ΕΛ.ΑΣ.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Re: Απάντηση: Re: ΕΛ.ΑΣ.

Σε χώρες που οι θεσμοί λειτουργούν (δε λέω καλά ή κακά λέω λειτουργούν, διότι στη χώρα μας απλά δεν λειτουργούν) κανείς δε θα ρωτήσει τον αστυνομικό για ποιο λόγο του απαγορεύει να σταθεί κάπου, γιατί εκτρέπει την κυκλοφορία, γιατί δεν επιτρέπει κάτι, διότι είναι σίγουρος πως τα πράγματα θα λειτουργήσουν καλύτερα αν ακολουθήσει τις οδηγίες του. Είναι σίγουρος ότι το σύστημα λειτουργεί, κυρίως, προς το συμφέρον του πολίτη. Συνεπώς για τον Γάλλο αστυνομικό είναι έως και προσβλητικό να τον ρωτήσεις το «γιατί», θεωρείτε ανέδυα και να λες πάλι καλά που δε σας συνέλαβαν.
Αναίδεια είναι η έλλειψη αιδούς, δηλαδή ντροπής. Για ποιο λόγο να ντραπεί κάποιος να ρωτήσει γιατί είναι υποχρεωμένος να κάνει κάτι?

Σε οποιοδήποτε κράτος που σέβεται τον πολίτη, όλοι οι έχοντες εξουσία, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο τροχό της αμάξης, των αστυνομικών συμπεριλαμβανομένων, είναι υποχρεωμένοι να αιτιολογούν τις εντολές τους εφόσον τους ζητηθεί με καλό τρόπο, και εφόσον, όπως στην περίπτωση που περιγράφηκε, δεν βρίσκονται εν μέσω επεισοδίων και αναταραχών ώστε να είναι λογικό ότι δεν υπάρχει χρόνος για εξηγήσεις.

Το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" είναι για αλλού και για άλλοτε. Άλλο ο νομοταγής πολίτης, και άλλο ο πειθήνιος. Το "αφού το λέει αυτός, έτσι θα είναι" παραπέμπει μάλλον σε θρησκευτικές καταστάσεις, και όχι σε οτιδήποτε άλλο...

Reaction score
0
παιδια τελικα πρεπει να αποφασισουμε τη θελουμε απο την μια βγαινουμε στα καναλια και κραζουμε την αστυνομια οτι δεν κανει τιποτα σωστα και μας εχουν κατακλεψει και απο την αλλη με ενα βιντεο τους κρεμαμα ελεος πια με τον καθε δημοσιογραφο που την τριχα την κανει τριχια
Δεν μπορω να την παρακολουθησω αυτη τη λογικη, πραγματικα. Αν αυτο που ειδαμε παντως ειναι η τριχια, μακαρι να μην δω ποτε στη ζωη μου την υπολοιπη κωμη

Reaction score
25.445
ναι βεβαια στην "ευρωπη" τα παντα λειτουργουν καταπληκτικα , ενω εδω ολα πανε κατα διαολου...

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΛ.ΑΣ.

Αναίδεια είναι η έλλειψη αιδούς, δηλαδή ντροπής. Για ποιο λόγο να ντραπεί κάποιος να ρωτήσει γιατί είναι υποχρεωμένος να κάνει κάτι?
Ευχαριστώ πολύ για το μάθημα των Νέων Ελληνικών, κάθε παρατήρηση με κάνει καλύτερο. Αν και δε νομίζω ότι χρησιμοποίησα λανθασμένα τη λέξη. Καιρός να αρχίσεις να το κάνεις και σε άλλους που το χρειάζονται και αυτοί ομοίως.

Σε οποιοδήποτε κράτος που σέβεται τον πολίτη, όλοι οι έχοντες εξουσία, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο τροχό της αμάξης, των αστυνομικών συμπεριλαμβανομένων, είναι υποχρεωμένοι να αιτιολογούν τις εντολές τους εφόσον τους ζητηθεί με καλό τρόπο, και εφόσον, όπως στην περίπτωση που περιγράφηκε, δεν βρίσκονται εν μέσω επεισοδίων και αναταραχών ώστε να είναι λογικό ότι δεν υπάρχει χρόνος για εξηγήσεις.
Δεν ήμουν μπροστά σε ότι συνέβη, δε γνωρίζω πως διεξήχθη η κουβέντα, όμως γνωρίζω καλά πως για τον Γάλλο αστυνομικό το να αρνείται κάποιος μια δική του εντολή είναι αρνητική ένδειξη. Τώρα μπορεί και αυτός να υπερέβαλε, ή Ελληνική μαγκιά (και γιατί να κάνω αυτό που μου λες…) να έδρασε και το γλυκό έδεσε.
Στην τελική ήταν ένας αστυνομικός ό οποίος τους ζήτησε να κάνουν κάτι όχι κάποιος τυχαίος περαστικός.

Reaction score
3
Απάντηση: Re: ΕΛ.ΑΣ.

ναι βεβαια στην "ευρωπη" τα παντα λειτουργουν καταπληκτικα , ενω εδω ολα πανε κατα διαολου...

Καταπληκτικά όχι, αλλά διαφωνείς ότι λειτουργούν πολύ καλύτερα από εδώ. Εγώ όχι

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΛ.ΑΣ.

Ευχαριστώ πολύ για το μάθημα των Νέων Ελληνικών, κάθε παρατήρηση με κάνει καλύτερο. Αν και δε νομίζω ότι χρησιμοποίησα λανθασμένα τη λέξη. Καιρός να αρχίσεις να το κάνεις και σε άλλους που το χρειάζονται και αυτοί ομοίως.

Δεν ήμουν μπροστά σε ότι συνέβη, δε γνωρίζω πως διεξήχθη η κουβέντα, όμως γνωρίζω καλά πως για τον Γάλλο αστυνομικό το να αρνείται κάποιος μια δική του εντολή είναι αρνητική ένδειξη. Τώρα μπορεί και αυτός να υπερέβαλε, ή Ελληνική μαγκιά (και γιατί να κάνω αυτό που μου λες…) να έδρασε και το γλυκό έδεσε.
Στην τελική ήταν ένας αστυνομικός ό οποίος τους ζήτησε να κάνουν κάτι όχι κάποιος τυχαίος περαστικός.
Το θεμα ειναι οτι οι ανθρωποι περνουσαν εξω απο αμερικανικο εδαφος και αφου δεν επεσαν στα 4,πηγε ο ''serve and protect'' να τους διωξει!

Reaction score
25.445
Re: Απάντηση: Re: ΕΛ.ΑΣ.

Καταπληκτικά όχι, αλλά διαφωνείς ότι λειτουργούν πολύ καλύτερα από εδώ. Εγώ όχι
οχι παντου οχι παντα.
συνεπως δεν αποτελει κανονα

Reaction score
3

οχι παντου οχι παντα.
συνεπως δεν αποτελει κανονα
Αν αναφερόμαστε στα κράτη της δυτικής Ευρώπης, θεωρώ ότι παντού και πάντα οι θεσμοί λειτουργούν καλύτερα. Δε λέω ότι όλα εκεί είναι καλύτερα, αναφέρομαι στη λειτουργία των θεσμών. Δεν είναι τυχαία τα αποτελέσματα της Transparency International. Όχι ότι θεωρώ τις θέσεις της θέσφατο αλλά είναι μια από τις πλέον αξιόπιστες πηγές.

Reaction score
14

Αν αναφερόμαστε στα κράτη της δυτικής Ευρώπης, θεωρώ ότι παντού και πάντα οι θεσμοί λειτουργούν καλύτερα. Δε λέω ότι όλα εκεί είναι καλύτερα, αναφέρομαι στη λειτουργία των θεσμών. Δεν είναι τυχαία τα αποτελέσματα της Transparency International. Όχι ότι θεωρώ τις θέσεις της θέσφατο αλλά είναι μια από τις πλέον αξιόπιστες πηγές.

Που να σε άκουγε και ο Αkis.:happy_4:

Reaction score
3
Απάντηση: ΕΛ.ΑΣ.

Όχι, απλά όταν ακούει για ξένους....
Κοίτα δε θα τους βάλουμε κεχαγιάδες στο κεφάλι μας, αλλά το ότι η Ελληνική Διοίκηση είναι διεφθαρμένη, νομίζω δε χρειάζεται να μας το πει κάποιος ξένος, το νοιώθουμε καθημερινά. Από την άλλη την έκθεση για την Ελλάδα τη συντάσσουν Έλληνες.

Δεν είμαι της άποψης ότι εκεί όλα καλά και εδώ όλα στραβά, ούτε ότι μοιάζει καλό εκεί έξω άντε αμέσως να το εφαρμόσεις και εδώ. Κάποια πράγματα, όμως δεν μπορείς να τα αγνοείς.

Reaction score
9
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΛ.ΑΣ.

Στην τελική ήταν ένας αστυνομικός ό οποίος τους ζήτησε να κάνουν κάτι όχι κάποιος τυχαίος περαστικός.[/quote]

Kαταρχην τωρα προσβαλεις εμενα γιατι με αμφισβητεις.Αυτα περι ελληνικης μαγκιας ειναι εντελως αστοχα και ειδικα οταν αναφερεσε σε ενα καθηγητη πανεπιστημιου που ζει και εργαζεται στην Γαλλια.Επειδη σε βλεπω οτι εισαι πολυ σιγουρος για την Γαλλια και για την δυση γενικα εχεις ζησει εκει?
Το ξερεις οτι εβγαλα μεχρι και την ζωνη μου για να περασω απο τον ελεγχο του αεροδρομιου ενω οι Γαλλοι και οι αλλοι ανοιχτοχρωμοι επιβατες περνουσαν τον ελεγχο χαλαρα ,και μην μου πεις υπερβαλεις γιατι ενα απο αυτα τα ατομα ηταν η γυναικα μου.Χωρα της ΕΕ αλλα μου ζητησαν κανονικα διαβατηριο παρ ολο που ειχα την καινουργια ταυτοτητα.
Ζητω συγνωμη για τα off topic αλλα μερικα πραγματα πρεπει να διευκρινιζονται.
Κατι τελευταιο.Λογω δουλειας με εχουν σταματησει απειρες φορες σε μπλοκο ποτε μα ποτε δεν μου εχουν μιλησει με αυτο τον τονο που μου μιλησε ο Γαλλος αστυνομικος.

Reaction score
14
[youtube]XCYmWIQYTYg[/youtube]

Αυτό που πράγματι είχαν στον νού τους οι "αστυνόμοι" της Ομόνοιας!!!

πολύ 80's οι τύποι εεεε???

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΛ.ΑΣ.

Kαταρχην τωρα προσβαλεις εμενα γιατι με αμφισβητεις.
Αν σε προσέβαλα συγγνώμη… Δεν ήταν στις προθέσεις μου.

Αυτα περι ελληνικης μαγκιας ειναι εντελως αστοχα και ειδικα οταν αναφερεσε σε ενα καθηγητη πανεπιστημιου που ζει και εργαζεται στην Γαλλια.
Τα επιτήδευμα κάποιου δεν μου λέει, εκ προοιμίου, πολλά, έχω γνωρίσει αρκετούς και καλούς και απαράδεκτους.

Επειδη σε βλεπω οτι εισαι πολυ σιγουρος για την Γαλλια και για την δυση γενικα εχεις ζησει εκει?
Το ξερεις οτι εβγαλα μεχρι και την ζωνη μου για να περασω απο τον ελεγχο του αεροδρομιου ενω οι Γαλλοι και οι αλλοι ανοιχτοχρωμοι επιβατες περνουσαν τον ελεγχο χαλαρα ,και μην μου πεις υπερβαλεις γιατι ενα απο αυτα τα ατομα ηταν η γυναικα μου.Χωρα της ΕΕ αλλα μου ζητησαν κανονικα διαβατηριο παρ ολο που ειχα την καινουργια ταυτοτητα.

Δεν αντιλαμβάνομαι την αιτία για την οποία κάποιος θα ζητήσει από επιβάτη να βγάλει τη ζώνη του για να μπει στο αεροπλάνο, μέχρι τώρα δεν μου έχει τύχει, αν και έχω σχεδόν δυο χρόνια να ταξιδέψω εκτός Ελλάδας.
Πάντως η συμπεριφορά που μου περιγράφεις έχει να κάνει με την εικόνα που έχουν αυτοί για εμάς. Ανεξάρτητα του γεγονότος ότι με ενοχλεί αυτή τους η στάση, δε βλέπω πως συνδέεται με τη μη συνεπή λειτουργία των θεσμών. Το αντίθετο θα έλεγα.

Στη Γαλλία δεν έχω μείνει συνεχόμενα περισσότερο από ένα μήνα και η αλήθεια είναι πως η τελευταία φορά που είχα βρεθεί εκεί για μεγάλο διάστημα (σχεδόν 15 μέρες) ήταν το 2001.

VG

Reaction score
0
Δεν ξερω για εσας,εγω στα μισα ταξιδια του εξωτερικου βγαζω την ζωνη μου!
Μαλιστα θα αρχισω να το κανω προληπτικα για να μην με ψαχνουν με τα βρωμόχερα τους,τουλαχιστον να με εψαχνε καμια διμετρη αυταρχικη γκομενα παει στο διαλο, κατι οριακά ενήλικα αγοράκια με χουφτώνουν,πιθανον να τους αρεσει κιόλας...

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Aχ βρε Τασο ,για αλλη μια φορα ποσο δικιο εχεις!!!
Ας επιανα στα χερια μου ,αυτον που εριξε την μητερα μου στο εδαφος για να της παρει την τσαντα και ας πηγαινα μεσα.
Και της δικης μου μητερας εκλεψαν την τσαντα και απο θαυμα δεν εσπασε κατι στα 70 της .

Αν τον επιανα δεν θα σκεφτομουν τους "Αθλιους" που διαβασα μικρος .

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef