Ένταση κεντρικού σε διαλόγους audyssey dynamic volume

Reaction score
2.852
Εγω πάντως θα έκανα μια δοκιμή να βάλω τα ηχεία δίπλα στο έπιπλο.
Πιστεύω θα χάσει έτσι τη διακριτότητα με το κεντρικό ηχείο, το τρίγωνο ακρόασης θα πάει περίπατο όπως κι η στερεοφωνία, σίγουρα στις γωνίες έχει πρόβλημα με τις χαμηλές (εγώ θα μπούκωνα τα bass reflex).

Reaction score
3.465
Πιστεύω θα χάσει έτσι τη διακριτότητα με το κεντρικό ηχείο, το τρίγωνο ακρόασης θα πάει περίπατο όπως κι η στερεοφωνία, σίγουρα στις γωνίες έχει πρόβλημα με τις χαμηλές (εγώ θα μπούκωνα τα bass reflex).
Νομίζω ότι είναι αρκετά ανοιχτα.Δεν θυμάμαι κάπου είχε βάλει τις αποστάσεις που εχει και στα πόσα μέτρα ακούει.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.882
Σωστά.
Αλλα το bass reflex γιατι να το μπουκώσει, αφού εχει crossover για το sub στους 80Hz?

Reaction score
7.877
Νομίζω ότι είναι αρκετά ανοιχτα.Δεν θυμάμαι κάπου είχε βάλει τις αποστάσεις που εχει και στα πόσα μέτρα ακούει.
2.90 μεταξύ τους l/r και στα 2.60 το κεντρικο από θέση ακρόασης.

Ο @Zizik μου το έχει πει πολλά post πίσω αλλά δεν είναι εφικτό λόγο συζύγου.

Reaction score
3.465
2.90 μεταξύ τους l/r και στα 2.60 το κεντρικο από θέση ακρόασης.

Ο @Zizik μου το έχει πει πολλά post πίσω αλλά δεν είναι εφικτό λόγο συζύγου.
Ποιο ωραίο θα γίνει πες της.Εδω την έχεις πείσει για ηχεία στην οροφή!!

Reaction score
7.877
Σωστά.
Αλλα το bass reflex γιατι να το μπουκώσει, αφού εχει crossover για το sub στους 80Hz?
Σωστά

Ποιο ωραίο θα γίνει πες της.Εδω την έχεις πείσει για ηχεία στην οροφή!!
Με προϋποθέσεις......
[DOUBLEPOST=1534611030][/DOUBLEPOST]
Ναι sorry τώρα το είδα ότι το είχες γράψει. Αλλά αυτό το απλο σχετικά ερώτημα γιατί δε μπορώ να βρώ απάντηση. Γιατί με το eq off μπορω να ανεβάσω ένταση πάνω από το 0? Σχεδόν 8 db.όχι ότι σαν ένταση στο χώρο παίζει πιο δυνατά αλλά ότι για την ίδια ένταση πρέπει να ανεβάσω το volume.
???

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.172
Σωστά.
εμένα με ξεχνάς δρ....στην περίπτωσή μου όταν είχα ακύρωση στους 80 (πριν γυρίσω το sub 90 μοίρες και μου λυθεί) όταν τάπωνα τα bass reflex μου έριχνε την ακύρωση στους 80 κατά 3 db ;)

Υ.Γ. Αλλά γιατί το πολεμάτε ακόμα καλέ?! ας έρθει το umik να δούμε στανταράκια αποτελέσματα
θα τον κουράσετε τον άνθρωπο από τώρα και δεν θα έχει όρεξη για μετά:p:D

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.882
εμένα με ξεχνάς δρ....στην περίπτωσή μου όταν είχα ακύρωση στους 80 (πριν γυρίσω το sub 90 μοίρες και μου λυθεί) όταν τάπωνα τα bass reflex μου έριχνε την ακύρωση στους 80 κατά 3 db ;)
Που ειναι κουρδισμένο το bass reflex σου, και πόσα db ανα οκτάβα ήταν το cross?

daharis666

Moderator
Reaction score
80.172
στα σπεκς κάποτε που είχα δει έγραφε μέχρι 32-35 hz :o:D
πόσα db θα πω ψέματα
και έχει δύο ριφλεξ
εγώ τάπωνα εκείνο που αναλογούσε στα περισσότερα λίτρα

Reaction score
7.877
Μετά από αρκετό ψάξιμο και εφόσον δε μπορούσα να βρω μια εξήγηση βρήκα τι ήταν λάθος. Το dialogue level adjust όπως και το subwoofer level adjust έχουν 2 επιλογές. On - off και level σε db. για κάποιο λόγο το είχα αφήσει on αλλά χωρίς να προσθέσω db και νόμιζα ότι δεν είχε διαφορά. και μπερδεύτηκα γιατί στο manual δε λέει ότι κάνει κάτι η πρώτη επιλογή απλά on - off και ότι θα το ρύθμιζες από κάτω με τα db. αλλά τελικά με το που το κάνεις on και στα 0db να είναι προσθέτει ένταση στο κεντρικό.

Καταγραφή.PNG

Reaction score
15.543
τι λες !!!!
....φτασαμε σε αυτο το σημειο !!!...μαθαμε και αυτα !!!!
.......αλλο επιπεδο :lolsign:

ankokdog...με volume 0 το dynamic eq on/off εχει την ιδια ενταση και την ιδια καμπυλη...
....βρε συ αφου τοχω γραψει τοσες φορες :roflmao:

εννοειτε οτι δεν εχεις καποια αλλη επιλογη απο το μενου που μπορει να επιρεαζει οπως π.χ. το dynamic volume κ.λ.π.

daharis666

Moderator
Reaction score
80.172
Μετά από αρκετό ψάξιμο και εφόσον δε μπορούσα να βρω μια εξήγηση βρήκα τι ήταν λάθος. Το dialogue level adjust όπως και το subwoofer level adjust έχουν 2 επιλογές. On - off και level σε db. για κάποιο λόγο το είχα αφήσει on αλλά χωρίς να προσθέσω db και νόμιζα ότι δεν είχε διαφορά. και μπερδεύτηκα γιατί στο manual δε λέει ότι κάνει κάτι η πρώτη επιλογή απλά on - off και ότι θα το ρύθμιζες από κάτω με τα db. αλλά τελικά με το που το κάνεις on και στα 0db να είναι προσθέτει ένταση στο κεντρικό.

View attachment 103174
δώκε 2db να στανιάρεις τώρα:D

daharis666

Moderator
Reaction score
80.172
τι λες !!!!

ankokdog...με volume 0 το dynamic eq on/off εχει την ιδια ενταση και την ιδια καμπυλη...

εννοειτε οτι δεν εχεις καποια αλλη επιλογη απο το μενου που μπορει να επιρεαζει οπως π.χ. το dynamic volume κ.λ.π.
να σε ρωτήσω τώρα που σε βρήκα...:D

αν τις στάθμες στο audyssey των κάθε ηχείων τις φέρεις στο 0
υπάρχει περίπτωση να το ξεγελάς ότι είναι σε στάθμη reference? ή μόνο στη συνολική ένταση (volume)το καταλαβαίνει αυτό?

Reaction score
15.543
να σε ρωτήσω τώρα που σε βρήκα...:D

αν τις στάθμες στο audyssey των κάθε ηχείων τις φέρεις στο 0
υπάρχει περίπτωση να το ξεγελάς ότι είναι σε στάθμη reference? ή μόνο στη συνολική ένταση (volume)το καταλαβαίνει αυτό?
συνολικη καημενε....;)

το audyssey βλεπει volume και καθοριζει την καμπυλη κατω του 0

Reaction score
7.877
τι λες !!!!
....φτασαμε σε αυτο το σημειο !!!...μαθαμε και αυτα !!!!
.......αλλο επιπεδο :lolsign:

οπότε ότι επιλογή υπάρχει μέσα στο audyssey κάνει τη διαφορά εκτός reference. εκέι είναι όλα τα ίδια.

αλλά τα υπόλοιπα menu κάνουν επεμβαίνουν γενικά. όπως τα dialogue - subwoofer level adjust και τα surround parameter. σωστά?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.160
Members
38.293