Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

Reaction score
4.156
Κωστα για δοκιμασε αυτο .... Daraijin - YouTube (τοχουμε και σε πολυκαναλο)

Μπορει να το παιξει το συστημα σου σε αξιοπρεπεις εντασεις η κλαταρουν τα σαμπ σου? Λεω μηπως να κανεις καμμια αναβαθμιση! :rofl:
Εγω το βαζω αυτο το κομματι οταν οι οπες μπας ρηφλεξ μαζευουν σκονη!
Μ αρεσει που ανεμιζει και το τσουλουφι μου. Εσυ με τα Neumann κινδυνευεις με πνευμονια.

Last edited:

Reaction score
4.156
Παντως για κατι τετοια κομματια καταλαβαινει καποιος την αξια της μονοκατοικιας.
Εχοντας μαλιστα κανει εξωτερικη θερμομονωση και αλλαγη κουφωματων, αρκετες φορες βγηκα εξω να δω αν ακουγομαι στο δρομο. Ταφος! Απολυτη ησυχια.

Επισης εδω καταλαβαινεις με τον καλυτερο δυνατο τροπο τον ρολο "εν τοι ενωσει η ισχυς". Πολυ δορυφοροι κατανεμημενοι ισομετρικα στο χωρο + σαμπ.

Ερχονται στιγμες που επικεντρωνεσαι σ ενα ηχειο (πχ πλαινο) και λες δε γινεται ρε γμ να βγαζει τετοιο μπασο αυτο το σκατουλι. Και ομως, οχι απλα γινεται αλλα σου λεει, φιλε εδω παρκαρεις μην κοιτα τζαμπα αλλου! Ανεβαζεις ευχαριστα το βολιουμ και ακους ενα πεντακαθαρο ηχο που απο τη μια ειναι υπερβολικα δυνατος, αλλα ειναι σαν το οπιουμ, θελεις κι αλλο!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.223
Κωστα για δοκιμασε αυτο .... Daraijin - YouTube (τοχουμε και σε πολυκαναλο)

Μπορει να το παιξει το συστημα σου σε αξιοπρεπεις εντασεις η κλαταρουν τα σαμπ σου? Λεω μηπως να κανεις καμμια αναβαθμιση! :rofl:
Εγω το βαζω αυτο το κομματι οταν οι οπες μπας ρηφλεξ μαζευουν σκονη!
Μ αρεσει που ανεμιζει και το τσουλουφι μου. Εσυ με τα Neumann κινδυνευεις με πνευμονια.
Ο εν λόγω χρήστης είναι αυτό που θα λέγαμε...Αμε-Tannoy-τος
(Kondo,κάκτοι και αεικίνητα biblot θα δώσουν πολλές χρήσιμες ιδέες στον Ear... )

Reaction score
4.156
Ο εν λόγω χρήστης είναι αυτό που θα λέγαμε...Αμε-Tannoy-τος
(Kondo,κάκτοι και αεικίνητα biblot θα δώσουν πολλές χρήσιμες ιδέες στον Ear... )
Ο Κωστας αποφευγει τους Κοντο. Το γυρισε σε ψαλμωδιες. Εχουν χροιες λεει!
Που θα παει, σε κανα διμηνο θα περασουν οι παρενεργειες του εμβολιου και θα ξαναδουμε τον γνωστο μας EAR. Τωρα ολο γλυκες και σιροπια ειναι. :headbang:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
(Με τα νέα μέτρα) έβαλα την περούκα και πήγα απο εκεί το πρωί.

Έγινε μια ειλικρινής προσπάθεια απο τα δυο εμπλεκόμενα μέρη να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, και με αμοιβαίες υποχωρήσεις, ένα ντιμπι εδώ, ένα ντιμπι εκεί, βρέθηκε μια κοινή αποδεκτή καμπύλη που να ταιριάζει στα αυτιά και των δυο.
Φτιάχτηκαν δυο ταργκετ με 2dB διαφορά στο μπάσο. Κάπου εκεί είμαστε στα γούστα τελικά, βγήκαν και κάποιοι τονισμοί 1-2 dB ακόμα σε κάποιες συχνότητες. Άντε πες 3db συνολική διαφορά στο μπασο.

Οπότε υπογράφτηκε το Σύμφωνο της Μίκρας, και σφραγίστηκε με ενα ποτήρι Tomatin (απίστευτη ποιότητα, δεν το είχα δοκιμάσει μέχρι σήμερα)

Θέλω για μια ακόμα φορά να εκφράσω τον θαυμασμό μου για το 310. Απίστευτο ηχείο μεχρι τα 2,70-2.80 μέτρα. Με δυο σαμπ (έτσι κι αλλιως χρειάζονται πάντα), είτε σε δικάναλο είτε σε πολυκάναλο φέρνει την απόλυτη ευτυχία, σε εξευτελιστική τιμή.
Σε στάθμη reference δεν κουράζει καθόλου, είναι σωστό και αναλυτικό παραμένοντας ξεκούραστο.

Και απο περιέργεια είδαμε τα φίλτρα που έβαλε ο Trinnov για να πετύχει την καμπύλη κοινής αποδοχής:
Πάνω απο την συχνότητα Schroeder δεν έχει σχεδόν καμία παρέμβαση στην απόκριση συχνότητας. Μόνο λιγη κατηφόρα, που θα μπορούσε κάποιος να την έδινε απο τα διακοπτάκια της πλάτης του ηχείου!!!

Το προβλημα που εχω και εγω με τα δομικά στοιχεία του σπιτιού (πόρτες κουφώματα κτλ) υπάρχει φυσικά και στου Εαρ, και περιορίζει το SINAD του συστήματος. Ειδικά στου Εαρ που εχεις την τάση να δώσεις και άλλο και άλλο και άλλο....ε μετά ξεκολλάνε οι πόρτες.
:lolsign:

Δυστυχώς χρειάζονται επιπλέον κατασκευές για να λυθεί αυτό το θέμα.
Απο την άλλη μπορουμε να το δούμε σαν μια προειδοποίηση για την υγεία των αυτιών μας, και να σταματάμε το γκάζι κάπου εκεί πριν αρχίσουν να τρίζουν όλα.

Κάτι ακόμα: όσοι έχετε καλό πολυκάναλο-Atmos, πάρτε τον καινούργιο δίσκο των Yello. Χτες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Βασικά ακούμε με ακριβώς ίδιο μετρημένο ταργκετ κερβ, με μόνη διαφορά πως εγώ δίνω 2 ντεσιμπέλ παραπάνω στα μπάσα.

2.

Ισα ίσα για να νιώθω να κουνιέται τ'αντερο στη στάθμη αναφοράς.

Από κει και πέρα όμως, μιλάμε για απόλυτη ταύτιση απόκρισης στο φάσμα, επιβεβαιωμενη με μετρήσεις.

Είδαμε 2 καμπύλες απόκρισης, μια μετρημένη στο σπίτι μου και μια στο σπίτι του φαλάκρα, που είναι ακριβώς μα ακριβώς όμοιες.

Έτσι ακούγεται η μουσική, τα'χει κάνει μπίλιες ο τουλ, έχει κλείσει το θέμα, δεν υπάρχουν προσωπικές απόψεις, δεν υπάρχει χώρος για τέτοιες.
Τέλος διαπραγματεύσεων.

Θέλω για μια ακόμα φορά να εκφράσω τον θαυμασμό μου για το 310. Απίστευτο ηχείο
Και παμφθηνο. Σκανδαλωδώς παμφθηνο.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ατού του ηχείου, η εκπληκτική τιμή που πωλείται.

Ένα άριστο ηχείο, που σε σωστό χώρο ο τρινοβ δε του διορθώνει πρακτικά τίποτα.
Παίζει ήδη σωστά.

Αυτά. Εκεί τελειώνει το ποίημα.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.033
Είδαμε 2 καμπύλες απόκρισης, μια μετρημένη στο σπίτι μου και μια στο σπίτι του φαλάκρα, που είναι ακριβώς μα ακριβώς όμοιες.

Και το αστείο είναι πως καταλήξαμε εκεί τελικά με το αυτί, αλλάζοντας την αρχική μετρηση/ρύθμιση που έγινε με μικρόφωνο, βάσει των μετέπειτα ακουστικών εντυπώσεων. Και βγήκε ίδια καμπύλη

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Πλάκα πλάκα, άκουγε σε μένα ο ντιμιφουτ Yello, τον νέο δίσκο από blue ray σε dolby atmos, και σε τι στάθμη;
Στο -8 το πήγε, καμιά 10-αρια ντεσιμπέλ πάνω από αναφοράς! :thumbsup:

Μεγάλη επιτυχία! Αντε σιγά σιγά θα γίνει δικός μας! :neo:

Τ'ακούω τώρα στο -1.9 εκεί μου έκατσε καλά η στάθμη. Σιγά, 6 ντιμπι πάνω, τι ψυχή έχουν.. 8-)

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.033
Στο -8 το πήγε, καμιά 10-αρια ντεσιμπέλ πάνω από αναφοράς! :thumbsup:
Όσο άνετο και ευχάριστο και αν είναι, δεν θα το συνέχιζα για πάνω απο 5-10 λεπτά. Οπως ειδες το χαμήλωσα σχετικά γρήγορα.
Φοβάμαι τις απώλειες σε βάθος χρόνου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.743
Σωστά. Και γω ένα κομμάτι το πήγα μέχρι κει, μη νομίζεις.. Και τώρα ακούω πινκ φλόιντ συναυλία σε στάθμη -20, λίγο κάτω της στάθμης αναφοράς.

Τον άκουσα πάντως όλο το δίσκο σερί, είναι ωραίος. Συνήθως τη στάθμη την είχα στο -12.

Άξιο αναφοράς είναι πάντως ότι ακόμα και στο -8 που είχες τη στάθμη, μιλούσαμε χαμηλόφωνα μεταξύ μας και δεν υπήρχε πρόβλημα αντιληπτοτητας διαλόγων.
Στο -8 σε ιμερσιβ Yello...

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.378
Kυριε Δημητρη εκτος απο το Yello με ολα τα κοαλα μεσα, Μουσικη του ρεπερτοριου που ακουτε εσεις; Ακουσατε; η μονο την ....... μουσικη που ακουει ο εξτρεμιστης αναρχοαυτονομος χερ ντοκτορ;
Μετα τιμης τα σεβη μου :drinks: :hi:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.033
Kυριε Δημητρη εκτος απο το Yello με ολα τα κοαλα μεσα, Μουσικη του ρεπερτοριου που ακουτε εσεις; Ακουσατε; η μονο την ....... μουσικη που ακουει ο εξτρεμιστης αναρχοαυτονομος χερ ντοκτορ;
Μετα τιμης τα σεβη μου :drinks: :hi:
Όχι κ.Χρήστο, λίγο ακούσαμε και λίγο παίξαμε με τις ρυθμίσεις.
Έπρεπε να παω στην οικογένεια για Κυριακάτικο τραπέζι.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.613
Αφηστε τα τραπεζια τα οικογενειακα και τις οικογενειες, δεν ειναι πραγματα αυτα, δεν ειναι ζωη αυτη, να παιζουμε ετσι αρρυθμιστοι χωρις dsp σωστο, τι θα λενε οι γειτονες , τι θα πει η γειτονια;

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.033
Αφηστε τα τραπεζια τα οικογενειακα και τις οικογενειες, δεν ειναι πραγματα αυτα, δεν ειναι ζωη αυτη, να παιζουμε ετσι αρρυθμιστοι χωρις dsp σωστο, τι θα λενε οι γειτονες , τι θα πει η γειτονια;
@Kotsidis John ετοιμάσου, έρχεται η σειρά σου

Reaction score
6.191
Τα 310 πάντως επιβεβαιώνω ότι είναι από τα πιο ξεκούραστα και αναλυτικα ηχεία που έχω ακούσει. Το αναφέρω ξανά μιας και το ανέφερε ο Dimifoot γιατί θυμάμαι παλιότερα είχε αναφερθεί από κάποιον ότι ήταν κουραστικά. Καμία σχέση με κουραστικά τα συγκεκριμένα ηχεία, ακριβώς το αντίθετο και μάλιστα σε στάθμες πολυ πάνω της αναφοράς.

Reaction score
4.156
Σωστα Αλεξανδρε.
Στο παρελθον ειχαμε τα ευσημα απο τους στουντιαδες, κι ενα σωρο πικροχολο σχολια παρμενα κυριως απο εκθεσεις.
Ειναι φανερο οτι γενικως αν τα ηχεια βρουν το σωστο χωρο τις σωστες ρυθμισεις και τα σωστα τερια τους θ αποδωσουν το μαξιμουν. Αν απ εκει και περα ενα ηχειο εχει και περγαμηνες τεχνικης φυσης, ε τοτε παει ψηλα ο πηχυς.

Ο Κωστας για χρονια μου μιλουσε για τη συγκεκριμενη εταιρια ΚΗ πριν γινει Neuman (βασικα για το λιγο μεγαλυτερο ηχειο το 402) τελικα ειδε οτι δεν του κανω την χαρη, ειπε ας παει και το παλιαμπελο. Τα πηρε αυτος. Μετα φωναζε για ενα τζενελεκ εδω στις αγγελιες. Παρτε το ειναι χωμα η τιμη. Παλι κανεις δεν συγκινηθηκε. Ειπε θα το πιω κι αυτο το ποτηρι και το πηρε ο ιδιος.

Τελικα 11 τεμαχια 310 προκαλουν δεος. Παντα ειχα την περιεργεια μαθηματικα ποσες ιντσες ειναι η συνολικη επιφανεια? Κι αν βαλεις και τα σαμπ, παμε απο το δεος στον τρομο. Ωστοσο οταν αρχιζει και παιζει μουσικη, υποκλινεσαι!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM