- Reaction score
- 0
GTXTC και hatzik βολευει καποιον απ τους δυο σας να ερθω με το δικο μου htpc (vga Ati X800XT) να δοκιμασουμε μηπως δουμε καποια διαφορα ?
Κανένα πρόβλημα! Έχεις pmnpapagri said:GTXTC και hatzik βολευει καποιον απ τους δυο σας να ερθω με το δικο μου htpc (vga Ati X800XT) να δοκιμασουμε μηπως δουμε καποια διαφορα ?
Περιμενωντας το DVE δεν εχω εμπειρια με αυτο, ομως με τα Patterns που εχει η Nvidia πραγματα τα 3-4 προς το σκουρο και 1-2 προς το ανοιχτο των χρωματων και του ασπρου δεν φαινεται καμμια διαφορα οποια ρυθμιση και αν κανω σε brightness/contrast.GTXTC said:Με dvd player πρέπει να πω οτι έχω παίξει ελάχιστα και αυτό ήταν για να διαπιστώσω κάτι για το DVE αν ξέρει κάποιος ας με διαφωτίσει. Όταν πήγα να παίξω με το DVE μέσω HTPC στα patterns για το contrast και το brightness (και του DVE αλλά και του ΤΗΧ optimizer) δεν τα έπαιζει καλά, ξεκαθαρίζω οτι ήταν αργά και δεν ασχολήθηκα να δοκιμάσω με άλλο player, decoder κτλ. νομίζω οτι έπαιξα με windvd. Για να καταλάβεται στο pattern του ΤΗΧ για το contrast δε φαινότανε κανένα τετράγωνο, φαινόντουσαν όλα σαν ένα μεγάλο άσπρο παραλληλόγραμο και τα τετράγωνα δεν εμφανιζόντουσαν όπου και να βάλω το contrast ή το brightness :roll: :roll: Στο δε DVE το ίδιο συνέβαινε με τις 6 μπάρες δεξιά και αριστερά δε φαινότανε καμία!!!
Με τι το συγκρίνεις; Είναι χειρότερο από την επίγεια τηλεόραση; Προσπάθησε από NOVA να δώσεις RGB στο scart και θα δεις καλύτερη εικόνα...manos76 said:TEΛΙΚΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟVΑ ΑΠΟ SCART ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ?ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ PLAYSTATION.
Αν έχεις dvd player με upscaling μπορείς να μας πεις αν και πόσο μεγάλη είναι η διαφορά μεταξύ 1080i και 1080p?hatzik said:Μήν σας ανησυχεί το θέμα των patterns από το HTPC, πολλοί software players δεν τα αποδίδουν σωστά (είναι φτιαγμένα για video levels). Δοκίμασα από component 576i απο DVD player και τα δείχνει μία χαρά (τα settings που χρειάζεται η καθε είσοδος είναι όντως ΠΟΛΥ διαφορετικά για να δούμε σωστή εικόνα...). Επίσης με το DVD αναφοράς κακών flags (Starwars Ep 1-2) διαπίστωσα ότι ο ενσωματωμένος deinterlacer/scaler κάνει όντως 2:2 pulldown detection και δεν βασίζεται στα flags του DVD (Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό, σίγουρα καλύτερο απο τα χαμηλής κατηγορίας DVD players). Την καλύτερη εικόνα βέβαια την έχω πάρει απο το HTPC στα 1080p (όχι οτι το 720p δείχνει άσχημα σε ταινίες... :?).
νωριτερα ημουν στο σπιτι του hatzik για να δω το σπασιμο στην κινηση που ανεφερε στο ποστ του. πρωτα απ ολα θα πω με τις απλες ρυθμισεις που εκανε στην τηλεοραση η εικονα απ το pc ηταν απιστευτη. στο θεμα τωρα.hatzik said:santon έγραψες οτι την έχεις συνδέσει με HTPC, το ίδιο έχω κάνει και εγώ και όντως με Nvidia drivers κλειδώνει μιά χαρά τόσο σε 60 αλλά και σε 50Hz. Επίσης με μικρές ρυθμίσεις σε Bright/Contr και R-G-B Temp το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ καλό. Το ζήτημα είναι άλλο όμως, υποπτεύομαι ότι το software της τηλεόρασης ίσως έχει κάποιο bug. Το πρόβλημα είναι εύκολο να το δεί κάποιος με HTPC κατεβάζοντας το Pixperan (http://www.prad.de/download/pixperan_english.zip) και παρατηρώντας την οριζόντια κίνηση (τα αυτοκίνητα) στην αρχική οθόνη. Εκεί ενώ βλέπουμε οτι η οθόνη έχει κλειδώσει κανονικά στα 60Hz, παρατηρώ οτι κάθε 3-4 δευτερόλεπτα έχω ένα "σπάσιμο" στην κίνηση ΧΩΡΙΣ να έχω drop frames στο PC ! (τρέξτε το ίδιο σε TFT/CRT PC monitor και θα δείτε εντελώς ομαλή κίνηση, επίσης το πρόβλημα μπορεί να το δεί κανεις και με το Flicker test-F9 αλλά σε 2 λεπτά θα θέλει depon...). Στα 50Hz είναι σαφώς χειρότερο αλλά εκεί ίσως φταίει και το πρόγραμμα που ζητάει 60Hz για την σωστή του λειτουργία στα test.
Πρέπει να πώ ότι το ίδιο ακριβώς "φαινόμενο" έχω παρατηρήσει τόσο σε τηλεοπτικό σήμα (και για αυτό μιλάω για πιθανό bug της TV, αλιώς θα ήθελα να ελπίζω σε κακό "κλείδωμα" του driver της Nvidia), όσο και σε σήμα απο RGB SCART κατά την εμφάνιση τίτλων που scrolάρουν όριζόντια (όχι πάντα, έχει να κάνει με την ταχύτητα τους ! ). Εκτός των τίτλων πάλι υπάρχει, αλλα είναι τυχαίο χρονικά και αρκετά δύσκολο να το παρατηρήσει κανείς.
Όσον αφορά το HTPC πάλι, να πω οτι το γεγονός πως τα διάφορα aspect modes αλλά ΚΑΙ το sharpness επηρεάζουν την εικόνα στην native ανάλυση του πάνελ, με κάνουν να υποθέτω οτι τελικά το σήμα της HDMI περνάει ΠΑΝΤΑ μέσα απο τον scaler Άν είχαμε mode για "καθαρό" 1:1 pixel mapping ΟΛΑ αυτά θα έπρεπε να είναι απενεργοποιημένα στην HDMI και για παράδειγμα όταν δίναμε ανάλυση 1280χ720 60/50hz θα έπρεπε να βλέπουμε εικόνα ΜΟΝΟ στα αντίστοιχα pixels της οθόνης και όχι scaled στο full 1080 πάνελ οπως συμβαίνει.
Πάντως δίνοντας 1080p τόσο σε 50 όσο και σε 60Hz και έχοντας το sharpness στο 7, η εικόνα απο την HDMI είναι τόσο καλη που θα ορκιζόμουνα οτι έχω 1:1 mapping χωρίς καμία παρέμβαση των "ηλεκτρονικών" της TV! Άν δέν υπήρχε το "σπασιματάκι" που βλέπω στην κίνηση πραγματικά δεν θα με ένοιαζε καθόλου το απο πού τελικά περνάει το σήμα της HDMI
Για καθαρά στατιστικούς λόγους να προσθέσω ότι 2 τηλεοράσεις που τσεκάραμε είχαν μηδενικά προβληματικά pixels και γενικά τα μέχρι τώρα ποσοστά σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ θετικά .
μπα, πιο τελευταίος από μένα αποκλείεταιΧρήστος Ακρατόπουλος said:Τελευταίος πήρα το Κiss τελευταίος θα πάρω και την ΑΜΟΙ...dream_GR said:Κύριε Γενικέ γιατί σε ρίχνουνε πάντα.... όλο στο τέλος σε έχουνε!!!Χρήστος Ακρατόπουλος said:Μετά τα 2 πρώτα reviews από απλούς χρήστες χαίρομαι ιδιαίτερα μιας και ουσιαστικά εγώ πίεσα τόσο πολύ γι' αυτό το power-buy...
Είχαμε διαβάσει τα χαρακτηριστικά της, κριτικές από Γερμανούς που την είχαν, μιλήσαμε απ' ευθείας με τους Κινέζους, την είδαμε από κοντά, την τεστάραμε αλλά ο τελικός κριτής είναι πάντα ο καταναλωτής...
Περιμένω με ανυπομονησία και την δικιά μου!!!
είναι FAT32, single partition;nick2day said:Α, ξέχασα... Το εξωτερικό usb hard disc drive (Toshiba 320GB) μου δεν κατάφερε να το δεί η amoi... δεν πειράζει μικρό το κακό.
Νομίζω οτι το θέμα αναλογική λήψη αν μη τι άλλο έχει καλυφθεί δε θα'πρεπε να χεις παράπονο, αν διάβαζες όλα τα posts θα έβλεπες οτι είναι ικανοποιητικότατη αλλά εξαρτάται πάντα απο το πόσο καλή λήψη έχεις στην περιοχή σου. Αν ρωτάς με τί θα έχεις καλύτερη εικόνα στα αναλογικά με μια CRT ή με την Amoi τότε σίγουρα με μια CRT αλλά αυτό έχει να κάνει με τις LCD γενικότερα και όχι με την Amoi. Nova δεν έχω για να σου πω αλλά με άλλα δορυφορικά κανάλια που βλέπω (με καλύτερη εικόνα απο το Nova ομως) αν η σύνδεση γίνει με scart (βλέπε πιο πάνω) και πάλι το αποτέλεσμα είναι άψογο.moonprince said:Tί γίνεται λοιπόν με τα αναλογικά σήματα και τη ΝΟΒΑ?