Ακτινοβολητες Dolby Atmos;

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.371
Ηχείο surround cinema υψηλής ευκρίνειας, 2 δρόμων ομοαξονικό full range. 8’’ LF + 1’’ HF drivers, 250W pink noise, 8 ohms. Απόκριση συχνότητας 90Hz-20kHz (±3dB), διασπορά 120° x 120°, ευαισθησία 91dB/1W/1m. Προστασία overload. Ιδανικό για εφαρμογές πολακάναλων surround συστημάτων. Διαστάσεις 300x300x305mm (ΥxΠxΒ), βάρος 9.8k, χρώμα μαύρο.

https://catalogs.bonstudio.gr/el/JB...ageIndex=3&SubcategoryId=2046&ProductId=54135
μα καλα αυτη η JBL τι φτηνιαρικη βαση στηριξης εβαλε! ημαρτον!

ριξτε εδω μια ματια μαζι με τεστ φυσικα! :D

• Like
Reactions: PPG

melina

Cargo 200
Reaction score
43.106
Τελικά τι λέτε οι κατέχοντες, δύο ηχεία από πάνω είναι αρκετά για τους συνήθεις οικιακούς χώρους ή μόνο με τέσσερα γίνεται σωστά η δουλειά.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.565
Τις τελευταίες μέρες αποφάσισα, λόγω και της ιδιορρυθμίας του χώρου, να κρατήσω μόνο 2 και να φτιάξω βάσεις για τη βέλτιστη θέση με γωνία 10°.
Αν κάποιος έχει κανονικό παραλληλόγραμμο χώρο με ίσες αποστάσεις δε χρειάζεται περισσότερα. Αν όμως θέλει 4, καλά κάνει αν και αφορούν κυρίως χώρους με 2 σειρές καθισμάτων. :)
Σε χώρους με ακανόνιστο σχήμα, ίσως τα 4 να μπορούν να εστιάσουν καλύτερα τα αντικείμενα (objects).

Στο δικό σου, που έχεις μικρή απόσταση θέασης και μεγαλύτερο πλάτος, πιστεύω πως 2 είναι αρκετά.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.106
Thanks.
Σκεφτόμουν οτι σε αυτη την περίπτωση θα εκανα δουλειά και με τον 2060 (τωρα εχω 2040) που δίνει 7.2 οπότε θα παίζει 5.1.2.
Δεν χρειάζομαι τα παραπανω γκαζια του 3060 λογω ενεργων μπροστά και γενικών συνθηκών χρήσης.

Οπως καταλαβαίνετε ξυνομαι...

Reaction score
864
Εγω απο την αλλη εχοντας 7.4 πιστευω οτι θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα με 5.4 απο 7.2 αλλα οπως ειπες εχεις 7.2 οποτε αν βαλεις τα 2 πανω ακριβως απο τον χωρο ακροασης εισαι οκ!

melina

Cargo 200
Reaction score
43.106
5.1 εχω και λεω να παω σε 5.1.2, ως εκεί μου κανει ο 2060 για παραπάνω χρειάζεται 3060 ή προ

Reaction score
4.327
Σε ηχεία τύπου dali zensor 1 που έχουν αυτή την τρύπα από πίσω, τι βάση μπορεί να μπει εκεί ώστε να κρεμαστούν στο ταβάνι (σε ένα φαρδύ ξύλο σκέφτομαι που θα μπει παράλληλα στην οροφή)
8214095_orig.jpg

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.565
Μ' ένα σημείο στήριξης,
μην κάτσεις απο κάτω.
Θα σου 'ρθει στο κεφάλι σου,
θα 'ν' ράμματα γεμάτο.
:D

Βάλε σκέτο Blu-Tack.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.203
5.1 εχω και λεω να παω σε 5.1.2, ως εκεί μου κανει ο 2060 για παραπάνω χρειάζεται 3060 ή προ
Ε, τότε τι ψάχνεσαι για 5.1.4;

Το 5.1.2 θα παίζει τέλεια. :D

Reaction score
4.327
Ωρέ ποίμα που 'φτιαξες ρε πατριώτη... :p . Θα 'ναι πιο μπροστά λίγο και θα κοιτάνε με ελαφριά κλίση στο κεφάλι μου. Οπότε θα την πληρώσουν οι μπύρες που πίνω συνήθως. Έχεις να προτείνεις κάτι; Δεν είναι και πολύ βαριά...

melina

Cargo 200
Reaction score
43.106
Τούτα δω έχουν έτοιμα τα στηρίγματα τους και σκέφτομαι να τα καρφώσω κατευθείαν στο ταβάνι (στη γωνία δεν με παίρνει λόγω γύψινου).
Τι λέτε;

Nominal Coverage Angle: 105° horizontal x 80° vertical (2 kHz - 16 kHz, speaker in vertical orientation)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.203
Πήρε τέτοια χαρά που τα βρήκε, που δεν μπήκε σε...λεπτομέρειες. :D

melina

Cargo 200
Reaction score
43.106
Βιάζεστε κορίτσια, έχει διακοπτάκι και γυρνάνε σε pass thru και γίνονται 4 Ohm!

Ενα ερώτημα βασικό είναι αν αντέχει το bracket με το οποίο έρχεται και κουμπώνει να τοποθετηθεί στο ταβάνι και να κρέμεται όλο πάνω του. Εστειλα ένα ερώτημα στην εταιρεία αλλά δεν πιστεύω να πάρω απάντηση σύντομα.
Μήπως ο φανταστικός διαχειριστής μας μπορεί να μάθει και να μας πει;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Μπορώ αλλά βαριέμαι γιατί μπορώ....χαχαχαχα!

Μέχρι και στη Γαρδένια έχουμε βάλει τέτοια,οχι crv όμως , τα απλά , που σταμάτησε η παραγωγή τους.

Αντέχει βρε .

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.203
Βιάζεστε κορίτσια, έχει διακοπτάκι και γυρνάνε σε pass thru και γίνονται 4 Ohm!

Ενα ερώτημα βασικό είναι αν αντέχει το bracket με το οποίο έρχεται και κουμπώνει να τοποθετηθεί στο ταβάνι και να κρέμεται όλο πάνω του. Εστειλα ένα ερώτημα στην εταιρεία αλλά δεν πιστεύω να πάρω απάντηση σύντομα.
Μήπως ο φανταστικός διαχειριστής μας μπορεί να μάθει και να μας πει;
https://www.jblpro.com/ProductAttachments/OM_CRV_0509.pdf

Reaction score
15.543
Thanks.
Σκεφτόμουν οτι σε αυτη την περίπτωση θα εκανα δουλειά και με τον 2060 (τωρα εχω 2040) που δίνει 7.2 οπότε θα παίζει 5.1.2.
Δεν χρειάζομαι τα παραπανω γκαζια του 3060 λογω ενεργων μπροστά και γενικών συνθηκών χρήσης.

Οπως καταλαβαίνετε ξυνομαι...
γιατι καλε ο 2040 δεν παιζει atmos και θες τον 2060 ;

και οχι jbl .....α μα ποια :roflmao:

Last edited:

Reaction score
97
Σε ηχεία τύπου dali zensor 1 που έχουν αυτή την τρύπα από πίσω, τι βάση μπορεί να μπει εκεί ώστε να κρεμαστούν στο ταβάνι (σε ένα φαρδύ ξύλο σκέφτομαι που θα μπει παράλληλα στην οροφή)
View attachment 64502
Εγώ τα κρέμασα με την παρακάτω πατέντα, δύο πηχάκια βαμμένα μαύρα και βιδωμένα στα σημεία που πιάνουν οι υπάρχουσες βίδες (για το στρόγγυλο κρεμαστάρι επάνω, και οι αντίστοιχες από το επάνω μέρος του πλαστικού πλαισίου για τις μπόρνες) απλά αντικαθιστάς τις υπάρχουσες με 1,5cm (ή όσο είναι το πάχος από το πηχάκι) πιο μακριές .....
και πάνω σε αυτή την ξύλινη βάση βίδωσα την μεταλλική πλάκα από τις βάσεις τοίχου (vogels vlb 100) έτσι έχω στηρίξει και τα Zensor 1 (surround) και τα Zensor pico (atmos)

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.963
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid