Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.742
Απάντηση: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Θα με πεις κάτι; Πώς και γιατί ένας αγωγός (θα μπορούσε να) είναι ακριβός; Του έκαναν εξέλαση στο Μπάκινγκχαμ; :114:

Reaction score
9
Παίδες το καλώδιο που άνοιξε η γάτα έχει κάνα 50ευρο, μην τρελαίνεστε.

Δεν λέω ότι τα ακριβότερο έχουν καμιά πρωτοποριακή τεχνολογία (εκτός από τα purist) αλλά δεν ανακάλυψε και τον τροχό ο τύπος με την γάτα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.740
Απάντηση: Re: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Παίδες το καλώδιο που άνοιξε η γάτα έχει κάνα 50ευρο
δε δικαιούται να κοστίζει πάνω από 2 ευρώ. Διότι με 2,9 ευρώ παίρνεις αυτό

το οποίο είναι με φιξαρισμένα φις, φέρει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ποιότητας και ασφάλειας και είναι στην τελική πολύ ασφαλέστερο στη χρήση από το κακό και επικίνδυνο κατασκεύασμα των 50 ευρώ...

Αν ψάξεις να βρεις γιατί το λαστοχοκαλώδιο με τα θερμοσυστελόμενα και την κάλτσα ΥΠΑΡΧΕΙ (στην αγορά), γιατί κυκλοφορεί ανάμεσά μας, γιατί πουλιέται και ποιός το αγοράζει, θα κατανοήσεις πως ο λόγος ύπαρξής του είναι να ικανοποιήσει το "μάτι" του χαλιεντά. Διότι αν δεν είναι χοντρό το καλώδιο, αλύγιστο και με όμορφη κάλτσα, πως θα το εμφανίσεις σε χάλι-έντ σύστημα?

Και αυτή η παράμετρος (της εμφάνισης) είναι ο κύριος λόγος ύπαρξης όλων αυτών των χαλιεντοκαβλωδίων.

Reaction score
9
Re: Απάντηση: Re: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

ναι, αλλά δε δικαιούται να κοστίζει πάνω από 2 ευρώ. Διότι με 2,9 ευρώ παίρνεις αυτό

το οποίο είναι με φιξαρισμένα φις, φέρει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ποιότητας και ασφάλειας και είναι στην τελική πολύ ασφαλέστερο στη χρήση από το κακό και επικίνδυνο κατασκεύασμα των 50 ευρώ...
Χωρίς μόνωση όμως. Και χωρίς τα ρινίσματα που έχουν εσωτερικά τα Virtual που κάνουν την ίδια δουλειά με τα Purifiers.

Παρεπιπτόντως δεν υπερασπίζομαι τα virtual, τα θεωρώ ΜΕΓΑΛΑ χρέπια, και equalizer του κερατά.

Reaction score
0
Δηλαδη, για να δω αν καταλαβα καλα, και συγνωμη αν παρεμβαινω αλλα ειμαι newb στο "αθλημα".
Υπαρχει θεωρια που λεει οτι βαζοντας ενα απλο καλωδιο ρευματος σαν αυτο που εδειξε πιο πανω ο costas EAR και καποιο αλλο τιμης οσο 2 με 3 καλα PC θα παρει διαφορες στο ηχητικο αποτελεσμα?
Και ποσο μακρυ θα ειναι αυτο, 1 με 2 μετρα?
Θα ηθελε παρακαλω πολυ καποιος να μου το εξηγησει με λογικα (επιστημονικα) επιχειρηματα?
Ειλικρινα τον παρακαλω πολυ.

Θα με ενδιεφερε πραγματικα.

Σας ευχαριστω για την κατανοηση, Στελιος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.740
Απάντηση: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

εγώ πάντως δε τα θεωρώ equalizer του κερατά.
τα θεωρώ ΑΠΑΤΕΣ. Του κερατά βεβαίως βεβαίως...:135::138::143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.740

Θα ηθελε παρακαλω πολυ καποιος να μου το εξηγησει με λογικα (επιστημονικα) επιχειρηματα?
Ειλικρινα τον παρακαλω πολυ.
άμα τονε βρείς αυτόνανε τον κάποιο να σου εξηγήσει με επιστημονικά επιχειρήματα (με μετρήσεις) γιατί ένα καβλώδιο ρεύματος των >2000 ευρώ "παίζει" καλύτερα από αυτό που πουλάει το e-shop με 2,9 ευρώ, να μας πεις κι εμάς που τόσα χρόνια τονε ψάχνουμε και δε τονε βρήκαμε...:135::138::143:

βέβαια, άμα ψάξεις θα μάθεις διάφορα, πχ πως η καθαρότητα του χαλκού των αγωγών του καλωδίου ρεύματος επιδρά στο ντάμπινγκ φάκτορ του ενισχυτή σου, πως το σκιν εφέκτ παίζει ρόλο στα 230 βόλτ εναλασσόμενου στα 50-60 hz, πως με κρυογέννεση οι ταχύτητες των ηλεκτρονίων στο ρεύμα της ΔΕΗ είναι αυξημένες και ταξιδεύουν πιο γρήγορα τα αμπέρ στον ενισχυτή σου, πως άμα κουνιούνται οι αγωγοί μέσα στο καλώδιο στο ρυθμό του σαμπγούφερ σου παράγονται παράσιτα φουκώ που πρέπει να τα σκοτώσεις όσο είναι μικρά - πριν μεγαλώσουν και καταπιούν το στερεοφονικό σου και άλλες συναφείς αηδίες....

Reaction score
0
ΟΚ φιλε Κωστα, το καταλαβαινω αυτο που λες.
Γιατι ομως δεν επεμβαινει ο νομος? Η πωληση τετοιων αντικειμενων δεν ειναι παραπληροφορηση και απατη?

Reaction score
9
Re: Απάντηση: Re: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

άμα τονε βρείς αυτόνανε τον κάποιο να σου εξηγήσει με επιστημονικά επιχειρήματα (με μετρήσεις) γιατί ένα καβλώδιο ρεύματος των >2000 ευρώ "παίζει" καλύτερα από αυτό που πουλάει το e-shop με 2,9 ευρώ, να μας πεις κι εμάς που τόσα χρόνια τονε ψάχνουμε και δε τονε βρήκαμε...:135::138::143:
Kαλύτερα δεν ξέρω αν θα παίζει, διαφορετικά θα παίζει όμως σίγουρα!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.742

Γιατι ομως δεν επεμβαινει ο νομος? Η πωληση τετοιων αντικειμενων δεν ειναι παραπληροφορηση και απατη?
Είναι.

Reaction score
4

....
Υπάρχουν κάποιοι που ορκίζονται ότι ακούς τεράστιες διαφορές και αν τυχόν τους το πάρεις θα βάλουν τα κλάματα.... :137:
Όχι γιατί δεν μπορούν να πάρουν ίδιο...όχι...

Το καθένα είναι μοναδικό, από genisimiutou λόγο εξωτικών υλικών, με τον δικό του χαρακτήρα, την ανάλογη ανατροφή και παιδεία, μεγαλωμένο (στρώσιμο) με προσοχή και μεγάλη ευθύνη.

Αυτά βέβαια δεν είναι για κοινούς ακροατές όπως καταλαβαίνεις.....πρέπει να είσαι και εσύ κάτι ανάλογο αλλιώς....δεν το ακούς.

Στην τέχνη μπορεί να επέμβει ο νόμος ?
Το πολύ-πολύ να πωλείται παράνομα και αν πιαστεί ο κατασκευαστής να σταλεί εξορία.....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.740
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Kαλύτερα δεν ξέρω αν θα παίζει, διαφορετικά θα παίζει όμως σίγουρα!
εδώ βασίζεται όλη αυτή η ιστορία και γι'αυτό δε μπορείς να τους κάνεις αγωγή για απάτη, διότι το "διαφορετικά" του καθενός είναι το "σωστό" για τον καθένα τους βάση του ....αυτιού τους!

Αν μπορούσες να τους κάνεις αγωγή, θα έκανες αγωγή και σε όλους όσους πουλάν ηχεία μονόδρομα, στους περισσότερους που πουλάν ηχεία κόρνας, στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που πουλάν ενισχυτικά λυχνίας και ...στους κατασκευαστές πικάπ και δίσκων βινυλίου! :135::135::135:

Reaction score
657

μα γιατι απατη? Σου υποσχονται οτι αλλαζει ο ηχος και οντως αλλαζει σε πολλες περιπτωσεις. Το εαν θα παιζει καλυτερα ειναι υποκειμενικο οποτε δε μπορεις να τους κυνηγησεις...

Reaction score
0
Ωραια ολα αυτα που λετε ωρε κλεφτοπουλα...

Αλλα το κρατος, το καθε κρατος, δεν εχει υποχρεωση να προστετευει τους πολιτες του?

Αν δηλαδη αυριο, βγω εγω, παρω λ.χ. ενα cdrom και το βαψω μωβ μεσα εξω(επειδη μου αρεσει το χρωμα) και βγω και πω οτι το εκανα καλυτερο π.χ. πιο ακριβες και σταθερο, δεν θα με παρει ο κοσμος με τις ντοματες?
Και αν εγω το πουλαω αυτο, δεν πρεπει καποιος να με μαζεψει?

Και αν δεν συμβουν ολα αυτα, γιατι δεν το κανω τελικα???

Reaction score
657

Αλλα το κρατος, το καθε κρατος, δεν εχει υποχρεωση να προστετευει τους πολιτες του?

Αν δηλαδη αυριο, βγω εγω, παρω λ.χ. ενα cdrom και το βαψω μωβ μεσα εξω(επειδη μου αρεσει το χρωμα) και βγω και πω οτι το εκανα καλυτερο π.χ. πιο ακριβες και σταθερο, δεν θα με παρει ο κοσμος με τις ντοματες?

εαν αλλαξει η συμπεριφορα του CD Rom τοτε μπορεις να ισχυριστεις οτι ειναι καλυτερο

καλως η κακως ο ηχος αλλαζει με καποια καλωδια ρευματος ( το κακο ειναι οτι αλλαζει προς το χειροτερο τις περισσοτερες φορες)...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.742

Προφανώς διότι απεχθάνεσαι το βρώμικο χρήμα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Αν μπορούσες να τους κάνεις αγωγή, θα έκανες αγωγή και σε όλους όσους πουλάν ηχεία μονόδρομα, στους περισσότερους που πουλάν ηχεία κόρνας, στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που πουλάν ενισχυτικά λυχνίας και ...στους κατασκευαστές πικάπ και δίσκων βινυλίου! :135::135::135:
Μα φιλε Κωστα αυτα που λες, ειτε καλα ειτε οχι, εχουν εναν ηχητικο αποτελεσμα (που σε καποιους αρεσει και σε καποιους οχι), που εχει διαφορες.
Πραγματικες διαφορες. Και με επιβεβαιωμενες μετρησεις.

Δεν μπορεις να το συγκρινεις με τα καλωδια του ρευματος.

Καλα, φιλε gpol, και πως θα το ξερουμε οτι αλλαξε? Αν εγω απλα το ισχυριστω (χωρις αποδειξεις χωρις τιποτα) και καποιοι πειστουν, αυτο δεν με κανει απατεωνα? Γιατι σιγουρα καινοτομο δεν με κανει...

Reaction score
657
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Καλα, φιλε gpol, και πως θα το ξερουμε οτι αλλαξε? Αν εγω απλα το ισχυριστω (χωρις αποδειξεις χωρις τιποτα) και καποιοι πειστουν, αυτο δεν με κανει απατεωνα? Γιατι σιγουρα καινοτομο δεν με κανει...
τωρα εαν σου πω οτι οι διαφορες ειναι ακουστες στα καλωδια ρευματος πιστευω οτι μαλλον δεν καλυπτεσαι απο την απαντηση.... Αλλα ειναι πραγματικα ακουστες...

Η Virtual Dynamics που την κραζουμε δημοσιευσε μετρησεις οτι τα καλωδια ρευματος που πουλαει αλλαζουν το Slew Rate ενος ενισχυτη κατα 10-12 % . Οχι οτι αυτο φτανει για να εξηγησει οτι ακουγεται αλλα δεν παυει να ειναι μια μετρηση

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.740

κοίτα να δεις, εγώ προσωπικά θα σε πάρω με τις ντομάτες, όπως και 5-6 ακόμα σε αυτό το φόρουμ, αλλά σε διαβεβαιώ πως θα βρεθεί μπόλικο αγοραστικό κοινό για το μελιτζανί αναβαθμισμένο CD-rom σου, αρκεί να το πουλάς παράλογα ακριβά, πχ αν το αγοράζεις 10 ευρώ να το πουλάς τουλάχιστον 2000 ευρώ, και ταυτόχρονα να περιγράφεις με πειστικό τρόπο την ανωτερότητα των μεσουψηλών και τη σφριγγιλότητα των μπάσων λόγω πχ της κραδασμο - αποσβεστικής ικανότητας της εν λόγω μπογιάς που 7 χρόνια μέσα σε εργαστήρια εξελίσεις ώστε να έρθουν εκεί οι χροιές που να ακούγεται σαν αληθινό το βγιολί από το βγιολετί σιντιρόμ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.740
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τυφλή δοκιμή καλωδίου ρεύματος

Η Virtual Dynamics που την κραζουμε δημοσιευσε μετρησεις οτι τα καλωδια ρευματος που πουλαει αλλαζουν το Slew Rate ενος ενισχυτη κατα 10-12 %
υπάρχει κανένα λινκ για αυτή τη βλακεία να τη δω να γελάσω?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM