Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
How about "costas EARless"?Θα κουφαθείς ρε παιδακι μου..
Και μετα?
Κωστας σκετο?
Λίγο μπλουτακ...λίγο παταφιξ?Οι "μαμά" βάσεις βιδώνουν στις πλάγιες επιφάνειες του ηχείου, μια βίδα σε κάθε μεριά, κι επιτρέπουν κλίση του ηχείου.
Αισθητικά δε μου άρεσαν αυτά τα σίδερα δεξιά κι αριστερά του ηχείου.. οπότε αναζήτησα λύση αισθητικά αποδεκτή, και χρηστική.
Ήθελα κάτι να μη πολυφαίνεται στο μάτι, και ταυτόχρονα να έχει μεγάλη μάζα, οπότε ..Μελίδης, όλα γίνονται.
Οι βάσεις αυτές, δεν έχουν τρύπιους σωλήνες, είναι όλα μασίφ. Ασήκωτο το σίδερο, κι ας μη φαίνεται στο μάτι.
Κομμένο στο λέιζερ το πάνω μέρος, και με δυνατότητα κλίσης, που είναι απαραίτητη στο κεντρικό ηχείο, και πιθανώς να φανεί χρήσιμη και στα υπόλοιπα.
Οι ρυθμιζόμενες βάσεις στα 3 σημεία στήριξης εύκολα την φέρνουν ίσια όπου κι αν πατάει, και λόγω στήριξης σε 3 σημεία, και σημαντικού βάρους, είναι σταθερή ανεξαρτήτως που πατάει κάθε πόδι.
Το ηχείο, εκτός από τα 3 σημεία στήριξης πάνω στη βάση, "δένεται" με αυτήν από 2 σημεια στο πίσω μέρος, που σφίγγουν καλά το ηχείο δεξιά και αριστερά, στην πίσω κάτω γωνία.
Ανάμεσα στο ηχείο και στη βάση, τοποθετήθηκαν με αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψεως της 3Μ, 3 λεπτές (~2mm) φέτες από ειδικό αντιολισθητικό και κραδασμοαπορροφητικό υλικό, βιομηχανικού τύπου (από βάση κραδασμοαπορροφητικού για ..ασανσέρ).
Ανάμεσα στα πλαϊνά αυτιά σύσφιξης και στο ηχείο, τοποθετήθηκε ένα σχετικά μαλακό ημισφαιρικό αυτοκόλλητο μπιλάκι της 3Μ, σαν αυτά που μπαίνουν στις πόρτες των ντουλαπιών για να μη χτυπάνε, το οποίο πιέζεται λίγο και σφίγγει πολύ καλά το ηχείο, δε φεύγει με τίποτα από τη θέση του.
Το αποτέλεσμα είναι (για μένα) ιδιαίτερα ικανοποιητικό τελικά, τόσο χρηστικά, όσο και αισθητικά, είναι σα να αιωρούνται τα ηχεία!
Μπράβο στον Μελίδη για άλλη μια φορά!
Έκανα τσισακια......Εις αναμονή των βάσεων...
View attachment 110549
Και μια κουλούρα μογκάμι, με εξελάρ της νιούτρικ, να συνδεθούνε όλα.
Εντός των ημερών...
πρόσεχε μη μουσκέψεις τα αριθερμΈκανα τσισακια......
[DOUBLEPOST=1544259686][/DOUBLEPOST]Respect στον Μελιδη μπράβο!!
Λίγο μπλουτακ...λίγο παταφιξ?
Αυτό που είναι ενεργό!Είμαι αναποφάσιστος, δε ξέρω πχιο να δγιαλέξω!
Μαύρο patafix βρε συ....το λευκό είναι για να παίζουν τα παιζάκια στο κίντερ γκάρντεν...κάτι σαν το μπλου τακ ένα πράμα..View attachment 112193 View attachment 112194
Προμηθεύτηκαν αμφότερα. Έμειναν αχρησιμοποίητα (προς το παρόν). Στο ράφι.
Είμαι αναποφάσιστος, δε ξέρω πχιο να δγιαλέξω!
Και σε είχα για παθητικό...έτσι δηλαδή μου είπε ο @marydaughterΑυτό που είναι ενεργό!