ΑΜΟΙ 37΄ HD Αποτελέσματα καί εντυπώσεις στό σπίτι σας

Reaction score
0
Καλημέρα σέ ολους,ας ξεκινήσουμε λοιπόν νά γράφουμε εδώ, ολοι οσοι πήραν μέσω του power buy τήν ΑΜΟΙ.
Χτές λοιπόν τό μεσημέρι παρέλαβα καί εγώ τη τηλεόραση,καί ειναι περιττό νά σας πώ οτι από τις 2 τό μεσημέρι μέχρι τις 12 τό βραδυ δέν εκλεισε καθόλου.
Πρώτα πρώτα νά βάλουμε τά πράγματα στήν θέση τους.
Αφου λοιπόν εκανα ολες τίς συνδέσεις τών μηχανημάτων μου τήν ανοιξα νά δώ τά αποτελέσματα.
Πρώτα φόρτωσα κανάλια από τήν UHF κεραία,καί μετά προχώρησα στά υπόλοιπα μηχανήματα πού ειχα συνδέσει.
Η εικόνα πού πήρα σέ γενικές γραμμές ηταν καλή,αλλά δυστυχώς η τηλεόραση από μόνη της σέ ολες τις προρυθμισμένες θέσεις πού εχει δέν αποδίδει καλά,θά ελεγα καθόλου καλά,χρειάζεται ρύθμιση τών 3 χρωμάτων κοκκινου,πρασινου,μπλε ωστε νά αποδώσει αυτά που μπορεί.(δηλ σωστή ρύθμιση λευκού).

Προσοχή,λοιπόν μήν απογοητευτειτε από αυτό πού θά δείτε βάζοντας την κατευθείαν νά παίξει.
Εμένα μου πήρε 4/5 ωρες νά τήν ρυθμισω,καί μετά εβγαζε μάτια μέ τήν εικόνα της.
Πρέπει νά πώ οτι γιά κάθε μηχάνημα πού εχετε συνδέσει επάνω της θά χρειαστει νά τό ρυθμίσετε,δηλ οι ρυθμίσεις είναι μοναδικές γιά κάθε μηχάνημα πού εχετε,καί εδώ ερχετε καί κολλαει τό σχόλιο του αγαπητού Βαγγέλη Λάμπρου, πού τό αναφέρει αυτό σέ αλλο post (φαντάζομαι θά τό εχετε ολοι διαβάσει).
Εγώ λοιπόν πού ειχα 5 μηχανήματα συνδεδεμενα απάνω της επρεπε νά κάνω 5 διαφορετικες + 1 απο τό tuner της,ρυθμισεις.
Απαραίτητα λοιπόν θά χρειαστείτε νά πάτε στό μενού εκεί πού λέει ΡΥΘΜΙΣΗ καί στό υπομενου που λέει Θερμοκρασία χρώματος νά αλλάξετε τίς ρυθμισεις σέ χρήστη,ωστε νά δώσετε αλλες τιμές στά πεδία κοκκινο,πράσινο,γαλάζιο από αυτες πού εχει εκεί.
Οτι δηλώσετε εκεί αυτό παραμένει (δέν υπάρχει store κουμπι καλό αυτο),γιά ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΛΕΠΕΤΕ εκείνη τή στιγμή.
Τό θέμα είναι ομως πολυ φοβάμαι,οταν θά παρουμε τίς ρυθμίσεις από τόν Βαγγέλη θά υπάρξει καποιο πρόβλημα στήν απόδοση της εικόνας του καθενος,λογο απόκλισης από τά μηχανήματα πού εχουμε.
Τό καλύτερο θά ηταν νά ερθει σπιτι σας νά σας τήν ρυθμισει ,εκτος και αν παρετε σαν γενικό μπούσουλα αυτες καί παιξετε μετά εσείς.

Γιά παράδειγμα,στίς υποδοχές SCART ΕΧΤ1 σύνδεσα ενα LG Recorder οταν στή θέση ΕΧΤ3 ενα PIONEER dvd player καί τά 2 μέ RGB.
Αλλες ρυθμίσεις ηθελε τό LG καί αλλες τό PIONEER για νά αποδόσουν τά μέγιστα τους.
Εκανα λοιπόν τόσες ρυθμίσεις γιά οσα μηχανήματα σύνδεσα οπου τά σύνδεσα.
Μετά από ολα αυτά κάθησα νά απολαυσω εικόνα,καί πραγματι ηταν τό κατι αλλο.
Κατά τις 10 τό βράδυ επιασα καί από τον EUTELSAT W3A 7East, το κανάλι HD1 τό οποίο ητανε ελευθερο στήν συχνότητα 10880 V 17360 3/4 σέ DVB-S2 μετάδοση,(καί ετσι επι τη ευκαιρία τσέκαρα καί τόν HUMAX PR-1000), σέ αυτου του είδους τήν μετάδοση,καί απόλαυσα HD εικόνα σέ ολο της τό μεγαλείο.

Αυτά προς τό παρόν από εμένα,καί ευχομαι σέ ολους εσας πού τήν αποκτήσατε καλές θεάσεις,καί ρυθμίσεις.

Reaction score
2
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ.
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΑΠΛΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑ (PAL)?

Reaction score
0
Μια καλή ιδέα είναι να λέει ο καθένας τί συσκευές συνδέει ώστε αν βρεθεί και κάποιος άλλος με μια ίδια συσκευή να πιάσουν "κουβεντούλα" για τη βέλτιστη ρύθμισή της.

Reaction score
0
Καί από τηλεοππτικό σήμα παίζει πολύ καλά,απαραίτητη προυπόθεση τή σωστή ρύθμιση καί εδώ των 3 χρωμάτων.
Νά δώσετε επίσης προσοχή επειδή δέν τό ανέφερα προηγουμένως,πρώτα στό μενού εκεί που λέει ΕΙΚΟΝΑ να επιλέξετε ΧΡΗΣΤΗΣ οπου καί εκεί θά πρέπει να ρυθμίσετε χρώμα,φωτεινότητα,και κυρίως τήν ΑΠΟΧΡΩΣΗ,παίζει μεγάλο ρόλο στήν απόδοση της εικόνας,μετά θά πάτε στό μενού ΡΥΘΜΙΣΗ- ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ καί εκει νά επιλέξετε ΧΡΗΣΤΗΣ από οπου θά ρυθμίσετε τά 3 χρώματα.
Θά σας δώσω τή ρύθμιση πού εβαλα εγώ γιά αυτά τά 2 σημεία στό μενου της,μόνο γιά τήν σύνδεση HDMI,οπου εκεί εχω συνδέση τόν HUMAX PR-1000 HD.
Αυτή ομως η ρύθμιση ειναι γιά τό δικό μου μηχάνημα,αν εκεί συνδέσετε κάτι αλλό πχ KISS πιθανό αυτά νά μην ισχύουν.

ΣΥΝΔΕΣΗ HDMI HUMAX PR-1000 HD

MENOY EIKONA
ΧΡΗΣΤΗΣ
ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ 50
ΑΝΤΙΘΕΣΗ 40
ΧΡΩΜΑ 40
ΑΠΟΧΡΩΣΗ σέ HDMI δέν ισχύει

ΜΕΝΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΗΣ
ΚΟΚΚΙΝΟ 610
ΠΡΑΣΙΝΟ 540
ΓΑΛΑΖΙΟ 625

Δοκιμάστε τά αυτά καί παίξτε μέ μικρές αποκλίσει
Οσον αφορά τό secret μενου δέν εχει κάτι που θά πρέπει νά πειράξετε γιαυτό μήν ασχολείστε καθόλου μέ αυτό.

Reaction score
1
Χθές παρέλαβα την περίφημη τηλεόραση ΑΜΟΙ 37΄ HD ύστερα απο αναμονή και απο κάποια tests που έιχα διαβάσει , περίμενα να διαπιστώσω και στον χώρο μου , περι τίνος πρόκειται.
Η αποσφράγηση απο το κουτί θέλει 2 άτομα , γιατι έτσι και αλλίως η συσκευασία είναι τέλεια, αλλα ο όγκος της συσκευής επιτάσει κάτι τέτοιο.
Απο την πίσω μερια της (στην πλάτη ) δηλαδή έχει δεξια - αριστερα 2 βιδάκια που ξεβιδώνουν με το χέρι , και σου αποκαλύπτουν όλες τις δυνατότητες σύνδεσης.
Υπάρχει πληθώρα συνδέσεων αναλογικών και ψηφιακών και , μπορεί κανείς να * βολέψει * κάθε μηχάνημα που εχει στο rack του.
Η βάση που πατάει είναι πολυ σταθερή ( χωρίς ρυθμίσεις) και το design της ακόμα σε σβηστή είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ ...!!!!!!
Οταν την πρωτοανάβεις εμφανίζεται ενα γαλάζιο φόντο με την ένδειξη ΑΜΟΙ και αφου προηγουμένως έχει διαβάσει κανείς το εγχειρίδιο εγκατάστασης , αρχίζει απο μόνη της και κάνει αυτόματη αναζήτηση σταθμών , και βέβαια τους αποθηκεύει.
Απο εκείνο το σημείο και μετα αρχίζει το Μ Ε Γ Α Λ Ε Ι Ο της συσκευής , και το κυριολεκτικά όργιο της ίριδας του ματιού.....!!!!!! :D :D :D

Εικόνα άκρως αποκαλυπτική ( διακρίνεις λεπτομέρειες σε θέματα που μεχρι σήμερα δεν είχες δεί) με μοναδική οξύτητα , με απαράμιλλη διαύγεια και μοναδικό βάθος οπτικού πεδίου.

Τα χρώματα αν και λίγο είναι κορεσμένα (LCD γαρ) σου διμιουργούν μια χρωματική παλλετα που σπάνια συναντάς με ένα μαύρο που δεν έχω δεί καμμία άλλη τηλεόραση ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Αγγλία και πιστέψτε με έχω δεί παρα μα πάρα πολλές...!!!!!

Ο ήχος της ύστερα απο κάποιες μικρό ρυθμίσεις είναι πολυ καλός με γεμάτα μπάσα και κρυστάλλινα πρίμα.... δίνοντας την αίσθηση surrond ήχου !!!!

Τα τηλεοπτικά σήματα αν και πολύ φτωχά , αναβαθμίζονται σημαντικά απο τον καλο επεξεργαστή εικόνας και επειδή είναι και ιδιαίτερα φωτεινή συσκευή ....γεμίζει με πλούσιο και αποκαλυπτικό φως ο χώρος....διμιουργώντας μια χρωματική πανδαισία...!!!!! :D :D :D :D

Οταν βέβαια φόρτωσα στο KISS -600 δισκάκι με Υψηλή Ευκρίνεια.........ε.. τότε ...κρέμασαν τα σαγόνια στο πάτωμα απο λεπτομέρεια , ανάλυση και χρωματική τελειότητα...!!!!!!

Για να μην σας κουράσω άλλο , σας λέω μόνο τρέξτε και παρακαλέστε και πιάστε κυριολεκτικά απο τον * λαιμό * τον Καφάτο να σας κρατήσει ένα κομμάτι , απο τα λίγα που έχουν έρθει σε τέτοια τιμή , γιατι παιδιά πιστεψτε με ΑΞΙΞΕΙ και με το παραπάνω τα λεφτά της.

Βέβαια ολα τα πράγματα δοκιμάζονται στο Χρόνο.....αλλα ας περιμένουμε..!!!!!

ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μετά τα 2 πρώτα reviews από απλούς χρήστες χαίρομαι ιδιαίτερα μιας και ουσιαστικά εγώ πίεσα τόσο πολύ γι' αυτό το power-buy...

Είχαμε διαβάσει τα χαρακτηριστικά της, κριτικές από Γερμανούς που την είχαν, μιλήσαμε απ' ευθείας με τους Κινέζους, την είδαμε από κοντά, την τεστάραμε αλλά ο τελικός κριτής είναι πάντα ο καταναλωτής...

Περιμένω με ανυπομονησία και την δικιά μου!!!

Reaction score
14
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Μετά τα 2 πρώτα reviews από απλούς χρήστες χαίρομαι ιδιαίτερα μιας και ουσιαστικά εγώ πίεσα τόσο πολύ γι' αυτό το power-buy...

Είχαμε διαβάσει τα χαρακτηριστικά της, κριτικές από Γερμανούς που την είχαν, μιλήσαμε απ' ευθείας με τους Κινέζους, την είδαμε από κοντά, την τεστάραμε αλλά ο τελικός κριτής είναι πάντα ο καταναλωτής...

Κύριε Γενικέ γιατί σε ρίχνουνε πάντα.... όλο στο τέλος σε έχουνε!!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
dream_GR said:
Χρήστος Ακρατόπουλος said:

Κύριε Γενικέ γιατί σε ρίχνουνε πάντα.... όλο στο τέλος σε έχουνε!!!
Τελευταίος πήρα το Κiss τελευταίος θα πάρω και την ΑΜΟΙ...

Reaction score
0
Λοιπόν, παρέλαβα κι εγώ  :D την amoi μου προχθές από την Ηλιούπολη. Το κουτί χώρεσε ακριβώς σε ένα peugeot 206 με κατεβασμένα τα πίσω καθίσματα. Χρειάζεται δύο ανθρώπους για να το μεταφέρουν όχι τόσο λόγω βάρους αλλά λόγω όγκου.

Η συσκευή έρχεται με μια όμορφη στρογγυλή επιτραπέζια βάση ήδη τοποθετημένη. Δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα στατικότητας και η τηλεόραση είναι σταθερή, βέβαια δεν κουνιέται δεξιά ή αριστερά αφού η βάση δεν ρυθμίζεται. Αφού τοποθετηθεί  πρέπει να ξεβιδωθούν με το χέρι δύο βίδες στο πίσω μέρος της συσκευής για να βγει το καπάκι της και να αποκαλυφθούν οι connectors συμπεριλαμβανομένου του connector για την τροφοδοσία της. Ομολογώ ότι το καπάκι με ταλαιπώρησε λίγο μέχρι να βγει.

Η πρώτη μου εντύπωση ήταν θετική και η αρχική μπλε οθόνη με το σήμα της amoi εντυπωσιάζει. Βεβαίως οι default ρυθμίσεις της συσκευής δεν είναι πολύ καλές και χρειάζονται πείραγμα. Αυτό το φωτεινό μαύρο και το αστραφτερό λευκό δεν είναι και ότι καλύτερο.

Αρχικά σύνδεσα την κεραία για να δω το τηλεοπτικό σήμα. Η τηλεόραση στην αρχή συντονίζει αυτόματα τα κανάλια. Δεν έχω και το καλύτερο σήμα βέβαια, οπότε αυτό που διαπίστωσα είναι ότι λόγω μεγέθους και ευκρίνειας η τηλεόραση μεγενθύνει τις ατέλειες του τηλεοπτικού σήματος. Σύνδεσα και δέκτη για επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα και φυσικά η ποιότητα της εικόνας ήταν σαφώς πολύ καλύτερη αλλά και πάλι οι ατέλειες του σήματος (αντί για είδωλα τώρα ο θόρυβος ήταν pixel-ωτός) ήταν πιό έντονες. Ολα σε σύγκριση με την παλιά sony wega μου των 29". Δεν θα έλεγα ότι περίμενα να δω κάτι διαφορετικό...

Το συμβατικό μου dvd player το σύνδεσα τόσο σε scart rgb όσο και σε component. Στην component η τηλεόραση κλείδωσε στα 480p (με το πλήκτρο αν θυμάμαι καλά display στο τηλεχειριστήριο βλέπεις που κλειδώνει η τηλεόραση) και δεν θα έλεγα ότι έμεινα ικανοποιημένος, αντίθετα από το scart rgb η εικόνα ήταν σαφώς καλύτερη.

Εκεί που μένεις άναυδος  :shock: είναι όταν συνδέσεις την τηλεόραση με pc μέσω dvi σε hdmi καλωδίου. Αυτό που βλέπεις είναι ένα monitor 37" εξαιρετικά ευκρινές. Στην αρχή είχα πρόβλημα και η τηλεόραση κλείδωνε με τους native ATI drivers στα 1920x1080 @ 30Hz αλλά μετά από αναβάθμιση των drivers στην τελευταία έκδοση η amoi κλείδωσε αμέσως στα 60Hz. Η απορία που μου έμεινε βέβαια είναι αν αυτό που έβλεπα ήταν πράγματι 1080i σήμα. Δοκίμασα ταινία από dvd, hd clips και όλα αποτυπώθηκαν εξαιρετικά στην οθόνη.

Κατόπιν πήρα δορυφορικό σήμα μέσω της skystar2 κάρτας του pc και έβαλα τόσο συμβατικό σήμα όσο και HD mpeg2 από το Canal+. Το συμβατικό δορυφορικό σήμα έχει τα ίδια περιπου χαρακτηριστικά που παρατήρησα με το επίγειο ψηφιακό σήμα της ΕΡΤ. Δηλαδή ότι λόγω μεγέθους και ευκρίνειας οι ατέλειες είναι λίγο πιο έντονες αλλά βέβαια σε καμία περίπτωση τόσο όσο του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος. Το HD δορυφορικό σήμα δεν περιγράφεται με λόγια, είναι χάρμα οφθαλμών.  :shock:

Συμπερασματικά (αν και δεν έπαιξα με την τηλεόραση τόσες ώρες όσες θα ήθελα) θα έλεγα τα εξής. Νομίζω ότι για να αξιοποιηθεί στο έπακρο η τηλεόραση θα πρέπει να οδηγηθεί από HD σήμα. Δεν έχω τις απαραίτητες συσκευές για να κάνω upscale τόσο το τηλεοπτικό όσο και από dvd σήμα (πέρα του pc) και να οδηγήσω την τηλεόραση μέσω της hdmi. Αν κάποιος μπορεί να κάνει upscale το τηλεοπτικό σήμα ή έχει denon/snazio/kiss συσκευή θα είχε ενδιαφέρον να μας πει την άποψη του...

Γενικά νόμίζω ότι ο λόγος απόδοσης/τιμή είναι πολύ καλός και ότι αξίζει να δοκιμάσει κανείς να παίξει με την τηλεόραση ιδιαίτερα αν έχει συσκευές που μπορούν να του δώσουν HD σήμα 720 ή 1080. Εγώ πάντως προσανατολίζομαι πλέον σε συσκευές που κάνουν upscale τα σήματα...  :)

Ν.

Α, ξέχασα... Το εξωτερικό usb hard disc drive (Toshiba 320GB) μου δεν κατάφερε να το δεί η amoi... δεν πειράζει μικρό το κακό.

Reaction score
4
Στο δικο μου HTPC κλειδωσε αυτοματα στα 1920χ1080 στα 60HZ με μια Nvidia 6200,
Πραγματι τη χαιρεσαι με HD υλικο ακομα και upscaled dvds με ffdshow..
Αυτο το κοκκινο ομως μου φαινεται ολιγον saturated στα επιγεια αλλα και στα dreamboxατα καναλια..πρεπει να παιξουμε με ρυθμισεις σιγουρα. Στο HTPC παντως η εικονα της ειναι πολυ καλη, μου φαινεται θα ξαναδουμε ολες τις ταινιες μας, να φανταστειτε οτι στο live in Paris της Diana Krall που ειδα προσεξα μια απο τις καμερες του live οτι ειχε ενα καμενο πιξελ η τελος παντων ενα σημαδακι πρασινο περιπου στη μεση και προς τα δεξια !

Reaction score
0
Re: ΑΜΟΙ 37΄ Entiposeis gia hardcore game pc Monitor

Hello.

Skopeuo na xrisimopoiiso tin AMOI APOKLEISTIKA gia Pc Monitor, prokeimenou na paizo games megalis leptomereias opos Everquest2-WoW kai alla MMORPGs. Sinithos pernao 3-5 ores mprosta stin othoni.

Thelo na rotiso an dokimase kapoios to monitor se tetoio perivallon na mou dosei feedback gia tis dinatotites tis. Fobamai mipos se kali poiotita grafikon pixeliazei, i mipos kourazei meta apo kapoia ora logo ton xamilon tis Hertz.

Euxaristo ek ton proteron,

Lazos.

Reaction score
0
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΧΤΕΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΜΟΙ ΜΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ KAI ΒΛΕΠΩ ΤΗΛEOΡΑΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟVΑ,ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ(ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ SCART).TO ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ PLAYSTATION(ΠΑΛΙ ΜΕ SCART).ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΩΛΑ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΕΝΑ ΓΡΑΦΙΚΑ!ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΤΙ?ΜΗΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?ΠΕΡΙΤΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΓΕΙΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ NOVA

Reaction score
0
     santon έγραψες οτι την έχεις συνδέσει με HTPC, το ίδιο έχω κάνει και εγώ και όντως με Nvidia drivers κλειδώνει μιά χαρά τόσο σε 60 αλλά και σε 50Hz. Επίσης με μικρές ρυθμίσεις σε Bright/Contr και R-G-B Temp το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ καλό. Το ζήτημα είναι άλλο όμως, υποπτεύομαι ότι το software της τηλεόρασης ίσως έχει κάποιο bug. Το πρόβλημα είναι εύκολο να το δεί κάποιος με HTPC κατεβάζοντας το Pixperan (http://www.prad.de/download/pixperan_english.zip) και παρατηρώντας την οριζόντια κίνηση (τα αυτοκίνητα) στην αρχική οθόνη. Εκεί ενώ βλέπουμε οτι η οθόνη έχει κλειδώσει κανονικά στα 60Hz, παρατηρώ οτι κάθε 3-4 δευτερόλεπτα έχω ένα "σπάσιμο" στην κίνηση ΧΩΡΙΣ να έχω drop frames στο PC ! (τρέξτε το ίδιο σε TFT/CRT PC monitor και θα δείτε εντελώς ομαλή κίνηση, επίσης το πρόβλημα μπορεί να το δεί κανεις και με το Flicker test-F9 αλλά σε 2 λεπτά θα θέλει depon...). Στα 50Hz είναι σαφώς χειρότερο αλλά εκεί ίσως φταίει και το πρόγραμμα που ζητάει 60Hz για την σωστή του λειτουργία στα test.
     Πρέπει να πώ ότι το ίδιο ακριβώς "φαινόμενο" έχω παρατηρήσει τόσο σε τηλεοπτικό σήμα (και για αυτό μιλάω για πιθανό bug της TV, αλιώς θα ήθελα να ελπίζω σε κακό "κλείδωμα" του driver της Nvidia), όσο και σε σήμα απο RGB SCART κατά την εμφάνιση τίτλων που scrolάρουν όριζόντια (όχι πάντα, έχει να κάνει με την ταχύτητα τους ! ). Εκτός των τίτλων πάλι υπάρχει, αλλα είναι τυχαίο χρονικά και αρκετά δύσκολο να το παρατηρήσει κανείς.
     Όσον αφορά το HTPC πάλι, να πω οτι το γεγονός πως τα διάφορα aspect modes αλλά ΚΑΙ το sharpness επηρεάζουν την εικόνα στην native ανάλυση του πάνελ, με κάνουν να υποθέτω οτι τελικά το σήμα της HDMI περνάει ΠΑΝΤΑ μέσα απο τον scaler  :(  Άν είχαμε mode για "καθαρό" 1:1 pixel mapping ΟΛΑ αυτά θα έπρεπε να είναι απενεργοποιημένα στην HDMI και για παράδειγμα όταν δίναμε ανάλυση 1280χ720 60/50hz θα έπρεπε να βλέπουμε εικόνα ΜΟΝΟ στα αντίστοιχα pixels της οθόνης και όχι scaled στο full 1080 πάνελ οπως συμβαίνει.
    Πάντως δίνοντας 1080p τόσο σε 50 όσο και σε 60Hz και έχοντας το sharpness στο 7, η εικόνα απο την HDMI είναι τόσο καλη που θα ορκιζόμουνα οτι έχω 1:1 mapping χωρίς καμία παρέμβαση των "ηλεκτρονικών" της TV!  Άν δέν υπήρχε το "σπασιματάκι" που βλέπω στην κίνηση πραγματικά δεν θα με ένοιαζε καθόλου το απο πού τελικά περνάει το σήμα της HDMI  :)
    Για καθαρά στατιστικούς λόγους να προσθέσω ότι 2 τηλεοράσεις που τσεκάραμε είχαν μηδενικά προβληματικά pixels και γενικά τα μέχρι τώρα ποσοστά σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ θετικά  :D.

Reaction score
0
hatzik said:
     santon έγραψες οτι την έχεις συνδέσει με HTPC, το ίδιο έχω κάνει και εγώ και όντως με Nvidia drivers κλειδώνει μιά χαρά τόσο σε 60 αλλά και σε 50Hz. Επίσης με μικρές ρυθμίσεις σε Bright/Contr και R-G-B Temp το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ καλό. Το ζήτημα είναι άλλο όμως, υποπτεύομαι ότι το software της τηλεόρασης ίσως έχει κάποιο bug. Το πρόβλημα είναι εύκολο να το δεί κάποιος με HTPC κατεβάζοντας το Pixperan (http://www.prad.de/download/pixperan_english.zip) και παρατηρώντας την οριζόντια κίνηση (τα αυτοκίνητα) στην αρχική οθόνη. Εκεί ενώ βλέπουμε οτι η οθόνη έχει κλειδώσει κανονικά στα 60Hz, παρατηρώ οτι κάθε 3-4 δευτερόλεπτα έχω ένα "σπάσιμο" στην κίνηση ΧΩΡΙΣ να έχω drop frames στο PC ! (τρέξτε το ίδιο σε TFT/CRT PC monitor και θα δείτε εντελώς ομαλή κίνηση, επίσης το πρόβλημα μπορεί να το δεί κανεις και με το Flicker test-F9 αλλά σε 2 λεπτά θα θέλει depon...). Στα 50Hz είναι σαφώς χειρότερο αλλά εκεί ίσως φταίει και το πρόγραμμα που ζητάει 60Hz για την σωστή του λειτουργία στα test.
     Πρέπει να πώ ότι το ίδιο ακριβώς "φαινόμενο" έχω παρατηρήσει τόσο σε τηλεοπτικό σήμα (και για αυτό μιλάω για πιθανό bug της TV, αλιώς θα ήθελα να ελπίζω σε κακό "κλείδωμα" του driver της Nvidia), όσο και σε σήμα απο RGB SCART κατά την εμφάνιση τίτλων που scrolάρουν όριζόντια (όχι πάντα, έχει να κάνει με την ταχύτητα τους ! ). Εκτός των τίτλων πάλι υπάρχει, αλλα είναι τυχαίο χρονικά και αρκετά δύσκολο να το παρατηρήσει κανείς.
     Όσον αφορά το HTPC πάλι, να πω οτι το γεγονός πως τα διάφορα aspect modes αλλά ΚΑΙ το sharpness επηρεάζουν την εικόνα στην native ανάλυση του πάνελ, με κάνουν να υποθέτω οτι τελικά το σήμα της HDMI περνάει ΠΑΝΤΑ μέσα απο τον scaler  :(  Άν είχαμε mode για "καθαρό" 1:1 pixel mapping ΟΛΑ αυτά θα έπρεπε να είναι απενεργοποιημένα στην HDMI και για παράδειγμα όταν δίναμε ανάλυση 1280χ720 60/50hz θα έπρεπε να βλέπουμε εικόνα ΜΟΝΟ στα αντίστοιχα pixels της οθόνης και όχι scaled στο full 1080 πάνελ οπως συμβαίνει.
    Πάντως δίνοντας 1080p τόσο σε 50 όσο και σε 60Hz και έχοντας το sharpness στο 7, η εικόνα απο την HDMI είναι τόσο καλη που θα ορκιζόμουνα οτι έχω 1:1 mapping χωρίς καμία παρέμβαση των "ηλεκτρονικών" της TV!  Άν δέν υπήρχε το "σπασιματάκι" που βλέπω στην κίνηση πραγματικά δεν θα με ένοιαζε καθόλου το απο πού τελικά περνάει το σήμα της HDMI  :)
    Για καθαρά στατιστικούς λόγους να προσθέσω ότι 2 τηλεοράσεις που τσεκάραμε είχαν μηδενικά προβληματικά pixels και γενικά τα μέχρι τώρα ποσοστά σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ θετικά  :D.
αυτο το προβλημα που αναφερεις το ειχε κι ενας φιλος που ειχε 20" nec tft. σε 3d τεστ που εβαζε ηταν σαν να εχανε μερικα frames. ειχε 6800gt. το προβλημα ηταν στο μονιτορ και ολη την ιδια σειρα. το δοκιμασε στην αντιπροσωπεια μαζι με μερικα ιδια και εκαναν ολα το ιδιο προβλημα. το κοψιμο δεν ηταν μονο σε 3d αλλα εκει μπορουσε να το διακρινει πιο ευκολα. ελπιζω να μην ειναι η ιδια περιπτωση.

JD

Reaction score
0
Παιδια αυτο το σπασιμο στην εικονα το εχει παρατηρησει κ αλλος? Απ'οτι θυμαμαι ειχε αναφερθει κατι παρομοιο κ κατα τη δοκιμη της αλλα ειχε αποδωθει στα video...

Παντως απ'οτι εχω διαβασει σε forums στο εξωτερικο δεν εχει αναφερθει κατι τετοιο.

GTX

Reaction score
39
Να πω και γω τις πρώτες εντυπώσεις μου απο την τηλεόραση αν και δεν έχω περάσει όση ώρα θα'θελα μαζί της. Την έχω συνδέση με HDMI με HTPC, με component σε XBOX 360, με Component με DVD player, με S-video με το κουτί του Sky digital και φυσικά με κέραία για επίγεια.

Καταρχήν να πω οτι και η δικιά μου δεν έχει κανένα pixel καμένο.
Λοιπόν στο HTPC με 6600GT κλειδώνει κανονικά στα 50Hz αλλά όχι στα 60Hz, στα 60 τα δείχνει κάπως περίεργα σα να κάνει είδωλα, το κείμενο δε πολυδιαβάζεται, αν πάω απο το μενού της nvidia στα advanced timings και της δώσω 1920χ1080 στα 59.6Hz κλειδώνει κανονικά απλά το κακό είναι οτι δε μπορώ να είμαι σίγουρος για το τι παίζει αφού οπως έχουμε πει δεν έχει κάποιο κουμπί status για να σου δείξει τι πραγματικά παίζει (πάντως πρέπει όντως να κλειδώνει γιατί σε υλικό που θέλει 60 κάνει όντως λιγότερα σπασίματα απ'οτι στα 50). Θέλει κι άλλο πειραματισμό λοιπόν. Σε υλικό HD η εικόνα είναι πολύ καλή παρατηρώ κάποια σπασίματα αλλά δεν είμαι σίγουρος οτι φταίει η τηλεόραση αφού νομίζω οτι έχω και βίντεο που δε κάνουν καθόλου σπασίματα. Θα κατεβάσω αυτό που λές hatzik για να δω τι παίζει (αναμένεται μακρύ weekend :D).
Η εικόνα στο Xbox στα 1080i είναι απίστευτη!!! Έχει τεράστια διαφορά απο την LG που είχα αφού δε κλείδωνε καθόλου σε 720p ούτε σε 1080i μέσω component εκείνη παρά μόνο σε 480p.
Με dvd player πρέπει να πω οτι έχω παίξει ελάχιστα και αυτό ήταν για να διαπιστώσω κάτι για το DVE αν ξέρει κάποιος ας με διαφωτίσει. Όταν πήγα να παίξω με το DVE μέσω HTPC στα patterns για το contrast και το brightness (και του DVE αλλά και του ΤΗΧ optimizer) δεν τα έπαιζει καλά, ξεκαθαρίζω οτι ήταν αργά και δεν ασχολήθηκα να δοκιμάσω με άλλο player, decoder κτλ. νομίζω οτι έπαιξα με windvd. Για να καταλάβεται στο pattern του ΤΗΧ για το contrast δε φαινότανε κανένα τετράγωνο, φαινόντουσαν όλα σαν ένα μεγάλο άσπρο παραλληλόγραμο και τα τετράγωνα δεν εμφανιζόντουσαν όπου και να βάλω το contrast ή το brightness :roll: :roll: Στο δε DVE το ίδιο συνέβαινε με τις 6 μπάρες δεξιά και αριστερά δε φαινότανε καμία!!!! Δε ξέρω τί παίζει θα δείξει στο επόμενο session με την TV, αν έχει κάποιος κάτι να προτείνει παρακαλώ να το κάνει. Το πρόβλημα εμφανιζότανε μόνο μέσω HTPC απο το dvd player επαιζαν κανονικά τα patterns.
Η εικόνα με επίγεια τηλεόραση είναι ικανοποιητικότατη σε αντίθεση με το Sky που είναι και το μεγάλο μου πρόβλημα μιάς και συνήθως αυτό βλέπω στην τηλεόραση :( Η εικόνα είναι απαράδεκτη!!! Δε ξέρω αν φταίει το S-video ή αν μπορώ να κάνω κάτι με τις ρυθμίσεις (για να πω την αλήθεια αμφιβάλλω και για τα 2, η εικόνα που έπαιρνα απο το sky στην lg με svideo ήταν μια χαρά). Και για να σας δώσω να καταλάβεται το πρόβλημα, κυρίως παρατηρείται όταν βλέπεις πρόσωπα. Όταν το πρόσωπο είναι ακίνητο όλα οκ μόλις κουνηθεί λίγο (οπως γίνεται συνήθως άλλωστε :D) όλα γίνονται (ο πιο εύκολος τρόπος να το περιγράψω είναι) μια μουτζούρα, παραμορφώνεται το πρόσωπο και είναι σαν η κίνηση να αφήνει σημάδια πίσω της (trails) σαν η TV να έχει 30ms response και όχι 8 (που μεταξύ μας 8 σίγα μην έχει αυτά παραδοσιακά ψέμα είναι). Πραγματικά δε ξέρω τι παίζει??? Το περίεργο είναι οτι στην επίγεια αυτό δε γίνεται, για να πω την αλήθεια γίνεται αλλά ελάχιστα σε σχέση με το sky, αν γινόταν και στο sky στον ίδιο βαθμό που γίνεται στην επίγεια δε θα είχα κανένα πρόβλημα. Με έχει προβληματίσει πολύ το θέμα αφού το sky πάντα μου έδινε μακράν καλύτερη εικόνα, για όσους δε ξέρουν το sky έχει πολύ καλύτερη εικόνα και απο το NOVA (καλά δεν είναι και κατόρθωμα αυτό :D). Λέτε να τρώει κάποιο κόλημα με το svideo η τηλεόραση? Θα δοκιμάσω τι παίζει και αν το συνδέσω με scart ή με scart to RGB καλώδιο να δω τι θα γίνει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.279
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.