- Reaction score
- 10.620
Διαβάζοντας τα σχόλια στο IMDB, εγώ θα έμενα στο βιβλίο.
Ανετα θα διαβαζα πρωτα τα βιβλια! Προσωπικα διαβαζω και τα βιβλια και κατα περιπτωση βλεπω και τις ταινιες χωρις να με ενοχλει ποιο θα συμβει πρωτο .Να τα διαβασει κανείς η να δει καλύτερα τις ταινίες ?
Υπάρχει στο StremioΑπό αυτά τα βιβλία έχω δει τη μεταφορά μόνο του The pelican brief σε ταινία.
Να τα διαβασει κανείς η να δει καλύτερα τις ταινίες ?Αν δω πρώτα την ταινία,δεν θέλω να διαβάσω το βιβλίο.
Αν διαβάσω πρώτα το βιβλίο και μου αρέσει η πλοκή ,θέλω να δω πως θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο Η στην οθόνη.
Οπως συνέβη με το εξαιρετικό βιβλίο του Σαιμον Μπεκετ « Η χημεία του θανάτου « που γυρίστηκε σε σειρά - Paramount+. 2023. Αναζητώ τρόπο να την δω.
Αυτή η ατάκα, μου θύμισε ένα βιβλίο που είχα διαβάσει στο μακρινό παρελθόν (πέραν των 20 ετών), το "Νικητής ο δεύτερος" των Κωνσταντίνου Μαρκίδη και Paul Geroskiέχει πλάκα να βγουν κερδισμένοι τελικά όσοι δεν μπήκαν στο χορό νωρίς αλλά περίμεναν να είναι το τραπέζι στρωμένο για να πάνε απλά να φάνε
Το τελείωσα χθες. Ενδιαφέρον ήταν, "κρατάει" τον αναγνώστη. Δεν θα έλεγα ότι κάνει "κοιλιά", όμως σε κάποια σημεία η αφήγηση "γυρνάει" από τρίτο σε πρώτο πρόσωπο - κάτι το οποίο εμένα μου ξένισε. Επίσης, παρατήρησα κάποια λάθη στη μετάφραση/απόδοση του αρχικού κειμένου και κάποια λάθη σε σημεία στίξης. Δεν είναι ότι με "εμπόδισαν" να ολοκληρώσω την ανάγνωση, απλώς μου χάλασαν τη συνολική "εικόνα".Ξεκίνησα χθες το "Ένα βήμα πριν την αποκάλυψη".
Το πιο πάνω βιβλίο ενέπνευσε την ταινία "Knock at the cabin" (2023). Θα την δω, μετά την ανάγνωση του βιβλίου.
Το διάβασα. Η ιστορία (περί νουβέλας πρόκειται) αυτή καθ' αυτή, είναι πολύ καλή - τουλάχιστον, αναγνώστες λογοτεχνίας του φανταστικού (επιστημονική φαντασία) και δη δυστοπικών ιστοριών, θα την βρουν ενδιαφέρουσα, συνυπολογίζοντας και το πότε γράφτηκε.Θα συνεχίσω με το "Δεν έχω στόμα και πρέπει να ουρλιάξω" του Χάρλαν Έλλισον.
Εχει γραψει και βιβλιο με συνταγεςΜου χάρισαν μια τσαντα με 6-7 βιβλία της Patricia Cornwell.
και για πες, να το πάρω στα Ελληνικά ή στα ξένα με δεδομένο οτι θα είναι ουτως ή αλλως μετάφραση απο τα Ισλανδικά ?Το διάβασα. Η ιστορία (περί νουβέλας πρόκειται) αυτή καθ' αυτή, είναι πολύ καλή - τουλάχιστον, αναγνώστες λογοτεχνίας του φανταστικού (επιστημονική φαντασία) και δη δυστοπικών ιστοριών, θα την βρουν ενδιαφέρουσα, συνυπολογίζοντας και το πότε γράφτηκε.
Το υπόλοιπο βιβλίο το βρήκα λίγο "filler". Δηλαδή, στις πρώτες είκοσι πέντε (25) σελίδες (!!!), ο μεταφραστής παραθέτει βιογραφία του συγγραφέα, εστιάζοντας σε κάποια καθοριστικά γεγονότα της ζωής του, αναδεικνύοντας το πόσο σημαντικό ήταν το έργο του στη λογοτεχνία του φανταστικού και στην εξέλιξη αυτής. Αμέσως μετά, ο αναγνώστης θα βρει άλλη μία (μικρή) ιστορία (μεγαλύτερη από την ομότιτλη) του ίδιου συγγραφέα, την οποία βρήκα αδιάφορη.
Συνεχίζω με το "Η λεία" της Yrsa Sigurdardottir - ίσως η μοναδική συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας που παρακολουθώ τις κυκλοφορίες της ανελλιπώς.
View attachment 344558
Σου λέω να το πάρεις στα Ελληνικά. Έχω όλα της τα βιβλία στα ελληνικά και βρήκα όλες τις μεταφράσεις πολύ καλές.και για πες, να το πάρω στα Ελληνικά ή στα ξένα με δεδομένο οτι θα είναι ουτως ή αλλως μετάφραση απο τα Ισλανδικά ?
Εξαιρετική τανία
Τεραστια η χαρά μου!Εχθες ανακάλυψα τυχαία στην περιηγηση μου στο Νετφλιξ πως ήρθε ο Ντειβιντ Χαντερ!Εχει γραψει και βιβλιο με συνταγες
e-books στα Αγγλικα διαβαζεις?? (δεν θυμαμαι αν εχω ξαναρωτησει )και για πες, να το πάρω στα Ελληνικά ή στα ξένα με δεδομένο οτι θα είναι ουτως ή αλλως μετάφραση απο τα Ισλανδικά ?
Εχω kindle μόνο πιάνεται ?e-books στα Αγγλικα διαβαζεις?? (δεν θυμαμαι αν εχω ξαναρωτησει )
Μια χαρα ,το πολυ πολυ να τα μετατρεψεις απο epub σε mobi.Εχω kindle μόνο πιάνεται ?