Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
Τα dac είναι τα ίδια ακριβώς.

ο επεξεργαστής είναι ισχυρότερος, και παίζει αρχεία ήχου 24/192 ενώ το 16αρι έως 24/96. Κατά πάσα πιθανότητα όχι λόγω έλλειψης επεξεργαστική ισχύος, στο 20% δουλεύει έτσι κι αλλιώς, αλλά υποθέτω πως το έχουν ρυθμίσει έτσι για λόγους μάρκετινγκ.

Reaction score
8.954
Τι γομαρι είναι αυτό ρε; Ασηκωτο..

Κορυφαία κατασκευή, αλλά πολύ γομαρι..

View attachment 198004 View attachment 198005
Έχω μείνει o_Oo_Oo_Oo_Oo_O
Πολλά Μπράβο σου @costas EAR η καλύτερη αγορά.......... ποιος είναι ο DLA-N5B N7B η N9B
και τώρα έχεις τέλειο ήχο και τέλεια εικόνα 😍
Respect !!!!!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.773
υποθέτω πως το έχουν ρυθμίσει έτσι για λόγους μάρκετινγκ
Δε νομίζω.
Δεν είναι θέμα επεξεργαστικής ισχύος, αυτό είναι σίγουρο, είναι θέμα royalties.
Η Dolby κρύβεται πίσω από πολλές διαφορές σε αυτά τα κοστολογια.
Αυτό παρασύρει ολόκληρο chain στην λειτουργία του μηχανήματος, έχει συνέπειες.

Και βεβαίως θα πρέπει να κρατήσουν κάποιες δυνατότητες στα ακριβότερα μηχανήματα, που εύκολα να τις καταλαβαίνουν οι υποψήφιοι πελάτες.

Όσο για τη cpu, όντως βάζουν i7 στο μεγαλύτερο, και i3 στο μικρότερο, ώστε σε κάθε περίπτωση να μη ξεπερνάει το 20% της επεξεργαστικής ισχύος, είναι ξεκάθαρα θέμα οβερεντζινίρινγκ το υπολογιστικό τμήμα του τρινοβ σε κάθε περίπτωση.

Στο δια ταύτα, όσον αφορά το τι ακούμε, δε θα ακούγαμε τίποτα διαφορετικό αν αλλάζαμε τον 16-αρη τρινοβ με 32-αρη.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
Δεν είναι θέμα επεξεργαστικής ισχύος, αυτό είναι σίγουρο, είναι θέμα royalties.
Η Dolby κρύβεται πίσω από πολλές διαφορές σε αυτά τα κοστολογια.
Δεν νομίζω.
Η Dolby και τα codecs δεν σχετιζονται με αυτές τις δειγματοληψίες, οι ταινίες είναι πάντα 24/48.
Αφορά μόνο HiRes αρχεια ήχου.
Κάποια DTS HD ήχου υπάρχουν πραγματι σε 24/192. Λες;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.773
Κάποια DTS HD ήχου υπάρχουν πραγματι σε 24/192. Λες;
Έτσι λέω.

Έχουν κλειδώσει στα 96 όλο το pathway, διότι δε χρησιμοποιούν μαύρα κουτιά (έτοιμα τσιπσετ) της Dolby, αλλά αγορασμενα royalties για κάθε χρήση, και διεκπεραίωση με δικό τους χαρντγουερ.

Μη ξεχνάς πως πολυκάναλος και ιμερσιβ ήχος είναι το κυρίως πιάτο του μενού στον τρινοβ, και τα royalties για κάθε βήμα είναι συγκεκριμένα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.773
Με την βοήθεια του Μιχάλη μας, του γνωστού Μελιδη που λύνει κάθε πρόβλημα, κρεμάστηκε ο προβολέας στη θέση του.

Έφτιαξα σωστά το κάδρο στο πανί, φοκους, κλπ, και έβλεπα μέχρι τις 5:00 το πρωί! :gotcha: :lol: :lol: :lol:

Η νέα οθόνη είναι εξαιρετική, λάμπει η εικόνα, και το μασκινγκ είναι άριστο, βοηθάει πολύ στο μάτι να καταλαβαίνει υψηλό κοντραστ παντού.

Δε νομίζω να περιμένετε να σας πω αν είναι "καλός" ο Ν7 της JVC, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις μου είναι βεβαίως πολύ θετικές, και μια σύγκριση με τον Sony μπορώ ήδη να κάνω.

Λοιπόν, ο Sony είχε καλύτερη κίνηση.
Στανταρακι. Βούτυρο ο Sony, χωρίς artefacts.

O JVC αν φορτώσεις τέρμα την εξομάλυνση κίνησης, φορτώνει αγρίως artefacts, αλλά στην χαμηλή σκάλα είναι οκ, με αρκετά ομαλή κίνηση χωρίς εμφανή artefacts. Αλλά όχι σα τον Sony, σε αυτό το θέμα ο Sony υπερέχει αδιαμφισβήτητα.

Κάπου εδώ όμως, τελειώνει η υπεροχή του Sony..

Η ευκρίνεια του JVC είναι μια σκάλα υψηλότερη (εντελώς ξυράφι), έχει σαφώς μεγαλύτερο κοντραστ στην εικόνα, ιδίως σε σκοτεινά πλάνα, και μια αντιληπτή υπεροχή στο πόσο βαθύ μαύρο βγάζει στα σκοτεινά πλάνα, μια σκάλα καλύτερος εδώ, μάλλον αυτό είναι και το χαρακτηριστικό πλεονέκτημα των JVC.

Βεβαίως είναι ακαλιμπραριστος και εμφανώς φεύγουν τα χρώματα και τα πάντα όλα, φωνάζει "θέλω τον Καστρουνη μου". Δυστυχώς χωρίς καλιμπραρισμα τίποτα δε δουλεύει σωστά, ούτε στην εικόνα ούτε στον ήχο, οπότε υπομονή τώρα, μέχρι να έρθει ο Καστρουνης να τον στρώσει.

Παρόλα αυτά, ήδη δείχνει τα δόντια του, και εντυπωσιάζει σε σκοτεινές σκηνές με υψηλότατο αντιληπτό κοντραστ και εικόνα ξυράφι.

Πάντως για να είμαστε ρεαλιστές, οι διαφορές που μπορώ να καταλάβω ως τώρα με το Sony, δεν είναι "τραγικές", και ταυτόχρονα ο JVC παίζει σε νέο πανί (Stewart studiotek 130 G4), οπότε προφανώς αδικώ στη σύγκριση τον Σόνυ από τα αποδυτήρια..

Βεβαίως θα περιμένω για την τελική εκτίμησή μου να κάνει ο Καστρουνης τα μαγικά του, διότι θυμάμαι χαρακτηριστικά πως στο Sony η διαφορά που έκανε το καλιμπραρισμα του Καστρουνη ήταν χιούτζ....:hi:

Χωρίς καλιμπραρισμα παν τζάμπα αυτά τα μηχανάκια..

Φυσικά το λουματζεν ούτε καν τον αγγίζω, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω τίποτα. Καστρουνης.

Έχω πάντως έντονη την αίσθηση πως έκλεισε το θέμα προβολής φορεβε. ;)

Last edited:

Reaction score
11.121
Φυσικά το λουματζεν ούτε καν τον αγγίζω, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω τίποτα.
Εγώ λέω ότι τώρα είναι η ευκαιρία σου να παίξεις με το λούματζεν, να πειραματιστείς με τις ρυθμίσεις. Γιατί μετά όταν θα ρυθμιστεί σωστά, δε θα μπορείς να το πειράξεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.773
δε θα μπορείς να το πειράξεις.
Δε κατάλαβες, δε θέλω να ασχολούμαι!

Τώρα ακούω κάτι χορωδίες με εκκλησιαστικό όργανο σε Dolby Atmos.
Φωτογραφία από προβολέα και τρινοβ:

IMG_20210130_184520.jpg
IMG_20210130_184509.jpg

Reaction score
4.156
Μπραβο Κωστα, καλοριζικα. Χαιρομαι ιδιαιτερα. Φυσικα λιγο στρωσιμο θελουν τα καινουρια μηχανηματα.

Πραγματικα εντυπωσιακο home cinema. Αντε να βγεις απ εκει τωρα.

Καλα ξεκινησες ν ακους χορωδιες και ψαλμωδιες? :headbang:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.773
Καλα ξεκινησες ν ακους χορωδιες και ψαλμωδιες?
Α, οι φωνές στη μουσική είναι το αγαπημένο μου είδος, από πάντα!

Και οι μεγάλες χορωδίες και οι μικρές, και σόλο φωνές, όλα. :party:

Μερικά τεχνικά θέματα τώρα, που προέκυψαν από την εγκατάσταση σε μένα, για να παίρνετε ιδέες.

Λοιπόν, τα front wide δεν υπάρχουν στο (μάλλον καλύτερο) 3D upmixing, αλλά υπάρχει δυνατότητα ανάθεσης καναλιών στο λογισμικό του τρινοβ, οπότε έγινε το προφανές, χρησιμοποιούνται σα τα front ηχεία:

IMG_20210131_144212~2.jpg

Βάζοντας στο auro 3D τα fw να παίζουν ίδιο περιεχόμενο με τα front, έχουμε 4 κυρίως front ηχεία και προφανώς διπλάσιο χεντρουμ από αυτά.

Είναι δηλαδή σα να έχω στο κάθε κυρίως ηχείο μου, 2 γουφερ 8.25" και 2 μιντ και 2 Τουίτερ, οι δυνατότητες απόδοσης δυναμικού εύρους έχουν ανέβει τρομερά.

Βέβαια προκύπτει ένα θέμα, διότι αυξάνει η στάθμη των κυρίως ηχείων και συγκριτικά πέφτει η στάθμη των υπολοίπων ηχείων του πολυκάναλου ιμερσιβ σεταπ.

Αυτό λύνεται υπολογίζοντας τις στάθμες.

Οι μετρήσεις για την ισοσταθμιση πραγματοποιήθηκαν σε στάθμη 82dB, που είναι η μέση τιμή στο εύρος που απαιτεί ο τρινοβ (80-84 dB).

Τα 82 ντεσιμπέλ βγαίνουν αυτή τη στιγμή με την ένδειξη volume του τρινοβ στα -12 dB.

Αυτό επετεύχθη με ελάττωση της ευαισθησίας εισόδου του καθενός 310, στα 94dB/1m στα 0dBu (input gain από την πλάτη των ηχείων) ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω τον τρινοβ έως και στα 0dB του volume, όπου παρουσιάζει το καλύτερο sinad των σταδίων εξόδου του.

Επανερχόμαστε στο θέμα στάθμης των 4 front ηχείων, διότι χωρίς άλλη ρύθμιση, παίζουν επακριβώς στην ίδια στάθμη: (ένδειξη μετά ισοστάθμισης)

IMG_20210131_142829~3.jpg

Εδώ βλέπουμε 3D upmixing σε δικαναλη μουσική, όπου τα front έχουν ίση στάθμη με τα fw.

Έτσι, αντί να βγάζει 82 ντεσιμπέλ κάθε κύριο ηχείο (πχ LF+LFW), βγάζει 82+82=85 dB.

Αν υπάρχει διαφορά στάθμης μεταξύ τους 1 ολόκληρο ντεσιμπέλ, τότε η αντιληπτή κατεύθυνση του αντικειμένου έρχεται από το ηχείο που παίζει υψηλότερα.

Αλλάζοντας τις στάθμες σε 78,5dB στο κάθε fw και 79,5dB στο κάθε front, έχουμε το σωστό άθροισμα για το κανάλι αυτό:

78,5+79,5=82 ντεσιμπέλ

Έτσι, εφαρμόζοντας την ανάλογη μείωση στάθμης στα ηχεία αυτά από τις ρυθμίσεις του τρινοβ, δηλαδή:

FL & FR: -2,5dB
FWL & FWR: -3,5dB

Έρχεται σωστό το άθροισμα στάθμης των 4 αυτών ηχείων για σωστή αναπαραγωγή σε πολυκάναλο σεταπ όσον αφορά τις στάθμες με τα υπόλοιπα ηχεία του σετάπ, και βεβαίως παραμένει η χρήση 4 "κυρίως ηχείων", με αποτέλεσμα σημαντικά αυξημένες δυνατότητες αναπαραγωγής δυναμικού εύρους.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.564
Members
38.198
Νεότερο μέλος
Athena Papadopoulou