Ό,τι θέλει ο ΄΄λαός΄΄

Reaction score
19.272

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.613
Σε ηχείο 2 δρόμων, όπως βλέπεις με τα γαλάζια μάτχια σου, ο μοναδικός τρόπος να "δένει" πραγματικά άριστα το Τουίτερ με το γουφερ στο σημείο κρος, είναι να διαθέτει το Τουίτερ ένα waveguide στο μέγεθος του γουφερ.

Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος για να υπάρξει τόσο ομαλός λοβός σε δίδρομο. (Πρώτος διδάξας ο μπαρμπα Τουλ, στο Μ2, που'χει ένα λοβό για σεμινάριο, συνταγή που πιστά ακολούθησαν οι μηχανικοί στην Dutch & Dutch, αλλά και πολλοί άλλοι, όπως και στο προαναφερθέν DIY ηχειάκι, όπως και στο νέο μεγάλο και εξόχως ακριβό Genelec).

Ομοίως σε τρίδρομο, το waveguide του Τουίτερ πρέπει να έχει τη διάμετρο του μιντ.

Όποιοι κατασκευαστές δεν τα έχουν καταλάβει αυτά τα βασικά πραγματάκια, είναι άξιοι της μπίρας τους. 🤣🤪😜😁

Η περιοχή του κρος του Τουίτερ, πέφτει μέσα στη συχνοτικη περιοχή πολύ υψηλής ευαισθησίας του ανθρώπινου αφτχιού. Έχω ξαναπεί πολλές φορές, πως όποιο ηχείο βλέπω χωρίς σοβαρό κυματοδηγό στο τουίτερ, το σβήνω απ'τον χάρτη των πιθανών επιλογών μου. Εκείνη την ατασθαλία στο σημείο κρος του Τουίτερ χωρίς waveguide, θα την ακούς στάνταρ, ακόμα και κουφός να είσαι.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.959
Αυτός άνθρωπος κάθε βδομάδα έχει και ένα καινούργιο new reference. Audio reviewers. :D Την επόμενη βδομάδα θα πρέπει να το ονομάσει new new reference.
O Erin είναι αυτόνομος influencer-blogger που με κάθε του δημοσίευμα εξασφαλίζει followers αλλά και... εισόδημα.
Μπορούμε να μη συμμεριζόμαστε όποιον ξέρει τι κάνει για δικό του λογαριασμό αλλά είναι δύσκολο να τον περιγελάμε χωρίς βάσιμη αιτία... The deference in reference doesn't make a difference. :wink:

Σε ηχείο 2 δρόμων, όπως βλέπεις με τα γαλάζια μάτχια σου, ο μοναδικός τρόπος να "δένει" πραγματικά άριστα το Τουίτερ με το γουφερ στο σημείο κρος, είναι να διαθέτει το Τουίτερ ένα waveguide στο μέγεθος του γουφερ.

Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος για να υπάρξει τόσο ομαλός λοβός σε δίδρομο. (Πρώτος διδάξας ο μπαρμπα Τουλ, στο Μ2, που'χει ένα λοβό για σεμινάριο, συνταγή που πιστά ακολούθησαν οι μηχανικοί στην Dutch & Dutch, αλλά και πολλοί άλλοι, όπως και στο προαναφερθέν DIY ηχειάκι, όπως και στο νέο μεγάλο και εξόχως ακριβό Genelec).

Ομοίως σε τρίδρομο, το waveguide του Τουίτερ πρέπει να έχει τη διάμετρο του μιντ.

Όποιοι κατασκευαστές δεν τα έχουν καταλάβει αυτά τα βασικά πραγματάκια, είναι άξιοι της μπίρας τους. 🤣🤪😜😁

Η περιοχή του κρος του Τουίτερ, πέφτει μέσα στη συχνοτικη περιοχή πολύ υψηλής ευαισθησίας του ανθρώπινου αφτχιού. Έχω ξαναπεί πολλές φορές, πως όποιο ηχείο βλέπω χωρίς σοβαρό κυματοδηγό στο τουίτερ, το σβήνω απ'τον χάρτη των πιθανών επιλογών μου. Εκείνη την ατασθαλία στο σημείο κρος του Τουίτερ χωρίς waveguide, θα την ακούς στάνταρ, ακόμα και κουφός να είσαι.
Η KEF πάντως στα vintage μοντέλα χωρίς κυματοδηγό χρησιμοποιούσε ως mid το θρυλικό 5ιντσο Β110 προσαρμοσμένο σε δική του καμπίνα αλλά με προσεγμένη γεωμετρία στην πρόσοψη και το κροσάριζε σε ζώνη όπου ο περιορισμός διασποράς του εναρμονιζόταν με τη διασπορά του tweeter.

Το θέμα είναι τι γίνεται με όσα σύγχρονα μοντέλα βάζουν κυματοδηγό ΄΄γαβάθα΄΄ αλλά και πάλι δεν επιτυγχάνεται ικανοποιητική ομοιογένεια στη διασπορά γύρω από τη ζώνη μετάβασης mid-tweeter.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.613
Το θέμα είναι τι γίνεται με όσα σύγχρονα μοντέλα βάζουν κυματοδηγό ΄΄γαβάθα΄΄ αλλά και πάλι δεν επιτυγχάνεται ικανοποιητική ομοιογένεια στη διασπορά γύρω από τη ζώνη μετάβασης mid-tweeter.
Τσεκαρεις το σπινοραμα και τους λοβούς ακτινοβολίας στα δύο επίπεδα. Έτσι βλέπεις αν είναι επιτυχημένη η υλοποίηση, ή απλώς "φάτε μάτχια πσάργια".

Reaction score
5.449
Πρόσφατα είχα εμπειρία από την ακρόαση δύο διαφορετικών ηχείων τα οποία μου ακούστηκαν αρκετά όμοια (σαν συνολική αίσθηση, χωρίς να υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες). Τελικά απέκτησα το ένα από τα δύο.
Αλλά θα ήθελα από τους βαθύτερους γνώστες να έχω μια άποψη για το αν και κατά πόσο οι συγκριτικές μετρήσεις των δύο αυτών ηχείων (μετρήσεις από το NRC-National Research Counsil of Canada - και τα δύο το 2014) θα μπορούσαν να προβλέψουν αυτή την ομοιότητα.
Διαφάνεια2.JPG
Διαφάνεια3.JPG
Διαφάνεια4.JPG
Διαφάνεια5.JPG
Διαφάνεια6.JPG

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.100
Πρόσφατα είχα εμπειρία από την ακρόαση δύο διαφορετικών ηχείων τα οποία μου ακούστηκαν αρκετά όμοια (σαν συνολική αίσθηση, χωρίς να υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες). Τελικά απέκτησα το ένα από τα δύο.
Αλλά θα ήθελα από τους βαθύτερους γνώστες να έχω μια άποψη για το αν και κατά πόσο οι συγκριτικές μετρήσεις των δύο αυτών ηχείων (μετρήσεις από το NRC-National Research Counsil of Canada - και τα δύο το 2014) θα μπορούσαν να προβλέψουν αυτή την ομοιότητα.
View attachment 352544 View attachment 352545 View attachment 352546 View attachment 352547 View attachment 352548
Καλά είσαι.
Τα έχω στον χώρο μου και τα 2, και εμένα μου ακούγονται σχεδόν ολόιδια.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.613
αν και κατά πόσο οι συγκριτικές μετρήσεις των δύο αυτών ηχείων (μετρήσεις από το NRC-National Research Counsil of Canada - και τα δύο το 2014) θα μπορούσαν να προβλέψουν αυτή την ομοιότητα.
Λίγο πιο σκοτεινό το KEF, αλλά και τα δύο σούπερ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.613
Είναι φυσικό να ακούγονται πολύ όμοια, διότι οι μετρήσεις και των δύο είναι άριστες, και οι άριστες μετρήσεις είναι υποχρεωτικά ..όμοιες, δεν μπορεί να λένε με διαφορετικό τρόπο την ίδια "αλήθεια" ας πούμε.

Αυτό είναι κάτι που υποστηρίζω εδώ και πάρα πολλά χρόνια άλλωστε.

Ένας είναι ο σωστός ήχος, αυτός της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, και όσα ηχεία δείχνουν άριστες μετρήσεις, υποχρεωτικά θα ακούγονται εκπληκτικά όμοια μεταξύ τους. Φυσικά θα μπορούν να εντοπιστούν μικροδιαφορές, ακόμα και λόγω ιδιοσυντονισμού των υλικών κατασκευής κάθε μεγαφώνου, αλλά αυτές είναι μικρής αξίας, ενώ η ουσία της μουσικής θα είναι βασική μια, κοινή.

Από κει και πέρα, οι διαφορές των συγκεκριμένων δύο εξαιρετικών ηχείων, είναι εμφανείς στις μετρήσεις αυτές, κι εστιάζονται κυρίως στα περισσότερα πρίμα στην off axis στα ρεβελ, όπου, έστω κατά λίγο, είναι καλύτερα τα κεφ, με πιο ισορροπημένη - ομοιόμορφη την off axis με την on axis.

Reaction score
8.837
View attachment 352544 View attachment 352545 View attachment 352546 View attachment 352547 View attachment 352548
Πόσο κάνουν αυτά αν επιτρέπεται? :)

Ότι θέλει ο "λαός".... του μπεβερλυ χιλς μου φαίνεται είναι ο σωστός τίτλος. :biggrin:

Άμα θέλετε κάτι για τον λαουτζικο ... λέμε τώρα:lolsign: βάλτε κάτω του χιλιάρικου.
Εδω βλέπω πάλι ομορφιές 5000 10000 15000....φτου και βγαίνω 😂

Reaction score
5.449
Πόσο κάνουν αυτά αν επιτρέπεται? :)

Ότι θέλει ο "λαός".... του μπεβερλυ χιλς μου φαίνεται είναι ο σωστός τίτλος. :biggrin:

Άμα θέλετε κάτι για τον λαουτζικο ... λέμε τώρα:lolsign: βάλτε κάτω του χιλιάρικου.
Εδω βλέπω πάλι ομορφιές 5000 10000 15000....φτου και βγαίνω 😂
Τα revel f206 στοιχιζουν 3800-4000 (μια μεση τιμή, αν και η τιμη καταλόγου ειναι 4500)...τα kef ref one, πολύ πιο ακριβά

Reaction score
8.837
Τα revel f206 στοιχιζουν 3800-4000 (μια μεση τιμή, αν και η τιμη καταλόγου ειναι 4500)...τα kef ref one, πολύ πιο ακριβά
Όπως λες σου ακούστηκαν όμοια :sneaky:
Ε τα revel θα πήρες.

Τεσπα... συνεχίστε με αυτα που θέλει ο λαός.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.100
Υπάρχουν και τα εξίσου εξαιρετικά Revel M106 & M105. Εκτός ευρωπαϊκής αγοράς πλέον δυστυχώς μόνο.

Reaction score
8.837
Δεν αντέχω... θα σχολιάσω :biggrin:
Καλέ αυτά τα kef πωσταλεν πρέπει να κοστίζουν όσο το πολυκαναλο που έχω. :biggrin:
Πάντοτε έβρισκα τα Joseph Audio ελκυστικά στην ακρόαση...Βλέποντας τις μετρητικές επιδόσεις στο παρακάτω μοντέλο ναι μεν δεν φτάνουν το KEF Blade2 Meta αλλά μας δείχνουν ότι μπορείς να βγάλεις τόνωση για ΄άέρινες΄΄ υψηλές χωρίς τις τρέλες που κάνουν τα σύγχρονα B&W...
Joseph Audio Perspective

614Jopefig4.jpg

Fig.4 Joseph Perspective, anechoic response on tweeter axis at 50", averaged across 30° horizontal window and corrected for microphone response, with complex sum of nearfield responses plotted below 300Hz.

614Jopefig5.jpg

Fig.5 Joseph Perspective, lateral response family at 50", normalized to response on tweeter axis, from back to front: differences in response 90–5° off axis, reference response, differences in response 5–90° off axis.

614Jopefig6.jpg

Fig.6 Joseph Perspective, vertical response family at 50", normalized to response on tweeter axis, from back to front: differences in response 15–5° above axis, reference response, differences in response 5–10° below axis.

614Jopefig7.jpg

Fig.7 Joseph Perspective, spatially averaged, 1/6-octave response in JA's listening room (red); and of Vivid Giya G3 (blue), Rogers BBC LS3/5A (green).
Ψήθηκα, τα βρίσκω ελκυστικά, θα τα πάρω μαζί με το κοντραμπάσο στο μπακγκραουντ γιατί είμαι λαρτζ.:lolsign:
Εχω χάσει την επαφή με την αξία του χρήματος.
Για συνεχίστς λίγο ακόμη με το ότι θέλουν οι φραγκατοι... ε συγγνώμη ο λαός και..... θα περάσουμε τέλεια :lolsign::lolsign:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.752
Members
38.233
Νεότερο μέλος
dimpam