- Reaction score
- 12.001
Θα το κάνω, ίσως αύριο το απόγευμα που θα έχω χρόνο. Αναφέρεσαι σε αυτό;Θα πρότεινα να δεις και τον οδηγό τοποθέτησης της Trinnov, όχι μόνο της Dolby.
Ποιες είναι οι βασικές διαφοροποιήσεις από τη Dolby;
Θα το κάνω, ίσως αύριο το απόγευμα που θα έχω χρόνο. Αναφέρεσαι σε αυτό;Θα πρότεινα να δεις και τον οδηγό τοποθέτησης της Trinnov, όχι μόνο της Dolby.
Δεν γράφει μλκιεςΠοιες είναι οι βασικές διαφοροποιήσεις από τη Dolby;

Δεδομενου οτι θες να πας κατα γραμμα με τις προδιαγραφες της Dolby η της Trinnov (και καλα κανεις), το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η ασυμμετρια του χωρου στο τμημα του Home Cinema, και συγκεκριμενα η ελλειψη τοιχωματικου οριου στην αριστερη πλευρα, κατι που θα δημιουργησει μεγαλη ανισορροπια στην αποκριση και θα καταστησει την τοποθετηση κατα τις προδιαγραφες ουσιαστικα αχρηστη.Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι... χαϊεντάς και το συνηθέστερο σχόλιο της βασικής συνθεάτριας κατά την παρακολούθηση ταινιών είναι "το χαμηλώνεις λίγο;" Κατά συνέπεια, στόχος είναι μάλλον η υψηλή πιστότητα, παρά η υψηλή στάθμη.
Μάλλον έχεις δίκιο όμως ότι πρέπει να ορίσω κάποιο εύρος διακύμανσης του κόστους. Υπάρχει λιιιίγη απόσταση από τα ποσά που αναφέρεις χάριν παραδείγματος, καθώς εγώ έχω στο μυαλό μου κάτι στην περιοχή των 5.000€ για ενισχυτή, ηχεία και καλώδια -ελαστικά πάντως, αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Κατανομή; Ας πούμε 1.500€ για ενισχυτή, 3.500€ για ηχεία και ό,τι μείνει για καλώδια.![]()
Για πρότεινε ένα εντοιχισμένο ηχείο στα 500 ευρώ και ας μην πάρει σαμπΝα σε κανω μια ερωτηση. Το σεναριο ολα τα ηχεια να ειναι εντοιχισμενα παιζει? Να μηνβλεπεις κανενα μηχανημα ουτε και ηχειο. Εξυπακουεται οτι θα πας σε ποιοτικα ηχεια και ενισχυτη
Στην κατηγορια που εβαλες (500 ευρω) χαμος γινεται απο ηχεια εντοιχιζομενα. Κατα κυριο λογο 6,5 ιντσων. Και ειναι και πολυ ωραια. Αν δεις κατι Martin Logan, Jbl κλπ. Σημειωτεον καποτε εδωσα 2.700 ευρω για ενα ζευγος B&W 703 (ισως και 704, περασαν πολλα χρονια) που ειχε ενα 6,5 ιντσων γουφερακι και το τουιτερ.Για πρότεινε ένα εντοιχισμένο ηχείο στα 500 ευρώ και ας μην πάρει σαμπ
Είμαι περίεργος ποιο μου έχει διαφύγει
Δεν πρότεινες όμωςΣτην κατηγορια που εβαλες (500 ευρω) χαμος γινεται απο ηχεια εντοιχιζομενα. Κατα κυριο λογο 6,5 ιντσων. Και ειναι και πολυ ωραια. Αν δεις κατι Martin Logan, Jbl κλπ. Σημειωτεον καποτε εδωσα 2.700 ευρω για ενα ζευγος B&W 703 (ισως και 704, περασαν πολλα χρονια) που ειχε ενα 6,5 ιντσων γουφερακι και το τουιτερ.
Αν ομως αναιβεις στο χιλιαρικο με 1500 ευρω εκει να δεις βαρβατες επιλογες.
Αυτό που γράφεις, με έχει απασχολήσει κι εμένα. Στην πραγματικότητα, έχω μελετήσει διάφορες διαμορφώσεις, μεταξύ των οποίων μία που προέβλεπε να αντιστραφούν οι θέσεις της οθόνης και της βιβλιοθήκης, να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος του ανοίγματος προς το υπόλοιπο διαμέρισμα με γυψοσανίδα και να αλλάξει η διεύθυνση οθόνης-θεατών στον εγκάρσιο άξονα. Όλες είχαν μεγαλύτερα μειονεκτήματα από πλεονεκτήματα, γι'αυτό και προέκρινα τη διαμόρφωση που έχω ανεβάσει.Δεδομενου οτι θες να πας κατα γραμμα με τις προδιαγραφες της Dolby η της Trinnov (και καλα κανεις), το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η ασυμμετρια του χωρου στο τμημα του Home Cinema, και συγκεκριμενα η ελλειψη τοιχωματικου οριου στην αριστερη πλευρα, κατι που θα δημιουργησει μεγαλη ανισορροπια στην αποκριση και θα καταστησει την τοποθετηση κατα τις προδιαγραφες ουσιαστικα αχρηστη.
Προσωπικα, θα αλλαζα ελαφρα την διαταξη οπως την εχεις στην κατοψη, και θα εχτιζα ενα μικρο τοιχο με τουβλα, και ενα ψευδοτοιχο ο οποιος θα παιξει διπλο ρολο, ωστε να μπορεσεις αφ ενος να εντοιχισεις τα εμπρος ηχεια αλλα και να εφαρμοσεις ικανου παχους απορροφηση την οποια θα μπορεις να καλυψεις με διατρητη γυψοσανιδα. View attachment 381886 View attachment 381885
Επισης με το μπατζετ που εχεις πεις οτι θες να διαθεσεις, θα επαιρνα εναν Onkyo TX RZ30 η εναν Denon AVR X4800H αν θες να πας πιο ψηλα, και ολα τα ηχεια Kef Q4 (η Q8 για τα Atmos) +2 sub
Τα Kef Q4 ειναι on-wall και μπορουν πολυ ευκολα να γινουν και in-wall αν καποιος θελει, οπως επισης και να γινει και καποιο toe-in στα εμπρος. Αλλα πιστευω οτι δεν χρειαζεται. Και on-wall θα ειναι μια χαρα απο ακουστικης αποψης και δεν θα ενοχλουν. Ειναι ομορφα.Για πρότεινε ένα εντοιχισμένο ηχείο στα 500 ευρώ και ας μην πάρει σαμπ
Είμαι περίεργος ποιο μου έχει διαφύγει
Δεν σε κατααβα ρε Μακη μην θυμωνεις.Δεν πρότεινες όμως
Με όριο 3.5 χιλ για σύνολο ηχείων ήδη ξεφύγαμε τρελά για 11 που είπε
Εάν πάνε κ για 1.5 χιλ έκαστο μάλλον για άρνηση το κόβω
Κσι μιλάμε και χωρίς σαμπ εεε
Αυτές που θα "βλέπουν" ηχεία, δηλαδή θα δέχονται άμεση ενέργεια.ποιες επιφάνειες είναι πιο σημαντικό να καλυφθούν με ηχομονωτικό και διάτρητη γυψοσανίδα;
Σε τυπικων διαστασεων δωματια ειναι δυσκολο να πετυχεις καλη πλαινη αποσταση. Στην περιπτωση μου το πλατος 3.60 μ. Αρα καθημενος στη μεση ενδιαμεσα απ τα ηχεια η αποσταση ειναι 1.80 Ναι αλλα η αποσταση απο μπροστα εχειι ουσιαστικη διαφορα. Κι αυτο δεν διορθωνεται.Αυτές που θα "βλέπουν" ηχεία, δηλαδή θα δέχονται άμεση ενέργεια.
ΥΓ. Στον κύκλο ακρόασης, το πλάτος είναι σημαντικότερο (και απαιτητικότερο) του μήκους. Τα πλαϊνά σαραουντ είναι σημαντικότερα των πίσω σαραουντ. Ως εκ τούτου, είναι προτιμότερο η απόσταση ακρόασης των πλαϊνών σαραουντ να είναι όμοια με των μέιν, παρά των πίσω σαραουντ.
Πιο μικρό το κακό, αν έχουμε μικρή απόσταση ακρόασης από τα πίσω σαραουντ.
Θέλουμε πλάτος..
Με 13 ηχεία... όλες;Αυτές που θα "βλέπουν" ηχεία, δηλαδή θα δέχονται άμεση ενέργεια.
ΥΓ. Στον κύκλο ακρόασης, το πλάτος είναι σημαντικότερο (και απαιτητικότερο) του μήκους. Τα πλαϊνά σαραουντ είναι σημαντικότερα των πίσω σαραουντ. Ως εκ τούτου, είναι προτιμότερο η απόσταση ακρόασης των πλαϊνών σαραουντ να είναι όμοια με των μέιν, παρά των πίσω σαραουντ.
Πιο μικρό το κακό, αν έχουμε μικρή απόσταση ακρόασης από τα πίσω σαραουντ.
Θέλουμε πλάτος..