο θα πρέπει να δημιουργεί «ρίγη» συγκίνησης και συναισθήματα «υπερηφάνιας», (για την σημαία του Σπύρου Καγιαλέ τότε τι θα έπρεπε να νιώθουμε;), σε κανέναν Έλληνα και πολύ περισσότερο σε κανέναν Κρητικό.

Διαβάστε όλοι εδώ με προσοχή!!!!!και δείτε ποιές ήταν οι τότε μεγάλες δυναμεις.........
http://www.pare-dose.net/blog/?p=48

Στη μουσική από την στιγμή που μπαίνουν λανθασμένα ή μισά ιστορικά γεγονότα όχι μόνο είναι καταστρατευμένη η τέχνη αλλά έχει και τον σκοπό του αποσυντονισμού των εντυπώσεων και της ιστορικής αφαίμαξης για το καλό ορισμένων ψευτοεπαναστατών...
Αυτά είναι η αιτία των ανθρώπινων διαχωρισμών και της μη ελευθερίας
...

Έχω να γράψω πάρα πολλά αλλά καλό είναι να ψάχνουμε και από μόνοι μας....το έτοιμο φαγητό δεν βοήθησε κανέναν

Χάρις Αλεξίου - Η Μαριάνθη Των Ανέμων
[YOUTUBE]i7SdWk0VFk0&feature[/YOUTUBE]

Ο εφιάλτης της Περσεφονης, Persephone's nightmare
[YOUTUBE]bQ7sTXzIW4g&feature=related[/YOUTUBE]

Reaction score
0
[YOUTUBE]SMiFs_2GkdA[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]Iv2WaDZi7YQ[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]ed95Yxd6zWc[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]txIBvzMZaJs[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]cfs8aLe1O5k[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]nTGWKRB9O3s[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]Q9aRJdDnyj4[/YOUTUBE]

Reaction score
0
Αφιερωμένα εξαιρετικά στή Fedra.
Η Ιστορία τού τόπου μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η "ιστορία η δική μου" , όπως παραπάνω έγραψε....
Είναι η ΙΣΤΟΡΙΑ πού τήν έζησε στό πετσί του ο ΛΑΟΣ μας καί τούς αγώνες του τούς ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ καί τούς βροντοφώναξε...
[YOUTUBE]1NPJ9sPbH18[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]BTI4sOXW6Fw&feature=related[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]R0kRMbw11kQ&feature=related[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]NLgerQJo7zM[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]8m49dpnnaOg[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]mPs1WGRMmJA[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]W5uKXXVkTGA&feature[/YOUTUBE]

Reaction score
38

ATHANASIA / ΑΘΑΝΑΣΙΑ - ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ - ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ
[YOUTUBE]Sah5k8UkAxA&feature=related[/YOUTUBE]

Reaction score
38

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΝΕΛΛΗ ΒΑΒΑΣΗ

[YOUTUBE]6Erpu0qBftQ&feature=related[/YOUTUBE]

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.029
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic