Featured Δημιουργία πολυχρηστικού media room

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.032
Καταλαβαίνω ότι κάτι πρέπει να γίνει μεταξύ πατώματος και ταβανιού, αλλά το διαθέσιμο ύψος και ο προσανατολισμός του χώρου προς την πολυχρηστικότητα νομίζω ότι δε μου επιτρέπουν να δώσω κλίσεις στις επιφάνειες. Επιπλέον, υπάρχει ήδη η περιμετρική κατασκευή, η οποία θα προτιμούσα να μην πάει χαμένη γιατί είχε κι αυτή ένα κόστος.
Υπάρχει τέλος και το ζήτημα του ποιος θα κατασκευάσει μια τόσο ειδική κατασκευή, αλλά αυτό ίσως είναι κάτι που μπορεί να διευθετηθεί. Αν θέλεις, στείλε μου τα στοιχεία του μηχανικού σου.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.870
Αν θέλεις, στείλε μου τα στοιχεία του μηχανικού σου.
Ο μηχανικός μου και το συνεργείο του, βρίσκονται στην Κύπρο. :)

Ο μηχανικός ίσως να μπορεί να σε εξυπηρετήσει εξ αποστάσεως (εάν του στείλεις κατόψεις ή/και το σχέδιο που ετοίμασες κτλ). Θες τα στοιχεία του;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.469
Έτσι ακριβώς το σκέφτομαι: για τους λόγους που αναφέρεις κι εσύ, σκοπεύω να βάλω τα tweeters των περιφερειακών στα 125cm και των πίσω στα 130cm. Η γωνία των 110 μοιρών για τα πλαϊνά εξυπηρετεί πράγματι και στο να μη μπλοκάρει το ηχητικό πεδίο του ενός ακροατή από τον άλλον.

Όταν μιλάς για αυτοματισμούς, εκτός από lift προβολέα και κινητή οθόνη, τι άλλο θα μπορούσαν να αφορούν; Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ πιθανό ο μελλοντικός αντικαταστάτης του προβολέα να είναι μια μεγάλη τηλεόραση.

Για τα ενδεικνυόμενα ηχεία οροφής, θα με ενδιέφεραν περισσότερες πληροφορίες.
Επειδή οι λύσεις in-ceiling (χωνευτά), οι καλές, είναι αρκετά ακριβές (κάποιες δεν υπάρχουν καν στην Ελλάδα επισήμως ως προϊόντα, και πολλές φορές πρέπει να γίνει και εισαγωγή από USA με τα μεταφορικά και τους δασμούς να ελοχεύουν), συνήθως, προτιμώ να βάζω bookshelf/monitor/pro ηχεία και στο ταβάνι, παρά χωνευτά.
Αν πρέπει σώνει και καλά να είναι χωνευτά, υπάρχουν ποιοτικές και ακριβές λύσεις (π.χ. Perlisten R3ic, Revel C763L, JBL SCL-5, Focal 1000 ICLCR5, Triad TS-ICSAT6-RTS, πιο νορμάλ αλλά πρέπει να πάρεις από Αυστραλία Krix IC-52).

Για τους αυτοματισμούς... μπορείς μέχρι και τηλεόραση να μπαίνει στην γυψοσανίδα και με ένα πάτημα του power button να ανεβοκατεβαίνει και να κρύβεται τέλεια.

Ο wizzy λέει ότι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους σε ένα ηχητικά φροντισμένο δωμάτιο είναι το "σπάσιμο" της παραλληλίας μεταξύ των παράλληλων επιφανειών
Δεν είναι πανάκεια αυτό.
Ούτε η απόλυτη λύση.
Δουλεύουν και οι 2 περιπτώσεις αν γίνει σωστή δουλειά και όχι random pieces of "equipment" across the sidewalls & ceiling.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.032
Ο μηχανικός μου και το συνεργείο του, βρίσκονται στην Κύπρο. :)

Ο μηχανικός ίσως να μπορεί να σε εξυπηρετήσει εξ αποστάσεως (εάν του στείλεις κατόψεις ή/και το σχέδιο που ετοίμασες κτλ). Θες τα στοιχεία του;
Ναι, το ξέρω, στείλε αν θες.

wizzy

Reaction score
22.870
Δεν είναι πανάκεια αυτό.
Ούτε η απόλυτη λύση.
Δουλεύουν και οι 2 περιπτώσεις αν γίνει σωστή δουλειά και όχι random pieces of "equipment" across the sidewalls & ceiling.
Μισό λεπτό, κανείς δεν μίλησε για random pieces of "equipment" ατάκτως ερριμμένα. Προσωπικά μίλησα για το τι μελετήθηκε, κατασκευάστηκε και μετρήθηκε με απόλυτη επιτυχία. Όταν ο μηχανικός ακουστικής (κι όχι μόνο αυτός, αλλά αυτός φτάνει) λέει ότι "σχεδίασα/μελέτησα αυτό το κάτι επειδή θέλω αυτό το αποτέλεσμα" κι αυτό το "κάτι" φέρνει το προβλεπόμενο "αποτέλεσμα", τότε ναι, είναι η λύση.

Δεν ξέρω εάν είναι πανάκεια ή απόλυτη λύση(δεν χρησιμοποίησα τέτοιους όρους), ξέρω αποδεδειγμένα ότι δουλεύει κι αυτό προτείνω. Εάν έχεις κάτι άλλο να προτείνεις, το οποίο να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του @MaxHeadroom, είσαι ευπρόσδεκτος! (κι εγγύτερος...! :) )

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.469
Μισό λεπτό, κανείς δεν μίλησε για random pieces of "equipment" ατάκτως ερριμμένα. Προσωπικά μίλησα για το τι μελετήθηκε, κατασκευάστηκε και μετρήθηκε με απόλυτη επιτυχία. Όταν ο μηχανικός ακουστικής (κι όχι μόνο αυτός, αλλά αυτός φτάνει) λέει ότι "σχεδίασα/μελέτησα αυτό το κάτι επειδή θέλω αυτό το αποτέλεσμα" κι αυτό το "κάτι" φέρνει το προβλεπόμενο "αποτέλεσμα", τότε ναι, είναι η λύση.

Δεν ξέρω εάν είναι πανάκεια ή απόλυτη λύση(δεν χρησιμοποίησα τέτοιους όρους), ξέρω αποδεδειγμένα ότι δουλεύει κι αυτό προτείνω. Εάν έχεις κάτι άλλο να προτείνεις, το οποίο να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του @MaxHeadroom, είσαι ευπρόσδεκτος! (κι εγγύτερος...! :) )
Την φραση που έκανες quote δεν πήγαινε για τον μηχανικό σου και το δικό σου build βρε συ!

wizzy

Reaction score
22.870
Την φραση που έκανες quote δεν πήγαινε για τον μηχανικό σου και το δικό σου build βρε συ!
Αφού εμένα έκανες quote ρε μπαγλαμά, σε ποιον πήγαινε το post σου; :biggrin: Τέλος πάντων, δεν υπάρχει πρόβλημα :thumbsup:, μην χαλάμε το thread του νηματοθέτη.

Reaction score
2.346
Αυτό ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και πολύ... μπελαλίδικο. Θα ήθελες να μας πεις λεπτομέρειες;
Αν τα ειχα βαλει θα ηξερα να σου πω αν ειναι μπελαλιδικο η οχι. Ο ηλεκτρολογος παντως δεν εδειξε να πτοειται οταν τον ρωτησα αν μπορουμε να τα βαλουμε. Ειπε με ανεση οτι γινεται και δεν ειναι προβλημα. Ο μπελας ηταν να ξηλωσουμε και να κατεβασουμε τις διατρητες που ειχαν ηδη τοποθετηθει, για να περαστουν τα φωτιστικα και γι αυτο δεν τα εβαλα τελικα παρ ολο που με διαβεβαιωσαν οτι γινεται.
Δεν ξερω ποσο μπελας ειναι να παιρνεις μια μια τις οπτικες ινες και να τις οδηγεις στις τρυπες και ενδεχομενως να πρεπει να τις κολλησεις εκει με καποιο τροπο (πιθανον με ζεστη κολλα) αλλα οταν δεν εχουν τοποθετηθει ακομα πιστευω ειναι πιο ευκολο. Μιλησε με τον ηλεκτρολογο σου γι αυτο.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.032
Βρήκα τεχνικά χαρακτηριστικά των Knauf και, απ'ότι φαίνεται, οι 8/18 Q&R έχουν σημαντικά καλύτερη ηχοαπορροφητικότητα από την ακανόνιστη 8/15/20 R. Τα διαγράμματα είναι για κενό 200/400mm και πάχος γυψοσανίδας 9,5mm, αλλά πιθανόν ισχύουν κατ'αναλογία και στις δικές μου διαστάσεις.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.595
Βρήκα τεχνικά χαρακτηριστικά των Knauf και, απ'ότι φαίνεται, οι 8/18 Q&R έχουν σημαντικά καλύτερη ηχοαπορροφητικότητα από την ακανόνιστη 8/15/20 R. Τα διαγράμματα είναι για κενό 200/400mm και πάχος γυψοσανίδας 9,5mm, αλλά πιθανόν ισχύουν κατ'αναλογία και στις δικές μου διαστάσεις.
Το πρόβλημα είναι ότι στην περίπτωσή σου δεν στοχεύεις απαραίτητα στη μέγιστη απορρόφηση, αλλά σε έναν συνδυασμό απορρόφησης και διάχυσης, όπου μάλιστα η διάχυση πρέπει να ακολουθεί τυχαία patterns και όχι επαναλαμβανόμενα. Τα λέω τώρα πολύ συνοπτικά και πρόχειρα (και καλά για να τα καταλάβεις εσύ, αλλά στην πραγματικότητα κι εγώ έτσι στο περίπου τα έχω στο μυαλό μου :laugh: ).

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που υπάρχει η ακανόνιστη γυψοσανίδα με τα (ψευδο)τυχαία σχέδια, δεν είναι για ομορφιά. Εγώ θα έλεγα βάλε την ακανόνιστη. Εγώ τζάμπα αγόρασα 2 laser και έφαγα 100 ώρες απ'τη ζωή μου να φτιάξω τις binary προσόψεις (και τι να πει και ο @Alexandros1986 που τις έκανε με το χέρι!); 😄

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.032
I'm sold. Έκλεισε για ακανόνιστη που τη βρίσκω ωραιότερη, θα ακούω και fractals! :roflmao:

Τι υλικό να βάλω από μέσα; Να μην ξεπερνά τα 50-60mm σε πάχος ώστε να μην ακυρώνεται ο θάλαμος αντήχησης στο κενό από πίσω. Θα προτιμούσα κάτι σε Knauf, όπως τα Ultracoustic P και Naturboard, αλλά κάθε πρόταση δεκτή -αρκεί να μην ξεφεύγει σε κόστος. Επιφάνεια κάλυψης 18m^2.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.675
Members
38.590
Νεότερο μέλος
DJCHRISTIANO13