Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.852
Σ' αυτήν την πολυθρόνα λόγου χάριν, ο Μελιδης δεν έχει καταφέρει να δει ολόκληρη ταινία, στάνταρ ρίχνει ένα ύπνο όλ δι μανεϊ... :roflmao:
Άτιμη καρέκλα, ύπουλη, σιγανοπαπαδιά.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.725
Πετάχτηκα απο κει.

Σωστό, καθαρό μπάσο :thumbsup:. Το δεύτερο Genelec ήταν κίνηση ματ. Ο κwλόφαρδος πήρε δυο τσίλικα Genelec στην τιμή του ενός, πολύ ευνοϊκή συγκυρία να βρει δυο ίδια τεμάχια σε καλή τιμή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το τζακποτ των σαμπγούφερς.

Ελάχιστη διαφοροποίηση μεταξύ θέσεων ακρόασης, πολύ καλή τονική ισορροπία-ομοιογένεια, ακόμα και από την πίσω σειρά ακούγεται πολύ καλά.

Το mid των 310 είναι εξαιρετικό (αλλά το ήξερα αυτό).

Ωραίος παστουρμάς.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.939
Δυστυχώς, η ποιότητα (και πιστότητα) που μπορώ να ανεβάσω, περιορίζεται από τις δυνατότητες του κινητού τηλεφώνου (και σε εικόνα και σε ήχο), αλλά και από το ίδιο το γιουτιουμπ..

Παρόλα αυτά, με καλά ακουστικά, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα πως βλέπω ένα blue ray στο χώρο, και πως ακούγεται από 11 ηχεία και 4 σαμπ.

Enjoy:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.939
Με τα ακουστικά μου, που άκουσα τα παραπάνω βίντεο, ακούγονται λίγο πιο "φορτωμένα" σε μπάσο από ότι ακούγεται στην πραγματικότητα στο χώρο.

Βεβαίως το μπάσο στο χώρο, αν δώσεις λίγο στάθμες, είναι κτηνώδες, δηλαδή από το -10 νιώθω στις μποτιές να κουνιούνται στα μπράτσα μου τα μανίκια από το πουκάμισο που φοράω :o ...

Ρεαλισμός. Εντελώς. :drinks:

Παίξε τότε αυτό σε max SPL (αν τολμάς)
Όχι μόνο "τολμώ", αλλά το φχαριστιεται ο οργανισμός μου κιόλας! 8-)

Ωραία βαράει αυτό το κομμάτι, το έδωσα γκάζια μέχρι κει που αντέχω, πολύ ευχάριστο μπιτ, εύγε νέε μου! :)

Last edited:

Reaction score
498
Για μπάσο βάλε κάτι old school τότε που σηκώναμε με φίλους ανάσταση με sub στα αυτοκίνητα:

και κάτι πιο πρόσφατο:

Reaction score
2.324
Όχι μόνο "τολμώ", αλλά το φχαριστιεται ο οργανισμός μου κιόλας! 8-)

Ωραία βαράει αυτό το κομμάτι, το έδωσα γκάζια μέχρι κει που αντέχω, πολύ ευχάριστο μπιτ, εύγε νέε μου! :)
Εχει παίξει στο tresor (Βερολίνο) το 96 με το καλύτερο ήχοσύστημα (jbl) για club στον πλανήτη τότε. Αν είσαι κοντά σε αυτό εύγε...

Ευχαριστώ για το νέος. Μου δίνεις ελπίδες...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.939
Καθαρά και μόνο για χαβαλε, να κι άλλο ένα βιντεάκι χθεσινοβραδινό που το έγραψα για σας, αρκετά ικανοποιητικού χαμηλού για λάιβ του '91 αν δεν με απατά η μνήμη μου, δηλαδή πριν σχεδόν 30 χρόνια, και προφανώς θα χρειαστείτε καλής ποιότητας ακουστικά (για να πάρετε μια μυρωδιά του τι βγάζουν τα 4 σαμπ στο χώρο, υπό τον περιορισμό φυσικά της ποιότητας εγγραφής ενός κινητού τηλεφώνου)...

Πρόκειται για πολυκάναλο BLUE RAY, που το άκουσα με auro 3D upmixing, μέτριας εικόνας και αρκετά καλής ποιότητας ήχου (για την εποχή του), μα εξαιρετικής μουσικής από τον μεγάλο Μάιλς...

Η ακρόαση ήταν στο -23, στάθμη αναφοράς. Νορμάλ, προς χαμηλή. Χαμηλή γενικά και η ηχογράφηση, δεν ανέβηκαν τα ντεσιμπέλ.. Νομίζω όμως, πως οι συχνότητες αναπαραγωγής του μεγάλου εγχορδου, του ακουστικού μπάσου, κατέβηκαν αρκετά..

Enjoy!

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.939
κωστα στο δικαναλο που εχω η πληροφορια ειναι περισοτερη στο δεξι ηχειο
Πολύ σωστά!
Και γω το ακούω, έχεις δίκιο. ;)

Κρατώντας το τηλέφωνο οριζόντια, για να τραβήξω το βίντεο, το μικρόφωνο βρίσκεται δεξιά, μέσα στην τρύπα του βύσματος usb c στο κάτω μέρος του τηλεφώνου, οπότε είναι αναπόφευκτη η διαφορά των 2 καναλιών...

Δεν έβγαλα και τη θήκη του τηλεφώνου, πιθανώς να βοηθούσε.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.939
Παρεμπιπτόντως, εντυπωσιακά καλός ήχος για εγγραφή με τηλέφωνο!
Όντως.. ;)

Τόσο μικρού μεγέθους συσκευές (κινητά) κι όμως εκτός από "τηλέφωνα", δουλεύουν αξιοπρεπέστατα και στη φωτογραφία, και στο βίντεο, ακόμα και στην ηχογράφηση όπως βλέπετε, τι τεχνολογία συμπυκνώνει κει μέσα, είναι άξιο λόγου..

Προφανώς με ένα εξωτερικό μικρόφωνο που λέει ο φίλος Χρήστος, θα είναι ανώτερο το αποτέλεσμα, όπως και με μια DSLR για φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση, αλλά μιλάμε για πολύ ανώτερα κοστολογια και σημαντικά μεγαλύτερο όγκο...

Το P30 pro της Huawei έχω...

P

PMC

Guest
Καθαρά και μόνο για χαβαλε, να κι άλλο ένα βιντεάκι χθεσινοβραδινό που το έγραψα για σας, αρκετά ικανοποιητικού χαμηλού για λάιβ του '91 αν δεν με απατά η μνήμη μου, δηλαδή πριν σχεδόν 30 χρόνια, και προφανώς θα χρειαστείτε καλής ποιότητας ακουστικά (για να πάρετε μια μυρωδιά του τι βγάζουν τα 4 σαμπ στο χώρο, υπό τον περιορισμό φυσικά της ποιότητας εγγραφής ενός κινητού τηλεφώνου)...

Πρόκειται για πολυκάναλο BLUE RAY, που το άκουσα με auro 3D upmixing, μέτριας εικόνας και αρκετά καλής ποιότητας ήχου (για την εποχή του), μα εξαιρετικής μουσικής από τον μεγάλο Μάιλς...

Η ακρόαση ήταν στο -23, στάθμη αναφοράς. Νορμάλ, προς χαμηλή. Χαμηλή γενικά και η ηχογράφηση, δεν ανέβηκαν τα ντεσιμπέλ.. Νομίζω όμως, πως οι συχνότητες αναπαραγωγής του μεγάλου εγχορδου, του ακουστικού μπάσου, κατέβηκαν αρκετά..

Enjoy!
Μπορείς να δείξεις το ταργκετ κέρβ που έγινε η ηχογραφηση?

Reaction score
597
εύγε και από εμένα Κώστα. Μου άρεσε αυτό που άκουσα στα sennheizer 650 με λάμπες :biggrin: και ντακ σκ@τόντιο (Schiit audio). Αν θες demo μπορούμε να γράψουμε (σε δικάναλο) Tascam DR44WL.

Reaction score
15.543
ρε αγαπη δεν υπαρχεις .... :roflmao:

δεν θα το ξεχασω ποτε.....οπως αυτο :laugh:

Ναι αλλά στην περίπτωση του ear αυτό προέκυψε μετά από δικές του μοντες και επεμβασεις.
Το ηχείο από τη μάνα του είναι παθητικό.
Συνεπώς ο εαρ παίζει στην κατηγορια active transexual! :p

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.939
Μπορείς να δείξεις το ταργκετ κέρβ που έγινε η ηχογραφηση?
10-20Hz flat στα +2dB

(έχουν ενσωματωμένα subsonic φίλτρα όλα τα σαμπ μου, για λόγους προστασίας, ωστόσο πιθανώς να χρειάζεται λίγο κατέβασμα σε αυτό το εύρος, γιατί λίγο -2ντιμπι- τσιμπημενο το βλέπω στα 20, περιμένω να δω μετρήσεις και αναλόγως θα πράξω)

20Hz-20kHz μια ευθεία, ξεκινά από +2dB στους 20 κύκλους, και καταλήγει στα -8dB στους 20 χιλιοκυκλους.

Ευθεία γραμμή.

1 ντεσιμπέλ ανά οκταβα. Ο κανόνας των ολιβ τουλ.

Δοκίμασέ το.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.370
Members
38.310
Νεότερο μέλος
Ewa