Αλλαγη ηχειων απο Monitor Audio σε klipsch

Reaction score
8
Καλησπερα σε ολη την ομαδα.... θα χρειαστω τα φωτα των ειδικων σε κατι που με βασανιζει το τελευταιο διαστημα.

Σκεφτομαι να αντικαταστησω τα ηχεια μου monitor audio rx 6 με τα klipsch rp600m για τους παρακατω λογους

1) Το τελευταιο διαστημα ακουω μουσικη σε αρκετα χαμηλες εντασεις (λογω μωρου !!!) και νοιωθω οτι τα rx 6 εξαιρετικα αδυναμα στα χαμηλα.
2) Μαλλον θα παιξει μετακομιση μεχρι το τελος του χρονου και θα ηθελα κατι πιο μαζεμενο σε ογκο χωρις να θυσιασω την ποιοτητα

Ο ενισχυτης μου ειναι ο yamaha a-s1200 και τον χρησιμοποιω κυριως για να ακουω μουσικη απο πικαπ και λιγοτερο απο cd player. Οι μουσικες που ακουω κατα κυριο λογο ειναι ροκ / μεταλ / soundtracks.

Εχω και ενα subwoofer yamaha rsw300 το οποιο σκεφτομαι οτι βασει αυτων που ακουω για τα klipsch (οτι δηλαδη εχουν πολυ καλο μπασο) λογικα δε θα το χρειαζομαι πλεον οποτε θα εξοικονομησω χωρο.

θα χαρω πολυ να ακουσω τις αποψεις σας....

Ευχαριστω προκαταβολικα

TGD

Reaction score
10.372
Σίγουρα; Διάβασες αυτό;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.138
Σκεφτομαι να αντικαταστησω τα ηχεια μου monitor audio rx 6 με τα klipsch rp600m για τους παρακατω λογους
1) Το τελευταιο διαστημα ακουω μουσικη σε αρκετα χαμηλες εντασεις (λογω μωρου !!!) και νοιωθω οτι τα rx 6 εξαιρετικα αδυναμα στα χαμηλα.
2) Μαλλον θα παιξει μετακομιση μεχρι το τελος του χρονου και θα ηθελα κατι πιο μαζεμενο σε ογκο χωρις να θυσιασω την ποιοτητα
...
Εχω και ενα subwoofer yamaha rsw300 το οποιο σκεφτομαι οτι βασει αυτων που ακουω για τα klipsch (οτι δηλαδη εχουν πολυ καλο μπασο) λογικα δε θα το χρειαζομαι πλεον οποτε θα εξοικονομησω χωρο.
CB148BEB-4CB9-4565-93DE-08BBF657C884.jpeg

gid

Reaction score
10.086
Αφου έχεις σαμπ, αναλαμβάνει αυτό τις χαμηλές, οπότε τι σε απασχολεί το πόσο καλό είναι το RX6 στις χαμηλές; Αν στις χαμηλές εντάσεις δεν καλύπτεσαι στις χαμηλές συχνότητες, κατά 99% πρόκειται για θέμα ρυθμίσεων.

Η αντικατάσταση του RX6 με τα Κλιπς σηκώνει συζήτηση. Ο εξοβελισμός του σαμπ δε σηκώνει καμία συζήτηση, είναι κακή ιδέα.

Γενικά θα σου έλεγα να κρατήσεις ακριβώς ό,τι ήδη έχεις, μια χαρά είσαι. Φρόντισε το χώρο, το στήσιμο και την ισοστάθμιση μόνο.

Reaction score
8
Σίγουρα; Διάβασες αυτό;
το διαβαζω τωρα με προσοχη !!!
Αφου έχεις σαμπ, αναλαμβάνει αυτό τις χαμηλές, οπότε τι σε απασχολεί το πόσο καλό είναι το RX6 στις χαμηλές; Αν στις χαμηλές εντάσεις δεν καλύπτεσαι στις χαμηλές συχνότητες, κατά 99% πρόκειται για θέμα ρυθμίσεων.

Η αντικατάσταση του RX6 με τα Κλιπς σηκώνει συζήτηση. Ο εξοβελισμός του σαμπ δε σηκώνει καμία συζήτηση, είναι κακή ιδέα.

Γενικά θα σου έλεγα να κρατήσεις ακριβώς ό,τι ήδη έχεις, μια χαρά είσαι. Φρόντισε το χώρο, το στήσιμο και την ισοστάθμιση μόνο.
η αληθεια ειναι οτι κ εγω δεν θα ηθελα να αποχωριστω το sub. Τωρα απο θεμα ρυθμισεων δεν υπαρχουν φοβερα πραγματα που μπορω να κανω στον ενισχυτη μου... Εχω τσιμπισει ελαχιστα το bass και το tremble ισα ισα για να δωσει μια πινελια μακρια απο το εντελως flat.

Απλα πως να στο πω νοιωθω οτι τα ηχεια στη χαμηλη ενταση ειναι καπως ανευρα - καπως ψοφια.... Οκ αμα δυναμωσω δε το συζηταω αλλαζει εντελως ο χαρακτηρας τους....

Απλα αυτος ειναι κ ο λογος που σκεφτομουν τα klipsch οτι εχω διαβασει οτι ειναι αρκετα καλα και στις χαμηλες εντασεις...

Επισης στη κουβεντα που διαβαζω στο αλλο νημα λενε οτι τα klipsch κουραζουν.... Δε μπορω ακριβως να καταλαβω τι παει να πει κουραζουν εναν ακροατη..... Ποσες ωρες πρεπει να ακουσεις για να σε κουρασει ενα ηχειο. ? 7 ωρες συνεχομενα ? 2 ωρες? εκει λιγο δυσκολευομαι να το κατανοησω αν κ πιστευω οτι η κουραση ειναι υποκειμενικη

Last edited:

gid

Reaction score
10.086
Επισης στη κουβεντα που διαβαζω στο αλλο νημα λενε οτι τα klipsch κουραζουν.... Δε μπορω ακριβως να καταλαβω τι παει να πει κουραζουν εναν ακροατη..... Ποσες ωρες πρεπει να ακουσεις για να σε κουρασει ενα ηχειο. ? 7 ωρες συνεχομενα ? 2 ωρες? εκει λιγο δυσκολευομαι να το κατανοησω αν κ πιστευω οτι η κουραση ειναι υποκειμενικη
Ta Klipsch έχουν επιθετικά πρίμα λόγω κόρνας. Αυτό για ορισμένους είναι καλό (τους φαίνεται ο ήχος πιο δυναμικός και ζωντανός), για άλλους κακό (τους φαίνεται σκληρός και κουραστικός). Εξαρτάται βέβαια και από τα συνοδά μηχανήματα. Βρες σε ποια πλευρά ανήκεις πριν τα πάρεις. Αλλά επαναλαμβάνω, για μένα είσαι μια χαρά με ό,τι έχεις. Απόλαυσε τη μουσική σου και μη μπαίνεις σε αχρείαστα έξοδα.

Reaction score
2.288
το διαβαζω τωρα με προσοχη !!!

η αληθεια ειναι οτι κ εγω δεν θα ηθελα να αποχωριστω το sub. Τωρα απο θεμα ρυθμισεων δεν υπαρχουν φοβερα πραγματα που μπορω να κανω στον ενισχυτη μου... Εχω τσιμπισει ελαχιστα το bass και το tremble ισα ισα για να δωσει μια πινελια μακρια απο το εντελως flat.

Απλα πως να στο πω νοιωθω οτι τα ηχεια στη χαμηλη ενταση ειναι καπως ανευρα - καπως ψοφια.... Οκ αμα δυναμωσω δε το συζηταω αλλαζει εντελως ο χαρακτηρας τους....

Απλα αυτος ειναι κ ο λογος που σκεφτομουν τα klipsch οτι εχω διαβασει οτι ειναι αρκετα καλα και στις χαμηλες εντασεις...

Μιλαμε οτι πας να κανεις μεγαλη πατατα σημαντικη υποβαθμιση στο συστημα σου.
Αν εχεις προβλημα χωρου και πας αναγκαστικα σε ηχεια βασης υπαρχουν πολλα καλα ηχεια που θα μπορουσαν να σε ικανοποιησουν αλλα αυτο που σου χρειαζεται ουσιαστικα ειναι δυο subwoofer και ενα minidsp.
Μπορεις να κρατησεις το ενα subwoofer που ηδη εχεις (το οποιο ειναι μετριο) και να προσθεσεις ενα (καλυτερο) ακομα. Με δυο subwoofer σωστα ρυθμισμενα θα φερεις το μπασο ακριβως εκει που το θες.
To minidsp το θες για να μπορεσεις να ρυθμισεις σωστα τα δυο sub με τα ηχεια. Ο ενισχυτης σου εχει pre-out οποτε δεν θα εχεις κανενα προβλημα να συνδεσεις εκει το minidsp.
Tα subwoofer που θα παρεις εξαρτωνται απο το χωρο στον οποιο θα παιζουν οποτε για προτασεις θα πρεπει να δωσεις μερικες ακομα πληροφοριες για τον καινουριο χωρο.
Να συμπληρωσω οτι δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ιδια τα sub οποτε μην σε απασχολει αυτο.

Last edited:

Reaction score
6.235
Ta rx 6 είναι πολύ χρωματισμένα αλλά υποκειμενικά για εμένα πολύ ευχάριστα στο άκουσμα. Εχουν πολύ περισσότερο χαμηλό από τα klipsh που σκέφτεται να πάρεις οπότε σε αυτό σίγουρα μόνο χαμένος θα βγεις. Το πιο σωστό είναι το minidsp και τουλάχιστον δύο σαμπ. Από εκεί και πέρα σε τι απόσταση περίπου ακούς να δούμε αν υπάρχει κάτι που να είναι κατάλληλο και εντός budget σε περίπτωση που τελικά όντως αποφασίσεις να αλλάξεις ηχεία. Θα βοηθαγε και μια φωτογραφία του χώρου με τις θέσεις των ηχείων και τη θέση ακρόασης.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
…μπα .. 1-2 λεπτά είναι αρκετά..:geek:

συνήθως στα πρώτα 20-30 sec , καταλαβαίνεις τι «παίζει»..:biggrin:
Χωρίς να θέλω να σας θίξω, σαν πρώην χρήστης Klipsch, διαφωνώ πλήρως στα αναφερόμενα. Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε τόσο εύκολα μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ εταιρεία! Από που κρίνετε ότι κουράζουν? Ήσασταν χρήστης και μετανιώσατε? Να γνωρίζετε ότι ηχεία σαν αυτά της Klipsch, μπορούν να προσφέρουν ήχο πολύ ανώτερο του κόστους τους και γενικά του ανταγωνισμού, αρκεί να έχει δοθεί η απαραίτητη προσοχή στο σύστημα που τα συνοδεύει.

D

Deleted member 50795

Guest
άντε πάλι…δεν αναφερόμουν στα klipsch ..γενικά μιλούσα.:geek:

τα συγκεκριμένα δε τα έχω ακούσει και δεν έχω άποψη .

TGD

Reaction score
10.372
Παλιά έλεγα ότι όποιο σε ενθουσιάζει στο κατάστημα, θα το σιχτιρίσεις στο σπίτι. Το καλό ηχείο ακούγεται λίγο βαρετό στο συγκριτικό...

ika

News
Reaction score
16.528
Κάνε την μετακόμιση πρώτα και μετά βλέπεις τι και αν θα κάνεις με ηχεία.

Προσωπικά βρίσκω κάπως τσιριχτά όσα Klipsch έχω ακούσει, εκτός από τα Klipschorn.

Last edited:

Ndis

Titika
Reaction score
4.816
To 600rp2 είναι μια χαρά ηχείο. Περιέχει την ηχητική υπογραφή των κλιπς, αλλά πολύ-πολύ λιγότερα απο τους προγόνους του. Βέβαια το να αγοράσεις κλιπς για να ακους σε χαμηλές εντάσεις ειναι οξύμωρο, οπότε ξανασκέψου το!

Η ενσωμάτωση του/των σαμπγουφερ(ς) είναι δύσκολη ασκηση. Θα σου πρότεινα να μην μπλέξεις στη παρουσα φάση.

Στη θέση σου είτε θα έμενα στα αυγά μου είτε θα τα πουλούσα όλα και θα αγόραζα το συνδιασμό audio interface / 308p mk2 / lsr310s.

Το ζήτημα του πικαπ ειναι ανίατο! Στόλισε τα στο τοιχο για ομορφιά. Για το όνομα του θεού ομως, μην ακους μουσική απο βινύλιο :p

Reaction score
7.069
Καλησπερα σε ολη την ομαδα.... θα χρειαστω τα φωτα των ειδικων σε κατι που με βασανιζει το τελευταιο διαστημα.

Ο ενισχυτης μου ειναι ο yamaha a-s1200 και τον χρησιμοποιω κυριως για να ακουω μουσικη απο πικαπ και λιγοτερο απο cd player. Οι μουσικες που ακουω κατα κυριο λογο ειναι ροκ / μεταλ / soundtracks.

θα χαρω πολυ να ακουσω τις αποψεις σας....

Ευχαριστω προκαταβολικα
Aπό αυτά που γράφεις,καταλαβαίνω ότι σε κανονικές εντάσεις ακούς μια χαρά και σε χαμηλές ,δεν σε ικανοποιούν τα ηχεία σου. Λογικό αυτό,τα αυτιά σου λειτουργούν έτσι,δεν φταίνε τα ηχεία. Aν είχες ενισχυτή,από την πιο χαμηλή σειρά της εταιρείας,με το ρυθμιζόμενο loudness,θα το διόρθωνες.Παντως σε καμία περίπτωση μην πας από τα ηχεία που έχεις στα Klipsch......Το υπογούφερ,δεν ξέρω πόσο βοηθά σε αυτές τις συνθήκες αλλά και πόσο ενα homecinema-τζίδικο υπογούφερ μπορεί να ματσάρει (για μουσική) με τα ηχεία σου (αλλά δεν το συνεχίζω γιατί θα με φάνε οι υπογουφεράκηδες).
Aν πρόκεται να μετακομίσεις,δεν πειράζεις τίποτα.Πρώτα πας στο νεο χώρο,στήνεις το σύστημα και μετά αποφασίζεις αν θα αλλάξεις ηχεία και τί θα πάρεις. Προσωπικά θα πουλούσα το υπογούφερ και θα αγόραζα ακουστικά.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας