Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
http://www.biblionet.gr/book/185291/Σερενάτα@Voreios: Τι πραγματεύεται το βιβλίο που διάβασες;
Εχω ξεκινήσει να διαβάζω τον " θείο Πέτρο " του Δοξιάδη και έφτασα απνευστί σην 50η σελίδα.Ανυπομονω για τη συνέχεια.......
- Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ
.....
Αυτα on the top of my head.
To The Stand είναι από τα καλύτερα βιβλία του King, το έχω ευχαριστηθεί όσο λίγα.Ξεκίνησα να διαβάζω το "The Stand" (Το Κοράκι) του Stephen King. Μέχρι στιγμής, το βρίσκω ανώτερο του "Χρήσιμα Αντικείμενα".
Defkalion, μόλις το τελειώσω, σειρά θα πάρει το "The Dark Tower". Το έχεις διαβάσει; Απόψεις;To The Stand είναι από τα καλύτερα βιβλία του King, το έχω ευχαριστηθεί όσο λίγα.
www.readersociety.gr
Ελπίζω να εννοείς νόμιμο κατέβασμα...ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ STEVEN KING ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ...??? ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ...
Εν μέρει συμφωνώ, απλά θεωρώ οτι δεν πρέπει να συγχέουμε το ΄΄βιβλίο΄΄ με την ΄΄έκδοσή΄΄ του. Με άλλα λόγια, πολλά από τα βιβλία της λίστας είναι σε νέα έκδοση για πολλοστή φορά από άλλον εκδοτικό οίκο και κάπου εκεί οφείλεται η παρουσία τους στη λίστα. Άρα μιλάμε περισσοτερο για ΄΄αγνοημένες΄΄ (επαν)εκδόσεις και όχι τόσο για αγνοημένα βιβλία, χωρίς βέβαια να θέλω να καθαγιασω το αναγνωστικό κοινό στην Ελλάδα το οποίο συγκριτικά με τον πληθυσμό παραμένει ανύπαρκτο.Τα 100 βιβλία που δεν αγάπησαν οι Έλληνες.
Ένα άρθρο το οποίο αποκαλύπτει - εν μέρη - το ποιόν του αναγνωστικού κοινού στην Ελλάδα.
Το διάβασα με ενδιαφέρον. Χάρηκα ιδιαίτερα όταν διαπίστωσα ότι κάποια από τα βιβλία της λίστας βρίσκονται στη βιβλιοθήκη, όχι απλά για να βρίσκονται, αλλά τα έχω διαβάσει (π.χ. Θαυμαστός καινούριος κόσμος, Μέλμοθ ο Περιπλανώμενος κ.ά.).
Λυπήθηκα όταν διαπίστωσα πόσα από αυτά τα βιβλία είναι "σημεία-αναφοράς" της παγκόσμιας λογοτεχνίας (π.χ. Για ποιον χτυπάει η καμπάνα, Μόμπι Ντικ η Φάλαινα, Σατανικοί στίχοι κ.ά.) και παρόλα αυτά, βρίσκονται στη λίστα των "αγνοημένων", από το αναγνωστικό κοινό της Ελλάδας, βιβλίων. Φαίνεται ότι το ελληνικό κοινό προτιμάει να διαβάζει το "50 αποχρώσεις του γκρι" παρά π.χ. το "Η Πτώση" του Camus. Κρίμα...
Υ.Γ.: Προφανώς και δεν "βγάζω την ουρά μου απέξω". Από τα βιβλία της λίστας έχω ελάχιστα, κυρίως επειδή το ενδιαφέρον μου στρέφεται σε είδη λογοτεχνίας διαφορετικά από αυτά που αντιπροσωπεύονται από τα βιβλία της λίστας, αλλά και πάλι, θεωρώ ότι κάποια από αυτά θέλω (πρέπει) να τα διαβάσω κάποια στιγμή στο μέλλον. Τη λίστα την κράτησα. Ίδωμεν...