Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.742
Απάντηση: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Έ όχι και ενεργά υλικά! Άμα ένα καλώδιο ρεύματος έχει ενεργά υλικά, θα πρέπει να το συνδέσουμε με το ρεύμα για να παίξει. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα της κολοκυθιάς: Με τί καλώδιο ρεύματος πρέπει να συνδέσουμε στο ρεύμα ένα καλώδιο ρεύματος;

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Έ όχι και ενεργά υλικά! Άμα ένα καλώδιο ρεύματος έχει ενεργά υλικά, θα πρέπει να το συνδέσουμε με το ρεύμα για να παίξει. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα της κολοκυθιάς: Με τί καλώδιο ρεύματος πρέπει να συνδέσουμε στο ρεύμα ένα καλώδιο ρεύματος;
MY GOD!!!
Τι είπε το άτομο!!!!!!! :111:

(με το δίκιο του βέβαια... :126:)

Reaction score
657

Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι καποια καλωδια ρευματος αλλαζουν τον ηχο ενος συστηματος απλα τα περισσοτερα απο αυτα επιφερουν αλλοιωσεις που δεν ειναι αποδεκτες σε ενα σοβαρο συστημα. Πολυ λιγα καλωδια ρευματος επιφερουν βελτιωσεις στον ηχο (ακους για παραδειγμα βελτιωσεις οσον αφορα την ταχυτητα του μπασου οταν το βαλεις σε ενα τελικο ενισχυτη) χωρις να μασκαρουν αλλες συχνοτικες περιοχες. Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν επεισερχεται θεμα κοστους του καλωδιου ρευματος αφου προσωπικα τα 3 καλυτερα καλωδια που εχω δοκιμασει το ενα κανει 170 Ευρω, το δευτερο 260 Ευρω και το τριτο 1650 Ευρω (με το τριτο να παταει οτιδηποτε εχω δοκιμασει ποτε ανεξαρτητως κοστους τεχνολογιας κλπ)...

Reaction score
9
Re: Απάντηση: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι καποια καλωδια ρευματος αλλαζουν τον ηχο ενος συστηματος απλα τα περισσοτερα απο αυτα επιφερουν αλλοιωσεις που δεν ειναι αποδεκτες σε ενα σοβαρο συστημα. Πολυ λιγα καλωδια ρευματος επιφερουν βελτιωσεις στον ηχο (ακους για παραδειγμα βελτιωσεις οσον αφορα την ταχυτητα του μπασου οταν το βαλεις σε ενα τελικο ενισχυτη) χωρις να μασκαρουν αλλες συχνοτικες περιοχες. Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν επεισερχεται θεμα κοστους του καλωδιου ρευματος αφου προσωπικα τα 3 καλυτερα καλωδια που εχω δοκιμασει το ενα κανει 170 Ευρω, το δευτερο 260 Ευρω και το τριτο 1650 Ευρω (με το τριτο να παταει οτιδηποτε εχω δοκιμασει ποτε ανεξαρτητως κοστους τεχνολογιας κλπ)...
Aντε ρε άσχετε! :142:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.742

... και το τριτο 1650 Ευρω (με το τριτο να παταει οτιδηποτε εχω δοκιμασει ποτε ανεξαρτητως κοστους τεχνολογιας κλπ)...
Στρωμένο ή άστρωτο;

Reaction score
657

Στρωμένο ή άστρωτο;
και αστρωτο
ποσο μαλλον στρωμενο...

αστρωτο τα παταει ολα...
στρωμενο τα εξαερωνει!!!

Reaction score
968
Ρε παιδιά, καλά όλα αυτά που λέτε, αλλά:

Πρώτον, δεν βασίζονται σε καμμία απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση (που αν όμως μία στις 10 εις την 450 υπάρχει, σας παρακαλώ θα ήθελα πολύ να την φέρετε στην προσοχή μου).

Δεύτερον, τα αποτελέσματα ή οι οποιεσδήποτε διαφορές που νομίζει κάποιος ότι αντιλαμβάνεται, βασίζονται σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό υποκειμενισμού, ανάλογα με την πραγματικότητα που νομίζει ότι βιώνει και σίγουρα δεν αποτελεί την πραγματικότητα των υπολοίπων. Γι΄αυτό και δεν μπορούν να πεισθούν οι υπόλοιποι.

Reaction score
968
Αυτό το καλώδιο ρεύματος με τα 1650 ευρώ, ποιο είναι?

Ούτε τα καλώδια στα διαστημόπλοια δεν κοστίζουν τόσο.

Μήπως μας περνάνε για εντελώς μ.....ς?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.742

και αστρωτο
ποσο μαλλον στρωμενο...

αστρωτο τα παταει ολα...
στρωμενο τα εξαερωνει!!!

Ξέστρωτο;

Reaction score
657
Απάντηση: Re: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Ρε παιδιά, καλά όλα αυτά που λέτε, αλλά:

Πρώτον, δεν βασίζονται σε καμμία απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση (που αν όμως μία στις 10 εις την 450 υπάρχει, σας παρακαλώ θα ήθελα πολύ να την φέρετε στην προσοχή μου).

Δεύτερον, τα αποτελέσματα ή οι οποιεσδήποτε διαφορές που νομίζει κάποιος ότι αντιλαμβάνεται, βασίζονται σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό υποκειμενισμού, ανάλογα με την πραγματικότητα που νομίζει ότι βιώνει και σίγουρα δεν αποτελεί την πραγματικότητα των υπολοίπων. Γι΄αυτό και δεν μπορούν να πεισθούν οι υπόλοιποι.
μα δε στο λεω για να σε πεισω. Προσωπικες αποψεις διατυπωνω με την μεχρι τωρα μικρη μου εμπειρια με καλωδια ρευματος...

Απλα υπαρχουν καποιοι που τα θεωρουν χρησιμη προσθηκη και αυτο μπορει να αξιζει να το εχεις υποψη.

Εδω υπαρχουν ανθρωποι που δεν ακουν διαφορες στα interconnect.. Τι να την κανουν την επιστημονικη διατυπωση αυτοι? Αφου και να υπαρχει εξηγηση παλι δε θα ακουν διαφορες...

Reaction score
9
Για αυτό και εγώ πήρα καλώδια που στρώνουν χωρίς να παίζουν για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...:142:

Reaction score
657

Αυτό το καλώδιο ρεύματος με τα 1650 ευρώ, ποιο είναι?

Ούτε τα καλώδια στα διαστημόπλοια δεν κοστίζουν τόσο.

Μήπως μας περνάνε για εντελώς μ.....ς?
τι σημασια εχει ποιο ειναι? επειδη ειναι πανακριβο? εαν εσυ καταφερεις το ιδιο αποτελεσμα πιο φτηνα μπορεις να χρησιμοποιησεις το δικο σου και να γλυτωσεις πολλα λεφτα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742

τι σημασια εχει ποιο ειναι? επειδη ειναι πανακριβο? εαν εσυ καταφερεις το ιδιο αποτελεσμα πιο φτηνα μπορεις να χρησιμοποιησεις το δικο σου και να γλυτωσεις πολλα λεφτα...
έτσι.
σαν εμένα δηλαδή.
που με το δικό μου κατάφερα να έχω όχι απλά το ίδιο, αλλά ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα πιο φτηνά και γλύτωσα πολλά λεφτά.

Reaction score
657

έτσι.
σαν εμένα δηλαδή.
που με το δικό μου κατάφερα να έχω όχι απλά το ίδιο, αλλά ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα πιο φτηνά και γλύτωσα πολλά λεφτά.
ετσι ακριβως...

για παραδειγμα ο τυπος που πουλαει το καλωδιο των 1650 Ευρω χρησιμοποιει στο συστημα του και ενα καλωδιο ρευματος που το εφτιαξε μονος του και του στοιχισε γυρω στα 250 Ευρω σε υλικα. Μεχρι προσφατα δεν ειχε βρει καποιο καλωδιο που να επαιζε καλυτερα εξαιρουμενου βεβαιως του πολυ ακριβου που ανεφερα παραπανω το οποιο εχει στον τελικο του....

Μεχρι προσφατα που δοκιμασε ενα καλωδιο με 170 Ευρω το οποιο ειναι σαφως καλυτερο απο το ιδιοκατασκευης του. Αρα το καλωδιο των 170 Ευρω αποδειχτηκε καλυτερο απο ενα DIY καλωδιο που ειχε κατατροπωσει την πλειοψηφια των καλωδιων της αγορας....

Συμπερασμα....

Καλο το DIY καλωδιο ρευματος αλλα μη το δενετε σκοινι κορδονι οτι ολα τα DIY θα παιξουν καλυτερα απο τα αντιστοιχου κοστους καλωδια του εμποριου...

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Re: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

μα δε στο λεω για να σε πεισω. Προσωπικες αποψεις διατυπωνω με την μεχρι τωρα μικρη μου εμπειρια με καλωδια ρευματος...

Απλα υπαρχουν καποιοι που τα θεωρουν χρησιμη προσθηκη και αυτο μπορει να αξιζει να το εχεις υποψη.
Αυτά τα δύο δεν αντικρούονται κάπως? Πως είναι κάτι χρήσιμο εάν δεν πεισθώ πρώτα?

Εδω υπαρχουν ανθρωποι που δεν ακουν διαφορες στα interconnect.. Τι να την κανουν την επιστημονικη διατυπωση αυτοι? Αφου και να υπαρχει εξηγηση παλι δε θα ακουν διαφορες...
Για τα interconnect υπάρχει αντικειμενική επιστημονική τεκμηρίωση για ορισμένα σοβαρά όμως θέματα που τα αφορούν.
Για πολλά άλλα θέματα δεν υπάρχει τίποτα το αντικειμενικό και είναι αερολογίες. Και πάλι υπάρχει μεγάλη συζήτηση για την ακουστότητα των διαφορών. Φαντάσου για τα καλώδια ρεύματος που δεν υπάρχει τίποτα το χειροπιαστό.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.742

για παραδειγμα ο τυπος που πουλαει το καλωδιο των 1650 Ευρω χρησιμοποιει στο συστημα του και ενα καλωδιο ρευματος που το εφτιαξε μονος του και του στοιχισε γυρω στα 250 Ευρω σε υλικα. ...
250 ευρώ για να φτιάξει ένα καλώδιο ρεύματος; Τί έβαλε μέσα; Χαβιάρι;

Reaction score
657

250 ευρώ για να φτιάξει ένα καλώδιο ρεύματος; Τί έβαλε μέσα; Χαβιάρι;

δε ξερω γιατι του πηγε τοσο αλλα ξερω οτι τα schuko της Furutech και της Oyaide δεν ειναι και πολυ φτηνα...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.556
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM